Ο χρήστης Megane II έγραψε:
Κοιτάζω και εγώ για 205/55/16 και στο tyretest.com βρήκα πολύ καλά σχόλια για το Toyo Proxes T1-R.Κάποιος κάποια γνώμη σε οποιαδήποτε διάσταση?
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 311#634311
Μήπως να συγχωνευθούν τα δύο θέματα; Αυτό που ρωτάει ο Megane ΙΙ το έχω γράψει απ' τη Δευτέρα...
EDIT: Έχουμε και τρίτο θέμα για λάστιχα;;; Είμαι σίγουρος ότι έχω ξαναγράψει για τα T1-R αλλά δεν το βρίσκω πουθενά... Τέλος πάντων, θα αντιγράψω απ' το clubfiesta, μισό...
Λοιπόν, μεταφέρω απ' την αντίστοιχη συζήτηση στο clubfiesta.gr
Εχτές έβαλα το Toyo T1R 195/50/15, λάστιχο με πολύ καλές συστάσεις. Δεν το έχω πιέσει ακόμα (το Σ/Κ σκοπεύω να του ανεβάσω λίγο θερμοκρασίες), αλλά ως τώρα μου φαίνεται πολύ καλό, κλάσεις ανώτερο του Turanza ER30 που φοράει απ' τη μαμά του το αμάξι, αθόρυβο και άνετο! Βέβαια, η άσφαλτος της χώρας μας είναι σε θέση να ξεφτυλίσει όλα τα ελαστικά που κυκλοφορούν μάλλον, γιατί σήμερα, παίζοντας σε μία έξοδο για εθνική, κατάφερα να το γλιστρίσω και είμαι βέβαιος ότι αν ήθελα και είχα χώρο να το κάνω, το γύριζα κιόλας χωρίς καν να αγγίξω το χειρόφρενο...
Offtopic, αλλά μετά φταίει η υπερβολική ταχύτητα για τα ατυχήματα...
Εντυπωσιακά καλό το T1-R... Τώρα που πατήθηκε λιγάκι, άρχισα να το παίζω κι εγώ... Λοιπόν, σε ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να το κάνω να γλιστρίσει σε αριστερή στροφή σε ΠΟΛΥ γλιστερό οδόστρωμα, αρνείται πεισματικά να το κάνει, εκτός αν το βγάλω εντελώς εκτός των ορίων του, οπότε η κατάσταση γίνεται πάντα απρόβλεπτη και δεν το δοκιμάζω. Πάντως εκεί που το ER30 έκανε τα δικά του, το Τ1-R είναι σταθερότατο...
Είναι αρκετά ήσυχο λαστιχάκι, ζεσταίνεται εύκολα (παρόλο που είναι V, αν και δεν σας ορκίζομαι ότι του κάνω τη ζωή εύκολη) και θα μείνει ζεστό αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να κινηθείτε πιο ράθυμα για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να το ξαναζορίσετε, ένα ακόμα σημείο στο οποίο το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Bridgestone σε προδιδε!!! Επίσης είναι και μαλακό στο δρόμο, πάντα σε σύγκριση με το ER30.
Βέβαια, όλα αυτά είναι εμπειρίες 300 χιλιομέτρων και δεν έχω ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ γνώση για το πώς θα αποδίδει όταν παλιώσει λίγο, οπότε μη βιαστείτε όλοι να πάτε να το βάλετε! ;D Αν όμως δεν το φοράει κανείς άλλος, θα σας γράψω και στα επόμενα 1000-1500 χιλιόμετρα τις επιδόσεις του, που θα πιάσουν και οι ζέστες παραπάνω και θα γουστάρουμε! ;D ;D ;D
Καληνύχτα σας!
Βλέπω που αναφέρετε το Τ1-R..... οι ξένοι μιλανε για ασσύληπτο κράτημα, ειδικά σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Επίσης σχεδόν από τα top αυτής της σειράς-κατηγορίας είναι: Pirelli P Zero Nero, Kumho KU15