-
ήταν ένα όμορφο απόγευμα.
κάθομαι για καφέ στο κέντρο της bologna και μιλάω στο κινητό με την αδερφή μου, όπου με πρήζει για ακόμα μια φορα να την επισκεφτώ στο manchester που μένει.............
αργότερα θα πάω στο internet cafe της λέω. θα κοιτάξω τις πτήσεις και θα έρθω.
όντως περνάει η ώρα, πάω στο net cafe και κοιτάω τα δρομολόγια. ξαφνικά, μου καρφώνεται η ιδέα και η απορία : ποσα χιλιόμετρα να είναι άραγε?
εκεί συνέβη το εξής: είναι αυτό που ξαφνικά νομίζεις ότι βρήκες το φως, η μια φαεινή ιδέα σκάει πίσω από την άλλη σαν κινηματογραφική ταινία, με μια σειρά, μια συνεχεια, μια roh απίστευτη..
κλείνω εισιτήριο με το βραδινό τραίνο. bologna-παρίσι. με κουκέτα, είχε μονο κουκέτες σε καμπίνες των 6.
όχι ιδιαιτερα άνετα, ok omws.
κάπου στις τρεις τα ξημερώματα θα έμπαινε μέσα η αστυνομία της γαλλίας για έλεγχο διαβατηρίων, και προκειμενου να μη σε ξυπνήσουν, σου παίρνουν το διαβατήριο k στο επιστρέφουν λίγο πριν το παρίσι.
κοιμήθηκα αργά και ξύπνησα νωρίς, πριν φτάσουμε στο παρίσι. η εξοχη, πανέμορφη. το δε παρίσι.. παιδιά, έχω κάνει πολλά ταξίδια. πόλη σαν το παρίσι, ΑΠΛ’ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ ’ΛΛΗ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. ίσως η ομορφότερη με μια δόση υπερβολής, σίγουρα μάλλον
θα καθόμουν στο παρίσι μια μέρα.
έπρεπε να πάω σε άλλο σταθμό για να πάρω το ευρωστάρ για λονδίνο( paris nord). δε θα ξαναγράψω ότι το παρίσι είναι φανταστικό, για να μη γίνω κουραστικός!
πάω να βγάλω το εισιτήριο, και εκεί τρώω τη λυπητερή. 200 ευρώ
το εισιτήριο, και για το συγκεκριμένο τρένο δε δέχονται ούτε φοιτητικά, ούτε γενικά τίποτα! αυτό με χάλασε αρκετά, όταν με πολύ λιγότερα λεφτά είχα διασχίσει όλη τη γαλλία. το security απίστευτο. 500 φορες από ελεγχους, σαν αεροπλάνου
το συγκεκριμένο τρένο έκανε 3 ώρες παρα κάτι παρίσι λονδίνο, περνάει κάτω από τη μάγχη, από το τούνελ. το τούνελ το έχουν σκάψει κάτω από τη θάλασσα. κάνει κάνα 20λεπτό na perasei to tounel, και γενικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. το τρένο άνετο. καμια σχέση με αυτό που ήρθα
γαλλία, που σε κάποια σημεία κοπανούσε κλπ. να μάη λοιπόν στο london waterloo σε χρόνο μηδέν. παίρνω την αδερφή μου. έφτασα! μου λέει ότι πρέπει να πάω σε άλλο σταθμό για να πάρω τρένο για manchester. μου λέει να πάω με ταξί, γιατί το metro είναι άβολο για βαλίτσες κλπ k στενάχωρο. καμια σχέση με το metro του παρισιού που είναι μακράν.. μιλάμε παιδιά, το κάτι άλλο. απίστευτο, λαβύρινθος.. έχει παρα πολλές γραμμές.. έκανε κάτι λιγότερο από 3 ώρες. έφτασα βραδυ στο manchester, ενώ ψιχάλιζε. με πήγε σε μια pub. το manchester είναι άθλιο. χαλια. αίσχος! τα βραδια είναι επικίνδυνα full.. μεθάνε k γίνονται γαμa τα ( με κεφαλαια γράμματα)
σκοπός μου είναι να διασχίσω όλη την ευρώπη με τρένο. διαγώνια τώρα, ξεκίνησα από ιταλία, και τώρα βρίσκομαι στην ουαλία. πήρα το τρένο από manchester για 'σηρεωσβερρυ' και άλλαξα για να βγω δυτική ακτή, τώρα βρίσκομαι στο aberystwyth.
είναι πανέμορφα.
θέλω να μείνω εδώ τουλάχιστον για κάνα χρόνο, οι άνθρωποι γενικά είναι γαμάτη..τώρα ήδη σχεδιάζω το επόμενο. στο επόμενο κενό. θα πάω λισαβόνα - βαρκελώνη - όλη τη νότια ακτή της γαλλίας, και μετά θα τραβήξω βόρεια
προς βερολίνο.
μετά έχω δυο επιλογές.
η μια είναι να πάω σκανδιναβία, και η άλλη να τραβήξω προς ανατολή, μέχρι τη μόσχα η αγια πετρούποληπάντως το τρένο, καμια σχέση με αεροπλάνο.. βλέπεις ρε παιδί μου, έχεις επαφή με τον κόσμο, γνωρίζεις ανθρώπους και γενικά είναι γαμάτα.
στο αεροπλάνο, γνωρίζεις αεροδρόμια.
είναι δίκια σου η επιλογή..εσείς έχετε κάνει η έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι ανάλογο? αν όχι, θα σας έλεγα να το κάνετε (εκτος αν έχετε πρόβλημα στη μέση η κάτι).είναι μοναδική εμπειρία...
γνωρίζεις μέρη, λαούς τα πάντα..θα τα ξαναπούμε
(έχω ξεφύγει)skye
-
κάθομαι για καφέ στο κέντρο της bologna και μιλάω στο κινητό με την αδερφή μου, όπου με πρήζει για ακόμα μια φορα να την επισκεφτώ στο manchester που μένει.............
όντως περνάει η ώρα, πάω στο net cafe και κοιτάω τα δρομολόγια. ξαφνικά, μου καρφώνεται η ιδέα και η απορία : ποσα χιλιόμετρα να είναι άραγε?
εκεί συνέβη το εξής: είναι αυτό που ξαφνικά νομίζεις ότι βρήκες το φως, η μια φαεινή ιδέα σκάει πίσω από την άλλη σαν κινηματογραφική ταινία, με μια σειρά, μια συνεχεια, μια roh απίστευτη..
κλείνω εισιτήριο με το βραδινό τραίνο. bologna-παρίσι. με κουκέτα, είχε μονο κουκέτες σε καμπίνες των 6.
κάπου στις τρεις τα ξημερώματα θα έμπαινε μέσα η αστυνομία της γαλλίας για έλεγχο διαβατηρίων, και προκειμενου να μη σε ξυπνήσουν, σου παίρνουν το διαβατήριο k στο επιστρέφουν λίγο πριν το παρίσι.
κοιμήθηκα αργά και ξύπνησα νωρίς, πριν φτάσουμε στο παρίσι. η εξοχη, πανέμορφη. το δε παρίσι.. παιδιά, έχω κάνει πολλά ταξίδια. πόλη σαν το παρίσι, ΑΠΛ’ ΔΕΝ ΠΑΊΖΕΙ ’ΛΛΗ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. ίσως η ομορφότερη με μια δόση υπερβολής, σίγουρα μάλλον
έπρεπε να πάω σε άλλο σταθμό για να πάρω το ευρωστάρ για λονδίνο( paris nord). δε θα ξαναγράψω ότι το παρίσι είναι φανταστικό, για να μη γίνω κουραστικός!
το εισιτήριο, και για το συγκεκριμένο τρένο δε δέχονται ούτε φοιτητικά, ούτε γενικά τίποτα! αυτό με χάλασε αρκετά, όταν με πολύ λιγότερα λεφτά είχα διασχίσει όλη τη γαλλία. το security απίστευτο. 500 φορες από ελεγχους, σαν αεροπλάνου
το συγκεκριμένο τρένο έκανε 3 ώρες παρα κάτι παρίσι λονδίνο, περνάει κάτω από τη μάγχη, από το τούνελ. το τούνελ το έχουν σκάψει κάτω από τη θάλασσα. κάνει κάνα 20λεπτό na perasei to tounel, και γενικά δεν καταλαβαίνεις τίποτα. το τρένο άνετο. καμια σχέση με αυτό που ήρθα
γαλλία, που σε κάποια σημεία κοπανούσε κλπ. να μάη λοιπόν στο london waterloo σε χρόνο μηδέν. παίρνω την αδερφή μου. έφτασα! μου λέει ότι πρέπει να πάω σε άλλο σταθμό για να πάρω τρένο για manchester. μου λέει να πάω με ταξί, γιατί το metro είναι άβολο για βαλίτσες κλπ k στενάχωρο. καμια σχέση με το metro του παρισιού που είναι μακράν.. μιλάμε παιδιά, το κάτι άλλο. απίστευτο, λαβύρινθος.. έχει παρα πολλές γραμμές.. έκανε κάτι λιγότερο από 3 ώρες. έφτασα βραδυ στο manchester, ενώ ψιχάλιζε. με πήγε σε μια pub. το manchester είναι άθλιο. χαλια. αίσχος! τα βραδια είναι επικίνδυνα full.. μεθάνε k γίνονται γαμa τα ( με κεφαλαια γράμματα)
σκοπός μου είναι να διασχίσω όλη την ευρώπη με τρένο. διαγώνια τώρα, ξεκίνησα από ιταλία, και τώρα βρίσκομαι στην ουαλία. πήρα το τρένο από manchester για 'σηρεωσβερρυ' και άλλαξα για να βγω δυτική ακτή, τώρα βρίσκομαι στο aberystwyth.
είναι πανέμορφα.
θέλω να μείνω εδώ τουλάχιστον για κάνα χρόνο, οι άνθρωποι γενικά είναι γαμάτη..τώρα ήδη σχεδιάζω το επόμενο. στο επόμενο κενό. θα πάω λισαβόνα - βαρκελώνη - όλη τη νότια ακτή της γαλλίας, και μετά θα τραβήξω βόρεια
προς βερολίνο.
μετά έχω δυο επιλογές.
η μια είναι να πάω σκανδιναβία, και η άλλη να τραβήξω προς ανατολή, μέχρι τη μόσχα η αγια πετρούποληπάντως το τρένο, καμια σχέση με αεροπλάνο.. βλέπεις ρε παιδί μου, έχεις επαφή με τον κόσμο, γνωρίζεις ανθρώπους και γενικά είναι γαμάτα.
είναι δίκια σου η επιλογή..εσείς έχετε κάνει η έχετε σκεφτεί να κάνετε κάτι ανάλογο? αν όχι, θα σας έλεγα να το κάνετε (εκτος αν έχετε πρόβλημα στη μέση η κάτι).είναι μοναδική εμπειρία...
(έχω ξεφύγει)skye
-
είναι πανέμορφα.
προς βερολίνο.
μετά έχω δυο επιλογές.
(έχω ξεφύγει)skye
-
Ουαλία είναι κορυφή! Ειδικά φθινόπωρο... και το αμπερίστγουιθ εξαιρετικό... θυμάμαι την φύση που έβλεπα εκεί και χαμογελάω...
-
Ωραίος ο skye! ΠΟΛΥ ωραίος!
Και ζηλεύω...
Περιμένουμε και άλλες εντυπώσεις!
Πάντα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά κολλούσα στο ότι δεν είχα παρέα...Τώρα υπάρχουν κάτι σκέψεις για ταξίδι προς βορρά το καλοκαίρι, αλλά ειναι νωρίς ακόμα...
-
Interail... Μετράει.. Συνηθως το κάνουν νεες ηλικιες οποτε γνωριζεις κοσμο σαν και εσενα περιπου.. Θα το κάνω τα χριστούγεννα να ανεβω βορεια.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Interail... Μετράει.. Συνηθως το κάνουν νεες ηλικιες οποτε γνωριζεις κοσμο σαν και εσενα περιπου.. Θα το κάνω τα χριστούγεννα να ανεβω βορεια.Θες παρέα;
skye, RESPECT!!! Με γάμησες τώρα, χωρίς πλάκα! Νοιώθω ένα ηλεκτρικό ρεύμα στο αριστερό μου χέρι, κάτι που νοιώθω όταν αυτό που μου συμβαίνει ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ!!!
Μπράβο ρε φίλε, ταξιδεύεις με τη σκέψη όσους είναι κολλημένοι εδώ, στα δικά μας!
Keep walking (ή να πω 'railing';;; )
-
Ζ Η Λ Ε Υ Ω.
-
SKYE POWER
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πάντως το τρένο, καμια σχέση με αεροπλάνο.. βλέπεις ρε παιδί μου, έχεις επαφή με τον κόσμο, γνωρίζεις ανθρώπους και γενικά είναι γαμάτα.
(έχω ξεφύγει)skye
Αν ολα πανε καλα θα πραγματοποιησω το 'απολυτο' ταξιδι με σιδηροδρομο:
Μοσχα-Βλαδιβοστοκ-Μοσχα με τον Υπερσιβηρικο
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν ολα πανε καλα θα πραγματοποιησω το 'απολυτο' ταξιδι με σιδηροδρομο:Μοσχα-Βλαδιβοστοκ-Μοσχα με τον Υπερσιβηρικο
Έχω ακούσει ότι το ταξίδι με το τρένο είναι πολύ καλή εμπειρία, κακή εμπειρία πρέπει να είναι όλες οι άλλες μετακινήσεις σε ένα τέτοιο ταξίδι...
Κάπου είχα διαβάσει σχετικά (online), αλλά δεν μπορώ να το βρω...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Αν ολα πανε καλα θα πραγματοποιησω το 'απολυτο' ταξιδι με σιδηροδρομο:
Μοσχα-Βλαδιβοστοκ-Μοσχα με τον Υπερσιβηρικο
Έχω ακούσει ότι το ταξίδι με το τρένο είναι πολύ καλή εμπειρία, κακή εμπειρία πρέπει να είναι όλες οι άλλες μετακινήσεις σε ένα τέτοιο ταξίδι...
Κάπου είχα διαβάσει σχετικά (online), αλλά δεν μπορώ να το βρω...
Κακη εμπειρια ειναι (ηταν) για αυτους που ειχαν προορισμο τη Σιβηρια.
-
1980 - 1984, με ISIC (international student identity card) και έδρα τη Ρώμη, γύρισα μόνος ή με όποιον/α φίλο/η είχε όρεξη να ακολουθήσει, ολόκληρη την Ευρώπη. Με εισιτήρια ... της πλάκας (ή, αν θέλετε, της προσφοράς) και τρένο. Η απάντηση στην ερώτηση 'τι κάνουμε το ΣΚ' ήταν κάτι σαν 'σοκολάτα στη Μαδρίτη', 'Γαλλιδούλες στο Παρίσι', 'λουκάνικα και μπύρες στο Μόναχο', 'μπύρες στο Άμστερνταμ', 'κλάμπ στο Λονδίνο' και διάφορα άλλα παρόμοια, αφού ρωτούσαμε στο σταθμό για που υπάρχουν προσφορές...
Ταξιδεύαμε βράδυ ώστε να μη χρειαζόμαστε ξενοδοχείο (που λεφτά) και τα πρωινά ... χάζεμα, χαβαλές, γνωριμίες, ...
Από Ελλάδα δεν ήλθε ποτέ μαζί μου φίλος. Προτιμούσαν το άραγμα. Κι αυτές τις ιστορίες δεν τις διηγήθηκα ποτέ, σε κανέναν.
Αν θυμάμαι; Έχω μερικές χιλιάδες φωτο και φυλλάω ακόμα την πρώτη μου κάρτα. Τι λέτε, θυμάμαι;
Α, ρε skye, μας έλιωσες, πρωινιάτικα...
-
ΜΠΡΑΒΟ!!! αυτές οι εμπειρίες αξίζουν όταν είσαι νέος και σου μένουν μια ζωή!!
Έχω κάνει δύο Interail: Το πρώτο ήταν ο γύρος της Ευρώπης το 84 :Αυστρία -μέσω Γιουγκοσλαβίας (37 ώρες)-, Γερμανία, Άμστερνταμ, Παρίσι, Ελβετία, Βενετία και πίσω πάλι μέσω Γιουγκοσλαβίας (34 ώρες). Κάναμε μικρές ημερήσιες διαδρομές 2-3 ωρών, μέναμε σε πανσιόν και ξόδεψα 220 δολάρια σε 22 μέρες!!! Απίστευτο ε;Το δεύτερο έγινε το 87. Σπούδαζα στο Manchester και είχα δώσει ραντεβού στην Κοπενχάγη (όπου πήγα αεροπορικώς) με ένα φίλο από το Παρίσι και μία φίλη από την Ελλάδα. Διαδρομή: Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Δανία. Υπέροχες εμπερίες! Ταξιδεύαμε νύχτα σε βαγκόν λι με μικρή επιβάρυνση γιατί οι διαδρομές ήταν μεγάλες, αλλά μέναμε μια-δυό μέρες σε κάθε πόλη για ξεκούραση σε πανσιόν ή youth hostel.
Η οργάνωση στη Ευρώπη είναι τόσο καλή που τα πάντα είναι πολύ εύκολα!
Αυτό όμως που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι η περιήγηση της Σκωτίας. Την έχω κάνει δύο φορές με αυτοκίνητο αλλά μπορεί να γίνει και με τραίνο. Η φύση είναι απίστευτη!
-
Καλή φάση...
interrail είχα κάνει το 2000. Ελλάδα-Νορβηγία, με στάσεις σε Ιταλία, Ελβετία, Σουηδία, Δανία. 33 μέρες συνολικά, ύπνος σε youth hostel, camping, τρένα. Πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, πολλά διαφορετικά μέρη... θα μπορούσα να γράφω ιστορίες για ώρες. Μακάρι να το είχα κάνει και πιο πολλές φορές όταν μπορούσα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πάντως το τρένο, καμια σχέση με αεροπλάνο.. βλέπεις ρε παιδί μου, έχεις επαφή με τον κόσμο, γνωρίζεις ανθρώπους και γενικά είναι γαμάτα.
είναι δίκια σου η επιλογή..Έχοντας ταξιδέψει ΠΟΛΥ με αεροπλάνο (και συνεχίζω), δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Αναγνωρίζω την αξία του ως μέσο μεταφοράς, αλλά το τρένο δεν συγκρίνεται. Ακριβώς για τους λόγους που λες. Για μένα συχνότατα (για να μην πω πάντα), το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό. Τρένο uber alles.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
είναι δίκια σου η επιλογή..Έχοντας ταξιδέψει ΠΟΛΥ με αεροπλάνο (και συνεχίζω), δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Αναγνωρίζω την αξία του ως μέσο μεταφοράς, αλλά το τρένο δεν συγκρίνεται. Ακριβώς για τους λόγους που λες. Για μένα συχνότατα (για να μην πω πάντα), το ταξίδι αξίζει περισσότερο από τον προορισμό. Τρένο uber alles.
Το μετακίνηση με αεροπλάνο είναι καθαρά διεκπεραιωτικό θέμα. Ενώ το τραίνο είναι ταξίδι με όλη την έννοια της λέξης.
-
φανταστικη εμπειρια.
το ειχε κανει η γυναικα μου στα 19 της. Ειχε παει και στο 'Ανατολικο μπλοκ'. Με μια αλλη κοπελια. Τους πηρε γυρψ στις 45 μερες.
Τωρα η μονη πιθανοτητα να το κανουμε ειναι οταν παρουμε 'συνταξη'
Νικος
-
Ταξίδι με τρένο οικογενειακώς στη Ζυρίχη . Πρέπει να ήταν 1982 και εγώ γύρω στα 10, το θυμάμαι σαν όνειρο. Απίστευτα τοπία πάνω στα βουνά της Αυστρίας, όπως απίστευτος τύπος ήταν και ο πατέρας μου, δεν κόλλωνε πουθενά κι έκανε εύκολα φιλίες.
Στάση στο Μοναχο και βουρ για λουκάνικα βουρστ μέχρι να έρθει η ώρα της αλλαγής του τρένου για την Ελβετία.
Στο γυρισμό φέρναμε μαζί μας μια κάσα με μπανάνες γύρω στα ...20 κιλα(τότε οι μπανάνες ήταν απαγορευμένο είδος στο Ελλάντα). Είχα βρεί τη χαρά μου και βέβαια όσοι τυχεροί ταξίδευαν μαζί μας. -
Υπάρχουνε ακόμα τραίνα που θα σου επιτρέψουνε να ταξιδέψεις με ανεμελιά όπως παλιά;
Πώς θα ανοίξετε ρε ντερβίσια το παράθυρο τού τραίνου,να βγάλετε έξω το κεφάλι σας να δείτε το τοπίο και τα μπροστινά βαγόνια να χορεύουν πάνω στίς ράγες;Ενας γνωστός,αποκάλεσε τα σύγχρονα τραίνα,ώς 'σαρκοφάγους'.
Ερμητικά κλειστά,και αέρας απο το ερ-κοντίσιον
θα διάλεγα αεροπλάνο
ο γύρος της ευρώπης με τρένο