Ο χρήστης kyan έγραψε:
- Δεν ξέρεις εξ'αρχής το ποιόν του οδηγού ενός αυτοκινήτου που σου έχει κλείσει το πάρκινγκ. Αν ας πούμε πάρκαρε εκεί για 5' να πάει μέχρι το περίπτερο δεν είναι λίγο υπερβολικό να τον τιμωρήσεις κατ'αυτόν τον τρόπο;
Μα προφανώς δεν θα το κάνεις αμέσως, διότι όλοι έχει τύχει να κλείσουμε κάποιον ή ένα πάρκινγκ για 5 λεπτά, αλλά αν δεις και η ιστορία συνεχίζεται για πολλή ώρα (ας πούμε μία ώρα, που είναι πέρα από τα όρια της όποιας ανοχής, ΙΜΗΟ)
- Αν σε δει κάποιος να του ξεφουσκώνεις τα λάστιχα και σε καρφώσει μπορεί να έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Φαντάσου π.χ. να σου κάνει μήνυση λέγοντας ότι εξ'αιτίας σου έχασε σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού που του κόστισε 'τόσα' και να στα ζητάει μετά.
Εξίσου καλά μπορείς να ισχυριστείς και εσύ το ίδιο, ιδίως αν δεν μπορείς να βγείς από το πάρκινγκ επειδή σε έχει κλείσει. Οπότε δεν βγαίνει άκρη έτσι.
- Υπάρχει περίπτωση να πέσεις σε ψυχοπαθή ο οποίος αν μάθει ότι το έκανες εσύ (πιο εύκολο αν του έχεις αφήσει σημείωμα) μπορεί να σου σπάσει το αυτοκίνητο ή ακόμα χειρότερα να στη στήσει με την παρέα του και να σε στείλει στο νοσοκομείο.
Αν είναι κάποιος από τη γειτονιά, τότε μάλλον θα μπορείς να τον βρείς για να πάρει το αυτοκίνητό του αμέσως. Αν δεν είναι κάποιος από τη γειτονιά, τότε αμφιβάλλω πως μπορεί να κάνει αυτό που λες. Ο μόνος κίνδυνος είναι να σε πιάσει επ΄ αυτοφώρω, οπότε το πιθανότερο είναι να μην είναι ευχάριστη η κατάληξη Ωστόσο σε αυτό βασίζονται όλοι αυτοί οι θρασύδειλοι που λένε στον οποιοδήποτε cmarin 'κατέβα κάτω να μου τα πεις αυτά'
- Τέλος υπάρχει η περίπτωση να είναι μεθυσμένος οπότε η οποιαδήποτε λογομαχία μαζί του να έχει απρόβλεπτη εξέλιξη.
Ε καλά, το θέμα είναι να μην φτάσεις σε 'πρόσωπο-με-πρόσωπο' διαμάχη.
Νομίζω πως ο πιο 'ασφαλής' τρόπος να τον τιμωρήσεις και να μην μπορεί να κάνει και τίποτα είναι να καλέσεις αμέσως την αστυνομία. Αν ο παραβάτης εμφανιστεί έγκαιρα παίρνεις τηλέφωνο και ακυρώνεις και όλα καλά.
Η αστυνομία για να έρθει μπορεί να κάνει από 5 λεπτά μέχρι ...καθόλου.
Για τη ιστορία, να πω ότι κι εμένα με κλείνουν συχνά στο πάρκινγκ. Συνήθως είναι κάποιος θαμώνας γειτονικής έθνικ ταβέρνας (ρώσικη)
Μη μου πεις πως μένεις Καλλιθέα-Τζιτζιφιές
Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία 'είναι της γειτονιάς' Οχι πως δεν είναι μπελάς να φωνάζεις στις ταβέρνες 'μήπως έχει παρκάρει κανείς' αλλά τέλος πάντων είναι στα πλαίσια της ανοχής σε δυσκολία παρκαρίσματος κτλ. Ή αν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα, 'συγνώμη που πάρκαρα, πάρτε τηλέφωνο ....' (το έχω δει -και το έχω κάνει ) δεν θα το κάνεις ? Το θέμα είναι τι κάνεις στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
Μια άλλη τακτική που εφαρμόζω όταν είμαι στις καλές μου είναι ότι κρατάω τις πινακίδες του αυτοκινήτου και του αφήνω σημείωμα στο οποίο του λέω ότι τις έχω κρατήσει και ότι αν το ξανακάνει θα φέρω αμέσως την αστυνομία. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πιάνει γιατί δεν έχω βρει δύο φορές το ίδιο αυτοκίνητο.
Το θέμα δεν είναι να γίνουμε πιο γαϊδούρια από τα γαϊδούρια. Γιαυτό και είμαι κατά οποιουδήποτε βανδαλισμού. Αλλά κάπως πρέπει να καταλάβουν τα γαϊδούρια πως είναι γαϊδούρια, γιατί νομίζουν πως είναι γάτες Και φοβάμαι πως η πολιτισμένη αντίδραση μάλλον ελάχιστα θα τους αγγίξει, θέλουν κάτι που να διαπεράσει το χοντρό πετσί τους. Νομίζω λοιπόν πως τα 2 ξεφουσκωμένα λάστιχα (μαζί με το σημείωμα, για να καταλάβουν τι έκαναν) είναι η πρέπουσα αντίδραση.