-
Καλά, μην σας προκαλεί εντύπωση αυτό. Μιλούσα με συνομήλικό μου αμερικάνο τις παραμονές της εισβολής στο Ιρακ, και όταν του είπα ότι η ίδια η Αμερική προμήθευε παλαιότερα τον Σανταμ με όπλα, με κοιτούσε σαν να του είπα ότι έρχομαι από το μέλλον.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
I see trees of green red roses too......
I see them bloomed.... for me and you
and I think to myself ....what a wonderful world.....επρεπε να ησασταν εδω απο μια μερια να δειτε το ουρανιο τοξο....
Νατα και τ' απαγορευμένα...
Ε ρε, ποιος θα περίμενε ότι τον 21ο αιώνα αι Ηνωμέναι Πολιτίαι της Αμερικής θα αντιμετώπιζαν τον Άρμστρονγκ, όπως ο Μεταξάς τους ρεμπέτες.
Για εξηγήσου . . .
To 2001, αμέσως μετά την επίθεση στους Διδυμους Πύργους, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες media στις ΗΠΑ (Clear Channel) με 1.200 σταθμούς στην κατοχή της εξέδωσε μία λίστα με 165 'απαγορευμένα' τραγούδια (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_so ... 01_attacks), μεταξύ των οποίων κομμάτια όπως το Imagine (Lennon), το Stairway to Heaven (Led Zeppelin), το Sunday Bloody Sunday (U2), καθώς και ΟΛΑ τα τραγούδια των Rage Against the Machine. Από αυτή τη λίστα δεν έλειπε ούτε καν το 'What a wonderful World'!!!
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε οι υπεύθυνοι της εταιρείας ισχυρίστηκαν ότι δεν απαγόρεψαν από κανένα σταθμό να παίζει τα κομμάτια, απλώς παρουσίασαν μία λίστα που 'καλό θα ήταν να αποφεύγεται' στους δύσκολους καιρούς που περνούσαν οι αμερικανοί.
Το ζήτημα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις εκείνο τον καιρό.
-
Οι πιο τραγικές επιλογές:
The Bangles – 'Walk Like An Egyptian'
Jackson Browne – 'Doctor My Eyes'
The Cult – 'Fire Woman'
Neil Diamond – 'America' (που μιλάει για τους ανθρώπους που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ)
The Hollies – 'He Ain't Heavy, He's My Brother'
John Lennon – 'Imagine'
κλπ -
The land of the free, the home of the brave...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Οι αντιδράσεις των Αμερικάνων συμφοιτητών μου που το είδαν θύμισαν ανθρώπους που είχαν υποστεί πλύση εγκεφάλου..
Πώς αντέδρασαν;
Mεσα στο μάθημα δε μίλησαν καθόλου. Ανέλφραστοι.Αλλά στο διάλλειμα που μιλάγαμε όλοι μαζί, έθαβαν τον καθηγητή και έλεγαν οτι δε ξέρει την τύφλα του.
Ολοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι δουλειά από μέσα είναι απλά μέλη του τεράστιου ιστού των Αραβων...
Γενικά αερολογούσαν και δεν ήθελαν να παραδεχθούν τίποτα. Σαν να μιλάς με ρομπότ που του λες το τσαί είναι ζεστό και σου απαντάει όχι είναι το περιβάλλον κρύο...
Έχει σημασία όμως και ο τρόπος που προτάθηκε από τον καθηγητή σου το loose change. Άλλο το να πεις 'δείτε την τάδε ταινία, είναι τροφή για σκέψη', και άλλο 'δείτε την για να μάθετε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έγινε'. Ποιον πρόλογο από τους δύο διάλεξε ο καθηγητής;
Συμφωνω αλλα μη ξεχνας οτι και ο καθηγητής Αμερικάνος είναι. Από το Τενεσί.. Πάντως διαλεξε εναν ενδιαμεσο τρόπο. Δεν ήταν τόσο διπλωματικός όσο η 1η σου φράση ούτε και απόλυτος. Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε.
-
Ρε σεις, αυτοί θεώρησαν ως 'μη πρέπον' και το Evil Ways που είχε διασκευάσει ο Santana!!!
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η βλακεία είναι ακατανίκιτη τελικά. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
There is no 9/11 conspiracy you morons.Μα 'εμεις' θελουμε να υπαρχει! You're the moron, moron!
Ασε μας να ζουμε στα ονειρα....
-
Ασχετο:
ΟΚ μαγκες, με μερικους απο εσας τα λεμε Αθηνα... Φευγω για αεροδρομια για συναντηση και παλι με την...μητερα Πατριδα.
Krus ban me once more ετσι να βγαλεις λιγο ακομη αχτι, τωρα που θα λυπω κιολας.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ασχετο:ΟΚ μαγκες, με μερικους απο εσας τα λεμε Αθηνα... Φευγω για αεροδρομια για συναντηση και παλι με την...μητερα Πατριδα.
Τι π@π@ρ@ς.....
-
Η ελευθερία είναι προς όλες τις κατευθήνσεις, η Clear Channel απ'όσο ξέρω δεν απαγόρευσε σε κανέναν εκτός του εαυτού της τα τραγούδια αυτά.
Δικαίωμά της, δεν ενόχλησε κανέναν. Ασχέτως αν ακούγεται χαζό το γεγονός (και εμένα μου φαίνεται εντελώς βλακώδης κίνηση) δεν βλέπω με ποιά έννοια έρχεται σε αντιθεση με την ελευθερία γενικώς ή ειδικώς.
-
Eγώ και άλλοι δεν μίλησαν για ελευθερία αλλά για βλακεία.
Για το θέμα των ελευθεριών (αφού σ' ενδιαφέρει) ρώτα να σου το εξηγήσουν οι Ιρακινοί, οι τύποι στο Γκουαντάναμο και αυτοί που έλαβαν δωρεάν εισιτήρια για πτήσεις προς άγνωστες φυλακές σε 'φιλικά καθεστώτα'. -
Δηλαδή ΙΚΕ η αυτολογοκρισία του μέσου (έστω και αυτή μόνο, αφού αφαιρείς από ό,τι καταλαβαίνω από το γεγονός κάθε δυνατή προέκταση) που λέγεται ραδιόφωνο αντιμετωπίζεται απλώς ως 'χαζό γεγονός';
Τι να πω; Εγώ σε κάθε -ανάλογη- περίπτωση ανατριχιάζω... -
Προσοχή, χίππυ τόκιν/μουντ σπόιλερ ---> Όλα είναι καλά εφόσον δεν κρίνονται οι Εβραίοι και καθυβρίζονται όσοι δεν γουστάρουν οι ΗΠΑ
-
Αν με ρωτάτε τη γνώμη μου για το 'μέτρο' την είπα πιο πάνω, απο εκεί και πέρα η απόφαση μιας εταιρίας για το πρόγραμμά της απέχει πολύ απο τον εξοστρακισμό του Louis Armstrong πχ απο τον αμερικανικό λαό και έτσι περιγράφηκε σε προηγούμενα ποστ.
Εγω δεν μίλησα ούτε για το Ιρακ ούτε για το Γκουαντανάμο ούτε για Εβραίους, σχολίασα το συγκεκριμένο θέμα.
Δεν νομίζω πως αν κάποιος εκφράζει μια γνώμη που εναντιώνεται σε κάποια αρνητική προς τις ΗΠΑ άποψη θα πρέπει να απολογείται κιόλας.
Αυτά που υποτίθεται καυτηριάζετε κάνετε μου φαινεται. -
Μακριά από μένα οι κατηγορίες περί φίμωσης.
Εγώ ζήτησα απλώς μία διευκρίνιση: δηλαδή το κατά πόσο η αυτολογοκρισία ενός μεγαθηρίου των media (και όχι ενός επαρχιακού ραδιοφωνικού σταθμού) μπορεί απλώς να θεωρηθεί ως 'χαζομάρα'. Δηλαδή δεν πιστεύεις ότι το ζήτημα έχει προεκτάσεις σε μία γενικότερη νοοτροπία;Οι σημειολογία των λέξεων και των εκφράσεων είναι σημαντική. Αμφιβάλλεις για αυτό;
-
Όχι δεν το πιστευω πως το ζήτημα αυτό έχει προεκτάσεις και η απόδειξη για αυτό είναι πολύ απλή.
Η προέλευση των περισσότερων 'αντιεμαρικανικών' ντοκυμαντέρ άρθρων κλπ που φέρονται (κατα τη γνώμη μου συνήθως με αστεία επιχειρήματα, όσα έχω δεί τουλάχιστον) κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι αμερικάνικης προέλευσης!
Το loose change πχ πολίτης των ΗΠΑ το έφτιαξε, στις ΗΠΑ διαμένει και οι ομιλιτές του είναι επίσης πολίτες των ΗΠΑ (όσο έχω δει τουλάχιστον).
Τον φίμωσε κανείς?
-
Μα δεν αναφέρομαι σε 'κάποιο ντοκιμαντέρ', αλλά σε ένα γεγονός. Από εκεί και πέρα θα μου επιτρέψεις να βρίσκω ένα επαναλαμβανόμενο pattern (και όχι μόνο μετά τις 9/11).
Τώρα εγώ πάλι εισπράττω από τα λεγόμενά σου τα εξής:
- Δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα εναντίον της αμερικάνικης κυβέρνησης
- Γενικά ο αντιαμερικανισμός (ένθεν και ένθεν) είναι μία 'γραφικότητα'
- Στα πλαίσια μίας δημοκρατίας δεν μπορούν να αναπτυχθούν μηχανισμοί χειραγώγισης
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και στα τρία.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ασχετο:ΟΚ μαγκες, με μερικους απο εσας τα λεμε Αθηνα... Φευγω για αεροδρομια για συναντηση και παλι με την...μητερα Πατριδα.
Άλλη όρεξη δεν έχω, να μπανάρω εσένα θέλω, επειδή σ' έχω άχτι
Το σκέφτομαι όλη μέρα, το βλέπω στον ύπνο μου. Άσε μας ρε Gabriel -
Για δείτε ΚΑΙ αυτό....
5 χρόνια ύστερα απο την 11/9