-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Όχι με τόσο νόστιμα πορτοκάλια όμως! Χωρίς πλάκα τώρα, η bmw έχει αποδείξει ότι είναι ίσως η καλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητήρων παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που σαρώνει κάθε χρόνο τα βραβεία για τους κινητήρες της. Από εκεί και πέρα διαθέτει κίνηση στον σωστό άξονα και τέλειο balance (50:50). Προσωπικά δεν ξέρω πολλές 'πορτοκαλιές' που να διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά στα οικογενειακά μοντέλα τους...Γιατί δεν υπάρχουν Mazda MX5, Toyota MR2, Honda S2000, Nissan 350Z μερικές Porsche και μερικά Audi quattro?
Έλικα πρέπει να αγοράσω ντε και καλά?? -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Πάντα ήθελα να γνωρίσω μια κομμώτρια με ΜΧ-5...Aν τα φτιάξουμε θα με κουρεύεις, αφότου γυρίσω από τη βόλτα με το ΜΧ-5 σου;
Δεν είμαι από εκείνες που δίνουν το αμάξι τους στον γκόμενο...!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έλικα πρέπει να αγοράσω ντε και καλά??
ΝΑΙ!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Όχι με τόσο νόστιμα πορτοκάλια όμως! Χωρίς πλάκα τώρα, η bmw έχει αποδείξει ότι είναι ίσως η καλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητήρων παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο που σαρώνει κάθε χρόνο τα βραβεία για τους κινητήρες της. Από εκεί και πέρα διαθέτει κίνηση στον σωστό άξονα και τέλειο balance (50:50). Προσωπικά δεν ξέρω πολλές 'πορτοκαλιές' που να διαθέτουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά στα οικογενειακά μοντέλα τους...
Γιατί δεν υπάρχουν Mazda MX5, Toyota MR2, Honda S2000, Nissan 350Z μερικές Porsche και μερικά Audi quattro?
Έλικα πρέπει να αγοράσω ντε και καλά??Μιχάλη αν πρόσεξες δεν αναφέρθηκα στα σπορ μοντέλα τόσο, αφού ναι σπορ μοντέλα υπάρχουν πολύ καλά και από άλλες εταιρείες. Αναφέρθηκα στα οικογενειακά μοντέλα!
Α και ανάμεσα σε ένα Audi quattro και μία bmw θα προτιμούσα την τελευταία... Balance is everything... -
Με συγχωρείτε που χαλάω την όμορφη διαμάχη σας, αλλά έχετε δει μια μαύρη 525 του 91-92 που βρίσκεται παρκαρισμένη στη συμβολή παραλιακής και Αλίμου και πωλείται προς 5.800; Ζάντες 17 ιντσών, ελαστικά ολοκαίνουρια Eagle F1 235/45/17, ABS, AC, κανένα χτύπημα γύρω-γύρω... Τιμή αχτύπητη; Μήπως είναι η ίδια πολύ χτυπημένη;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με συγχωρείτε που χαλάω την όμορφη διαμάχη σας, αλλά έχετε δει μια μαύρη 525 του 91-92 που βρίσκεται παρκαρισμένη στη συμβολή παραλιακής και Αλίμου και πωλείται προς 5.800; Ζάντες 17 ιντσών, ελαστικά ολοκαίνουρια Eagle F1 235/45/17, ABS, AC, κανένα χτύπημα γύρω-γύρω... Τιμή αχτύπητη; Μήπως είναι η ίδια πολύ χτυπημένη;την εχω δει εγω, γραφει με μεγαλα γραμματα ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!. οντως πολυ υποπτη η τιμη
-
Εννοείται Μ5!!!!
Ειδικά η παλιά είναι ακριβώς το αμάξι που ονειρεύομαι!!
Με χώρους
4πορτη
Με κτηνώδη δύναμη
Πισωκίνητη
ΜπέμπαΝα είχε και λίγο πιο μικρές διαστάσεις..
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Εννοείται Μ5!!!!Ειδικά η παλιά είναι ακριβώς το αμάξι που ονειρεύομαι!!
Με χώρους
4πορτη
Με κτηνώδη δύναμη
Πισωκίνητη
ΜπέμπαΝα είχε και λίγο πιο μικρές διαστάσεις..
E τότε το αμάξι που ονειρεύεσαι είναι αυτό
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Με συγχωρείτε που χαλάω την όμορφη διαμάχη σας, αλλά έχετε δει μια μαύρη 525 του 91-92 που βρίσκεται παρκαρισμένη στη συμβολή παραλιακής και Αλίμου και πωλείται προς 5.800; Ζάντες 17 ιντσών, ελαστικά ολοκαίνουρια Eagle F1 235/45/17, ABS, AC, κανένα χτύπημα γύρω-γύρω... Τιμή αχτύπητη; Μήπως είναι η ίδια πολύ χτυπημένη;Tην εχω δει και απορώ .... δεν ειναι παρανομο εκει που την εχει αφησει ? Πως και δεν εχει αξιωθει κανενας να την μαζεψει? Να παω να αφησω και γω ρε παιδια αν ειναι,ενα παλιο μηχανακι που χω για πουλημα και δεν φευγει
Μ3 ε46 στο θέμα της ψηφοφορίας. Ειναι πανεμορφη , οχι οτι η Μ5 με χαλάει αλλά θα προτιμουσα τις 2 εξτρα πόρτες σε καποια φάση της ζωης μου που ισως χρειαζόντουσαν (βλέπε οικογενεια ) -
Cavallino έβγαινε 4πόρτη Μ3 Ε36? Κούκλα φαίνεται πάντως!!!
Βέβαια άλλη η γοητεία του V8 και Ε36 με το 1.5 αστέρι παθητικής ασφάλειας θα την απέφευγα και ας με λέτε αρχι-αρχιξενέρωτο!!!
Την Ε46 με τον V8 της Μ5, θα την ερωτευόμουν
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Cavallino έβγαινε 4πόρτη Μ3 Ε36? Κούκλα φαίνεται πάντως!!!Βέβαια άλλη η γοητεία του V8 και Ε36 με το 1.5 αστέρι παθητικής ασφάλειας θα την απέφευγα και ας με λέτε αρχι-αρχιξενέρωτο!!!
Την Ε46 με τον V8 της Μ5, θα την ερωτευόμουν
Σαφώς και έβγαινε 4πορτη M3 E36. Aπό κει και πέρα τα υπόλοιπα που λες, σεβαστά. Απλά πάντα κάπου κάνεις έναν συμβιβασμό. Και προπέλα και μέγεθος Μ3 και V8 και 4 πόρτες και 5 αστέρια, δεν έχει υπάρξει (ακόμα).
-
Συνφορουμίστες, πόσο καίει η μία και η άλλη?
Είναι λίγο γενικό αλλά αν θέλετε εξειδικεύστε το, π.χ. χαλαρή βόλτα(?), ΕΟ, πόλη, συνέχεια ανοίγματα και τέτοια...Καλά χριστουγέννα και καλή χρονιά...με το φλουρί για τον καθένα να αντιπροσωοεύει ότι θέλει.
-
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Συνφορουμίστες, πόσο καίει η μία και η άλλη?
Είναι λίγο γενικό αλλά αν θέλετε εξειδικεύστε το, π.χ. χαλαρή βόλτα(?), ΕΟ, πόλη, συνέχεια ανοίγματα και τέτοια...Καλά χριστουγέννα και καλή χρονιά...με το φλουρί για τον καθένα να αντιπροσωοεύει ότι θέλει.
Χωρίς παρεξήγηση , νομίζω ότι η κατανάλωση μιας Μ5 είναι το τελευταίο που θα κοιτάξει ένας υποψήφιος αγοραστής...
Δεν αγοράζεις αυτού του είδους τα αυτοκίνητα ψάχνοντας την κατανάλωση ή την πρακτικότητα .
Τα αγοράζεις γιατί τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά και πλέον σε καθοδηγεί το συναίσθημα και όχι η λογική .Αλλά για να μην σε αφήσω παραπονεμένο , η ανώτερη κατανάλωση που έχω δει σε κίνηση είναι *30 lt/100km *και η κατώτερη στην Εθνική Οδό με 6η ταχύτητα 14,7 lt/100km
-
Το Μ5 Ε39 για τα κυβικα του δεν καιει τιποτα. Μεση καταναλωση 14λιτρα/100. Στην πολη βεβαια αλλαζει το πραγμα αλλα προσωπικα δεν κινουμαι ποτε στην πολη με αυτο το αυτοκινητο.
-
Το SMG του Μ3 τί λέει;
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Το SMG του Μ3 τί λέει;Με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα είναι πολύ καλό!!
Πολύ εύχρηστο,και με πολύ γρήγορες αλλαγές!
Εγώ πάντως δεν μπορώ να το συνηθίσω.... -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα είναι πολύ καλό!!
Ποιά χρονιά έγινε η αναβάθμιση; Εννοείς το SMGII; Πρό της αναβάθμιση ήταν απλά καλό ή χάλια; Είδα ένα σχόλιο του Clarkson αν δε κάνω λάθος που απορρίπτει το SMG.
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα είναι πολύ καλό!!
Ποιά χρονιά έγινε η αναβάθμιση; Εννοείς το SMGII; Πρό της αναβάθμιση ήταν απλά καλό ή χάλια; Είδα ένα σχόλιο του Clarkson αν δε κάνω λάθος που απορρίπτει το SMG.
Ναι,SMGII.Η Μ3 Ε46 αυτό χρησιμοποιούσε.
Έγινε τον Σεπτέμβριο του 2004.
Εγώ προσωπικά δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ σε τέτοιου είδους κιβώτια....αλλά πιστέυω οτι είναι κορυφαίο!(όταν το μάθω-οδηγήσω για πολλά χλμ ) -
Πρός Λέφο και Βανορτον...
Πείτε μας πως δουλεύει το όχημα σε κλειστά κομμάτια......δείχνει το μέγεθος του??
Πείτε μας και για συντήρηση???Για τυχών προβλήματα??
Από μερικές βόλτες που έκανα δεν μπορώ να βγάλω άκρη....
Το μόνο που κατάλαβα είναι οτι είναι πύραυλος.. -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Πρός Λέφο και Βανορτον...
Πείτε μας πως δουλεύει το όχημα σε κλειστά κομμάτια......δείχνει το μέγεθος του??
Πείτε μας και για συντήρηση???Για τυχών προβλήματα??
Από μερικές βόλτες που έκανα δεν μπορώ να βγάλω άκρη....
Το μόνο που κατάλαβα είναι οτι είναι πύραυλος..Το οχημα σε ανοιχτες καμπες (πχ. Α.Ο. περιφερειακος υμηττου, Υλικη κλπ) ειναι απο αλλο πλανητη... Σταθερο, με τρομερη προσφυση.
Ομως, παρολο το βαρος του (και εδω υποκλινομαι στην BMW) δεν 'μασαει' ουτε στο κλειστο στροφιλικι, φτανει η ποιοτητα της ασφαλτου να ειναι σχετικα καλη. Ενδεικτικα θα σου πω οτι παω συχνα στο διονυσο και απο τοτε που τον εστρωσαν κινουμαι με την ιδια ταχυτητα (μη σου πω και γρηγοροτερα) με το WRX. Οταν βεβαια γλυστραει κατω και οι στροφες ειναι κλειστες, το αυτοκινητο δεν βολευεται, οχι ομως τοσο λογω του βαρους του αλλα λογω της χαμηλης ροπης η οποια σε αναγκαζει να εισαι πολυ προσεκτικος, εφοσον εχεις απενεργοποιησει το DSC. Με 2 λογια, 'δεν ισιωσε ποτε'...
Γενικα, θα ελεγα οτι ο μονος τομεας στον οποιο φαινεται αρκετα το βαρος του Μ5 ειναι κατα το φρεναρισμα. Τα φρενα ειναι οντως 'λιγα' για αυτο το αυτοκινητο, αν και εχουν καλη αντοχη (τα εχω πιεσει πολυ και δεν εχασαν ιδιαιτερα την αποτελεσματικοτητα τους).Απο εκει και περα, το δικο μου τουλαχιστον (mod 05/2002) δεν εχει παρουσιασει προβληματα και δεν εχω να κανω καποια παρατηρηση οσον αφορα τη συντηρηση, εκτος απο τα λαδια τα οποια θελουν παρακολουθηση (μπορει να 'τσιμπησει' λιγο, αναλογα τη χρηση) και συχνες αλλαγες (εγω τα αλλαζω καθε 6-7,000 χιλιομετρα).
Για τα μοντελα πριν το 2001 εχουν ακουστει ορισμενες βλαβες στο Vanos αλλα γενικα το Ε39 Μ5 ειναι απο τα πλεον αξιοπιστα γρηγορα BMW.
M5 E39 vs M3 E46