-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Δυστυχώς ,δηλαδή,δεν τα οδηγεί όλα ο Clarkson? Κρίμα..
3 παρουσιαστές είναι καλύτεροι από έναν...Για μένα καλύτερα!
Gia osous den kseroun o JC einai kai ligaki epirepis me ta autokinita....
Isos na mhn einai oti kalitero se xeria diladi....Thimate kanis ekino to amiro Focus WRC????
(tous to girisane se sakoula skoupidiwn) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Η ένστασή μου δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε θέματα οδηγικών ικανοτήτων (απίστευτοι οι τύποι) και θεμάτων, απλά σε επίπεδο αισθητικής.Ναι, ξέρω ακριβώς τι εννοείς. Όμως, αυτό είναι και ένα άλλο καλό όταν βλέπεις BM, ότι ανοίγει λίγο το μυαλό σου σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και αισθητική, όπως αυτή των Ιαπώνων, οι οποίοι διαφέρουν σε πάρα πολλά πράγματα από εμάς.
Παλαιότερα, κι εμένα με ξένιζε λίγο το στυλ τους τον πρώτο καιρό, αλλά δε θα επέτρεπα στην αισθητική να μου στερήσει την ουσία, γι' αυτό και συνέχισα να βλέπω. Με τον καιρό όμως, όχι απλώς τους συνήθισα, αλλά τους συμπάθησα κιόλας, και γι' αυτό παρακινήθηκα να μάθω και τη γλώσσα τους. Το να ζήσω στην Ιαπωνία για ένα διάστημα θα ήταν για μένα όνειρο ζωής, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα κότσια να το τολμήσω...
-
Ο χρήστης Pironi έγραψε:
Gia osous den kseroun o JC einai kai ligaki epirepis me ta autokinita....Isos na mhn einai oti kalitero se xeria diladi....Έχω πει άπειρες φορές ότι όποιος βλέπει Clarkson για να δει ένα καλό οδηγό να σκίζει ένα αμάξι, τότε ούτε θα του αρέσει και ούτε θα πιάσει την ουσία της προσέγγισης του Clarkson.
Thimate kanis ekino to amiro Focus WRC????
(tous to girisane se sakoula skoupidiwn)Αυτό δεν ήταν Top Gear, ήταν ντοκυμαντέρ του BBC
-
Νομίζω πως ο φιλος αναφέρεται στο ντοκυμαντέρ 'Speed' του BBC, που παρουσίασε ο Κλάρκσον...
-
Ναι, αυτό ακριβώς είπα κι εγώ.
-
Πολλά απο τα 'απρόοπτα' του Top Gear μου φαίνονται εντελώς σκηνοθετημένα .
Το συγκεκριμένο περιστατικό με το Focus στο Speed δεν με έπεισε για την αληθοφάνειά του, κάτι μου λέει πως υπήρχε στο σενάριο πριν το γύρισμα
-
Σχεδόν για τα πάντα υπάρχει σενάριο...Όμως, τι σημασία έχει;
-
Η ένστασή μου δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε θέματα οδηγικών ικανοτήτων (απίστευτοι οι τύποι) και θεμάτων, απλά σε επίπεδο αισθητικής.
Ναι, ξέρω ακριβώς τι εννοείς. Όμως, αυτό είναι και ένα άλλο καλό όταν βλέπεις BM, ότι ανοίγει λίγο το μυαλό σου σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και αισθητική, όπως αυτή των Ιαπώνων, οι οποίοι διαφέρουν σε πάρα πολλά πράγματα από εμάς.
Παλαιότερα, κι εμένα με ξένιζε λίγο το στυλ τους τον πρώτο καιρό, αλλά δε θα επέτρεπα στην αισθητική να μου στερήσει την ουσία, γι' αυτό και συνέχισα να βλέπω. Με τον καιρό όμως, όχι απλώς τους συνήθισα, αλλά τους συμπάθησα κιόλας, και γι' αυτό παρακινήθηκα να μάθω και τη γλώσσα τους. Το να ζήσω στην Ιαπωνία για ένα διάστημα θα ήταν για μένα όνειρο ζωής, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα κότσια να το τολμήσω...
Στα bold είναι ακριβώς όλη η ουσία. Όταν για παράδειγμα κοιτάζεις την κάμερα που δείχνει τα πόδια τους, δεν πρέπει να μένεις στο ότι φοράνε άσπρες κάλτσες με μαύρα σκαρπίνια! Πρέπει να κοιτάζεις πως κάνουν heel and toe, μέχρι πόσο βαθιά στην στροφή φρενάρουν, πόσο νωρίς πατάνε το γκάζι στην έξοδο μίας στροφής...
Οκ οι εκμπομπές τους δεν έχουν γέλιο και είναι για σκληροπυρηνικούς οπαδούς της αυτοκίνησης αλλά είναι η μοναδική εκπομπή με την οποία μπορείς να βελτιωθείς ως οδηγός αν δίνεις σημασία στην ουσία.ΥΓ:Θα μπορούσε ίσως ο Θέμης να έβαζε και μία ψηφοφορία με το ποια από τις τρεις προτιμάμε... Η δικιά μου ψήφος θα πήγαινε στο best motoring...
-
Παντως και με εμενα με παραξενευει ο Clarkson πολλες φορες.Δλδ βγαζει μουφα το Z350 που ουτως η αλλως ειναι Nissan αλλα ευρωπαικο(50% Ρενω στα μηχανικα) και βγαζει κορυφαιο των κορυφαιων το RX8.
(παντως καταευχαριστηθηκα το τεστ του Civic Τype-R και μιας masserati μουφαδιο που την εθαψε οσο παει).
Το ΒΜΙ ειναι οντως αλλο παραμυθι.Εντελλως ιαπωνεζικη κουλτουρα με σκετσακια ,αλλα το ντριφτ ειναι ντριφτ(και πολλες φορες οχι στην πιστα αλλα στον δρομο).
Ψηφιζω Ιαπωνα μονο και μονο επειδη ο Clarkson εχει μια ροπη προς Ευρωπη μερια. -
Το 350Ζ με ποιά έννοια είναι 50% ευρωπαικό????
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πολλά απο τα 'απρόοπτα' του Top Gear μου φαίνονται εντελώς σκηνοθετημένα .Το συγκεκριμένο περιστατικό με το Focus στο Speed δεν με έπεισε για την αληθοφάνειά του, κάτι μου λέει πως υπήρχε στο σενάριο πριν το γύρισμα
9/10 απ' όσα βλέπουμε στο Top Gear είναι στημένα (δες τα links του avel από το youtube και δες την 'κόντρα' 207-γάλλων πιτσιρικάδων). Η πυρκαγιά στο τροχόσπιτο ήταν 100% στημένη, όπως και το πλυντήριο αυτοκινήτων που καταστράφηκε από το 'espace cc'. Aλλά αν προσέξεις το συγκεκριμένο περιστατικό με το focus θα δεις ότι από την αρχή που κάθεται ο κλάρκσον στο μπάκετ, δεν το 'χει, κάνει νευρικές κινήσεις με το τιμόνι και γενικά ζορίζεται μέσα στο δάσος.
Όσο για τη διαφορά Top Gear-BMI: το πρώτο είναι καλή τηλεόραση, το δεύτερο είναι καλή οδήγηση.
Διαλέγετε και παίρνετε.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Διαλέγετε και παίρνετε.παιρνουμε και απο τα 2 για να ειμαστε καλυμενοι!
-
Οπως είχε πει ο πιτσιρκάς στο top gear 'κανουμε TV Driving'
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Η ένστασή μου δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση σε θέματα οδηγικών ικανοτήτων (απίστευτοι οι τύποι) και θεμάτων, απλά σε επίπεδο αισθητικής.
Ναι, ξέρω ακριβώς τι εννοείς. Όμως, αυτό είναι και ένα άλλο καλό όταν βλέπεις BM, ότι ανοίγει λίγο το μυαλό σου σε μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και αισθητική, όπως αυτή των Ιαπώνων, οι οποίοι διαφέρουν σε πάρα πολλά πράγματα από εμάς.
Στα bold είναι ακριβώς όλη η ουσία. Όταν για παράδειγμα κοιτάζεις την κάμερα που δείχνει τα πόδια τους, δεν πρέπει να μένεις στο ότι φοράνε άσπρες κάλτσες με μαύρα σκαρπίνια! Πρέπει να κοιτάζεις πως κάνουν heel and toe, μέχρι πόσο βαθιά στην στροφή φρενάρουν, πόσο νωρίς πατάνε το γκάζι στην έξοδο μίας στροφής...
Οκ οι εκμπομπές τους δεν έχουν γέλιο και είναι για σκληροπυρηνικούς οπαδούς της αυτοκίνησης αλλά είναι η μοναδική εκπομπή με την οποία μπορείς να βελτιωθείς ως οδηγός αν δίνεις σημασία στην ουσία.Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο!
Είναι φοβεροί οδηγοί και βλέπεις πράγματα που αποκλείεται να τα δεις σε άλλη εκπομπή!
Με την γιαπωνέζικη αισθητική έχω μεγάλο πρόβλημα και είμαι αρνητικά προκατειλημένος, το παραδέχομαι! Το Lost in Translation μου έχει αφήσει ψυχικά τραύματα. Βλέπω εφιάλτες ότι ζω στο Τόκιο!
Τώρα πως γίνεται να θέλω το επόμενο αυτοκίνητο μου να είναι mx5, δεν ξέρω...-Το BM έχει προφανώς 'εκπαιδευτικό' χαρακτήρα.
-Το TG χαβαλέ και γέλιο μέχρι δακρύων
-Το 5th Gear μου φαίνεται ένας καλός συνδυασμός μεταξύ οδηγικής εκπομπής και τηλεοπτικού σόου. Μ΄αρέσει! -
Σχεδόν για τα πάντα υπάρχει σενάριο...Όμως, τι σημασία έχει;Best unscripted tv show 2005 ean den kanw lathos gia to top gear.....
-
Ο χρήστης pipikikinos έγραψε:
Παντως και με εμενα με παραξενευει ο Clarkson πολλες φορες.Δλδ βγαζει μουφα το Z350 που ουτως η αλλως ειναι Nissan αλλα ευρωπαικο(50% Ρενω στα μηχανικα) και βγαζει κορυφαιο των κορυφαιων το RX8.Prospathw na thimithw authn thn foveri ataka pou ixe pei o JC gia galiko moter tou 350Z.....
Anyway egw CJ den vlepw gia na krinw gia ta autokinita edo tha dosw ena 5% ths kritikis axias. Sto TopGear vlepoume mia diaforetiki optiki gia ta autokinita den einai ola stripsimo kai fasaria einai kirios synesthima kai esthitiki....
Skinothetika to TG einai makran olwn (to fetino 5th gear einai les kai xrisimopii ton idio skinotheti..... )
(twra vevea ean thelete na sxoliasoume ti apo auta pou vlepoume einai alithino h oxi tha varethoume na grafoume )Me endiaferi na mathw ti einai afto pou tha me enoxlisei odigontas ena telio autokinito (Navigation sto M5 me ton stigi na strivei.... xaxa)
Me endiaferi na dw pos tha htan ean pigena odigiki volta me ta filarakia mou (Isle of Man 911, M6, Aston)
(vevea fetos pisteuw pos to TopGear htan ipodeestero ths persinis sezon san na variontousan ena pragma )
Parepiptontos exw stamatisei na diavazw ellhniko idiko typo kai as me afora prosopika merikes fores, dioti pleon meta to periotiko EVO UK kai tis ekpompes TopGear kai 5th den vriskw kanena noima sta test kai stous anthropous pou grafoun me elaxistes exeresis.
-
Το μοτερ του 350Ζ ΔΕΝ είναι γαλλικό, ίσα ίσα που τα Vel Satis/Espace χρησιμοποιούν μηχανη Nissan.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα ανακρίβειας του TG (αν έχει ειπωθεί). Φυσικά και είναι ενδιαφέρουσα και πολύ ψυχαγωγική εκπομπή αλλά ο πρωταρχικός στόχος εναι αυτός, η ψυχαγωγία και όχι η ενημέρωση.
Εγω το παρακολουθώ (φανατικά!) αλλά δεν δίνω και μεγάλη βάση στα λεγόμενά τους.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το μοτερ του 350Ζ ΔΕΝ είναι γαλλικό, ίσα ίσα που τα Vel Satis/Espace χρησιμοποιούν μηχανη Nissan.Αυτό είναι ένα παράδειγμα ανακρίβειας του TG (αν έχει ειπωθεί). Φυσικά και είναι ενδιαφέρουσα και πολύ ψυχαγωγική εκπομπή αλλά ο πρωταρχικός στόχος εναι αυτός, η ψυχαγωγία και όχι η ενημέρωση.
Εγω το παρακολουθώ (φανατικά!) αλλά δεν δίνω και μεγάλη βάση στα λεγόμενά τους.
Έχει ειπωθεί!
Στο TG τα τεχνικά θέματα παρουσιάζονται συνηθως ως εξής:
'Το Χ αυτοκίνητο έχει και μερικά προηγμένα συστήματα τεχνολογίας, αλλά είναι πολύ βαρετό να κάτσουμε να τα εξηγήσουμε τώρα (ασε που δεν τα καταλαβαίνουμε. Lets's drive!' -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στο TG τα τεχνικά θέματα παρουσιάζονται συνηθως ως εξής:
'Το Χ αυτοκίνητο έχει και μερικά προηγμένα συστήματα τεχνολογίας, αλλά είναι πολύ βαρετό να κάτσουμε να τα εξηγήσουμε τώρα (ασε που δεν τα καταλαβαίνουμε. Lets's drive!'Nai nai opos sthn parousiasi tou prototypou ths Prodrive Epsaxna misi ora na vro thn synenteuxi tou Lapworth....
Kai sthn teliki re paidia pios den theli na odigei kai apla na akouei pragmata????? (to lew egw o katexoxin Technofreak!!!)
-
Ο χρήστης Pironi έγραψε:
Best unscripted tv show 2005 ean den kanw lathos gia to top gear.....Πολύ σωστό. Ή για να το πούμε εντελώς σωστά, 2005 best non american non scripted show. Και όταν ρώτησε ο Hammond τον Clarkson γιατί δεν είχε πάει στην απονομή, ο Clarkson απάντησε 'I was busy writting this episode's script'
Top Gear - Fifth Gear - Best Motoring Discussion