-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
γ. Δημοσιογράφους που στο βωμό της τηλεθέασης ρωτούν παιδάκια 16
ετών αν υπάρχουν νεκροί ή όχι στο Λεωφορείο. Οι ίδιοι Δημοσιογραφί-
σκοι που μας βομβαρδίζουν με μυνήματα για το πώς να διαπεδαγωγήσου-
με τα παιδιά μας για το πόλεμο του ΙΡΑΚ δεν διστάζουν να θέσουν Ελληνο-
πουλά σε απίστευτη ψυχική δοκιμασία στο όνομα της αποκλειστικής
είδησης.... ΝΤΡΟΠΗΣυμφωνω απολυτα μαζι σου ειδικα σαυτο το κοματι! Το εθεσες πολυ πολυ σωστα!!
-
TO MONO ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑ 15 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ.....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ..
ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ??
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ??
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ 21 ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ........ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ....... -
DYSTYXWS TO SYMBAN EINAI TRAGIKO KAI DEN MPOREI NA PERIGRAFEI ME LOGIA.
X8ES KATASTRAFHKE ENA OLOKLHRO XWRIO.TELIKA DEN PREPEI NA YPARXEI 8EOS H AN YPARXEI EINAI POLY ADIKOS.
KRIMA KRIMA KRIMA. -
Ξεφεύγοντας ελάχιστα από το θέμα, και αφού βρίσαμε όσο ήταν να βρίσουμε (πιστεύω), θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι σχετικό.
Γιατί όλοι οι Έλληνες σνομπάρουν τα τρένα; Έκανα 18 μήνες στρατό στη Βέροια και ανεβοκατέβηκα Αθήνα καμιά 30αριά φορές, εκ των οποίων μόνο μία με ΚΤΕΛ. Στο πρώτο ταξίδι που προτίμησα το ΚΤΕΛ, αποφύγαμε 3 φορές μετωπική σύγκρουση με νταλίκα αλλά επειδή ήταν βράδυ και οι υπόλοιποι επιβάτες κοιμόνταν μόνο εγώ το πήρα χαμπάρι. Είχα μάλιστα αποφασίσει την επόμενη φορά που θα συμβεί (σε περίπτωση που επιβιώσουμε πάλι βέβαια) να μιλήσω στον οδηγό. Όλοι οι άλλοι βέβαια είχαν μία μακάρια έκφραση στα πρόσωπά τους, αφού στόχευαν κατευθείαν στον παράδεισο.
Ήταν η πρώτη και τελευταία διαδρομή με ΚΤΕΛ (που σημειωτέον έκανε 30 λεπτά λιγότερο και ήταν φθηνότερο) και έκτοτε έπαιρνα τον ΟΣΕ. Η απόσταση Μακροχώρι - Σταθμός ΟΣΕ στη Βέροια είναι 15'-20' με αυτοκίνητο, ενώ το τρένο πέρα από ασφάλεια επιτρέπει στους μαθητές να κινούνται ελεύθερα και να μην ενοχλούν τον οδηγό με φωνές κ.λπ.
Δεν θα πρέπει να εξετάζεται και αυτή η εναλλακτική λύση; Δεν προσπαθώ βέβαια να πω ότι έφταιγαν οι υπεύθυνοι της εκδρομής, αφού σε κάθε περίπτωση η πολιτεία πρέπει να φροντίζει για την ασφαλή διακίνηση των πολιτών (και επισκεπτών) της χώρας. Από την άλλη όμως, γιατί τέτοιου είδους ταξίδια δεν πραγματοποιούνται με τρένα ενώ γνωρίζουμε την κατάσταση του εθνικού δικτύου και την παιδεία των οδηγών;
-
Τα συλληπητήριά μου κι εμένα στις οικογένειες των αδικοχαμένων αυτού του δυστυχήματος.
Ομως εκφράζω και την αγανάκτησή μου που αγγίζει τά όρια της εκδικητικής μανίας προς το κράτος και αυτούς που ονομάζονται κρατικοί λειτουργοί.
1.Είναι τουλάχιστον γελοίες οι παρουσίες των ηθικών αυτουργών του ατυχήματος στα κανάλια που δεν είναι άλλοι απο τους υπουργούς των 'αρμοδίων' υπουργείων,που έσπευσαν να δηλώσουν παρόντες για δήθεν συμπαράσταση κλπ κλπ,ενώ είπαν και οτι ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε άμεσα,λές και τα παιδιά του ΕΚΑΒ ή οι της ΕΜΑΚ ή οι γιατροί των Νοσοκομείων περιμένουν τις εντολές τους για να κάνουν με αυτοθυσία τη δουλειά τους.
2.Δεν άκουσα απο κανέναν υπουργό να πεί συγνώμη που δεν έχει τελειώσει ακόμη η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης,να απολογηθεί γιατί τα έργα προχωρούν με ρυθμούς χελώνας όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να σκοτώνεται ο κοσμάκης σε δρόμους με προδιαγραφές του 1950 εν έτει 2003;
3.Δέστε επίσης το περιβόητο πέταλο του Μαλιακού κόλπου:
130 χιλιόμετρα εθνικής οδού σε τραγική κατάσταση με όρια ταχύτητας μέχρι 110,με πλάτος μιάμιση λωρίδα ανα κατέυθυνση χωρίς (εννοείται) διάζωμα στο μέσον με βαρύ κυκλοφοριακό φορτίο με καθε λογής οχήματα,αφού όλες οι μεταφορές της Βόρειας Ελλάδας,της Ευρώπης και της Τουρκίας απο εδώ περνούν για Αθήνα.
Επί 10 χρόνια αυτά τα 130 χλμ τα παρατήσαν θέλοντας να προωθήσουν την υποθαλάσσια ζεύξη του Μαλιακού κόλπου για την οποία 10 χρόνια μετά (αφού έγιναν μελέτες και μελέτες και φάγανε κάποιοι χρήματα...) αποφάνθηκαν οτι δεν είναι τεχνικά εφικτή ή τέλος πάντων είναι ασύμφορη.
Ολο αυτό το κομμάτι βρίθει απο θανατηφόρα τροχαία κάθε 5-10 μέρες και το αστείο είναι οτι καλύπτεται απο το Νοσοκομείο Λαμίας που δεν έχει καν ΜΕΘ,ούτε καν Νευροχειρουργό.
4.Τέλος τα περιβόητα όργανα της τροχαίας και οι απο πάνω τους,ας αφήσουν τα ραντάρ και το κυνήγι χρημάτων στις ευθείες των 160 km/h και ας ελέγξουν για πιό ουσιαστικές παραβάσεις στα σαράβαλα που κυκλοφορούν στους δρόμους (ας μη μπω σε λεπτομέρεις γιατί αυτά τα είπαν κι άλλοι πιό πάνω).
Είθε αυτό το δυστύχημα να είναι το τελευταίο αυτού το ταλαίπωρου τόπου που λέγεται Ελλάδα... -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
...............Γιατί όλοι οι Έλληνες σνομπάρουν τα τρένα; Έκανα 18 μήνες στρατό στη Βέροια και ανεβοκατέβηκα Αθήνα καμιά 30αριά φορές, εκ των οποίων μόνο μία με ΚΤΕΛ. Στο πρώτο ταξίδι που προτίμησα το ΚΤΕΛ, αποφύγαμε 3 φορές μετωπική σύγκρουση με νταλίκα αλλά επειδή ήταν βράδυ και οι υπόλοιποι επιβάτες κοιμόνταν μόνο εγώ το πήρα χαμπάρι. Είχα μάλιστα αποφασίσει την επόμενη φορά που θα συμβεί (σε περίπτωση που επιβιώσουμε πάλι βέβαια) να μιλήσω στον οδηγό. Όλοι οι άλλοι βέβαια είχαν μία μακάρια έκφραση στα πρόσωπά τους, αφού στόχευαν κατευθείαν στον παράδεισο.Ήταν η πρώτη και τελευταία διαδρομή με ΚΤΕΛ (που σημειωτέον έκανε 30 λεπτά λιγότερο και ήταν φθηνότερο) και έκτοτε έπαιρνα τον ΟΣΕ. Η απόσταση Μακροχώρι - Σταθμός ΟΣΕ στη Βέροια είναι 15'-20' με αυτοκίνητο, ενώ το τρένο πέρα από ασφάλεια επιτρέπει στους μαθητές να κινούνται ελεύθερα και να μην ενοχλούν τον οδηγό με φωνές κ.λπ.
Δεν θα πρέπει να εξετάζεται και αυτή η εναλλακτική λύση;..................;
μια εκπαιδευτικη ή ψυχαγωγικη σχολικη εκδηλωση δεν ειναι δυνατον να πραγματοποιηθει με τραινο εκτος και αν εχει σαν στοχο την γνωριμια των παιδιων με το μαζικο μεσο αυτο μεταφορας σε περιπτωσεις που δεν εχει τυχει στα παιδια [λογω του μερους που ζουνε] να το γνωριζουν.
οι λογοι βεβαια ειναι προφανεις και δεν νομιζω οτι χρειαζεται περαιτερω αναλυση .
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
................2.Δεν άκουσα απο κανέναν υπουργό να πεί συγνώμη που δεν έχει τελειώσει ακόμη η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης,να απολογηθεί γιατί τα έργα προχωρούν με ρυθμούς χελώνας όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να σκοτώνεται ο κοσμάκης σε δρόμους με προδιαγραφές του 1950 εν έτει 2003;
3.Δέστε επίσης το περιβόητο πέταλο του Μαλιακού κόλπου:
130 χιλιόμετρα εθνικής οδού σε τραγική κατάσταση με όρια ταχύτητας μέχρι 110,με πλάτος μιάμιση λωρίδα ανα κατέυθυνση χωρίς (εννοείται) διάζωμα στο μέσον με βαρύ κυκλοφοριακό φορτίο με καθε λογής οχήματα,αφού όλες οι μεταφορές της Βόρειας Ελλάδας,της Ευρώπης και της Τουρκίας απο εδώ περνούν για Αθήνα.
Επί 10 χρόνια αυτά τα 130 χλμ τα παρατήσαν θέλοντας να προωθήσουν την υποθαλάσσια ζεύξη του Μαλιακού κόλπου για την οποία 10 χρόνια μετά (αφού έγιναν μελέτες και μελέτες και φάγανε κάποιοι χρήματα...) αποφάνθηκαν οτι δεν είναι τεχνικά εφικτή ή τέλος πάντων είναι ασύμφορη.
Ολο αυτό το κομμάτι βρίθει απο θανατηφόρα τροχαία........................ενας λογος που πολλα εργα δεν ''προχωρανε'' κυριως παρακαμψεις κωμοπολεων,ζευξεις πορθμειων κλπ κλπ ειναι επειδη υπαρχουν πολυ ισχυρα οικονομικα συμφεροντα τα οποια φυσικα εχουν κοινωνικοπολιτικες προεκτασεις και δεν επιτρεπουν τον οικονομικο μαρασμο των περιοχων αυτων [και των διαφορων επιτηδειων] βασιζομενα στους περαστικους οδηγους των διαφορων οχηματων απο αυτες.
στην συγκεκριμενη τωρα περιπτωση επειδη υπαρχει το ''ιερο προσκυνημα της αγιας παρασκευης'' οπου γινεται ενας χορος δισεκατομυριων και διαφορα ευτραπελα εχουν δει κατα καιρους το φως της δημοσιοτητας με οικονομικες ατασθαλιες ατομων υπερανω πασης υποψιας [παρ'ολα αυτα ομως οι πιστοι δεν καταλαβαινουν τιποτα και συνεχιζουν να τα ''ακουμπανε'' σε αυτους που τρωγοντας τα και πινοντας τα λενε ''στην υγεια των κοροιδων''] να ειστε σιγουροι οτι μονον κατι τετοιες ''εκατομβες'' μπορει να κανουν καποιους αρμοδιους να το ξανασκεφτουν το θεμα σκεφτομενοι πλεον οχι τους αδικοχαμενους αλλα την δικη τους παρουσια στα πραγματα και πως αυτη θα μεινει ζωντανη.
μηπως θα βγει κανεις και θα πει οτι ειμαι εμπαθης και πως τολμω να ''αγγιξω'' τα ''ιερα'' και το θρησκευτικο συναισθημα των πιστων;;;;;;;;
και λοιπον........μηπως ειναι ψεματα ολα αυτα!!!!!!!!!!!!!!
-
οι μελέτες που εχουν γίνει κατα καιρούς λένε ότι η υπόθεση τρύπημα του βράχου είναι πολύ δύσκολη...άπό τα ανατολικα δε γίνεται τίποτα,απ'τα δυτικά όμως?
από την εποχή του Ξερξη ο δρόμος Βορρα-Νοτου περνά από τα τεμπη,αν εχουν το Θεο τους!!!
ωχ αδερφέ.... -
Εκφράζω και εγώ την βαθύτατη θλίψη μου για τα παιδιά που χάθηκαν, και εύχομαι αυτό το γεγονός να σημάνει μια κάποια αρχή, κάτι επιτέλους να αλλάξει σε αυτό τον τόπο όπου η ηλιθιότητά μας συχνά πυκνά μας στέλνει στας αιωνίους μονάς. Και να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση για τον ποιό πάνω χαρακτηρισμό. Αυτοί είμαστε, θέλουμε δε θέλουμε. Πολλάκις κατηγορούμε τους Ευρωπαίους για διάφορα, αλλά πιστέψτε με ποτέ δεν θα συνέβαινε ένα τέτοιο ατύχημα π.χ. στην Αγγλία. Εζησα εκεί τα φοιτητικά μου χρόνια στο Brighton Polytecnic, οδήγησα πολλά αυτοκίνητα εκεί, και ειδικά μέσα σε περιοχές που θα τις χαρακτηριζαμε αγροτικές με δρόμους σχετικά στενούς χωρίς καλή ορατότητα λόγω της βλάστησης. Και ποτέ μα ποτέ δεν είδα στα χρόνια που έζησα εκεί ένα ατύχημα, ένα απλό τρακάρισμα ρε αδερφέ! Και ξέρετε γιατί? Γιατί εκεί το 'Give Way' το ατντίστοιχο δικό μας 'Stop' είναι νόμος ζωής, γιατί εκεί οι νόμοι είναι νόμοι και οι άνθρωποι τους σέβονται πρώτα για τη δική τους αφάλεια. Και για να δήτε ποιοί στην πραγματικότητα είμαστε, κάπου στο εξοχικό μου στα Ελλήνικά στη Β.Ευβοια Εβαλα απέναντι απο την έξοδο του σπιτιού μου ένα κάτοπτρο για να έχω ορατότητα στην έξοδο. Ε!, μετά απο λίγες μέρες κάπιος πήγε και το έβαψε με sprey. Αυτοί λοιπόν είμαστε.
Διαβάζω δε παραπάνω για το ότι φταίνε οι δρόμοι κλπ.-κλπ.-κλπ. Δεν λέω, έχουν και αυτοί το μερίδιο ευθύνης τους, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο το έχουμε εμείς και η κακοκεφαλιά μας. Να είστε δε απόλυτα σύγουροι ότι έστω και αν υποθετικά κοινούμαστε σε μιά απέραντη ευθεία με 15 λωρίδες ανα κατεύθυνση που θα ένωνε για παράδειγμα την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, και πάλι θα βρίσκαμε τρόπο να τρακάρουμε μεταξύ μας.
Και πάλι την βαθύτατη θλίψη μου για τα παιδιά που έφυγαν, και για τους γονείς που πάντα θα τα περιμένουν να γυρίσουν στο σπίτι τους.Παναγιώτης Κουμουνδούρος.
-
Συνεχίζοντας τις σκέψεις για το ατύχημα και θέλοντας να δείξω μία διαφορετική προσέγγιση εκ μέρους μου , αφιερώνω το 'Death theme' της ταινίας 'The Untouchables' με την εκπληκτική εκείνη μουσική του Ennio Morricone , στους συγγενείς των νεκρών.Το κομμάτι μπορεί να είναι ένα ρέκβιεμ αφιερωμένο στον άδικο αλλά ένδοξο θάνατο του Σόν Κόνερυ στην ταινία , αλλά η γεύση που σου αφήνει με το συνδυασμό των πνευστών σε διαφορετικές τονικότητες και με ποικιλία jazz οράνων είναι αυτή της αισιοδοξιάς , που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει 'να κοιτάς μπροστά' και αναφέρομαι στις ζωές των γονιών και στις τύχες των υπόλοιπων παιδιών τους , αν έχουν. Γιατί αγαπητοί συμμετέχοντες στο σάιτ αυτό , αν π.χ. πέθαιναν , και ζητώ την όποια κατανόησή σας για αυτή την άποψη , 21 νήπια , που ακόμα δεν έχουν μπεί στη ζωή , που οι γονείς συγκριτικά με τα 15χρονα δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες μαζί τους , τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά , με την ιδέα ,ότι στην προκειμένη περίπτωση τα 15χρονα αυτά παιδιά έχουν πάρει τα βασικά μαθήματα της ζωής , βρίσκονται πολύ κοντά , αν δεν έχουν αρχίσει ακόμα , να σχεδιάζουν , να ονειροπολούν , να οραματίζονται για τη ζωή , να λαμβάνουν πρωτοβουλία , να πράττουν , να ερωτεύονται , να τα ερωτεύονται , έχουν αρχίσει να γίνονται τα 'καμάρια' των γονιών τους , που π.χ. με τις επιτυχίες στο τέλος του Λυκείου , ή τις ασχολίες και τα χόμπυ αλλά και τις κλίσεις τους κάνουν περήφανη την οικογένειά τους!Και έρχεται ο μαυροφορεμένος , εκείνος με το δρεπάνι αγκαλιά , και τους αφαιρεί ό,τι περίμεναν 15 χρόνια τώρα οι γονείς τους με θυσίες και στερήσεις αλλά με πάνω απ'όλα την ελπίδα και την περηφάνια του 'αυτό είναι το παιδί μου!' , 'Μπράβο γιέ μου' , μπράβο κόρη μου!'.
Ως έμπειρος και εξειδικευμένος εκπαιδευτικός-καθηγητής πραγματικά γνωρίζω αυτή την ελπίδα στα μάτια των γονιών που 15 χρόνια τώρα περίμεναν και περιμένουν ακόμα δύο χρόνια για να δούν τα παιδιά τους να αρπάξουν τη ζωή από τα κέρατα , να κάνουν αυτό που θέλουν και μπορούν, να υλοποιούν τη γνώμη , την αξία , την ικανότητα , το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους με τις επιτυχίες τους στην αυριανή κοινωνία!
Μακάρι πραγματικά ο Θεός μας να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όλους τους γονείς και συγγενείς και μακάρι όσοι γονείς μπορούν ακόμα να μη το βάλουν κάτω και να προσπαθήσουν να ξαναδημιουργήσουν αυτά τα 15 χρόνια στους επόμενους 9 μήνες!Ο νοών νοείτω!
Clio V6 , ξέρεις γιατί υπάρχει Θεός και είναι και μεγάλος?Γιατί οι υπόλοιποι 25 κάθονταν από την άλλη μεριά και σώθηκαν!Ρώτα τους και θα σου πούν!Ρώτα και αυτούς από τον Αλιάκμωνα και θα σου δώσουν και αυτοί την ίδια απάντηση!Κάτι τέτοιες στιγμές αγαπητοί μου δοκιμάζεται η πίστη και ο εαυτός μας!Η δύναμη και η αδυναμία του να είσαι άνθρωπος!Ας φανούν πραγματικά αυτοί που τους αφορά όσο πιό δυνατοί μπορούν!Εγώ στις προσευχές μου είμαι μαζί τους!Το τελευταίο πράγμα θα ήταν να σωπάσουμε!Αν είναι δυνατόν... -
Clio V6 , ξέρεις γιατί υπάρχει Θεός και είναι και μεγάλος?Γιατί οι υπόλοιποι 25 κάθονταν από την άλλη μεριά και σώθηκαν!Ρώτα τους και θα σου πούν!Ρώτα και αυτούς από τον Αλιάκμωνα και θα σου δώσουν και αυτοί την ίδια απάντηση!Κάτι τέτοιες στιγμές αγαπητοί μου δοκιμάζεται η πίστη και ο εαυτός μας!Η δύναμη και η αδυναμία του να είσαι άνθρωπος!Ας φανούν πραγματικά αυτοί που τους αφορά όσο πιό δυνατοί μπορούν!Εγώ στις προσευχές μου είμαι μαζί τους!Το τελευταίο πράγμα θα ήταν να σωπάσουμε!Αν είναι δυνατόν...
FILE MOU EPETREPSE MOU NA EXW TIS AMFIBOLIES SXETIKA ME TO AN YPARXEI 8EOS H OXI.PANTWS DEN EIMAI APOLYTOS KA8WS AN TELIKA YPARXEI EINAI ADIKOS KAI AYTO DEN XWRAEI AMFISBHTHSH.....
XA8HKAN 21 AN8RWPINES ZWES MESA SE LIGA DEYTEROLEPTA. PRAGMATIKA TRAGIKO.PERISSOTERO TRAGIKO KAI ADIKO DE,TO OTI HTAN PAIDIA 15-16 ETWN.AKOMA KAI TWRA META APO 24 WRES DEN MPORW NA TO XWNEPSW.AKOMA KAI TWRA ME PIANEI PONOKEFALOS-KATI POU SIGOURA ISXYEI KAI GIA ESAS-OTAN SKEFTOMAI TO TI EGINE.
PRAGMATIKA AS EINAI ELAFRY TO XWMA POU 8A SKEPAZEI AYTA TA PAIDIA. -
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Ως έμπειρος και εξειδικευμένος εκπαιδευτικός-καθηγητήςΚαι τι ακριβώς διδάσκετε, κ. καθηγητά;
Έχω επίσης και μιαν ακόμη απορίαν, την οποίαν υμείς ως έμπειρος και εξειδικευμένος εκπαιδευτικός -ως λέγετε άλλως τε ότι είσθε - δύνασθε βεβαίως να μας λύσετε, ωφελούμενος και βοηθούμενος υπό της υμετέρας εμπειρίας και εξειδικεύσεως:
Zeitmesser τι ακριβώς σημαίνει;
-
Ρε συνφορουμίτες ...ξαναρχίσαμε πάλι έτσι...?
Εγώ θα κάνω μια πολύ απλή ερώτηση και θα περιμένω μια απλή όσο και τεκμηριωμένη απάντηση.
Γιατί να ρίχνουμε Στον Θεό τα τραγικά αποτελέσματα ανθρωπίνων ενεργειών ?
Ξέρετε ...Ο Θεός δημιούργησε (ας γίνει η παραδοχή αυτού και απο τους αντηρησίες προκείμένου να ολοκληρώσω τον συλογισμό μου) τον Άνθρωπο δίνοντας του ΑΠΟΛΥΤΗ αυτοκυριαρχία και ελευθερία βούλησης.
Και για να συμφωνήσω και με έναν συμφορουμίτη ....Εγώ σήμερα ειλικρινά νόμισα πως ξύπνησα το πρωινό της Μεγάλης Παρασκευής.
Κρίμα για τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ...κρίμα στον λαιμό των καθαρμάτων Ανευθυνων/Υπευθύνων. Ένα κρίμα που Ευχή και Κατάρα να τους κυνηγά αιώνια.
-
Ετσι είναι Νίκο!Οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που φταίμε και εχουμε βρει μια ωραία δικαιολογία!
Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο.Ισχύει από αρχαιοτάτων χρόνων.Εδώ ο άλλος έσφαξε την κόρη του γιατι οι θεοί λέει θέλανε θυσία για να φυσήξει αέρας! Ας είναι καλά ο Κάλχας που ηταν και Τρώας! -
Εγώ μια άλλη εκδοχή ξέρω... Μη το ξεφτιλίζουμε.Το θέμα είναι πολύ σοβαρό Κώστα!
-
Zeitmesser τι ακριβώς σημαίνει;
[list:1975g7qq]Το χρονομετρον [/list:u:1975g7qq]
-
Λυπαμαι και ενα μεγαλο κουραγιο στους γονεις και συγγενεις αυτων των παιδιων.
Σεβομαι τους ανθρωπους που εχασαν.
Το αντιστοιχο link του Υπουργειου:
http://www.ydt.gr/tebi.htmΚαι οσο για την αιτια ειναι μονο μια.
Αυτο το ελεεινο κτηνος που οδηγουσε το ρυμουλκουμενο φταιει ειτε ηταν υπερβαρο ειτε οχι. Ας το καταλαβουν ολοι πια οτι αυτος μονο φταιει.
Δεν φταιει ουτε ο δρομος, ουτε κανεις αλλος παρα μονο ο παραγοντας οδηγος.
Μερος της ευθυνης εχει και η πολιτεια που δεν κανει αυστηρους ελεγχους.
Τι ελεγχους να κανουν οταν τους ενδιαφερει μονο να σε γραψουν για υπερβαση του οριου ταχυτητας?Απο τα στατιστικα στοιχεια της τροχαιας
http://www.ydt.gr/index14.htm (δυστυχηματα)
Βγαινει προφανως το συμπερασμα οτι στη συντριπτικη πλειοψηφια των ατυχηματων φταιει ο οδηγος.
Βεβαια εδω ξερουμε οτι φταιει και ο δρομος, αλλα επειδη ολοι ξερουμε τι αθλιους δρομους εχουμε, πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι οπουδηποτε και αν κινουμαστε για τραγικες κακοτεχνιες και επικινδυνα σημεια των δρομων. Ασχετα αν οι ιδιοι οι Τροχαιοι μας καθησυχαζουν οτι στην Αττική τουλαχιστον δεν εχουμε τετοιο προβλημα:
Αντιγραφω απο τη σελιδα της τροχαιας:
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑΣτο οδικό δίκτυο της περιοχής της Τροχαίας Αττικής, δεν έχουν εντοπισθεί τέτοια σημεία που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν επικίνδυνα «Παγίδες» για τους χρησιμοποιούντες τους δρόμους, οδηγούς και πεζούς, για τα οποία δεν έχουν ληφθεί μέτρα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Βέβαια πρέπει να τονισθεί ότι σε ορισμένα σημεία των οδών π.χ. γέφυρες, στενό οδόστρωμα, απότομες κλειστές στροφές, τμήματα οδοστρώματος ολισθηρά, διασταυρώσεις οδών με σιδηροδρομικές γραμμές κ.λ.π., λόγω των επισημαινόμενων ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων, με προβλεπόμενη σήμανση, οι οδηγοί θα πρέπει να οδηγούν με ιδιαίτερη προσοχή, μειώνοντας ανάλογα και την ταχύτητά τους και να τηρούν με σχολαστικότητα τους κανόνες κυκλοφορίας.
Δεν κανω σχολια και τα συμπερασματα δικα σας.
-
Οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που φταίμε και εχουμε βρει μια ωραία δικαιολογία!
[list:1515b1ck]Πολυ σωστα [/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Γι αυτο και σε χωρες οπου ο φανατισμος(κι εδω)παιζει πρωταρχικο ρολο στη συμπεριφορα ενος λαου, προσπαθει να λυσει τα προβληματα προσευχοντας και μεταφραζοντας τα ατυχηματα σε ατυχιες η την κακια στιγμη.Καλη η πιστη αλλα πρεπει και εμεις να δρασουμε [/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Σημερα παιδια οντως ψυχολογικα ειμαι πολυ χαλια.Τι να σκεφτεις και που να προτωαποδωσεις ευθυνες?Ενα απεραντο χαος η σκεψη, ποσο μαλλον για τους δυστιχεις γονεις [/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Καποιος ειπε οτι 'μα καλα ρε παιδια δε βαρεθηκατε τα ιδια και τα ιδια?'[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Οχι φιλε μου,δε τα βαρεθηκα, ειδικα οταν προκειτε για 'μαστιγα' η οποια παραμονευει και στην πορτα μας.Πρωσοπικα δεν επενεβηκα στο προσφατο ατυχημα του Αλιακμονα.Προτιμησα να μεινω θεατης.Τα προβληματα και τα αιτια ομως γνωστα εδω και χρονια.Η φιλοσοφια σκεψης μου η ιδια εδω και χρονια.Σε χρονο ομως ρεκορ επαναλαμβεται το ιδιο και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ [/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Και ρωτω!!Να βαρεθω τι?[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Να κραζω?[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Να ριχνω 'μπενιλικια' στην ηπια μορφη?Και πολυ επιεικης ημουν χθες.Εναν μονο υπευθυνο να ειχα για κρεμασμα[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Και η αντιδραση πρεπει πλεον να γινει μερος του τροπου ζωης μας.[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]ΟΛΩΝ μηδενος εξαιρουμενου[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Εκτος κι αν μερικοι εχουν την εντυπωση οτι αναλυουμε λαθος θεμα σε λαθος forum.Ειναι επεναληπτικα?Ναι θα ειναι μεχρι να γινει κατι.Και εχω νομιζω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι ειμαστε μελη της ομαδας που χαραξε ο κ.Καββαθας.Μια νεολαια διαφορετικη απ τη μαζα των life style και φωτοκινητων.Που να τα πεις και με ποιον αλλον η αλλους να μιλησεις?Σε forum κινητων με πρωταγωνιστες 'βλαμενα' παιδακια που κατουρανε τα βρακια και η σπαζοκεφαλια τους ειναι, πως να στειλω φωτο το γκομενακι?[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Οταν εχεις να κανεις με προβληματα μιας κοινωνιας που σε προσβαλουν και ακομα χειροτερα οταν προκειτε για ανθρωπινες ζωες, δεν σιωπεις.Οι ανευθυνοι υπευθυνοι ετσι θελουν κι ετσι τους βολευει.Δεν το βουλωνεις..............ΚΡΑΖΕΙΣ[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Γιατι αυριο θα ειναι η σειρα σου, και παει λεγοντας και το κακο διαιωνιζεται και 'αυτοι' ζουν υπεροχα[/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]Καποια πραγματα δεν τα βαριεσε, ουτε επαναπαυεσαι σε μια κουβεντα κι οτι γινει εγινε, γιατι ειναι.................πονος, αδικια, αιμα, ζωη, απατη, μιζες, διαπλοκη, δεν ευθυνεται κανενας.................ΚΟΠΡΙΕΣ [/list:u:1515b1ck][list:1515b1ck]ΥΓ.Συγνωμη απ τους μοντερατορς αλλα και ολα τα παιδια αλλα η οργη εχει φτασει στο κοκαλο.[/list:u:1515b1ck]
-
Σε καταλαβαίνουμε ολοι μας φίλε!Αλλωστε οι περισσότεροι από εμάς φαντάζομαι ότι τα ίδια σκεφτόμαστε!Εσυ απλά τα είπες!
-
Φίλε G60POWER
έχεις δίκιο ....Μ΄ένα post είπες περισσότερα απ΄ όσα είπαμε όλοι οι άλλοι μαζί .....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ , ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (13/04/2003