-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Επιβεβαιώνω: Σήμερα από εξουσιοδοτημένο έμπορο της Ford στον Καρέα, το **C-Max Trend Gen-X 1.6 **στα 20730 ευρώ, έναντι 19815 ευρώ που αναφέρει το site της Ford. Το συγκεκριμένο επίπεδο εξοπλισμού είναι σχετικά καινούργιο και δε νομίζω να έχει ξεμείνει η τιμή στο site.
Υπόψη ότι στα παραπάνω προστίθενται άλλα 1084 ευρώ κερατιάτικα:
-453 ευρώ για μεταλλικό χρώμαΤο οποίο αν δεν κάνω λάθος όλοι ξέρουμε ότι χρεώνεται εξτρά, εκτός αν θέλουμε να βάζουν την αξία μέσα στην τιμή και αν κάποπιος το πάρει άσπρο, να πληρώσει τσάμπα τα 453 € -
179 ευρώ έξοδα μεταφοράς και προετοιμασίας
Αυτά τα λεφτά σε όλες τις αντιπροσωπείες τα πληρώνεις πρώτες η όπελ και η φορντ στα βάζουν ξεχωριστά να ξέρεςι τι πληρώνεις (πλέον μπορεί να το κάνουν και άλλοι), δεν θες να ξέρεις τι πληρώνεις?
-284 ευρώ τέλη πινακίδων
-168 ευρώ τέλη κυκολοφορίαςεδώ φίλε μου κάποιο λάθος (γιατί αν δεν είναι λάθος, ακόμα δεν άνοιηε η έκθεση την βλέπω να πηγαίνει για φούντο! ) έκανε ο πωλητής σου πινακίδες και τέλη κυκλοφορίας δεν γίνεται σε ένα αμάξι να πληρώσεις 452 € απο τη μαύρη αγορά θα τα πάρουν? γύρω στα 270 € είναι η κανονική τιμή τους, άντε γύρω στα 280 απο μερικές αντιπροσωπείες τα 452 είναι εκτός πραγματικότητας
και ...αφαιρούνται 1800 ευρώ έκπτωση αν εξοφλήσεις μετρητοίς!
Αν πάρεις δάνειο απο οποιαδήποτε τράπεζα πλην της Ford Credit όλες οι αντιπρωσοπείες σου δίνουν και την έκπτωση.
Νομίζω πως αύξηση 1015 ευρώ στα 19815, και μάλιστα στα μουλωχτά, πάει πολύ. Λέτε να πάνε να φάνε ό,τι προλάβουν πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις με το αναμενόμενο face-lift το ερχόμενο φθινόπωρο;
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι μουλωχτό, το μεταλλικό χρώμα δεν ξέρεις ότι έχει εξτρά χρέωση?Τις πινακίδες και τα τέλη στα παίρνει το κράτος όχι η ford.
Πάντως ο πωλητής με κατηύθυνε ίσια προς το C-Max, παρόλο που του δήλωσα στην αρχή ότι μ' ενδιαφέρει και το Mondeo, ενημερώνοντάς με ότι το μοντέλο αλλάζει σύντομα. Το face-lift του C-Max του το έβγαλα με το τσιγκέλι όμως
Τέσσερις αντιπροσωπίες της Opel μου έδιναν τιμές για το ίδιο
Meriva 1.6 Enjoy που διέφεραν μεταξύ τους 50,100 και 300€Καλά αυτό είναι τραγικό.
Ένας μου έδινε το MP3 δώρο, όταν άλλος ήθελε 50€, άλλος 150€
και ο τελευταίος έλεγε ότι μπαίνει μόνο στο cosmo.Ο τελευταίος προφανός δεν ήξερε τι του γινότανε, οι άλλοι απλά είχαν διαφορετικά περιθώρια 'δώρου' απο την διοίκηση, δε νομίζω να σε έκλεωε κάποιος σε αυτό το θέμα.
Τις περισσότερες φορές αυτά συμβαίνουν γιατί δεν είναι καλά ενημερωμένοι οι πωλητές ή δεν έχουν όρεξη για δουλειά, ή βαριούνται, για αυτό θέλει αρκετό ψάξιμο υπομονή και τεράστια ψυχικά αποθέματα!
Αν διαβάσεις προσεκτικά, **η ένστασή μου σχετίζεται με τα 1015 ευρώ που βάζει καπέλο ο αντιπρόσωπος **στην τιμή που αναφέρει στο site της η Ford και όχι στα 1084 που στοιχίζουν μεταλλικό, τέλη, πινακίδες κλπ.
Εννοείται ότι σε όλους το μεταλλικό πάει έξτρα και τα τέλη-πινακίδες τα παίρνει το κράτος...
-
20730 - 19815 = 915 € Για αυτό μπερδεύτικα, η μ@λακία του εμπόρου ήταν χοντρικά κάτω απο 1000ρικο, και τα εξτρά φέσια χοντρικά πάνω απο 1000ρικο, και νόμιζα ότι μιλούσες για αυτά!
-
Nα γραψω την προχθεσινη εμπειρια μου στην opel που ειναι στην Πρωτοπαπαδακη στο Γλατσι (δεν εχω το ονομα προχειρο).
Ενδιαφερομαι για το astra το 5θυρο 1.4 essentia για το οποιο ηξερα οτι υπηρχε εκπτωση απο την αντιπροσωπεια αν υπαρχουν καποια μοντελλα/χρωματα ετοιμοπαραδοτα.
Η τιμη καταλογου ειναι 15220.Υποθετοντας (θελω να πιστευω ευλογα) οτι βαφη και τελη/πινακιδες εχουν περιπου 800ε φτανουμε στα 16000.Μειον 1500ε η εκπτωση παμε στα 14500.Η τιμη που μου εδωσαν ηταν 14950ε!
Επισης ακριβοτερες ηταν και οι τιμες στα μοντελλα enjoy/fassion!
Δυστυχως δεν ειχα τις τιμες καταλογου μαζι μου και δεν επιασα την 'κλεψια' με την μια και επειδη ειχα να παω και σε αλλες αντιπροσωπειες δεν ρωτησα αναλυτικα πως βηαινει το ποσο.
Κανω σε κατι λαθος εγω?Ξερει κανεις την τιμη του astra essentia 1.4 5θ στην κεντρικη αντιπροσωπεια? -
opel astra 1.4 essentia 5 πορτο 14990 euro
-
Ρε συνέλθετε, δεν γίνετε όλοι να πάνε να σας κλέψουν, δεν μπόρεί να πάφταιτε όλοι σε μαλάκες. Σκεφτείται το περιθώριο δικούς σας λάθους, επίσης ζητάτε αναλυτικά να σας γράφουν, το κάθε ποσό που πληρώνετε, τι πάει να πει 800 € για χρώμα τέλη κλπ, αναλυτικά!
-
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
opel astra 1.4 essentia 5 πορτο 14990 euroΠηρα μολις απο αλλον αντιπροσωπο τιμη 14550ε
[quote='ratanplan']Ρε συνέλθετε, δεν γίνετε όλοι να πάνε να σας κλέψουν, δεν μπόρεί να πάφταιτε όλοι σε μαλάκες. Σκεφτείται το περιθώριο δικούς σας λάθους, επίσης ζητάτε αναλυτικά να σας γράφουν, το κάθε ποσό που πληρώνετε, τι πάει να πει 800
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
20730 - 19815 = 915 € Για αυτό μπερδεύτικα, η μ@λακία του εμπόρου ήταν χοντρικά κάτω απο 1000ρικο, και τα εξτρά φέσια χοντρικά πάνω απο 1000ρικο, και νόμιζα ότι μιλούσες για αυτά!Όχι ρε γμτ, κατάντησα να μην μπορώ να κάνω αφαίρεση ούτε με το Calculator. Sorry για το λάθος, έχεις δίκιο: 915 ευρώ είναι το καπέλο.
-
Ο χρήστης vadergr έγραψε:
opel astra 1.4 essentia 5 πορτο 14990 euro
Πηρα μολις απο αλλον αντιπροσωπο τιμη 14550ε
εστω καλη τιμη, αυτο το 450αρι χοντρικα ειναι ας πουμε το μεταλικο χρωμα..
-
Βασικά τιμή καταλόγου βλέπω το 5d essentia 15.220 € απο εκεί και μετά παίζουν χρώματα, εκπτώσεις και λοιπά έξοδα.
http://a248.g.akamai.net/f/248/325/2h/www.opel.gr/content_data/GME/019/GR/el/GBPGR/pdf/astra.pdf
εδώ ο τιμοκατάλογος.
Αυτό που δεν κατλαβαίνω είναι που λές ότι το 450ρι είναι το χρώμα, δεν ξέρεις τι σου χρέωσε ο καθένας? Ρε παιδά έλεος δεν είπαμε να ζητάτε ανάλυση τιμής σε Αρχική αξία, ΦΠΑ, Τελος ταξινόμισης και κέρδος εμπόρου, μαι απλή ανάλυση τιμή αυτοκινήτου, χρώμα, ένα ένα τα εξτρά και τα λοιπά έξοδα, τόσο δύσκολο τους είναι ή ντρέπεστε?
-
Πάντως στη SUBARU (Χαλάνδρι) και ΦΙΑΤ (Συγγρού) που τηλεφώνησα για το impreza 1.5 kai sedici αντιστοιχα, οι άνθρώποι ήταν ευγενικότατοι, τους ταλαιπώρισα με τις ατελείωτες ερωτήσεις μου αλλά αυτοί δε δισανασχέτησαν καθόλου το αντίθετο μάλιστα μου ανέλυσαν και τις τιμές οι οποίες ήταν και σύμφωνες απόλυτα με τις τιμές που αναγράφονται στο σαιτ των 4τροχοι.
Επίσης και στην ΟΠΕΛ Χαλκιδόνας που επισκέπτικα ο πωλητής ήταν ευγενικότατος και πολύ διακριτικός όταν εγώ 'δοκίμαζα' όλα τα αμάξια της έκθεσης.... Για να επαινούμε και τους σωστούς επαγγελματίες γιατί έτσι πρέπει. -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Πάντως στη SUBARU (Χαλάνδρι) και ΦΙΑΤ (Συγγρού)
που τηλεφώνησα για το impreza 1.5 kai sedici αντιστοιχα, οι άνθρώποι
ήταν ευγενικότατοι+1
Και στην Θεσ/νίκη είναι πολύ σοβαροί, ο φίλος που πάει για το impreza
λέει τα καλύτερα - το έδωσαν και test drive έτσι με το που μπήκε για μια
ολόκληρη ημέρα!**Γιατί συζητάμε? Το internet έχει αλλάξει τα πάντα (και θα συνεχίσει) **
Τώρα ΔΕΝ μπορούν να σε πιάσουν κότσο όταν αγοράζεις π.χ κάμερα μια και τις
τιμές τις βλέπεις στο internet, βλέπεις αν είναι 'μοντέλο προς κατάργηση' κλπ.Στην KIA οι τιμές στο web site ουσιαστικά ισχύουν. Στην αντιπροσωπεία απλά προσθέτουν
τέλη και έξοδα πινακίδων/προετοιμασίας και κάνουν και τα 'δώρα'.
Ουσιαστικά λειτουργούν με την τιμή MSRP = ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ (ανά έκδοση)
ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ στην οποίο ΜΟΝΟ μπορείς να κατέβεις και όχι να ανέβεις.Αντίθερα στην opel, τέτοια τιμή δεν κατάλαβα ποιά είναι γιατί η 'βασική' τιμή έπαιζε
από 50..300€ και δεν μου έκαναν ανάλυση το +900€ που ήθελαν για μεταλλικό/τέλη/έξοδα -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Αντίθερα στην opel, τέτοια τιμή δεν κατάλαβα ποιά είναι γιατί η 'βασική' τιμή έπαιζε
από 50..300€ και δεν μου έκαναν ανάλυση το +900€ που ήθελαν για μεταλλικό/τέλη/έξοδαΠαντως στην ΟΠΕΛ Χαλκιδονας ο πωλητης ήταν όπως είπα ευγενέστατος, διακριτικότατος την ώρα που εξερευνούσα τα αμαξια και δεν ήταν πάνω ΄πό το κεφάλι μου να μου τα πρίζει. Απλά μου είπε πως μπορω να σας εξυπηρετήσω του είπα οτι θα ρίξω πρώτα μια ματιά και εκείνος αποσύρθηκε διακριτικότατα. Επίσης οταν ρώτησα τις τιμές μου ανέλυσε γραπτώς τα πάντα και μου έδωσε αντιγραφο από το computer και κέρασε και καφεδακι. Αριστη εξυπηρέτηση και εξαιρετική αντιμετώπηση του πελάτη. Τουλάχιστον εγώ αυτό είδα. Να πω εδώ οτι φυσικά δεν έχω καμια σχέση με την αντιπροσωπια ουτε αγορασα ΟΠΕΛ. Ακόμα ψάχνω το επόμενο αυτοκίνητο μου αλλα αυτό είναι αλλο ζήτημα...
-
Εγω παιδες επαναλαμβανω, εχω μεν δει καλους και φιλοτιμους πωλητεσ ,αλλα στη Ρενο, παρολο που μου ειχε πει οτι θα με καλεσει σημερα προσυμφωνημενα απο την προηγουμενη εβδομαδα στις 2 η ωρα, με πηρε στις 7 περιπου, και στην ερωτηση μου ποσο κοστιζει τελικα το 1400αρι megane sedan μου ειπε 17450+χρωμα ενω στο site λεει 15650!
ε, ειναι να παρεις τα κεντρικα της Ρενο, δεν ειναι;
-
Δεν ξέρω αν έχει γραφτεί ξεκάθαρα σε προηγούμενη σελίδα αλλά οι τιμές που έχουν τα περιοδικά είναι χωρίς μεταλλικό χρώμα, χωρίς τέλη, χωρίς μεταβίβαση και χωρίς πινακίδες.Γι'αυτό και όποτε έχω πάει σε αντιπροσωπία να ρωτήσω για το τάδε μοντέλο (και έχω προσθέσει περίπου 1000
-
οταν το οπελ essentia κανει 13500 εννοουμε το 1400 με 75 ιππους;ή το 1400 με 90;;εχουν αλλη τιμη στις αντιπροσωπειες
-
3 διαφορετικες ημερες, 3 διαφορετικες τιμες , για το ιδιο μοντελο,απο τον ΙΔΙΟ πωλητη,στην Ρενο Λαρισας.
απλα για να προσεχουν τυχον ανυποψιαστα θυματα. -
Ο χρήστης lifesparker έγραψε:
3 διαφορετικες ημερες, 3 διαφορετικες τιμες , για το ιδιο μοντελο,απο τον ΙΔΙΟ πωλητη,στην Ρενο Λαρισας.
απλα για να προσεχουν τυχον ανυποψιαστα θυματα.ποιές μέρες ήταν πιο φτηνό; τις Τρίτες, Δευτέρες;
να ξέρουμε τις κατάλληλες μέρες
-
ασε θ ανεβω θεσσαλονικη μπας και βρω καποια αντιπροσωπεια της προκοπης.
ποσες εχει θεσ/νικη; -
Νομίζω 3...Ρενάλ, Ρομπόπουλος, MAVA.
-
Ρε Funky, αυτός ο Τσουρουκίδης αντιπροσωπεία δεν είναι;
απορια με τιμες αντιπροσωπων