-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα είμαι και φοιτητής, μιας και θα αρχίσω το μεταπτυχιακό μου... Θα είναι λίγο πίκρα, πρωί δουλειά, απόγευμα μεταπτυχιακό, αλλά.... καλό θα είναι
Markvag, αν επιτρέπεται που θα αρχίσεις το Μεταπτυχιακό σου? Γιατί ενδιαφέρομαι και εγώ και κοιτάω τι υπάρχει στην Ελλάδα αυτη την στιγμή.
Καλημέρα!
Γράφω την απάντηση εδώ και όχι σε pm, γιατί μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους...Μετά από καλό ψάξιμο ενός έτους (και πολύ πρήξιμο στους καθηγητές μου), αποφάσισα να κάνω ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Π.Μ.), όπου και τελείωσα το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Απ' ότι έχω ακούσει (όχι από καθηγητές μου, από αλλού) είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Το αντίστοιχο στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (Π.Π.) είναι επίσης πολύ καλό (από άποψη γνώσεων, αλλά όχι τόσο) και το καλύτερο από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης, γιατί 9 στις 10 θέσεις εργασίας βρίσκονται στην Αθήνα και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν καλύτερα το Π.Π. (που είναι στην γειτονιά τους και όχι το Π.Μ., που είναι μακριά), το οποίο έχει, ας μην γελιώμαστε, καταπληκτικά προπτυχιακά τμήματα σε χρηματοοικονομικά και διοίκηση. Τα δίδακτρα και στα 2 ιδρύματα είναι 500χιλ δρχ το εξάμηνο για 4 εξάμηνα, αλλά υπάρχουν υποτροφίες (π.χ. στο Π.Μ. περίπου 1 στους 6 παίρνει κάποιου είδους υποτροφία). Το πρόβλημα είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται λίγο σούπα. Εκεί που πριν από 2 χρόνια πήρανε 50-55 άτομα πέρισυ πήραν 60κάτι και του χρόνου θα πάρουν κοντά 70... Απληστία... Ελπίζω μόνο να μην υποβαθμίζονται οι σπουδές. (Σημείωση: δεν το παίζω 'ελίτ', αλλά όσο περισσότερα άτομα σε ένα τμήμα τόσο χειροτερεύει το επίπεδο σπουδών, εκτός κι αν κάνουν 2 τμήματα)
Επίσης, κακά τα ψέματα. Για όσους έβγαλαν οικονομική σχολή (διοίκηση, οικονομικό, χρηματοοικονομικό) ένα ΜΒΑ όπως είναι στην Ελλάδα δεν θα τους προσφέρει και τόσα πολλά (τα 2/3 θα είναι ήδη γνωστά-μόνο το 1/3 θα είναι καινούριο-σχόλιο καθηγητή μου), αλλά είναι χαρτί απαραίτητο για όποιον στοχεύει σε ψηλές θέσεις...Από 'κει και πέρα για όσους σκέφτονται για εξωτερικό θα πω αυτό που μου είπε ένας άλλος καθηγητής μου: Αν είναι να πας σε ένα από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια του UK, ή των ΗΠΑ, τότε πάνε δεν το συζητάω (αυτό που δεν μου είπε είναι πως θα το πληρώσω ), αλλιώς καλύτερα να μείνεις εδώ (Ελλάδα). Το επίπεδο σπουδών είναι ικανοποιητικότατο, αλλά το σημαντικότερο είναι πως παραμένεις μέσα στην εδώ αγορά, διαβάζεις εφημερίδες, περιοδικά (δεν αναφερόταν στους 4Τ... )και είσαι μέσα στα πράγματα. Χώρια που μπορεί και να βρεις μια καλή δουλειά...και συνέχισε λέγοντάς μου ότι πριν από 2-3 μέρες τον πλησίασε γνωστός του από μεγάλη εταιρεία που έψαχνε 2 στελέχη και αυτός του έστειλε 2-3 μεταπτυχιακούς του...
Για όσους ενδιαφερόμενους το site του Π.Μ. http://www.uom.gr , ενώ του Π.Π. δεν το θυμάμαι, αλλά στο http://www.in.gr έχει όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια.
Συγνώμη για το μέγεθος του post, αλλά ελπίζω να βοήθησα κάπως, αν και το μεταπτυχιακό είναι μπερδεμένο, εξαρτάται από την οπτική γωνία του καθενός.
Αν κανείς θέλει να ρωτήσει κάτι άλλο, ας στείλει pm, μην το παρακάνουμε εδώ...
-
Σε ευχαριστώ Πολύ Μάρκο!!
Κατατοπιστικότατη απάντηση και πολύ κοντά σε όσα εχω ακούσει και πιστεύω.
-
Not at all...
Ελπίζω να βοήθησα! -
Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος.
Υπεύθυνος μηχανογράφησης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
http://www.tch.gr -
Μαθηματικός και Senior Software Engineer (εντάξει, μην ψαρώνετε, αυτό γράφει η κάρτα μου, προγραμματιστής είμαι ) σε τμήμα R&D εταιρείας πληροφορικής. Άρα Ιδιωτικός Υπάλληλος
-
Eίμαι υπεύθυνη του IT για μια θυγατρική Αμερικάνικης εταιρείας με ιατρικά μηχανήματα. Αυτό σημαίνει οτι έχω αναλάβει οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστές και δίκτυα (προγραμματισμός είναι το μόνο που δεν κάνω ... ακόμη )
-
Κι εγώ (όπως και αρκετοί άλλοι) δυσκολεύτηκα να καταλήξω στο τι θα ψηφίσω διότι:
α) Διδάσκω Πληροφορική στα ΤΕΙ και σε ένα φροντιστήριο
β) Φτιάχνω εφαρμογές βάσεων δεδομένων
γ) Κάνω το διδακτορικό μου στα οπτικά δίκτυαΤελικά ψήφισα 'Αυτοαπασχολούμενος γενικότερα'.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ΥΠΑΞΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ.....ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΕΤΗ!!
να υποθεσω ''δημοσιος υπαλληλος'',''αλλο'' ή μηπως τιποτα ηταν η επιλογη σου;;;;;;
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ!!
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ 'ΑΛΛΟ'.
ΤΟ 'ΤΙΠΟΤΑ', ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!! -
**topmar **Δεν νομίζω πως ο alexastrag ήθελε να σε προσβάλει,μην παρεξηγήσαι έτσι,απλά υπέθεσε μήπως δεν ψήφισες κάπου(εξού και το 'τίποτα')επειδή δεν ταιριάζει κάτι 100%.
Μια καλή παρέα είμαστε εδώ που αν μη τι άλλο θέλουμε να υπάρχει ένα επίπεδο και ένα ήθος στη συζήτηση χωρίς ειρωνείες,υπονοούμενα....και αν μη τι άλλο ο alexastrag δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα
-
Ο χρήστης topmar έγραψε:
ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ 'ΑΛΛΟ'.Νομίζω ότι εμπίπτει στην κατηγορία Δημόσιο (όχι ότι έχει σημασία βέβαια)
-
Ανήκω στην κατηγορία 'Ιδ.υπαλλήλου' και 'πληροφορικάριου'. Είναι αρκετοί εδώ!!! Εργάζομαι σε μεγάλο όμιλο πληροφορικής, ως product manager ενός προιόντος software. Αυτά!
-
[list:2gyy5be2]Παροοοον [/list:u:2gyy5be2][list:2gyy5be2]Μαστρο Μητσ εεεεε......Μακης [/list:u:2gyy5be2][list:2gyy5be2]Ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω [/list:u:2gyy5be2][list:2gyy5be2]Ειδικα μας εργαλεια.......σφυρι, κοπιδι, τροχος, ηλεκτροκολυση και συρμα [/list:u:2gyy5be2][list:2gyy5be2]Κατεβαζουμε μοτερ σε γιαπωνεζικο(τα γερμανικα τα σεβομαστε )με χρηση ηλεκτροκολησης σε 10 λεπτα γι αυτο και ειμαστε ανταγωνιστικοι σε τιμες [/list:u:2gyy5be2][list:2gyy5be2]Μηχ Αυτοκινητων(να σοβαρευτουμε και λιγο ).Προς το παρον εργαζομαι σε συρματουργια εδω και εξι χρονια περιπου παρ ολα αυτα ομως ασχολουμε ενεργα με το αυτοκινητο απο τοτε που εκλεισα το συνεργειο.Σε δυο χρονακια αν ολα πανε καλα θα ειμαστε και παλι και επαγγελματικα στην τεχνιλη του αυτοκινητου με ειδικοτητα παλι το γκρουπ VAG [/list:u:2gyy5be2]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
με ειδικοτητα παλι το γκρουπ VAG [/list]άντε βρε παιδί μου και ψάχνω μηχανικό για τον Περικλη!!!
-
άντε βρε παιδί μου και ψάχνω μηχανικό για τον Περικλη!!!
[list:2yefuxez]Αντε βρε κοριτσι μου(παντα φιλικα ετσι? )πρεπει να κανω συνεργειο για να σου κανουμε service?Το σπιτι ουτως η αλλως συνεργειο το καναμε [/list:u:2yefuxez][list:2yefuxez]Αντε να πιουμε και καφε και μαζεψε τις βλαβες να ειναι μαζεμενες.............ΔΩΡΕΑΝ [/list:u:2yefuxez]
-
]Αντε να πιουμε και καφε και μαζεψε τις βλαβες να ειναι μαζεμενες.............ΔΩΡΕΑΝ [/list]καλέ δάγκωσε τη γλώσσα σου...ακούς εκεί βλάβες...
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ αγαπητέ μου..αυτό θέλω να κάνω ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ πολλές ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ...
δεν ήξερα όμως ούτε οτι είσαι μηχανικός, ούτε οτι έχεις μετατρέψει το σπίτι σου σε συνεργείο, οπότε να είναι καλά ο αλέξανδρος με τις στατιστικές του -
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ αγαπητέ μου..αυτό θέλω να κάνω ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ πολλές ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ...
[list:i5oyc7iy]Τωρα Kamil που ειναι δωρεαν γιατι μετα αμα βαλουμε και κοπελα στο λογιστηριο θα μας ζηταει...μεροκαματο [/list:u:i5oyc7iy]>καλέ δάγκωσε τη γλώσσα σου...ακούς εκεί βλάβες...
[list:i5oyc7iy]Αυτα ειναι για τους δισπιστους Eλα να σου δειξω εγω προβληματα απ αυτα που θεωρουν οι περισσοτεροι ως..........το θαυμα της φυσης [/list:u:i5oyc7iy][list:i5oyc7iy]Αυτη τη στιγμη εχω ενα civic για γενικη επισκευη(ρεκτιφιε)και πριν ακομα κατεβασω μοτερ ημασταν με τη καρδια στο στομα μη τυχον και εχει η αντλια λαδιου προβλημα.Γιατι?Πολυ απλα....δεν υπαρχρι στο ελευθερο εμποριο και ο Σαρακακης............τσουζει.Οσο βγηκε η μηχανη στο ρεκτιφιε θα πληρωνε την αντλια και θα ελεγε ευχαριστω ΑΝ την εβρισκε [/list:u:i5oyc7iy]>δεν ήξερα όμως ούτε οτι είσαι μηχανικός, ούτε οτι έχεις μετατρέψει το σπίτι σου σε συνεργείο, οπότε να είναι καλά ο αλέξανδρος με τις στατιστικές του
[list:i5oyc7iy]Καλα, εδω με τον apostolis εχουμε δωσει ρεσιταλ, εσυ ακομα δεν πηρες ειδηση?[/list:u:i5oyc7iy][list:i5oyc7iy]Μοντερατορς μας ΑΚΟΥΤΕΕΕΕΕΕ??[/list:u:i5oyc7iy][list:i5oyc7iy]Δικαιουμαστε προμηθεια...........μιζα ρε σεις πως το λενε [/list:u:i5oyc7iy]
-
Καλα, εδω με τον apostolis εχουμε δωσει ρεσιταλ, εσυ ακομα δεν πηρες ειδησηπότε παιδί μου, σε ποιο θέμα...
τι να προτοπρολάβω η γυναίκα...πρέπει να δουλέψω κι όλας... ξέρεις τώρα το χαβιάρι είναι μαύρο, το κρασί παλιό κάποιος πρέπει να τα πάρει όλα αυτά δεν μπορώ να είμαι μέσα στο φορουμ συνέχεια -
πότε παιδί μου, σε ποιο θέμα...
τι να προτοπρολάβω η γυναίκα...πρέπει να δουλέψω κι όλας... ξέρεις τώρα το χαβιάρι είναι μαύρο, το κρασί παλιό κάποιος πρέπει να τα πάρει όλα αυτά[list:38zwmt9k]Αμα σκαλισεις ολο και κατι θα βρεις.Τεχνικα προβληματα και αποριες μεχρι..........καταρα στις αντιπροσωπειες που πινουν το αιμα του κοσμου!![/list:u:38zwmt9k][list:38zwmt9k]Τωρα για τα......'χαβιαρια' τι να πω?[/list:u:38zwmt9k][list:38zwmt9k]Πρεπει να ξαναπαντρευτω? [/list:u:38zwmt9k][list:38zwmt9k]φτου φτου θα με σκοτωσει η αλλη(Εφη....γυναικαρα μου)[/list:u:38zwmt9k]>δεν μπορώ να είμαι μέσα στο φορουμ συνέχεια
[list:38zwmt9k]Ελα που εδω και λιγες μερες λογω πανικου εχω το ιδιο προβλημα [/list:u:38zwmt9k][list:38zwmt9k]Βλεπεις ομως οτι περα απ την αρωστια πανω απ ολα η καλη παρεα μετραει [/list:u:38zwmt9k]
-
άσε είναι μεγάλο το κόλλημα με το φορουμ
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
άσε είναι μεγάλο το κόλλημα με το φορουμΕίναιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!............και έχει δίκηο ο Μάκης,η παρέα είναι που αναζητάς συνέχεια!!!
Δηλαδή κε Μάκη μας,αν θέλουμε τίποτα πειράγματα σε 6κύλινδρο εν σειρά εκ Γερμανίας να σας απευθυνθούμε αρμοδίως ετσι?!!
ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ!!!!!!