-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν το ξερεις, οτι ολα τα κακα ψωμια η νυφη μας τα πλαθει.
(βλεπε Αλβανοι= Αμερικανοι= φταινε για ολα και τα παντα= Ο Γαβριηλ ζει στην Αμερικη οποτε συμπερασμα φταιει για ολα. Μιλαμε λογικη που με τρομαζει.Δηλαδή αυτό έχεις καταλάβει από τόσες δημοσιεύσεις εδώ μέσα. Κρίμα διότι σε θεωρώ πολύ πιο σκεπτόμενο, από τον αναφερόμενο στη δημοσίευσή σου, με διάθεση για συζήτηση και επιχειρήματα.
Τέλος πάντων, ξέφυγε πάλι το θέμα. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
- Γιατι μας αποκαλεις νταβατζηδες? Δεν παμε και λεμε σε μια χωρα 'ή το πορτοφολι σου ή την ζωη σου', κτλ. Τελος, οταν θα ερθει ο επομενος Χιτλερ (που αυτο προσπαθουμε να αποφυγουμε και για εσας, και παλι), θα παρακαλας τον νταβατζη να ρθει να σε σωσει. Και παλι. Που μιλας Ελληνικα και νομιζεις οτι το εχεις δικαιωμα κατι τετοιο. Εαν αλλαζαμε μια δυο 'γωνιες' στην συνχρονη ιστορια τα Ελληνικα θα σου ηταν δευτερη γλωσσα σημερα οπως σιγουρα ξερεις deep down.
Ξεπερνώντας όλα τα υπόλοιπα παραληρήματά σου, τα οποία προέρχονται μάλλον από το υπερβολικό φαγητό των γιορτών, θα σταθώ σε αυτό, που είναι το πλέον ανίδεο και επικίνδυνο όλων, καθώς είναι και το πλέον ανιστόρητο.
Το ότι εσύ δεν μιλάς γερμανικά ή ιταλικά το οφείλεις στα παλικάρια που χάθηκαν στην Πίνδο για να αποτρέψουν την είσοδο των ιταλών-γερμανών στη χώρα. Αυτά τα παλικάρια κατόρθωσαν πολλά περισσότερα από το να γίνουν απλώς τραγούδια της Βέμπο. Καθυστέρησαν μια ολόκληρη πολεμική μηχανή από το να μπουκάρει σε Ρωσία και όπου αλλού θες, με αποτέλεσμα να την πιάσει ο χειμώνας, να φάει ανελέητο ξύλο από κάποια άλλα παλικάρια που μιλούσαν ρώσικα και σκοτώθηκαν κατά χιλιάδες και να αποδιοργανωθεί ώστε να βρουν πρόσφορο έδαφος τα άλλα παλικάρια πoυ μπήκαν στη Νορμανδία.
Συνεπώς (και αντίθετα με οτι μαθαίνεις σε ταινίες του στυλ 'private Rayan') δεν ήταν οι αμερικάνοι που έκριναν την έκβαση αυτού του πολέμου, αλλά κάποια άλλα παλικάρια που ξεσκίστηκαν για να έχετε εσείς (που δεν ήσασταν και μόνοι, μάθε πόσοι άλλοι λαοί συμμετείχαν σε αυτό) την ευκαιρία να αποτελειώσετε τον γίγαντα που παραπατούσε...Αυτά τα ολίγα και keep edit [kouk]
Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις την τύχη που είχαν στον πόλεμο με την Ιαπωνία στον Ειρηνικό όπου κέρδισαν την ναυμαχία του midway καθαρά από τύχη ή έστω από έξυπνους χειρισμούς. Αν έχαναν στην συγκεκριμένη ναυμαχία ο ιαπωνικός στόλος θα έφτανε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ χωρίς αντίσταση. Πολλά τότε ίσως να άλλαζαν στην έκβαση του πολέμου...Αυτό όμως εξηγεί εν μέρει κάποια πράγματα.
Θέλω να πω ότι δικαιολογείται εν μέρει η αλαζονεία τους αφού ποτέ δεν έχον βιώσει κατοχή ή συνθήκες πολέμου. (τουλάχιστον στον 20ο αιώνα...). Δεν έχουν ζήσει πείνα και καταστροφή μέσα στο σπίτι τους γιαυτό και οι δίδυμοι πύργοι ενεργοποίησαν -σχεδόν ανακλαστικά- το φρόνημα τους.
Ευτυχώς για την Αμερική δεν σκέφτονται όλοι σαν το γαβριλ. Υπάρχουν ακόμα προοδευτικά μυαλά στην χώρα. -
Μη φτάνουμε στο άλλο άκρο μηδενίζοντας την τεράστια προσφορά των ΗΠΑ στον ΒΠΠ, σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό, μόνο και μόνο για να την πούμε στον Γαβριήλ.
Ειδικά αυτό:
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις την τύχη που είχαν στον πόλεμο με την Ιαπωνία στον Ειρηνικό όπου κέρδισαν την ναυμαχία του midway καθαρά από τύχη ή έστω από έξυπνους χειρισμούς. Αν έχαναν στην συγκεκριμένη ναυμαχία ο ιαπωνικός στόλος θα έφτανε στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ χωρίς αντίσταση. Πολλά τότε ίσως να άλλαζαν στην έκβαση του πολέμου...Αυτό όμως εξηγεί εν μέρει κάποια πράγματα.
τι θέλει να δείξει; Απ' όσο ξέρω, οι Ιάπωνες στρατιωτικοί έκαναν μεγάλα λάθη στη γενικότερη στρατηγική τους, επιμένοντας σε απαρχαίωμένες τακτικές, έχοντας ως κύριο όπλο του στόλου τους τα θωρηκτά. Αυτό τους στοίχησε τον πόλεμο στην θάλασσα.
Οποιαδήποτε μάχη ΑΝ είχε διαφορετική έκβαση μπορεί να είχε επηρεάσει την εξέλιξη της ιστορίας. Θεωρία του Χάους, λέγεται.
-
Σε λίγο θα ρωτάει κανείς ποιον πολεμούσε η Ελλάδα στον Β'ΠΠ και θα απαντάνε 'τους αμερικάνους'...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μη φτάνουμε στο άλλο άκρο μηδενίζοντας την τεράστια προσφορά των ΗΠΑ στον ΒΠΠ, σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό, μόνο και μόνο για να την πούμε στον Γαβριήλ.Ειδικά αυτό:
τι θέλει να δείξει; Απ' όσο ξέρω, οι Ιάπωνες στρατιωτικοί έκαναν μεγάλα λάθη στη γενικότερη στρατηγική τους, επιμένοντας σε απαρχαίωμένες τακτικές, έχοντας ως κύριο όπλο του στόλου τους τα θωρηκτά. Αυτό τους στοίχησε τον πόλεμο στην θάλασσα.
Οποιαδήποτε μάχη ΑΝ είχε διαφορετική έκβαση μπορεί να είχε επηρεάσει την εξέλιξη της ιστορίας. Θεωρία του Χάους, λέγεται.
εγώ απλά σημείωσα πόσο κοντά ήταν η νίκη από την ήττα καθώς επίσης και ότι οι αμερικανοί πολίτες δεν έχουν βιώσει ποτέ τον πόλεμο στην πόρτα τους δίνοντας τους και ορισμένα ελαφρυντικά στην συμπεριφορα τους...εκτίμησες επομένως λάθος ότι έγραψα. Αν θέλεις να το τονίσω θα σου πω ότι λόγω τον Αμερικανών νίκησαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο οι δυνάμεις της Ανταντ και σε εκείνους οφείλει η Αγγλία την προμήθεια πολεμικού υλικού στην μάχη της αγγλίας. Αυτό όμως δεν τους κάνει λιγότερο ένοχους στο θέμα που πραγματευόμαστε...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
τι θέλει να δείξει; Απ' όσο ξέρω, οι Ιάπωνες στρατιωτικοί έκαναν μεγάλα λάθη στη γενικότερη στρατηγική τους, επιμένοντας σε απαρχαίωμένες τακτικές, έχοντας ως κύριο όπλο του στόλου τους τα θωρηκτά. Αυτό τους στοίχησε τον πόλεμο στην θάλασσα.Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι είχαν αποκρυπτογραφήσει τους κωδικες επικοινωνίας των Ιαπώνων και ήξεραν τις θέσεις τους...αλλίως...
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
- Αυτο ειναι αυτο που δεν εχετε καταλαβει. ΟΙ τρομοκρατες εξτρεμιστες δεν τα εχουν με τις ΗΠΑ, αλλα με ολον τον δυτικο κοσμο. Μισουν δυο κυρια πραγματα για εμας. Α = την ελευθερια θρησκιας και Β = την κουλτουρα μας γενικα (π.χ. οτι δινουμε ισοτητα στις γυναικες, κτλ).
Τότε γιατί επιτεθήκανε στις Η.Π.Α και όχι στη Γαλλία ή τη Γερμανία;Δεν υπάρχει ελευθερία θρησκείας στη Γαλλία;Βρε τι μαθαίνω..
Ή μήπως οι γυναίκες είναι μόνο για να σκουπίζουν και να γυαλίζουν τις mercedes στη Γερμανία;
Αλλά μάλλον είχαν ένα χάρτη και ρίχνανε βελάκια για να αποφασίσουνε που θα επιτεθούν; -
ΟΙ τρομοκρατες εξτρεμιστες δεν τα εχουν με τις ΗΠΑ, αλλα με ολον τον δυτικο κοσμο.Με έναν και μοναδικό λαό 'τα έχουν' οι τρομοκράτες εξτρμιστές και το ξέρεις.
Και δεν είναι ούτε ο μέσος αμερικάνος ούτε ο x δυτικός. -
για να επιστρεψουμε στο θεμα μας
για μενα η εκτελεση του Σανταμ και δη ο δημοσιος χαρακτηρας της(θυμομαστε ολοι τις δηλωσεις επισημων οτι και καλα δεν θα διαρρευσουν βιντεακια της διαδικασιας) ειναι μεγαλο λαθος τακτικης οσων την δρομολογησαν
Ο απλος νους θα συμφωνουσε οτι η χειροτερη τιμωρια του Σανταμ η εστω ενος ατομου που φερεται και αποδειχτηκε(σε δικαστηριιο) οτι επρεαξε εγληματα πολεμου θα ηταν να σαπισει σε μια φυλακη του Γκουανταναμο π.χ πισω απο μια σιδερενια πορτα,ταιζομενος σαν ζωο σε ζωολογικο κηπο και στερουμενος την καθε ανθρωπινη επαφη.καθως συμφουνουμε οτι σε τετοιες περιπτωσεις δεν περισσευουν ελπιδες και μετανοια,αναμορφωση και επανενταξη στην κοινωνια.Οποτε θα πεθαινε μονος ατιμασμενος,διχως υστεροφημια και η μοναδικη αναμνηση που θα χαμε απο αυτον θα ταν η στιγμη της συλληψης του στο καταφυγιο του και το 'ξεψειρισμα' που του καναν οι γιατροι μετα
Αντιθετως πεθανε καλοντυμενος και περιποιημενος,σεβασμιος, και ως μαρτυρας στα χερια του εχθρου συμφωνα με τις θρησκευτικες του αντιληψεις.Κι αυτο που θα θυμομαστε θα ναι τα προκλητικα του τελευτια λογια
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
παντως ηταν δικαιη η θανατικη ποινη στον σανταμ ασχετο απο ποιους προερχονταν.
ο τυπος ειχε ξεκληρισει πολλες οικογενειες.Τώρα που καθημερινά τινάζονται στον αέρα 50 άτομα ποιόν θα κρεμάσουν;
Σε άρθρο του NG διάβασα ότι αν έχεις κουρείο -> βόμβα (γιατί ξυρίζεις μούσια). Επίσης και φούρνο αν έχεις, πάλι βόμβα. Αν πας στην αγορά μπορεί να μη γυρίσεις και αν είσαι περίεργα ντυμένος θα σε απαγάγουν και θα σε εκτελέσουν.
δεν ξερω τι να σου πω.οτι πασαρουν τα μμε βλεπω.
ειμαι συμφωνος βεβαια κ στο να κρεμαστουν μπους κ μπλερ.Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το τελευταίο μήνα σκοτώθηκαν 1.930 άνθρωποι.
-
Δε συμφωνώ με τη θανατική καταδίκη. Ότι και αν έχει κάνει κάποιος τη ζωή του δεν έχει κανένας το δικαίωμα να του τη στερεί. Θα μπορούσαν να τον φυλακίσουν. Όταν όμως μιλάμε για φυλάκιση δεν εννοούμε με τηλεόραση και όλες τις ανέσεις. Ούτε φυσικά και στα 4 μέτρα κάτω από τη γη να τον φάει η υγρασία. Η λύση είναι στο μέσον αυτών των δύο ακραίων συνθηκών φυλάκισης.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλά έχω λιώσει στο γέλιο, χωρίς παρεξήγηση Γαβριήλ αυτά που γράφεις τα πιστεύεις ή τα λες για χαβαλέ, για να υπάρξει κόντρα, και να ανάψουν τα αίματα?Αν τα πιστεύεις πάντως.....αν 13 χρόνια φτάνουν για να γίνει έτσι κάποιος έλληνας.....φοβάμαι πως θα γίνει ένα φιλικό μου ζευγάρι που ήρθε στήν χώρα της Ελευθερίας για Σπουδές ο ένας και για δουλειά ο άλλος για 3-4 χρόνια....τουλάχιστον αυτοί είναι φίλοι και θα μπορώ να τους ρίξω 2-3 παναγίες να συνέλθουν!
ΥΓ. Πραγματικά πιστεύεις ότι ο Πρόεδρος σου σώζει διάφορα κράτη απο τους δυνάστες του?
- Οχι δεν τα πιστευω, απλα τα λεω ετσι για την πλακα.
- Ο Προεδρος μας ειναι ο μεγαλυτερο τρομοκρατης στον κοσμο. Ετσι?
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Σπύρο -αν επιτρέπεται- τον ξέρεις προσωπικά τον τύπο; Γράφει κάτι για επιπτώσεις αν τον κάνεις ban...Τι θα κάνει θα στείλει τον 6ο στόλο να μας βομβαρδίσει;
Έλεος...Παει για το χρυσο λουκετο και προκαλει . Απλα ειναι Αμερικανος
που κολλανε οι αλβανοι στο θεμα;
ελα ντε...
γαβριηλ εκει περα στη γη της επαγγελιας εχετε καθολου αλβανους?Εδω εχουμε τα παντα. Unlike where you live.
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
το φαινομενο γαβριηλ παντως συνανταται σε αρκετους ελληνοαμερικανους.....Αποκαλεσθη και φενομενο παρακαλω. Θενκ you sir.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε συ Νασο, το ονομα μου το ξερεις. Δεν εχεις τον σεβασμο απεναντι μου να με αποκαλεσεις με αυτο?
Tο Ιρακινό κράτος είναι καλό όταν εφαρμόζεται ο νόμος που λέει 'εκτέλεση μέσα σε 30 ημέρες' αλλά δεν είναι αρκετά καλό για να είναι στην ευθύνη και τη φύλαξή του ο υπόδικος/κατάδικος και πρέπει να κάνουν αυτή τη δουλειά οι Αμερικανοί ?
Δεν εχω ιδεα τι ρωτας εδω. Ξαναρωτα διοτι οπως ξερεις ειμαι λιγο dumb. Ποια δουλεια οι Αμερικανοι?
Επιλεκτικό σε βλέπω στην εφαρμογή του Ιρακινού νόμου (εκτός και αν ο Ιρακινός νόμος τα λέει διαφορετικά και επιτρέπει σε ξένες δυνάμεις να ασκούν τα καθήκοντα της αστυνομίας τους ).
Σοβαρα τωρα? Ρε συ Νασο, το θεμα security στο Ιρακ ειναι θεμα Αμερικανικο εδω και 4 χρονια, το πως εγινε η μεταφορα του Σανταμ σε πηραξε?
Νασο, για την 110η φορα. Zoom out please. Κολας στα μικροπραγματα και χανεις το νοημα. Το νοημα ηταν να καταδικαστει ο βαρβαρος πρων προεδρος μιας κολοχωρας! Γιατι τοσο lack of judgement οταν ερχεται το θεμα Ιρακ και ΗΠΑ απο μερους σου οταν σε εχω δει σε αλλα θεματα να...πετας? Μην αφηνεις το μισος σου και τα αρνητικα πιστευω σου για τις ΗΠΑ να θολωνουν την κριση σου φιλε μου. I mean it.
Οι άλλοι επίσης καταδικασθέντες μαζί με το Σαντάμ εκτελέστηκαν εντός 30 ημερών ή ακόμα περιμένουν να εφαρμοστεί ο νόμος ?
Απο οτι νομιζω, καταδικη δεν εχει βγει ακομη για αυτους. Ισως μονο για εναν? Ουτε καν παρακολουθω τι γινετε με τους αλλους. Εσυ εχεις τα στοιχεια ? Λες δηλαδη οτι περασαν πανω απο 30 ημερες για καποιον που καταδικαστηκε σε κρεμασμα? Ποιον? Που ειναι το λινκ?
Εφεση εκδικάστηκε ?
Ο Σανταμ και οι δικηγοροι του εκαναν και εφεση και εκδικαστη. Μαλιστα. Τα Ελληνικα ΜΜΕ αλλα λενε?
Φιλε, η δικη ηταν 100% δικαια! Ασε την προπαγανδα. Εγινε 100% απο Ιρακινους και οι Αμερικανοι δεν ειχαν τιποτε να κανουν με αυτη.
Τωρα, ας πουμε οτι ο Σανταμ δικαζοταν σε ΗΠΑμερικανικο δικαστηριο, γιατι ετσι γουσταρουμε και αν σ'αρεσεις εαν οχι ξυδι. Και τον βγαζαμε ενοχο και ετρωγε τις ενεσες. ΚΑΙ??? Εγινε τιποτε?
What is wrong with you people. You hate us more than the devil. Wake up and smell the roses. Πιεστε και κανα φραπε in the process.
Στη χώρα μου και στη χώρα σου, η εκτέλεση γίνεται μόνο όταν εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα. Ο περίφημος νόμος του Ιράκ προβλέπει δίκη σε δεύτερο βαθμό ? Αν όχι, τι σκατά δημοκρατία είναι ? Αν θυμάμαι καλά, μόνο επί Στάλιν τους τουφέκιζαν αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου.
Σορρυ που δεν σ'αφησαμε να γραψεις τους δικαστηκους νομους του Ιρακ. Την αλλη φορα να σου δωσω το κινητο του Αλιτο να τον παρεις directly.
Ασε λοιπόν τις ανεπαρκείς δικαιολογίες για το νόμο στο Ιράκ και ψάξε να βρεις ποιές ακριβώς σκοπιμότητες εξυπηρετεί η εσπευσμένη εκτέλεση του Σαντάμ.
Ναι, ναι. Κοιτα τι βρηκα λοιπον. Ο Σανταμ ο καημενος ηταν 100% αθωος και παλι τα καθηκια τα Αμερικανακια βρηκαν τροπο να τον βγαλουν ενοχο και τον κρεμασαν κιολας παρανομα και σε Αμερικανικο δικαστηριο. Ο Σανταμ Μητερα Τερεζα ηταν και κοιτα τα καθηκια οι Αμερικανοι τι εκαναν.
Βολεψε αρκετα? Good enough for ya?
Μάλλον σε απεγνωσμένη προσπάθεια να ριχτεί γέφυρα επικοινωνίας με τους Σιίτες μου φαίνεται (πχ. στη διάρκεια της εκτέλεσης ακούστηκε το όνομα του Σαντρ) -αλλά το θεωρώ απίθανο να πιάσει αυτό το κόλπο.
Α εσυ βλεπεις ακομη πιο πολυπλοκες conspiracy theories. OK. Ε να σε παμε στο Χολλυγουντ να γραψεις κανα script τοτε αφου εχεις ταλεντο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο τυπος ειχε ξεκληρισει πολλες οικογενειες.Ομοίως και ο Πινοτσέτ και ο Σομόζα, αλλά πέθαναν εκτός φυλακής
(Για να μην πω για το μέγιστο χασάπη Πολ-Ποτ)
ΙΜΗΟ, αν είσαι κατά της θανατικής ποινής, δεν υπάρχει περίπτωση 'δίκαιης' εφαρμογής της.
Στο κάτω-κάτω, και οι δικοί μας συνταγματάρχες ('παρθένες' μπροστά στο Σαντάμ, συμφωνώ) πέθαναν από γεράματα στη φυλακή. Ή μήπως δεν ήταν αρκετά καλή η δημοκρατία του Ιράκ να διασφαλίσει κάτι τέτοιο για το Σαντάμ ?
Οπως εγραψα 2 φορες ηδη, εγω ειμαι εναντι της θανατικης ποινης. Παντου. Ομως να εχουμε ενα προγραμα να τους βαζουμε σε τετοια δουλεια που να μετανιωνουν που ζουν. Χρειαζομαστε πχ τους διπλασιους αυτο/μους απο αυτους που εχουμε. Θα τους εβαζα να μας τους χτισουν με τον βουρδουλα, οπως εκαναν οι Αγυπτιοι με τις πυραμιδες. Σατ! Σηκω και σκαυε κολομαγκα! Σατ!
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Απορω πως εχουν ξεφυγει της αγχονης οι Μπους και Μπλερ ακομα.....Γαβριηλ πες τιποτα αλλο να γελασουμε βρε...
Δεν χρειαζεται να πω εγω τιποτε αλλο. Μας κανεις και γελαμε εσυ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ο τυπος ειχε ξεκληρισει πολλες οικογενειες.Τώρα που καθημερινά τινάζονται στον αέρα 50 άτομα ποιόν θα κρεμάσουν;
.Αυτους που τα 'τιναξαν στον αερα'. Οταν και εαν βρεθουν.
-
Ρε συ Νασο, το ονομα μου το ξερεις. Δεν εχεις τον σεβασμο απεναντι μου να με αποκαλεσεις με αυτο?
Νασσο,μη βαλεις τα χερια σου στην πριζα.....πληζ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και οι μοντς, I guess they're moderating.
Σου υπενθυμίζω τον κανονισμό του Forum (http://www.4troxoi.gr/phpBB2/rules.html)
όπου λέει:*Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
o Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum (flaming) ή η δημοσίευση μηνυμάτων με σκοπό την πρόκληση οργισμένης αντίδρασης (flame baiting)
o Η χρήση απρεπών, ειρωνικών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε είτε δημόσια στο 4T-Forum είτε με προσωπικό μήνυμα *Και στα δύο παραπάνω παραπτώματα έχεις υποπέσει στο παρόν θέμα.
Στο δεύτερο δε, μεταξύ άλλων, και κατά των moderators, ειρωνευόμενός τους, στην παραπάνω δημοσίευση.
Γιαυτό, πριν εγκαλέσεις τους moderators, φρόντισε να είσαι εσύ σωστός πρώτα.(Moderator nass)
Ε τοτε ban me. Τι περιμενεις?
Μονο εμενα ετσι? Οχι τους αλλους. Γιατι δεν θα μηνει μελος εδω. Including the mods themselves.
Εκτέλεση του Σαντάμ... [Διάσπαση]