-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Βλακεία είναι να τυφλώνεις τον άλλο με τα μεγάλα και τα προβόλια. Το Clio μου, μια και είναι διπλοφάναρο και με αξιοπρεπή φώτα, δε χρειάζεται προβόλια τη νύχτα. Καθόλου. Τα προβολάκια τα χρησιμοποιώ μόνο όταν έχει ομίχλη. Σε ΚΑΜΜΙΑ άλλη περίπτωση.
Πες τα χρυσόστομε... Οδηγός Clio επιμένει εδώ και δύο χρόνια ότι τα προβολάκια του Clio δεν ενοχλούν (άσχετα αν με τύφλωναν κανονικότατα εμένα...) και φυσικά επιμένει να τα έχει ανοιχτά το βράδυ, χωρίς ομίχλη εννοείται, επειδή του αρέσει αισθητικά...
@νδρέας
Τα προβόλια του Clio φωτίζουν στα δυο-τρία πρώτα μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και περιφερειακά (ως γνήσιοι προβολείς ομίχλης). Σε συνθήκες που δεν υπάρχει ομίχλη, το κέρδος από τη χρήση τους είναι εντελώς αμελητέο - με φωτογραφικούς όρους, είναι ζήτημα αν κερδίζεις μισό f-stop.
-
Μέχρι τώρα λοιπόν λίγο περισσότεροι από τους μισούς από όσους ψήφισαν (56%) επιθυμούν να γίνει υποχρεωτικό να κυκλοφορούμε όλοι με αναμμένα φώτα και την ημέρα στην Ελλάδα, όπως τα μηχανάκια, είτε όλο το χρόνο είτε συγκεκριμένους μήνες [ασχέτως αν το επιβάλουν ή όχι οι εκάστοτε συνθήκες δηλαδή]. Από την άλλη, στο άλλο σχετικό θέμα μόλις ένα 5% ψήφισε ότι ανάβει τα φώτα του με το που θα βάλει μπροστά το αμάξι (προφανώς για να τον βλέπουν καλύτερα την ημέρα), ενώ το 85% είτε τα ανάβει όταν αρχίσει να σκοτεινιάζει, είτε όταν είναι για καλά βράδυ, είτε τα έχει στο αυτόματο [ασχέτως αν δεν απαγορεύεται από τον ΚΟΚ να κυκλοφορούμε με τα μεσαία φώτα αναμμένα και την ημέρα αν το επιθυμούμε].
Δηλαδή απ' ότι φαίνεται για τους περισσότερους που ψήφισαν 'ναι' ισχύει το: 'Τώρα προτιμώ να ΜΗΝ τα ανάβω και την ημέρα, αλλά θα ήθελα να υποχρεωθώ να τα ανάβω'...
Αυτό, συνδυάζοντας τις δυο ψηφοφορίες (επικίνδυνα πράγματα!!)...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Βλακεία είναι να τυφλώνεις τον άλλο με τα μεγάλα και τα προβόλια. Το Clio μου, μια και είναι διπλοφάναρο και με αξιοπρεπή φώτα, δε χρειάζεται προβόλια τη νύχτα. Καθόλου. Τα προβολάκια τα χρησιμοποιώ μόνο όταν έχει ομίχλη. Σε ΚΑΜΜΙΑ άλλη περίπτωση.
Πες τα χρυσόστομε... Οδηγός Clio επιμένει εδώ και δύο χρόνια ότι τα προβολάκια του Clio δεν ενοχλούν (άσχετα αν με τύφλωναν κανονικότατα εμένα...) και φυσικά επιμένει να τα έχει ανοιχτά το βράδυ, χωρίς ομίχλη εννοείται, επειδή του αρέσει αισθητικά...
@νδρέας
Τα προβόλια του Clio φωτίζουν στα δυο-τρία πρώτα μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο και περιφερειακά (ως γνήσιοι προβολείς ομίχλης). Σε συνθήκες που δεν υπάρχει ομίχλη, το κέρδος από τη χρήση τους είναι εντελώς αμελητέο - με φωτογραφικούς όρους, είναι ζήτημα αν κερδίζεις μισό f-stop.
ΟΚ ολα τα προβολακια ειναι κατασκευασμενα και τοποθετημενα ετσι ωστε να φωτιζουν οπως περιγραφεις παραπανω....
το προβλημα ειναι οτι προκαλουν θαμβωση στους οδηγους που κινουνται στο αντιθετο ρευμα και αυτο δεν οφειλεται στη 'δυναμη' των λαμπτηρων αλλα στη γωνια της δεσμης που παραγουν, η οποια δεν εχει κλιση προς το οδοστρωμα αλλα ειναι παραλληλη προς αυτοπροσωπικα -σχετικα και με το θεμα του topic - πιστευω οτι ολα ειναι θεμα εκπαιδευσης - ενημερωσης. Τα ΜΜΕ με ενημερωτικα-ανατριχιαστικα σποτ θα μπορουσαν σε δευτερολεπτα να καταδειξουν τη σπουδαιοτητα της χρηστης χρησης των φωτιστικων σωματων του αυτοκινητου.
αν δε δυνασαι να αντιληφθεις κατι τοσο χειροπιαστο τοτε απλα θα επρεπε να κριθεις ανικανος οχι μονο να οδηγεις αλλα και....
αντε τωρα θα ανοιξουμε αλλο θεμα και δεν κανει.... -
Φυσικά τυφλώνουν τον απέναντι γιατί ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΝΑ ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Σε περίπτωση ΟΜΙΧΛΗΣ θέλεις να σε βλέπει ο απέναντι όσο το δυνατόν νωρίτερα - να πέφτει η δέσμη στο μάτι του.
Επίσης φωτίζουν χαμηλά μπροστά στο αμάξι ώστε να βλέπεις τη νύχτα με ομίχλη εκεί που χρειάζεται - ακριβώς μπροστά στο αμάξι τις γραμμές του δρόμου ώστε να μη βγεις έξω από το δρόμο με 20χαω. Όποιος έχει οδηγήσει νύχτα με πυκνή ομίχλη (που δε βλέπεις ούτε τις γραμμές μπροστά στο αυτοκίνητο) ξέρει που πρέπει να φωτίζουν τα φώτα ομίχλης.
-
Έτσι ακριβώς. Τώρα, να βλέπεις τον άλλο να οδηγεί με 150+ μέσα στη νύχτα έχοντας αναμμένα τα μικρά (!) φώτα και τα προβόλια... Τι να πω, ο τύπος είναι whatever.gif. Και το'χω δει πολλές φορές αυτό το σκηνικό.
-
Όλοι το έχουμε δει, δυστυχώς. Αυτό που εξακολουθώ να μην έχω δει είναι την τροχαία να γράφει για την συγκεκριμένη παράβαση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Όλοι το έχουμε δει, δυστυχώς. Αυτό που εξακολουθώ να μην έχω δει είναι την τροχαία να γράφει για την συγκεκριμένη παράβαση.Σιγα την παραβαση....
Αφου ειναι ποιο κερδοφορο να στησεις ενα ρανταρ σε επεραντη ευθεια με οριο 50ΧΑΩ και να γραφεις αβερτα τους 'πελατες' που πανε με 80-100χαω -
Μήπως δεν θα έβγαινε πολύ χρήμα για τα δημόσια ταμεία από ένα μπλόκο για προβολείς ομίχλης Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα;
-
Μήπως δεν θα έβγαινε πολύ χρήμα για τα δημόσια ταμεία από ένα μπλόκο για προβολείς ομίχλης Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα;Το ιδιο ειναι 150ευρω το κεφαλι για υπερβολικη
Με τα 33 για προβολακια;;;Εστω σε δεδομενη χρονικη περιοδο γραφουν 100 ατομα...
Αρα
100x150=15.000
100x33=3.300Ε....Δεν συμφαιρει!
Ασε που τα προβολακια 'σβηνοντε' λογο μπαρμπα, κουμπαρου, θειου κτλ.
Γιατι 'ο αδικος κωλο-μπατσος εγραψε το παιδακι μας'
Ενω με την υπερβολικη ταχυτητα.... Μερικους τους πιανει το φιλοτιμο και δεν βαζουν τα 'μεσα' -
Μήπως δεν θα έβγαινε πολύ χρήμα για τα δημόσια ταμεία από ένα μπλόκο για προβολείς ομίχλης Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα;΄
Επίσης για Σάββατο βράδυ καλό σημείο θα ήταν και ο Κηφισός.
Αυτοκίνητα που κάνουν κόντρες και τρέχουν με 170-190km/h.
Μιά φορά θυμάμαι Κυριακή πρωί ανεβαίνοντας προς Κηφισιά μέτρησα πέντε σημεία με συντρίμμια που τα 2 από αυτά κάπνιζαν ακόμα...
Έλεος δηλαδη. Εγώ που δεν οδηγάω σαν παλαβός και έχω ανάγκη να μετακινηθώ τί πρέπει να κάνω? Να πάρω ελικόπτερο? Γιατί σε καμμιά λωρίδα δεν είμαι ασφαλής. Και τη γυναίκα την έγκυο που οδηγάει ποιός θα την προστατέψει από τους εν δυνάμει εγκληματίες που ζουν ανάμεσά μας?
Θυμίζω το μέτρο που δούλεψε το 2004 μιά χαρά στην Ιταλία όταν το αρμόδιο υποθργείο μεταφορών ανακοίνωσε πως μέσα σε ένα δίμηνο θα μαζέψει 2.000 διπλώματα. Όπως ακριβώς και έγινε και ο δείκτης ατυχημάτων βούτηξε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες... -
Ο χρήστης Nicat_147 έγραψε:
Μήπως δεν θα έβγαινε πολύ χρήμα για τα δημόσια ταμεία από ένα μπλόκο για προβολείς ομίχλης Σάββατο βράδυ στην Γλυφάδα;
΄
Επίσης για Σάββατο βράδυ καλό σημείο θα ήταν και ο Κηφισός.
Αυτοκίνητα που κάνουν κόντρες και τρέχουν με 170-190km/h.
Μιά φορά θυμάμαι Κυριακή πρωί ανεβαίνοντας προς Κηφισιά μέτρησα πέντε σημεία με συντρίμμια που τα 2 από αυτά κάπνιζαν ακόμα...
Έλεος δηλαδη. Εγώ που δεν οδηγάω σαν παλαβός και έχω ανάγκη να μετακινηθώ τί πρέπει να κάνω? Να πάρω ελικόπτερο? Γιατί σε καμμιά λωρίδα δεν είμαι ασφαλής. Και τη γυναίκα την έγκυο που οδηγάει ποιός θα την προστατέψει από τους εν δυνάμει εγκληματίες που ζουν ανάμεσά μας?
Θυμίζω το μέτρο που δούλεψε το 2004 μιά χαρά στην Ιταλία όταν το αρμόδιο υποθργείο μεταφορών ανακοίνωσε πως μέσα σε ένα δίμηνο θα μαζέψει 2.000 διπλώματα. Όπως ακριβώς και έγινε και ο δείκτης ατυχημάτων βούτηξε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες...α-Μαλον δεν εχεις καταλαβει τι λεμε εδω
β-Δεν καταλαβαινω τι προβλημα υπαρχει με τα 170-190 Σαββατο βραδυ στον Κηφισο. Εφευγα απο Μικρολιμανο για Κηφησια χθες και δεν αντιμετοπισα καποιο προβλημα. Και δεν πηγαινα με 80 οπως οριζει το οριο.
Δεν φταιει η ταχυτητα. Αλλα πραγματα φταινε, τα οποια συμβαλουν στο να ειναι επικινδυνο να κινεισαι γρηγορα.
γ-Στα λιμανακια της Βαρκιζας, 2.000 διπλωματα μαζευουν σ ενα Σαββατοκυριακο.
Ελυσε καποιο προβλημα το μετρο;
Οχι....
Ολα τα ζωα μετακομησαν στο ΣΕΦ. Οπου με 5 περιπολικα η αστυνομια θα μπορουσε να επιβαλει την ταξη και ν αφησει να κανουν τις ταρζανιες τους οι 'οδιγαρες' σε ελεγχομενο παρκινγκ.....
ΟΧΙ...
Η λυση ηταν κλουβες, ΜΑΤ και ξυλο.....
Και ξανα μανα .....
Ολα τα ζωα να κανουν χαροτικα περασματα στη Βουτα και στα Λιμανακια....δ-Η υπερ-βολικη ταχυτιτα ειναι σαν την ασπιρινη στην Ελλαδα.
800 νεκροι μεσα σ ενα μηνα στο οδικο δικτυο της χωρας.
Παρτε μια ασπιρινη και λυθικαν ολα.
Τον επομενο μηνα 799 νεκροι στο εθνικο οδικο δικτυο...
Ειδατε που τελικα βοηθισαν οι κλησεις για υπερβολικη ταχυτητα;;;Τες Πα.
Ειμαστε off topic
Φιλικα Β.Αλέξανδρος
-
Είναι πολύ πιό επικίνδυνοι όσοι 'ξεχνούν' τους κανονικούς προβολείς αναμμένους, από αυτούς που έχουν τα μικρά της 'ομίχλης'. Στο κάτω κάτω, δεν είναι όλοι οι προβολείς ομίχλης ίδιας έντασης και όχλησης.
Γι'αυτούς με τους κανονικούς προβολείς/μεγάλη σκάλα υπάρχει πρόστιμο?
Το πρόβλημα με τα 190km/h στον Κηφισό Σάββατο βράδυ είναι ότι αυτές οι ταχύτητες μπορούν να θεωρηθούν 'ασφαλείς' μόνο σε πίστες, κι αυτό παίζεται. Το ότι έχουμε περάσει αμέτρητες φορές με αυτές τις ταχύτητες και την έχουμε βγάλει καθαρή σημαίνει απλά ότι δεν έτυχε κάτι να μας προβληματίσει, γεγονός που από μόνο του δε μειώνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι την επόμενη φορά.
Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα της αστυνομίας με τους κάγκουρες που μαζεύονται σε parking για να κάνουν donuts και burn out. Καλύτερα εκεί παρά στους δρόμους. Τους απεχθάνομαι τους τύπους αυτούς, αλλά επειδή δεν πρόκειται να σταματήσουν τον τρόπο ζωής τους, ας περιοριστούν σε τέτοιο, ελεγχόμενο, περιβάλλον.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Είναι πολύ πιό επικίνδυνοι όσοι 'ξεχνούν' τους κανονικούς προβολείς αναμμένους, από αυτούς που έχουν τα μικρά της 'ομίχλης'. Στο κάτω κάτω, δεν είναι όλοι οι προβολείς ομίχλης ίδιας έντασης και όχλησης.α - Γι'αυτούς με τους κανονικούς προβολείς/μεγάλη σκάλα υπάρχει πρόστιμο?
β - Το πρόβλημα με τα 190km/h στον Κηφισό Σάββατο βράδυ είναι ότι αυτές οι ταχύτητες μπορούν να θεωρηθούν 'ασφαλείς' μόνο σε πίστες, κι αυτό παίζεται. Το ότι έχουμε περάσει αμέτρητες φορές με αυτές τις ταχύτητες και την έχουμε βγάλει καθαρή σημαίνει απλά ότι δεν έτυχε κάτι να μας προβληματίσει, γεγονός που από μόνο του δε μειώνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι την επόμενη φορά.
γ - Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα της αστυνομίας με τους κάγκουρες που μαζεύονται σε parking για να κάνουν donuts και burn out. Καλύτερα εκεί παρά στους δρόμους. Τους απεχθάνομαι τους τύπους αυτούς, αλλά επειδή δεν πρόκειται να σταματήσουν τον τρόπο ζωής τους, ας περιοριστούν σε τέτοιο, ελεγχόμενο, περιβάλλον.
α - Ασκοπη χρυση φωτων.
Αλλα εφαρμοζετε μονο για τα προβολακια ομυχλης.
Η οταν κανεις σημα για μπλοκο στην εθνικη στους απεναντι.....β- Το παραδειγμα το εθεσα για να τονισω οτι η ταχυτιτα ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ δεν ειναι υπαιτεια για τα τροχαια.
Ειναι πολλα πραγματα που σιγα-σιγα συσωρευοντε και τελικα οδιγουν στο τροχαιο.
Το θεμα ειναι ποτε και κανενας δεν εξετασε αν αυτος που εφυγε με 120 στο αντιθετο ρευμα και πηρε 4 στο λαιμο του ηπιε το πρωι καφε με χαλασμενο γαλα και διπλωσε απο τους πονους στο τιμονι. Αν τον επριζε η γκομενα ολο το βραδυ και δεν εκλεισε ματι ολη τη νυχτα. αν τον απελεισαν απο την δουλεια, αν ειχε την πεθερα του στ αμαξι αν...αν... αν....
120.... αρα υπερβολικη ταχυτιτα.Εγω οταν ζοριζομαι απο τους συνεπιβατες στο αυτοκινιτο, τους ενημερωνω οτι οσο ποιο πολυ με πρηζουν -αρα αποσπουν την προσωχη μου απο το δρομο- τοσο λιγοτερες πιθανοτιτες εχουμε να φτασουμε στον προορισμο μας.
Συνηθως σκανε....
Και συνηθως φτανω.γ - Αυτη την τακτικη των μπατσων δεν την καταλαβαινω....
Αντι να βαλουν 5 περιπολικα που θα επιβλεπουν να μη γινοντε λαλακιες.
Και να τους αφησουν να ξεδωσουν μεσα σ ενα παρκιγκ....
Μπουκαρουν με ΜΑΤ, κλουβες, προσαγωγες, προστιματα και τα σχετικα και τους βγαζουν παλι στο δρομο.... Οπου θελουν δεν θελουν...Οταν τρεχουν να ξεφυγουν.... Ολο και καποιον θα παρουν στο λαιμο τους.
Εγω το θεωρω δειγμα οπισθοδρομιση της αστυνομιας και ελλειψη ενδιαφεροντος και προτωτυπιας απο το Υπ.Δημ.Ταξης.Μηπως να ανοιγαμε ενα αλλο τοπικ;
Η συζιτηση εχει αρχησει να αποκτα ενδιαφερον -
Είναι πολύ πιό επικίνδυνοι όσοι 'ξεχνούν' τους κανονικούς προβολείς αναμμένους, από αυτούς που έχουν τα μικρά της 'ομίχλης'. Στο κάτω κάτω, δεν είναι όλοι οι προβολείς ομίχλης ίδιας έντασης και όχλησης.Γι'αυτούς με τους κανονικούς προβολείς/μεγάλη σκάλα υπάρχει πρόστιμο?
Το πρόβλημα με τα 190km/h στον Κηφισό Σάββατο βράδυ είναι ότι αυτές οι ταχύτητες μπορούν να θεωρηθούν 'ασφαλείς' μόνο σε πίστες, κι αυτό παίζεται. Το ότι έχουμε περάσει αμέτρητες φορές με αυτές τις ταχύτητες και την έχουμε βγάλει καθαρή σημαίνει απλά ότι δεν έτυχε κάτι να μας προβληματίσει, γεγονός που από μόνο του δε μειώνει την πιθανότητα να συμβεί κάτι την επόμενη φορά.
Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα της αστυνομίας με τους κάγκουρες που μαζεύονται σε parking για να κάνουν donuts και burn out. Καλύτερα εκεί παρά στους δρόμους. Τους απεχθάνομαι τους τύπους αυτούς, αλλά επειδή δεν πρόκειται να σταματήσουν τον τρόπο ζωής τους, ας περιοριστούν σε τέτοιο, ελεγχόμενο, περιβάλλον.
Κουμπάρε έχεις ενοχληθεί πολλές φορές από κανονικά φώτα (όχι τα μεγάλα); Και σε τι φάση της μέρας; Και συνεχίζεις να ΜΗΝ ενοχλείσαι από τους ομίχλης;;;;
Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
@νδρέας
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Εγω οταν ζοριζομαι απο τους συνεπιβατες στο αυτοκινιτο, τους ενημερωνω οτι οσο ποιο πολυ με πρηζουν -αρα αποσπουν την προσωχη μου απο το δρομο- τοσο λιγοτερες πιθανοτιτες εχουμε να φτασουμε στον προορισμο μας.
Συνηθως σκανε....Πολύ σωστή κουβέντα!
Έλα που δεν το καταλαβαίνουν όλοι ότι μόνο και μόνο αυτός ο εκνευρισμός που σου προκαλούν μπορεί να κοστίσει τελικά...
@νδρέας
-
Είναι πολύ πιό επικίνδυνοι όσοι 'ξεχνούν' τους κανονικούς προβολείς αναμμένους, από αυτούς που έχουν τα μικρά της 'ομίχλης'. Στο κάτω κάτω, δεν είναι όλοι οι προβολείς ομίχλης ίδιας έντασης και όχλησης.Γι'αυτούς με τους κανονικούς προβολείς/μεγάλη σκάλα υπάρχει πρόστιμο?
Σωστός και σε αυτό με τα μεγάλα φώτα, που προσωπικά εμένα μου προκαλούν μεγάλο πρόβλημα (ή μεσαία αλλά αρρύθμιστα, το πιο συχνό και μάλλον το χειρότερο), παρά τα προβολάκια. Έχω εκφράσει και άλλες φορές προβληματισμό για τα προβολάκια, πέρα από βροχή που αντανακλούν σε μερικά οδοστρώματα, δεν με ενοχλούν ποτέ.
Για τις σβούρες σε πάρκινγκ, ένα περιπολικό απλά να κρατάει τους πεζούς σε μια καλή απόσταση και κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι προκαλούν κάποιο πρόβλημα, αν δεν καταστρέφουν περιουσίες (όπως η στάση λεωφορείου στο Carrefour).
mika hakkinen
Νομίζω ότι ο Phaethon μιλάει για τα 'μεγάλα' και όχι τα 'μεσαία'. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
mika hakkinen
Νομίζω ότι ο Phaethon μιλάει για τα 'μεγάλα' και όχι τα 'μεσαία'.Το εύχομαι για το καλό του!!!
@νδρέας
-
Αν τον ενοχλούσαν τα μεσαία, μάλλον δεν θα μπορούσε να οδηγεί, πόσο μάλλον να κάθεται μπροστά σε ένα PC και να ποστάρει!
-
Φυσικά και εννοώ τη μεγάλη-μεγάλη σκάλα, τους προβολείς.
Στην περιοχή που μένω (Άνοιξη) είναι αρκετά συνηθισμένο, κυρίως επειδή σε κάποιους δρόμους το βράδυ δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση, οπότε δεν μπαίνουν στον κόπο να χαμηλώσουν σκάλα. Ειδικά λόγω υψομετρικών διαφορών, όπου η δέσμη πέφτει κατευθείαν πάνω σου μερικές φορές, το πράγμα γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο.
Μάλιστα, στις πολλές στροφές που υπάρχουν, αυτό το ξαφνικό στράβωμα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν 'επαγγελματικού επιπέδου' δολοφονία (το έχω δει και σε ταινία )...
-
Μάλιστα, στις πολλές στροφές που υπάρχουν, αυτό το ξαφνικό στράβωμα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σαν 'επαγγελματικού επιπέδου' δολοφονία (το έχω δει και σε ταινία )...Το ίδιο και τα ομίχλης, ειδικά στις ανηφοροκατηφόρες...
@νδρέας
Με τα φώτα ανοικτά μέρα-νύχτα και στην Ελλάδα?...