-
πως μπορω να κανω trace μια ip ?
-
Πέρα από τα επίπεδα θορύβου του τροφοδοτικού, τα οποία καλό είναι να είναι χαμηλά, πραγματικά θεωρώ υπερβολικά τα Watt που αναφέρετε. Άποψή μου είναι ότι τα προτείνετε απλά επειδή υπάρχουν και όχι επειδή χρειάζονται. Πραγματικά, έχει κάτσει κανείς να υπολογίσει στο περίπου πόσο ρεύμα καταναλώνει ένα PC μόνο από τις συσκευές που τροφοδοτούνται μέσω του τροφοδοτικού του και όχι από αυτές που είναι απευθείας συνδεδεμένες στον τοίχο;
Στο δικό μου PC έχω ένα τροφοδοτικό της σειράς 300 Watt εδώ και 4 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Έχω κάνει overclocked τόσο τον επεξεργαστή, όσο και τις μνήμες, έχω δύο σκληρούς, έχω 2 CD/DVD RW, έχω TV-Tuner, Web-Cam, κτλ. Κατά περιόδους μάλιστα το PC μένει ανοιχτό για μέρες, οπότε δεν του δίνεται καν η δυνατότητα να κρυώσει.
Οκ, δε λέω, ένας πιο σύγχρονος επεξεργαστής καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, μην υπερβάλουμε όμως κιόλας στις πιθανές ανάγκες τροφοδότησης. -
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
πως μπορω να κανω trace μια ip ?http://visualroute.visualware.com/
Το βρήκα πρόσφατα και είναι ιδιαίτερα ενημερωτικό...
-
Τι διάβασα και δε φρίκαρα!
Wagner, πες μου πού χρειάζονται τα παραπάνω watt, τι θα βάλει πάνω ηχοσύστημα? Ξέρεις ότι μέχρι προχθές δούλευα τον p4 με 300w? (3hdd,2dvd,floppy, fans, bla bla bla) ??
Χάρη, αυτά που λες για την οθόνη εξαρτάται άμεσα απτις ανάγκες του άλλου και απτις διαστάσεις του χώρου. Εξάλλου οι τιμές έχουν πέσει τόσο πολύ που δεν είναι σπατάλη να πας σε 19ρα, και αυτή η σύγκριση tft-crt ΔΕΝ ισχύει.
Το κουτί sunbeam έλεγα κι εγώ να το πάρω αλλά στο Πλαίσιο που ρώτησα λένε ότι μάλλον δε θα το ξαναφέρουν και γι'αυτό πήρα το Soprano, καλή κατασκευή και καθόλου απογοητευμένος.
παίδες για να μην παρεξηγούμαστε, τα παραπάνω είναι προτάσεις δεν επιτίθεμαι σε κανέναν προσωπικά. Απλώς Σάββα βάλε κάτω τις ανάγκες σου και δες για τι χρήση τον θες τον υπολογιστή, entertainment(movies, browsing κτλπ), δουλειά(word & office γενικότερα) ή design? Εσύ αποφασίζεις.
Α, και για το eshop που λέγονται διάφορα, πώς την έχετε πατήσει δλδ? Παίρνετε τηλ. και παραγγέλνετε αυτά που έχει ετοιμοπαράδοτα (και συνήθως φθηνότερα απ'τα λοιπά μαγαζιά) και τα υπόλοιπα από Πλαίσιο κτλπ
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η σύγκριση tft-crt ΔΕΝ ισχύει.Εννοεί ότι οι CRT έχουν μικρότερο ορατό πλαίσιο σε σχέση με το ονομαστικό σε ίντσες, άρα σε μια 19' CRT βλέπεις στην πραγματικότητα λιγότερες, κοντά στις 17' πραγματικές σε αντίθεση με τις TFT που όσο λένε τόσο είναι. Άρα η σύγκριση tft με μεγαλύτερες σε ονομαστική διαγώνιο crt ισχύει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΑlexΝοkia & M$ κόκκινα πανιά...έτσι?
άσε όσα ξέρουν οι νοικοκυραίοι δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος...
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Τι διάβασα και δε φρίκαρα!Wagner, πες μου πού χρειάζονται τα παραπάνω watt, τι θα βάλει πάνω ηχοσύστημα? Ξέρεις ότι μέχρι προχθές δούλευα τον p4 με 300w? (3hdd,2dvd,floppy, fans, bla bla bla) ??
Χάρη, αυτά που λες για την οθόνη εξαρτάται άμεσα απτις ανάγκες του άλλου και απτις διαστάσεις του χώρου. Εξάλλου οι τιμές έχουν πέσει τόσο πολύ που δεν είναι σπατάλη να πας σε 19ρα, και αυτή η σύγκριση tft-crt ΔΕΝ ισχύει.
Το κουτί sunbeam έλεγα κι εγώ να το πάρω αλλά στο Πλαίσιο που ρώτησα λένε ότι μάλλον δε θα το ξαναφέρουν και γι'αυτό πήρα το Soprano, καλή κατασκευή και καθόλου απογοητευμένος.
παίδες για να μην παρεξηγούμαστε, τα παραπάνω είναι προτάσεις δεν επιτίθεμαι σε κανέναν προσωπικά. Απλώς Σάββα βάλε κάτω τις ανάγκες σου και δες για τι χρήση τον θες τον υπολογιστή, entertainment(movies, browsing κτλπ), δουλειά(word & office γενικότερα) ή design? Εσύ αποφασίζεις.
Α, και για το eshop που λέγονται διάφορα, πώς την έχετε πατήσει δλδ? Παίρνετε τηλ. και παραγγέλνετε αυτά που έχει ετοιμοπαράδοτα (και συνήθως φθηνότερα απ'τα λοιπά μαγαζιά) και τα υπόλοιπα από Πλαίσιο κτλπ
Μα..... δεν ειπα να παρει το 1000αρι....απλα το ειδα και το ανεφερα.... οπως και τον 4τραπυρινο επεξεργαστι.....
Δεν ειπα 'πηγαινε και παρε αυτα'....
Τα 600 Watt ειναι μια χαρα για ενα νορμαλ Η/Υ -
o elteo ειχε βρει αυτη τη σελιδα που υπολογιζει ποσο μεγαλο τροφοδοτικο χρειαζεσαι:
-
καταρχήν ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
στο προκείμενο τώρα:
τροφοδοτικό
παιδιά επαναναλαμβάνω θα τον πάρω (και ο Spiros) από το Πλαίσιο. Οτι έχει διαθέσιμο εκεί προτείνετε...από ότι είδα ο Χάρης πρότεινε Zalman και Εnermax. Πάνω από 450W δεν βάζω. Τα θεωρώ πολλά.check ν
κουτί
Χάρη το Soprano είναι ένα πανέμορφο και πρακτικότατο κουτάκι. Γιατί να μην δώσω 30 ευρώ παραπάνω από το βασικό λευκό turboX? Νομίζω τα αξίζει.check ν
keyboard - mouse
Xάρη πάλι...το συγκεκριμένο είναι σετ. Δηλ ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο της Logitech σε πολύ καλή τιμή. 30κάτι ευρουλάκια δεν είναι δα μεγάλο ποσό. Το ασύρματο θα με βολέψει για να μειώσω τα καλώδια. Δεν θέλω 1000 καλώδια πίσω από το γραφείο. Εχω ήδη άλλα 1000.check ν
μνήμη
δεν έχει kingston. Αυτή που επέλεξα όμως έχει lifetime εγγύηση οπότε στα φρύδια μου και να χαλάσει.check ν
οθόνη
έχεις άδικο φίλε και πάλι. Η 19άρα wide TFT είναι όλα τα λεφτά. Γιατί να μείνω στην 17άρα εφόσον οι 19άρες είναι πλέον προσιτές οικονομικά? ...19άρα στάνταρντ λοιπόν για να μην ξανασχοληθώ.check ν
η χρήση που θα γίνει στον υπολογιστή είναι λίγο από όλα αλλά κυρίως:
gaming (sim-racing), surfing, movies, music, επεξεργασία φωτό (λίγο) και επεξεργασία ήχου (λίγο). Μου τα καλύπτει και με το παραπάνω.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
(1) θα μου έχουν τους drivers μαζί με το πισί έτσι?
(2) εάν δεν επιλέξω λειτουργικό πώς θα τσεκάρουν ότι δουλεύει? Το βάζουν κ το βγάζουν?
(3) Αξίζει να αγοράσω τα XP μαζί στα 67 ευρώ για να τα έχω αυθεντικά? Τόσο καιρό αυθεντικά έχω. Θέλω να βάλω κ το SP2.
(4) πώς τσεκάρω ότι πράγματι το κουτί έχει αυτά που επέλεξα πλην αυτών που μπορώ να δω...(cpu, hdd)..? Λόγω εγγύησης θα το έχουν σφραγισμένο?Sorry για το μεγάλο post και ευχαριστώ κ πάλι που με ανέχεστε...αλλά έχω καιρό να ασχοληθώ με desktop. (8 χρόνια με laptops)
-
Σάββα, από τη μια μου λές πως ακόμα και τα 1200 ευρώ συνολικά είναι πολλά για dektop, και από την άλλη μου λες γιατί να μην πάρω ασύρματο σετ, δεν ειναι πολλά τα 30 ευρώ, γιατί να μην πάρω το κουτί, δεν είναι πολλά τα 30 ευρώ διαφορά, γιατί να μην πάρω την 19άρα, αυτή είναι όλα τα λεφτά.
ΟΚ, γιατί λοιπόν να μην πάρεις και τηn 8800 αντί της 7600, γιατί να μην πάρεις μνήμες Corsair αντί των noname και μάλιστα όχι 1 αλλά 2 Giga, γιατί να μην πάρεις raptor σκληρό στις 10000 στροφές αντί για 7200, γιατί να μην πάρεις μια wide TFT 32 ιντσών που να είναι και monitor και TV μαζί, δώσε πίσω και την DFP και πάρε μια G25 και νομίζω πως έβγαλε και η Μπος ένα πλήρες ηχοσύστημα 9.1 αποκλειστικά για PC.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
(3) Αξίζει να αγοράσω τα XP μαζί στα 67 ευρώ για να τα έχω αυθεντικά? Τόσο καιρό αυθεντικά έχω. Θέλω να βάλω κ το SP2.Ναι, τα σπασμένα που έχω δει έχουν αλλαγμένα μερικά βασικά αρχεία και δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να κάνουν (ασφάλεια). Επίσης στο registry μερικά κλειδιά δεν μπορείς να τα διαβάσεις, έχουν κρυφά μέρη. Ένα σπαστήρι (reset5) είναι στα προγράμματα που απενεργοποιεί το spybot.
Αν έχεις τα ΧΡ στο φορητό μπορείς να τα ενεργοποιήσεις με τον ίδιο κωδικό και στο desktop αρκεί να μη τα έχεις ανοικτά ταυτόχρονα.
Όποια έκδοση ΧΡ και να έχεις γίνεται SP2 με windows update, εύκολο με DSL γραμμή.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
παντελώς δυσαρεστημένος του eshop...κοινώς ούτε απόξω δεν περνάω.
+1
Γιατι ρε παιδια? Εντυπωση μου κανει!
Εχω παραγγειλει αρκετες μικρο μλκιες και εχουν ερθει γρηγορα.
Ακομα εχω παραγγειλει 2 υπολογιστες και ηρθαν σε 1-1,5 εβδομαδα κομπλε με τα κουτακια τους ολα κλπ.
υγ.Τον ιδιο υπολογιστη που εχω παρ. στο ε-σοπ τον πηρε γνωστη μετα απο 2-3 μηνες απο πλαισιο και της βγηκε 100 ευρω παραπανω!
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
+1
Ακομα εχω παραγγειλει 2 υπολογιστες και ηρθαν σε 1-1,5 εβδομαδα κομπλε με τα κουτακια τους ολα κλπ.
υγ.Τον ιδιο υπολογιστη που εχω παρ. στο ε-σοπ τον πηρε γνωστη μετα απο 2-3 μηνες απο πλαισιο και της βγηκε 100 ευρω παραπανω!
Πήγα στο μαγαζί τους να επιστρέψω χτυπημένο δίσκο στις 2:37μμ. Μου λένε κλείσαμε σήμερα στις 2:30 για το μεσημέρι, να ξανάρθετε το απόγευμα.
Τους λέω, ένα δίσκο για επιστροφή έχω - δεν θέλω χαρτί ότι τον παρέλαβες. Πάρε το δίσκο και το απόγευμα που θα ανοίξεις, πέρασέ τον στην αποθήκη σου.
Όχι δεν γίνεται, πρέπει να τον φέρετε το απόγευμα.
Δεν με ενδιαφέρει αν τον χάσετε. Πάρε το δίσκο και όποτε θέλεις βάλτον στην αποθήκη σου.
Όχι δεν γίνεται, πρέπει να τον φέρετε το απόγευμα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πήγα στο μαγαζί τους να επιστρέψω χτυπημένο δίσκο στις 2:37μμ. Μου λένε κλείσαμε σήμερα στις 2:30 για το μεσημέρι, να ξανάρθετε το απόγευμα.
Τους λέω, ένα δίσκο για επιστροφή έχω - δεν θέλω χαρτί ότι τον παρέλαβες. Πάρε το δίσκο και το απόγευμα που θα ανοίξεις, πέρασέ τον στην αποθήκη σου.
Όχι δεν γίνεται, πρέπει να τον φέρετε το απόγευμα.
Δεν με ενδιαφέρει αν τον χάσετε. Πάρε το δίσκο και όποτε θέλεις βάλτον στην αποθήκη σου.
Όχι δεν γίνεται, πρέπει να τον φέρετε το απόγευμα.Πιστευω οτι ηταν θεμα μλκα πωλητη.
-
'Σας παρακαλώ, μου δίνετε το όνομά σας και το τηλέφωνο του υποκαταστήματος? Εχω να περάσω πρώτα από τα κεντρικά στο Χαλάνδρι και μετέπειτα από το ΙΝΚΑ'.
-
Μαγαζί που δουλεύει κυρίως με courier και οι συναλλαγές γίνονται από απόσταση, το να μη δέχεται να πάρει το δίσκο, να τον αφήσει πάνω στο τραπέζι και να τον παραλάβει όταν ανοίξει το μαγαζί, είναι...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
+1
αυτο που θελουμε να παρουμε απο Πλαισιο βγαινει στα ιδια λεφτα με το eshop.
η συναρμολογηση πληρωνεται στο πλαισιο?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν πας, πάρε και μια G25. Τις έχουν μπόλικες. 299,99.
αναβάλλεται επ' αόριστο αυτή...πριν μερικές μέρες απέκτησα μία Logitech DFP στα 99 ευρώ.
Το ξέρω. Το έλεγα μπας και την πουλήσεις σ'εμένα.
Χάρη, το ξέρεις πολύ καλά ότι δεν υπάρχει άνω όριο σε αυτά τα πράγματα. Προσωπικά έχω πολύ φτηνό πληκτρολόγιο και ποντίκι (έχω βρει το σχέδιο που με βολεύει), όμως τα 30
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για το κουτί θα διαφωνήσω ότι είναι πολύ πρακτικό, αλλά η Thermaltake έχει καλή ποιότητα κατασκευής. Θα προτιμούσα κάτι διαφορετικό, αλλά δυστυχώς είναι ακριβότερα οπότε και το Soprano είναι οκ.Εγώ ρε παιδιά έχω ένα και-γαμώ-τα-κουτιά Plato εδώ και περίπου 8 χρόνια (ίσως και παραπάνω), το έχω βάψει μαύρο για να ταιριάζει με την εποχή του και έχει αλλάξει 2 εσωτερικά ως τώρα, πλήρη μάλιστα, μέχρι και ανεμιστήρες. Και το συμπαθώ πάρα πολύ το κουτάκι μου, δεν έχω καμία διάθεση να το αλλάξω! Ειδικά με όλα αυτά τα καγκουρόκουτα που κυκλοφορούν τώρα!
-
Αυτό που έχει σημασία στα κουτιά είναι η εύκολη εισαγωγή και εξαγωγή των εσωτερικών μονάδων. Ειδικά των δίσκων. Ευτυχώς τελευταία έχει βελτιωθεί κατά πολύ η εργονομία, με απουσία βιδών και με ελαστικούς συνδέσμους, καθώς και με αναδιπλούμενο το δεξί πλαϊνό ώστε να βγαίνει η μητρική προς τα έξω εύκολα, για εύκολη πρόσβαση στις συνδέσεις.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#8]