-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Υ.Γ. Δικια μου προτιμηση στα 20.000Ευρω θα ηταν 307 Xsi. Ποιο γρηγορο απο αλφα,φιατ, στριβει και ειναι και ελαφρα ποιοτικοτερο ενω σαφως υπερεχει του ομοσταυλου 206 .
Πιο γρήγορο από Alfa, που;
Αν μιλάμε για το 1.6 με τους 110 ίππους δε νομίζω ότι κάτι δέκατα καλύτερο 0-100 από της 147 μπορούν να κάνουν και τόοοοσο μεγάλη διαφορά. Από το Στιλό 1.6 (ο τόνος είναι εσκεμμένα στο όμικρον ) πρέπει να είναι αισθητά πιο γρήγορο. Από το 1.8 όμως δε νομίζω...
με την μπροστινή όψη αγουροξυπνημένου ρινόκερου δεν νομίζω ότι καλύπτει αυτή την προδιαγραφή.
Μπουααααααχαχαχαχα!
Πάντως το 307 σίγουρα δεν έχει τόση φινέτσα και γοητεία (βλέπε 'μούρη') όσο η 147. Άσε που το έχει πάρει η μισή Ελλάδα πια! -
Επειδη ετεθη θεμα Stilo vs 307...
Με 20 χιλιαρικα περνεις το 307 στα 1.6.... και με 20 παλι παιρνεις το Stilo 1.8... Σαφως και ποιο γρηγορο το Stilo με καλυτερες προοπτικες για να κινηθει ποιο γρηγορα και σε ευθειες και σε στροφιλικια... αλλα και σαφως ποιοτικοτερο! Την ποιοτητα κατασκευης του Stilo θα την συγκρινα μονο με την 147 και του Golf... Bεβαια πολλοι μπορει να ορμηξουν και να πουνε: μα ειναι Fiat, τι μας λες τωρα? Εισαι τρελλος?Τρελλος δεν ειμαι, απλα οι καιροι εχουν αλλαξει... και καλα θα κανουμε να αφησουμε πισω το τι ξεραμε γιατι δεν ισχυει. Τους εμεινε απλα το ονομα... Οσοι εχουν αμφιβολιες περι της αξιοπιστιας, εχουν και 5 χρονια εγγυηση για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.
PS: H Τhesis ειναι καταπληκτικο αμαξι... και το προφιλ της Lancia πλεον ειναι κυριλλε και οχι αγωνιστικο. Θα δουμε φοβερα δειγματα γραφης στα επομενα χρονια απο την Lancia!
-
Ο χρήστης kirimis έγραψε:
Bεβαια πολλοι μπορει να ορμηξουν και να πουνε: μα ειναι Fiat, τι μας λες τωρα? Εισαι τρελλος?Ναι, ξέρω. Κι εμένα το πρώτο πράγμα που με ρωτούν με ψιλοειρωνικό ύφος διάφοροι 'μη-ιταλόφιλοι' είναι 'φαντάζομαι τι θα σου έχει βγάλει η 147, ε;' και παίρνουν την αποστομωτική και πραγματική απάντηση: Το μόνο πράγμα που έχει χαλάσει στην 147 εδώ και 2 χρόνια είναι το Airflow Meter που το κατασκευάζει η Bosch!!! Αν ήταν Magnetti-Marelli δε θα χάλαγε!
Θα δουμε φοβερα δειγματα γραφης στα επομενα χρονια απο την Lancia!
Amen to that!
-
Ο χρήστης dartman1980 έγραψε:
Αν θες καινουριο αυτες οι προτασεις που σου γινανε ειναι οι καλητερες!Εγω ομως θα σου προτεινω να σκεφτεις κατι!Γιατι δε σκεφτεσε να χτυπησεις ενα calibra με 5 μυρια το πολυ και θα χεις αμαξι πολυ πολυ γρηγορο εξαιρετικο στο δρομο και με αλλο 1.5 μυριο που εχεις το κανεις.... !
Ααααα και τετρακουνα! Σημαντικο!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ CALIBRA,ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΩΣΤΑ(ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΝΟΩ).
-
Εξήμισυ μύρια?
Δε παίρνεις καλύτερα ένα GOLF 1.6?
(Αστειεύομαι, φυσικά)
_______________________-
Focus 1.8 = φτηνό και (αρκετά) καλό. Αξίζει τα λεφτά του. -
λυση μεταχειρισμενου παιζει και αυτη? και γω στιλο 1.8 θα παιρνα αντι για 307 μαλλον...
-
βρες κανα γκολφ και βαλτου 1.8Τ πανω κατω τα ιδια μου φαινεται βγαινουν...
-
@ ALL
Είμαι υπόχρεος... τόσες απαντήσεις δεν τις περίμενα.... Το θέμα είναι ομως ότι έχω κολλήσει.... πολλές οι επιλογές !!!
Όταν δουλεύεις από το πρωί έως το βράδυ (κυριολεκτικά) και είσαι 26 χρονών ακόμα... θα δώσεις χρήματα και θες να πάρεις ένα αμάξι να το ευχαριστιέσαι τα σαββατοκύριακα παίζοντας μαζί του.... να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά αλλά και να κάνεις μεγάλα ταξίδια.
Πραγματικά είμαι μπερδεμένος.... 147? stilo? Hgt? 307? Golf????
Θα μου πείτε τώρα 'ρε μεγάλε διάλεξε εσύ'... και θα συμφωνήσω μαζί σας!!! Απλά θέλω από κόσμο που ίσως να τα έχει οδηγήσει να ξέρει να μου προτείνει κάτι ΣΙΓΟΥΡΟ για (όπως είχα προαναφέρει) μούρη, γκάζια, αξιοπιστία αλλά και άνεση. Η παθητική ασφάλεια είναι κάτι το οποίο με απασχολεί αλλά όχι όσο η ενεργητική και όλα ανωτέρω ΄λόγω του ότι είμαι της άποψης ότι αν στουκάρεις ΓΕΡΑ τότε .... τι 147 τι HGT τι STILO..... είναι στο χέρι του Θεού!!!!!Πάντως σας χιλιοευχαριστώ για το χρόνο σας
-
Ασε τον Θεο στην ησυχια του, και βαλε και συ ενα χερακι στην ασφαλεια σου. Απο εκει και περα... το Punto HGT ξεχασε το... για την δικια σου ΑΝΕΣΗ! Κοπαναει η αναρτηση και μακροχρονια θα σε κουρασει... οπως και επισης θα καταπονησει το σασι.
Οσον αφορα τα 147, 307 Stilo.... κοιτα... σε γενικες γραμμες ολα τα αμαξια ειναι σχεδον ιδια στην οδικη συμπεριφορα... αλλα λιγο καλυτερα, αλλα λιγο χειροτερα ομως ουσιαστικες διαφορες δεν νομιζω να βρεις (καλα... η Αλφα εχει γρηγορο τιμονι). Ειδικοτερα στα αλογα και κυβικα για τα οποια μιλαμε... εεε δυσκολα φερνουν τα σασι τους στα ορια για να δωσουμε τοσο μεγαλη σημασια στο στησιμο. Παντως, επειδη σε κοβω λιγο γρηγορο μαλλον το 307 πρεπει να το βγαλεις απο την λιστα λογω υψους.Εαν ρωταγες εμενα... η απαντηση ξεκαθαρη: Mεχρι νεοτερων εξελιξεων, σε αυτη την κατηγορια επιλεγω Stilo 1.8 3d + Xenon + συναγερμο και χρωμα = 21990 (ουτε 22 χιλιαρικα... τζαμπα πραγμα... ελα παρε παρε παρεεεε)
Ριξε μια ματια στο παρακατω link...
http://www.fiat.gr/showroom/it1_showroo ... ection=501 -
Ο χρήστης strangezero έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους....Αποφάσισα να δώσω το παλίο μου (1997) πουντάκι sporting και να πάρω κάτι πιο 'δυνατό' kai διαχρονικό.
Μπορώ να διαθέσω έως 6.500.000 δρχ (άντε και κάτι παραπάνω). Το αυτοκίνητο με ενδιαφέρει να είναι από 1.600 έως 1.800 κυβικά, άνω των 130 ίππων, με αξιοπιστία, κρατήματα αλλά και 'μούρη' (να είναι εξωτερικά όμορφο δηλδή).
Είχα υπ'όψιν μου το HGT ABARTH της FIAT. Αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ
ΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΥΝΤΟ HGT ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ. ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΤΡΩΝΩ. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ 5 ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 3,000 ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΡΙΟ ΤΙΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΒΑΡΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΒΑRTH ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ. ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ? ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑ (ΜΕ ΤΑ 120 ΟΧΙ ΤΑ 105).
ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΙ ΤO ABARTH ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ 'ΑΜΑΞΑΚΙ'.
-
strangezero, δες αυτό, μπορεί να σε ενδιαφέρει:
-
Μια συντομη,εστω κι αργοπορειμενη,απαντηση.
α)Με 21060 ευρά αγοραζει κανεις το 2λιτρο 307(ειχα γραψει XSi)που ειναι φανερα πιο ψυχωμενο κι απο το Stilo 1.8 και ριχνει στο καναβατσο την 147.Στα 1.6 η επιλογη ειναι μαλλον Focus.
β)vasilios,μαλλον με παρεξηγησες,το προβλημα μου ειναι οχι η ανιπαραθεση του στυλ ...η maserati τρωει ξυλο απο τη SL 55AMG αλλα οτι η χρηση των ηλεκτρονικων αυτη καθ΄ αυτη δεν μπορει να κρινει το αν ενα αυτοκινητο στριβει ή οχι.Συγκεκριμενα,η ιταλικη αυτοκινητοβιομηχανια,γι εμενα ,δεν εχει απαντησει στον ανταγωνισμο.Εδω ας πουμε, στη BMW φταχνουν software ωστε ο ευτυχης κατοχος της Ζ4 να απολαμβανει υπερστροφη ισχυος με ολα τα ηλεκτρονικα στο ΟΝ...Που ειναι ο ατικαταστατης μιας 164Q4 ?ποιο ειναι το τελευταιο ιταλικο τετρακινητο... Τελος παντων..το ειρωνικο ειναι οτι στη διαφημιση της 147 το σλογκαν ειναι Beauty is not enough!!!!!!! [/quote]
-
KALH EPILOGH EINAI H 147 ME TA 120HP...
TO STILO MONO AN THES NA TO 'PANTREYTEIS' KAI NA MHN SE NOIZEI KANA POSO THA METAPOLITHEI KAI AN THA EXEI ZHTHSH....
KALH LYSH THEORO EINAI KAI TO LEON...ME TA 180HP... GRIGORO, AXIOPOISTO KAI ARKETA KONTA STHN TIMH POU THELEIS.... -
Kαλα το Leon... αλλα το κοστος χρησης και συντηρησης ειναι λιγο ποιο τσιμπημενο... εως αρκετα.
Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να λαβει υποψην ο φιλος μας. Βλεπεις... αλλο πραγμα να πληρωνεις 40-50 Ευρω... και αλλο 100! - topic:timeago_later,7 days
-
Μήπως ξεχάσαμε κάτι; SKODA OCTAVIA 1,8T 20V Elegance. Με 20.000€ έχεις 150 ίππους γκάζια, χώρους και υπέρ αρκετό εξοπλισμό.
-
να σου προσθεσω αλλη μια επολογη σε μεταχειρισμενο στα λεφτα που αναφερεις? αουντι α3 1.8τ μοντελα 1998-2000.πολυ γκαζι, ενεργ-παθητ. ασφαλεια και αναλογη μουρη.
-
Mono pou kai ta 2 montela (octavia-a3) einai ligmena pleon (allazoun se ligo kairo) kai peri omorfias pou zitise o strangezero, den einai kai ta pleon euxarista sto mati amaksia.
Pantos metaxeira me tipota file strangezero. Opos les kai esy eisai 26+, to xrima pithana den reei me tin sesoula opote kai den einai kairoi na plironeis zimies. Kainourgio einai h poio sofi epilogi. Auta pou hdh exoun protathei (147, Stilo, HGT) einai kales epiloges kai ftina stin sintirisi.
Strangezero, otan katalikseis stin epilogi sou kai pas gia psonia pes mas kai entiposeis.
-
Φίλε Strangezero επειδή βλέπω ότι όλες οι προτάσεις είναι γύρω από 3 -4 συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα σου κάνω μια εντελώς διαφορετική πρόταση. Αν σε πέρνει ( που λόγω ηλικίας νομίζω ότι θα σε πέρνει) , άσε τα Punto τα Stilo τα 147 και τα υπόλοιπα 'γκάζια' και ψάξε για ένα καλό ,μεταχειρισμένο μιατάκ (ΜΧ-5)ι. Από αξιοπιστία δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα , από μούρη δεν το συζητώ και το κυριότερο θα σου αλλάξει εντελώς την θεώρηση περί αυτοκίνησης! Μπορεί να μην είναι το βρωμόγκαζο (αν και γίνεται με το κατάλληλο τίμημα εντελώς αξιόπιστα - βλέπε κομπρέσσορας) αλλά προσφέρει απίστευτη οδηγική απόλαυση σε βαθμό που νομίζεις ότι ξεκινάς να οδηγείς από την αρχή.
Καλή επιτυχία με την επιλογή σου. -
Είμαι πραγματικά μπερδεμένος......
Η διαδικασία αλλαγής αυτοκινήτου ήταν να ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα (που πέρασε )Τελικά διαβάζοντας ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ όσα μου αναφέρατε το καθυστέρησα για να πάρω κάτι καλό!!
- Τελικά από ότι καταλαβαίνω διανύουμε μια εποχή 'αλλαγών' μοντέλων... οπότε μήπως να περίμενα....???
- Μεταχειρισμένο είναι μια καλή (αρκετα καλή λύση), απλά θέλω το αυτοκίνητο να το πάρω και να ¨'μυρίζει' καινουργίλα!!!! Είμαι σίγουρος πως ξέρετε το συναίσθημα Θέλω να το αγοράσω και να μάθω εγώ αυτό και εκείνο εμένα.
- Σκέφτομαι το 206... από την άλλη όμως 2000cc και 130 άλογα δεν είναι λίγα???? Επίσης δεν άρχισε να παλιώνει???
- Σκέφτομαι το HGT... μήπως τελικά πολλά λεφτά για πουντάκι??? (μιας και έχω ήδη πούντο)!
- Σκέφτομαι το stilo.... επειδή η εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενικό θέμα.... εμένα δεν μου πολυαρέσει (με abarth είναι πιο όμορφο αλλά και πιο €€€€€€€€)
- Είμαι μεταξύ 147 και λοιπών....
Μην με περάσετε για 'ψείρα'.... απλά θέλω να κάνω καλή επιλογή και εκτιμώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τις απαντήσεις σας τις οποίες διαβάζω με προσοχή.
Θα πάω για 'ψώνια' όταν βρω κάτι να ψωνίσω χωρίς μετά να το μετανιώσω.Σας ευχαριστώ όλους..... και αν δεν 'βαριέστε' συνεχίστε να προτείνετε κάποια που ίσως να μου διαφεύγουν
-
Αγαπητέ φίλε,είμαι,εδώ και έξι μήνες,κάτοχος ενός Fiat Stilo 1.8 3D και οφείλω να σου πώ ότι το αυτοκίνητο πλήρει και με το παραπάνω τις προδιαγραφές που ζητάς!
Βρίσκεται στο άνω άκρο της κατηγορίας του από πλευράς ποιότητας και ασφάλειας.Τώρα όσον αφορά στις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά δεν είναι σίγουρα αυτό που λέμε 'hot hatch' αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις και κάτι τέτοιο σ'αυτά τα λεφτά!Πάντως τα 133 άλογα από τα 1700κάτι (1747 για την ακρίβεια...) κυβικά του κινητήρα,που (σαν κλασικός ιταλικός...) αρέσκεται στους υψηλούς ρυθμούς περιστροφής,είναι υπέραρκετά για να κινήσουν σβέλτα τα 1240 κιλά του (ναι σωστά διαβάσατε,γιατί κάποιος πιο πριν μίλησε για πούπουλα...)!
Δεν προκειται βέβαια να έχεις επιταχύνσεις από στάση 'φωτιά' αλλά οι ρεπρίζ του είναι πολύ καλές και από τελική το κοντέρ του το τερματίζει (235 παρακαλώ!!!).
Ούτε η οδική του συμπεριφορά πάντως θα σε αφήσει αδιάφορο αφού είναι εξαιρετικά σταθερό στην ευθεία (ακόμα και μετά τα 200,και μόνο ο ήχος του κινητήρα,ο οποίος είναι έντονος αλλά ταυτόχρονα ευχάριστος μετά τις 4000 σ.α.λ.,προδίδει την ταχύτητα με την οποία κινείται το αυτοκίνητο) και στις ανοιχτές καμπές,ενώ δεν πάει πίσω και στα κλειστά στροφιλίκια χωρίς να παίρνει και μεγάλες κλίσεις.
Μοναδικό 'μελανό' σημείο όσον αφορά την αίσθηση του αυτοκινήτου αποτελεί το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι του το οποίο παρουσιάζει μια μικρή ασάφεια γύρω από την ευθεία (κάτι που απ'ότι έχω διαβάσει ισχύει και για την 147) πράγμα που συνηθίζεται αρκετά εύκολα,ενώ είναι και αρκετά γρήγορο με 2,5 στροφές απ'άκρη σ'άκρη.
Όσον αφορά στα υπόλοιπα χειριστήριά του τα πεντάλ του είναι πολύ ξεκούραστα στις διαδρομές μέσα στην πόλυ ενώ τόσο η αίσθηση όσο και η απόδοση των φρένων του είναι εντυπωσιακή.Σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4τροχών (τεύχος 373 Οκτώβριος 2001,όπου υπάρχει και αναλυτική δοκιμή της συγκεκριμένης έκδοσης) για τις επιβραδύνσεις 120-0 και 100-0 απαιτούνται μόνο 57,7 και 37,9 μέτρα αντίστοιχα,τιμές οι οποίες είναι καλύτερες ακόμα και από αυτές ενός Subaru Impreza WRX!
Τέλος ο επιλογέας του είναι γρήγορος,με κοντές διαδρομές και πολύ καλή αίσθηση.
Η άνεση του αυτοκινήτου βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και παρά τους σπορτίφ προσανατολισμούς της ανάρτησης δεν γίνεται σε καμία περίπτωση κουραστικό.Θα σου πω ενδεικτικά ότι στο δικό μου έχω προσθέσει ελατήρια χαμηλώματος (για αισθητικούς κυρίως λόγους) και το αυτοκίνητο είναι εξίσου άνετο με το Α4 του πατέρα μου...
Οι χώροι του είναι το μόνο που μπορεί να σε προβληματίσει καθώς 3 άτομα χωράνε με το ζόρι στο πίσω κάθισμα και δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,80 σε ύψος γιατί θα αποκτήσουν καρούμπαλα...Όσο για το χώρο αποσκευών με 305 λίτρα είναι από τους μικρούς στην κατηγορία του(παρά τη ρεζέρβα ανάγκης... για εξοικονόμηση χώρου).
Φτάνοντας στο θέμα της εξωτερικής εμφάνισης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το Stilo όπως βγαίνει από το εργοστάσιο δεν είναι και ότι πιο εντυπωσιακό και για να πω την αλήθεια σκόπευα να πάρω την 147 αλλά για καλή μου τύχη η εδώ αντιπροσωπεία (στο Αγρίνιο) μου πρότεινε ένα πραγματικά εντυπασιακό body kit της MSdesign που αποτελείται από εμπρός,πίσω και πλαϊνές ποδιές που αποτελούν φυσική συνέχεια των πλαστικών τμημάτων του αυτοκινήτου και όχι κάτι το παράταιρο και υπερβολικό,αεροτομή οροφής,ελατήρια χαμηλώματος και τελικό καζανάκι με χρωμιωμένη απόληξη (για ομορφιά όχι για φασαρία...),συνδυασμένα με τις ζάντες 17' που φορά το Abarth και αντίστοιχα ελαστικά διάστασης 215/45/17.
Φυσικά αντίστοιχο κιτ της εν λόγω εταιρίας υπάρχει και για την 147 αλλά με όχι εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως στο Stilo.
Για να καταλάβεις για τί διαφορά μιλάμε θα σου πω ότι ακόμα και δίπλα στη 'θεϊκή' 147 GTA,που είχα την ευκαιρία να θαυμάσω μόλις χθες,το Stilo (όσο ιερόσυλο κι αν ακούγεται) έμοιαζε το ίδιο,αν όχι περισσότερο,άγριο και επιθετικό (εμφανισιακά φυσικά και μόνο...)!
Σχέτικα με την αξιοπιστία του αυτοκινήτου οφείλω να σε πληροφορήσω ότι κάποια μικροπροβληματάκια δεν λείπουν.Συγκεκριμένα το εμπρός δεξί φανάρι πήρε υγρασία και παρουσιάστηκαν κάποιες δυσλειτουργίες στο μηχανισμό του ηλεκτρικού παραθύρου του οδηγού και της εσωτερικής χειρολαβής πάλι της πόρτας του οδηγού.Προβλήματα που πάντως καλύπτονται από την εγγύηση και που συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...Συγκεκριμένα θα σου πω ότι το Golf ενός συγγενή μου μέσα σε 2,5 χρόνια έχει παρουσιάσει προβλήματα με τον κλιματισμό,με τις ενδεικτικές λυχνίες του ταμπλό και έχει πέσει κυριολεκτικά το παράθυρο του οδηγού μέσα στην πόρτα 2 φορές.
Τέλος φτάνοντας στο θέμα της τιμής πιστέυω ότι τα 19700 ευρώ που κοστίζει η έκδοση Active δεν είναι πολλά δεδομένου και του εξοπλισμού (6 αερόσακοι,ABS,ESP,ASR,ηλεκτρονικός κλιματισμός με ξεχωριστή ρύθμιση για οδηγό και συνοδηγό,ραδιο-CD,ζάντες αλουμινίου 16' και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες).
Τώρα η τιμή για το body kit που προανέφερα ανέρχεται στα 2000 ευρώ περίπου και με 250 ευρώ σου αλλάζουν τις ζάντες με τις 17άρες του Abarth, πραγματα τα οποία μπορείς να τα πρσθέσεις και αργότερα.Αν θες πάλι να προσθέσεις κάτι ακόμα θα σου σύστηνα ανεπιφύλακτα την εκπληκτική ηλιοροφή 'Sky Window' η οποία όμως κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ...
Σχετικά τωρα με το 307 εγώ θα σε συμβούλευα να το αποφύγεις μιας και στο 1,6 που έχω οδηγήσει η θέση οδήγησης θυμίζει πολυμορφικό...
Η γνώμη μου είναι Stilo 'φτιαγμένο' ή 147 'απλή',η απόφαση δική σου...
Νέο Αυτόκίνητο (έως 2000 κυβικά)