-
Ωραία, αυτά που μου λέτε είναι πολύ καλά!!! Γιατί πραγματικά το φλας έπεσε την ώρα που περνούσε από αριστερά μου.
Μήπως ξέρει κανείς το πρόστιμο για αυτή την περίπτωση;
Καλημέρα σας.
-
33
-
[quote='manosk']33
-
Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα με τα προηγούμενα πρόστιμα, ότι έχουμε γίνει πολύ λαρτζ και δεν μας πιάνουν, όπως δεν πιάνουν τα παλιά εντομοκτόνα τις κατσαρίδες ας πούμε.
Έτσι ο παλαβός οδηγούσε στα στενά με 90 χλμ με κίνδυνο να θερίσει ό,τι κατέβαινε στο οδόστρωμα --> κόστος 33 ευρώ. Δεν το λέω για εσένα φυσικά. -
Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ' αρίθμ. 57/2006 απόφασή της, επέβαλε στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης - Ελληνική Αστυνομία πρόστιμο 3.000 ευρώ.
Το πρόστιμο, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής, επιβλήθηκε καθώς από έλεγχο που διενέργησαν ελεγκτές της στις 12 και 14 Μαiου στο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου στεγάζεται ο θάλαμος επιχειρήσεων και ελέγχου κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι:
-
στις 49 κάμερες που προϋπήρχαν του συστήματος C4I δεν είχε εγκατασταθεί λογισμικό απόκρυψης εικόνων,
-
δεκατρείς κάμερες που θα έπρεπε να μην λειτουργούν, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις της Αρχής, ήταν ενεργές και
-
ο χρόνος τήρησης των λαμβανόμενων εικόνων υπερέβαινε τις επτά ημέρες.
Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. σε έγγραφό της (21/8/2006) προς την Αρχή αναφέρει ότι εκ των υστέρων προέβη στην απενεργοποίηση των καμερών, οι οποίες δεν χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά και ότι από τον Ιούλιο 2006 δεν πραγματοποιείται αποθήκευση εικόνας στο σύστημα.
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
-
nasos79
αν στο καδρο φαινονται δυο αυτοκινητα, κανονικα δεν πρεπει να σου ερθει καν φωτο ουτε εσενα ουτε του αλλου αλλα να παει στα σκουπιδια. Γνωριζοντας πως λειτουργει το ελληνικο κρατος (και ειδικα η τροχαια), εγω το εχω σιγουρο οτι θα ερθει η φωτο ΚΑΙ σε εσενα ΚΑΙ στον αλλον, μπας και πιασουν κανεναν απο εσας μαλακα και παει να πληρωσει. Αμα σου ερθει η φωτο, πηγαινε στην τροχαια και πες τους οτι θα τους τρεχεις μεχρι το δικαστηριο για να αποδειξουν πως ξερουν ποιος απο τους 2 εκανε την παραβαση.
-
Από ότι θυμάμαι, τα φωτογραφικά ραντάρ είναι ρυθμισμένα να καταγράφουν την ταχύτητα στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας που ελεγχουν και περίπου 20-30 μέτρα εμπρός.
Επομένως ότι κινείται στο άλλο ρεύμα δεν λαμβάνεται υπόψιν. Οπότε... -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Από ότι θυμάμαι, τα φωτογραφικά ραντάρ είναι ρυθμισμένα να καταγράφουν την ταχύτητα στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας που ελεγχουν και περίπου 20-30 μέτρα εμπρός.
Επομένως ότι κινείται στο άλλο ρεύμα δεν λαμβάνεται υπόψιν. Οπότε...Σε περίπτωση που στείλουν κλήση (βλέπε kacey): Αυτός που προσπερνάει θα πάρει τη κλήση με 80χαω (του Νάσου) και όχι τη δική του ταχύτητα. Στο Νάσο δεν θα στείλουν κλήση, πως θα αποδείξουν (στο δικαστήριο) ότι το ραντάρ έγραψε τη δική του ταχύτητα;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Νέα Εθνική Οδός Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου, ρεύμα προς Ηράκλειο, μετά τις στροφές του Κακού Όρους, έξω απ' το ΚΤΕΟ (και τον Γρηγόρη - προσοχή σ' αυτό)...Μετά τις γρήγορες στρφές, έχει κάτω βαμμένα όρια 50 χλμ/ώρα και έτσι πάντα κόβω. Όχι βέβαια 50, γύρω στα 80-90... Έτσι ήμουν και απόψε. Ξαφνικά μπροστά μου, χτυπάει φλας τον μπροστινό. Ώπα, εδώ είμαστε, λέω. Βλέπω την Octavia παρκαρισμένη μπροστά από φορτηγάκι, τσιμπάω φρένο και πέφτω στα 80 κοντερίσια. Ε, λέω, του πούστη... παρακάτω;;; (μαλακία, ξέρω... στα 20 έπρεπε να κόψω, αφού είχα και το περιθώριο και τους είχα δει)
Την ώρα που μπαίνω στο οπτικό πεδίο, με 80, το τονίζω, με περνάει αέρα ένας τύπος από αριστέρα μου, χτυπάει το φλας (προφανώς ήμασταν και οι 2 μέσα στο κάδρο).
Και ρωτώ τώρα εγώ...
α) Αν όντως ήταν στα 50 ρυθμισμένο το μηχάνημα, τον ήπια και καλό να μου κάνει. Πόσο είναι η ταρίφα;
β) Μετράει για κάθε όχημα στην ίδια φωτό ξεχωριστή ταχύτητα, ή με έγραψαν ότι πήγαινα με όσα ο τύπος που με προσπέρασε; Γιατί σ' αυτή την περίπτωση, θα πάω δικαστήριο. Αν είναι να πληρώσω κλήση για οδήγηση με 80 χαω στην ευθεία της Ε.Ο., με όριο 50, θα την πληρώσω και θα τους φτύσω κιόλας! Αλλά αν είναι να με γράψουν ότι πήγαινα με 120, θα πάω δικαστήριο γιατί ΔΕΝ πήγαινα με τόσα, ο άλλος πήγαινε!Σ' αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Σας έχει τύχει;
Και σας παρακαλώ, το πρόστιμο πόσο είναι; Πόσο καιρό μετά έρχεται το ραβασάκι;
btw, ήταν η πρώτη μου και με τσούζει, όχι επειδή με έγραψαν, αλλά επειδή ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΛΑΣ, ΕΙΔΑ ΤΗΝ OCTAVIA ΚΑΙ Ο Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α-Σ ΔΕΝ ΕΚΟΨΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΜΕ 10 ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΟΥΜΕ!!! Δεν με πειράζει η κλήση, με πειράζει που πιάστηκα μαλάκας!!!
αν σε χτύπησαν με laser,τότε έχουν την δυνατότητα να πιάσουν και την δικιά σου και την δική του ταχύτητα,στο χρονικό διάστημα που είσασταν δίπλα δίπλα.
Και τα πινακίδια να είχες πάντως δεν θα έκανα δουλειά αν σε χτύπησαν με laser gun...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επομένως ότι κινείται στο άλλο ρεύμα δεν λαμβάνεται υπόψιν. Οπότε...Σε περίπτωση που στείλουν κλήση (βλέπε kacey): Αυτός που προσπερνάει θα πάρει τη κλήση με 80χαω (του Νάσου) και όχι τη δική του ταχύτητα. Στο Νάσο δεν θα στείλουν κλήση, πως θα αποδείξουν (στο δικαστήριο) ότι το ραντάρ έγραψε τη δική του ταχύτητα;
και αυτος που προσπερναει θα πει οτι ετρεχε ο διπλα του που φαινεται στην φωτο και τον περναγε και απο δεξια κυρ-αστυνομε μου...Απο την στιγμη που ειναι δυο αυτοκινητα στην φωτο, κανεις δεν μπορει να αποδειξει ποιος απο τους δυο πηγαινε πιο γρηγορα.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
αν σε χτύπησαν με laser,τότε έχουν την δυνατότητα να πιάσουν και την δικιά σου και την δική του ταχύτητα,στο χρονικό διάστημα που είσασταν δίπλα δίπλα.Και τα πινακίδια να είχες πάντως δεν θα έκανα δουλειά αν σε χτύπησαν με laser gun...
Με τη φωτογραφική κάμερα ήταν η συνάντησή μου χτες, όχι με laser gun, αφού το γράφω ξεκάθαρα, Octavia και φλας.
Και τα πινακίδια ΔΕΝ θα τα είχα εγώ, ούτως ή άλλως, αλλά μην πιάσουμε αυτή τη συζήτηση τώρα.
-
μου ηρθε και εμενα σημερα με το ταχυδρομειο η κληση για υπερβαση οριου ταχυτητας.
στις 15 σεπτεμβριου ημουν στην autobahn οπου δεν υπηρχε οριο.πηγαινα με 140.μετα βλεπω ταμπελα με οριο 120,μετα απο 200 μετρα 100 και μετα απο 200 μετρα παλι οριο 80.ειδα τοτε ενα φλας αλλα φανταστηκα γραψαν τον διπλανο.
30 ευρω λοιπον επειδη στο οριο με 80 πηγαινα 92.βλακεια μου.υπολογιζα οτι θα εχουν σε αυτοκινητοδρομο καποιο οριο ανοχης.εκανα λαθος.
το οριο επεφτε στα 80 στο συγκεκριμενο σημειο επειδη περνουσε ο δρομος πανω απο ψηλη γεφυρα.
πηγα το μεσημερι τα πληρωσα -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
αν σε χτύπησαν με laser,τότε έχουν την δυνατότητα να πιάσουν και την δικιά σου και την δική του ταχύτητα,στο χρονικό διάστημα που είσασταν δίπλα δίπλα.
Και τα πινακίδια να είχες πάντως δεν θα έκανα δουλειά αν σε χτύπησαν με laser gun...
Με τη φωτογραφική κάμερα ήταν η συνάντησή μου χτες, όχι με laser gun, αφού το γράφω ξεκάθαρα, Octavia και φλας.
Και τα πινακίδια ΔΕΝ θα τα είχα εγώ, ούτως ή άλλως, αλλά μην πιάσουμε αυτή τη συζήτηση τώρα.
Η περίπτωσή σου μου θυμίζει αυτό: http://www.metacafe.com/watch/68671/ninja/
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η περίπτωσή σου μου θυμίζει αυτό: http://www.metacafe.com/watch/68671/ninja/
Σωστός ο Γιάννης!!!
-
Σημερα πηγαινοντας προς Δραμα στο χωριο του πρωθυπουργου μας με βαρεσε ενα πιστολακι, ευτυχως μου ειχαν παιξει φωτα και την σκαπουλαρα.
Το θεμα δεν ειναι εκει ομως. Το θεμα ειναι οτι για 'καλωπιστικους λογους' οι νομιμες πινακιδες που δηλωνουν την εισοδο σε οικισμο ειχαν εξαφανιστει και τη θεση τους ειχε παρει μια πινακιδα σε σχημα περγαμηνης που εγραφε 'ΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ'. Παρακατω στο χωριο της Νατασσας Θεοδωριδου (ε ρε τι μαθαινετε σημερα) η ταμπελα ειχε ως εξηςΜπλε λωριδα
Δημος Δραμας
δημοτικο διαμερισμα
Κουδουνιων
Μπλε λωριδααντι για το σωστο
Μπλε λωριδα
Κουδουνια
Koudounia
Μπλε λωριδαΤο θεμα ειναι: Αν το χωριο οριοθετειται απο αυτοσχεδιες καλωπιστικες ταμπελες και οχι τις προβλεπομενες απο τον ΚΟΚ, εχεις ελπιδα να το κυνηγησεις στο δικαστηριο;
-
Μήπως να το ποστάρεις στα ανέκδοτα?
Πρέπει να πέσεις σε Δικαστή με @@ για να σε απαλάξει.
Κανονικά θα έπρεπε να την σκαπουλάρεις πάντως.
-
Τι να κυνηγησεις στο δικαστηριο? Αυτο που σε νοιαζει εσενα (και κυριοτερα τον μπατσο) ειναι
α) το τι γραφει η πινακιδα του οριου (η οποια δεν εχει σχεση με την Κουδουνιοπινακιδα)
β) το τι εγραψε το ρανταρ οταν σε μετρησανεκτος αν εννοεις οτι ΔΕΝ ειχε πινακιδα με νεο οριο και οτι επρεπε να πηγαινεις με 50 επειδη μπηκες σε χωριο, πραγμα που θα επρεπε να σε ενημερωνει η μη κανονικης μορφης κουδουνιοπινακιδα? Και αυτο ακυρο ειναι, γιατι το οριο ταχυτητας ειναι αυτο που λεει η τελευταια πινακιδα.
-
Όχι ρε Κωσταντίνε, λέει ότι αφου η πινακίδα δεν είναι κανονική αλλά ιστορία μου αμαρτία μου, μήπως μπορείς να το κυνηγήσεις ότι δεν αναγνώρισες ότι μπήκες σε χωριό -όριο 50-, είναι σα αν βλέπεις μαι ταμπέλα φούξια με άσπρες βούλες τετράγωνη και να γράφει στο κέντρο 60, θα καταλάβεις εσύ ότι εννοεί ανώτατο όριο 60?
-
Α μπραβο, αυτο καταλαβα και εγω (το γραφω και στο τελος). Το θεμα ειναι οτι αμα πριν μπει στο χωριο υπαρχει πινακιδα που να λεει οριο ταδε, το οριο συνεχιζει να ειναι ταδε και οχι ντε και καλα 50 επειδη μπηκε σε χωριο.
-
Οι πινακιδες αυτες, κανονικα λειτουργουν και ως πινακιδες οριου 50, οποτε στις περιπτωσεις που αναφερω ΔΕΝ υπηρχε ξεχωριστη πινακιδα οριου...
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!