-
Ο χρήστης Turist έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι πρώτα θα κοιτούσα για Ιταλικό , κατόπιν για Ευρωπαϊκό και αν δεν έβρισκα τίποτα, τότε και μόνο τότε θα έριχνα μια ματια στους Ιάπωνες.Απο μακρυα φαινεται ο σωστός ανθρωπος...Ευγε..
-
ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΑΜΑΞΙ...
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ...... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΒΑΝΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟ SKYLINE, SUPRA, NSX HONDA ΚΛΠ ΚΛΠ
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥς ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
-
ευρωπη ,εννοειται.κ πρωτα απ ολα αγγλια.κ ιταλια.κυριως λογω αγωνιστικης παραδοσης κ φιλοσοφιας.η αμερικη κ η ιαπωνια δν εχουν,τουλαχιστον,την ιδια.κ στο κατω κατω κ εμεις ευρωπαιοι ειμαστε.επισης κ λογω ντιζαιν κ φυσικα ονοματος(που το ονομα φτιαχνεται μεσα απ τους αγωνες).
-
Ο χρήστης vassilis88 έγραψε:
ευρωπη ,εννοειται.κ πρωτα απ ολα αγγλια.κ ιταλια.κυριως λογω αγωνιστικης παραδοσης κ φιλοσοφιας.η αμερικη κ η ιαπωνια δν εχουν,τουλαχιστον,την ιδια.κ στο κατω κατω κ εμεις ευρωπαιοι ειμαστε.επισης κ λογω ντιζαιν κ φυσικα ονοματος(που το ονομα φτιαχνεται μεσα απ τους αγωνες).Οι Αμερικάνικοι αγώνες και γενικά η αυτοκίνηση τους απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό (ουσιαστικά σε μια χώρα ήπειρο 'κλειστή', αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη) με συγκεκριμένη κουλτούρα. Έχουν εντυπωσιακότατους αγώνες και αυτοκίνητα ΚΑΙ παράδοση (θυμήσου ότι ακόμα κι ο Ferrari εντυπωσιάστηκε από 12κύλινδρο Αμερικάνικο κινητήρα) απλά είναι μακρυά από τη δική μας αντίληψη.
-
χμ ναι δν εχεις αδικο ,απλα η κουλτουρα οπως λες ειναι -πολυ- διαφορετικη.η αμερικανικη πραγματικοτητα απεχει απο την ευρωπαικη κ την ελληνικη ακομα περισσοτερο.οι μεγαλης χωρητικοτητας κινητηρες ,τα αυτοματα κιβωτια κ ολα αυτα που χαρακτηριζαν τα αμερικανικα δν ειναι γιατι σε μια τοσο μεγαλη χωρα με τοσο μεγαλες ευθειες δν εχουν λογο μικρου κυβισμου κ ελαφρια αυτοκινητα?αφου εχουν κ φθηνες τιμες για τη βενζινη.
σημερα παντως δν ειναι τοσο μεγαλες οι διαφορες στα αυτοκινητα οσο παλια.βασικα ολα καλα ειναι,κ το καθενα ειναι ξεχωριστο.κ επειδη καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος εχουμε πολλες επιλογες αναλογα με τις προτεραιοτητες του καθενος! -
Ο χρήστης vassilis88 έγραψε:
επειδη καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος εχουμε πολλες επιλογες αναλογα με τις προτεραιοτητες του καθενος!Μακάρι να το βλέπαμε όλοι έτσι κι όχι σαν ζήτημα άμεσης προτεραιότητας που πρέπει να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα.
-
Εγώ εχω λιγο διαφορετική αποψη.
Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχω το καλοκαιρι στο χωριό ερχεται
ο Ιταλός και ο Γερμάνος τουρίστας, εργατής στην FIAT auto ή την Mercedes.Εγώ αγοράζώ τα αυτοκίνητά τους, αυτοί έχουν δουλεία και ξαναέρχονται για διακοπές.
Ψηφίζω Ευρώπη.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δε μπορείς να απορρίψεις όμως το γεγονός ότι ψάχτηκαν βελτιώθηκαν, αντέγραψαν αν το θες, εξέλιξαν όμως την αντιγραφή και δεν έμειναν στη 'παράδοση' όπως κάποιοι άλλοι.Ναι, αυτό δεν το διευκρίνησα... φυσικά και πολλά ιαπωνικά μοντέλα είναι ισάξια ή ανώτερα ορισμένων (ή και όλων των) αντίστοιχων ευρωπαϊκών. Πιθανόν μάλιστα η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να ευνοεί π.χ. τους Ιάπωνες σε κάποιες κατηγορίες- ανάλογα με το πως διαμορφώνονται οι τάσεις και οι επιθυμίες των καταναλωτών.
Οι γενικεύσεις είναι που δε μου κάθονται καλά!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εγώ εχω λιγο διαφορετική αποψη.Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχω το καλοκαιρι στο χωριό ερχεται
ο Ιταλός και ο Γερμάνος τουρίστας, εργατής στην FIAT auto ή την Mercedes.Εγώ αγοράζώ τα αυτοκίνητά τους, αυτοί έχουν δουλεία και ξαναέρχονται για διακοπές.
Ψηφίζω Ευρώπη.
Τώρα πάμε σε άλλη διάσταση που δε νομίζω να έχει σχέση με την αξία των αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Οι γενικεύσεις είναι που δε μου κάθονται καλά!
Σε κανένα μας.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εγώ εχω λιγο διαφορετική αποψη.Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχω το καλοκαιρι στο χωριό ερχεται
ο Ιταλός και ο Γερμάνος τουρίστας, εργατής στην FIAT auto ή την Mercedes.Εγώ αγοράζώ τα αυτοκίνητά τους, αυτοί έχουν δουλεία και ξαναέρχονται για διακοπές.
Ψηφίζω Ευρώπη.
Ενώ όλα τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη φτιάχονται στην Ιαπωνία από Ιάπωνες
Auris θα παίρνες; αλλά όχι Corolla γιατί είναι από Τουρκία;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εγώ εχω λιγο διαφορετική αποψη.Στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχω το καλοκαιρι στο χωριό ερχεται
ο Ιταλός και ο Γερμάνος τουρίστας, εργατής στην FIAT auto ή την Mercedes.Εγώ αγοράζώ τα αυτοκίνητά τους, αυτοί έχουν δουλεία και ξαναέρχονται για διακοπές.
Ψηφίζω Ευρώπη.
Ναι, αλλά έρχονται και οι Γιαπωνέζοι τουρίστες στην Ακρόπολη! Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση;
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ Η ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΑΜΑΞΙ...ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ...... ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΒΑΝΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΑΝ ΤΟ SKYLINE, SUPRA, NSX HONDA ΚΛΠ ΚΛΠ
ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥς ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Με μπερδεψε το post σου Random διοτι στο τελος υπογραφεις Γιαπωνεζικα!
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Καλά, αυτή η μανία ορισμένων με συγκεκριμένες σχολές κατασκευής αυτοκινήτων κτλ **πρέπει **να αρχίσει να δίνει τροφή σε πολλές έρευνες και διδακτορικά, τόσο στο επίπεδο της ψυχολογίας (εμμονές;), όσο και στο επίπεδο του μάρκετινγκ (μπράβο στις εταιρίες που κατάφεραν να φτιάξουν στρατιές οπαδών).Κάθε μοντέλο στέκεται για αυτό που είναι, και μόνο! Αν προτιμάτε Baleno από Megane RS γιατί το ένα είναι ιαπωνικό, ευθαρσώς δηλώνω πως πιστεύω πως μια τέτοια τοποθέτηση είναι ανορθολογική.
Συνεχίζω: ξέρετε ποιος είναι ο πληθυσμός της Ιαπωνίας; Σχεδόν οσο τριών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών μαζί. Δεδομένου πως η παραγωγή αυτοκινήτων είναι κατά κύριο λόγο Γερμανική, Ιταλική και Γαλλική...να σκεφτώ λίγο...α ναι, το ότι συγκρίνεται μια χώρα τριπλάσια από τις άλλες με άλλες τρεις, δεν λέει τίποτα. Απλά μαθηματικά.
Επίσης, την φαντασίωση ορισμένων πως επειδή έχουν corolla στην οικογένεια γνωρίζουν τα μέσω και τα έξω της ιαπωνικής τεχνολογίας αλλά και κουλτούρας εν γένει, δε μπορώ παρά να την θεωρήσω αστεία.
Ούτε οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν λένε για τα αυτοκίνητα τους αυτά που λένε ορισμένοι σε αυτό το φόρουμ- και αυτό το εννοώ, γιατί έχω συνεργαστεί με Ιάπωνες, και στο κάτω κάτω της γραφής και τη γλώσσα μιλάω, και σχέσεις στενές είχα με εκπροσώπους της χώρας.
Τώρα, πως έγινε στις προηγούμενες δεκαετίες οι ευρωπαίοι να μελετούν γεωμετρίες αναρτήσεων, οι Ιάπωνες να παίζουν με τις σούστες (μιλάμε για προσιτά μοντέλα), και ξαφνικά να μιλάνε όλοι για ιαπωνική τεχνολογία... αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.
Μάλλον μπλέχτηκαν κάποιοι με τα βίντεο και τις κάμερες- και το εννοώ αυτό. Ούτε η αξιοπιστία είναι συνώνυμο της τεχνολογίας- πολλές φορές η πρόοδος της δεύτερης αντίκειται στην διατήρηση των επιπέδων της πρώτης.
Μέχρι το 2000 μάλιστα, δεν υπήρχε (σχεδόν, το Xedos εξαιρείται!) δοκιμή αυτοκινήτου που το ιαπωνικό να μη μείνει πίσω σε ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς και παθητικής ασφάλειας στα συγκριτικά τεστ των περιοδικών.
Εμ... που θέλω να καταλήξω; Πως με έχει κουράσει η μανία κάποιων με σχολές αυτοκινήτων, οι φαντασίωσεις τους, οι ψυχικές προβολές που κάνουν στα σίδερα κτλ.
Σήμερα ιδίως, όλοι μπορούν καταλάβουν- πλην των ανθρώπων που έχουν πάρει διαζύγιο από την λογική (και είναι τόοοοοοοοοοοσοι πολλοί)- πως οι εθνικές σχολές τείνουν προς κατάργηση.
Δε με νοιάζει αν είναι τσέχικο ή ιαπωνικό- και τα δυο θα αγόραζα. Τι να φοβηθώ; Αξιοπιστία; Όσο και να χτυπιούνται κάποιοι, έχω 50000χλμ χωρίς καμμένη λάμπα σε γαλλικό αμάξι. Δεν έχω απωθημένα, φόβους, στεναχώριες, εμμονές. Βγήκε το civic 1.8, το καλοκοίταξα, βγήκε το TSI, το ξέχασα (το civic). Έτσι είναι αυτά- όποιος επιμένει σε σχολές, ας κάνει το κομμάτι του, αλλά μια παράκληση:
Μη μας τα πρήζει άλλο. Ας πάει στο γήπεδο, θα εκτονωθεί καλύτερα και θα βελτιώσει και το επίπεδο του φόρουμ- και θα του το χρωστάμε.
Αλλά αυτό συμβαίνει όταν αντί της επιστημονικής παραμετροποίησης και παράθεσης στοιχείων, πρυτανεύει η λογική του καφενείου και της προσωπικής έκθεσης όχι εμπειριών, αλλά (ένας θεός ξέρει από που εκπορευόμενης) γενικευμένης θεώρησης των πραγμάτων- που επεκτείνεται πέραν των αυτοκίνητων προφανώς.
+1
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το σωστό είναι να εξετάζουμε κάθε μοντέλο ξεχωριστά ανεξάρτητα απο την εταιρία που το φτιάχνει. Άλλωστε ακόμα και εταιρίες που παραδοσιακά βγάζουν καλά αυτοκίνητα, ώρες ώρες πετάνε και κάποια πολύ άκυρα μοντέλα.Πχ, πρέπει κάποιος να είναι πολύ τούβλο για να πάει να αγοράσει Golf 1.6 FSI απο τη στιγμή που το TSI είναι καί πιο φτηνό και βγάζει 30 άλογα παραπάνω. Όσοι το αγόρασαν πρίν βγεί το TSI εξαιρούνται
το tsi που αναφερεις αν δεν κανω λαθος ειναι 1400 κυβικα,ετσι δεν ειναι;
η τιμη με το 1600αρι ειναι σχεδον η ιδια.μπορει να εχει 25 αλογα παραπανω,αλλα ειναι και λιγοτερα κυβικα.επειτα δεν σημαινει οτι επειδη εχει καποια αλογα παραπανω,ειναι και καλυτερο αμαξι.αν θεωρεις αυτον που θα το αγορασει τουβλο,δικαιωμα σου.πολυ υποκειμενικο αυτο.τωρα οσον αφορα ευρωπη vs. ιαπωνια,
χαλαρα ευρωπη.στο θεμα αξιοπιστιας,οπως προσδιοριζει τελος παντων ο καθενας την λεξη αυτη,
η ιαπωνια ειναι σιγουρα πολυ μπροστα αλλα δεν νομιζω οτι τα ευρωπαικα πλεον πανε πισω.αντιθετως μαλιστα.
τα γιαπωνεζικα τα θεωρω πολυ υπερτιμημενα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχει ξαναπαιξει, πλακωθήκαμε, ήρθαν τα ματ, έριξαν δακρυγόνα και διαλυθήκαμε.Ακριβώς. Αφήνουμε ανοιχτό το παρόν και ελπίζουμε να μείνει σε κόσμια επίπεδα.
[mod]
-
ισοπαλία
25-25 -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
ισοπαλία
25-2526-25
-
Εγω πιστευω οτι και οι 2 βγαζουν καλα και κακα αυτοκινητα.
Καλη η Μ3, αλλα και ενα skyline δεν θα με χαλαγε.....
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ισοπαλία
25-2526-25
Μα υπάρχει σαφής απάντηση σε τέτοια ερωτήματα ρε παιδιά?
Ιαπωνες vs Ευρωπαιων!