-
Ευτυχώς 5 χρόνια που είχαμε στη Αθήνα εταιρικό αυτοκίνητο με πινακίδες Θεσσαλονίκης (ΝΕΖ-****) δε μας το έσπασε κανένας 'Αθηναράς'
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ευτυχώς 5 χρόνια που είχαμε στη Αθήνα εταιρικό αυτοκίνητο με πινακίδες Θεσσαλονίκης (ΝΕΖ-****) δε μας το έσπασε κανένας 'Αθηναράς'Μάλλον δε θα το πέτυχε ο Πέτρος ο Πέτρας ή ο Μπάμπης ο Σουγιάς... Συνήθως τα ΝΕ*-**** τα σπάει ο Γιώργος ο Κολοκυθοκορφάδας.. Πώς του ξέφυγες;;;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ευτυχώς 5 χρόνια που είχαμε στη Αθήνα εταιρικό αυτοκίνητο με πινακίδες Θεσσαλονίκης (ΝΕΖ-****) δε μας το έσπασε κανένας 'Αθηναράς'
Μάλλον δε θα το πέτυχε ο Πέτρος ο Πέτρας ή ο Μπάμπης ο Σουγιάς... Συνήθως τα ΝΕ*-**** τα σπάει ο Γιώργος ο Κολοκυθοκορφάδας.. Πώς του ξέφυγες;;;
είχε κολλητό το Χρήστο το Λεπίδα δεξί χέρι του Φαντομά Παλαιοκώστα, Σόμπολος speaking
-
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει γιατι πολλα ΖΩΑ οταν κινουνται στην εθνικη οδο, χωρις κινηση μπροστα τους και με απλετη ορατοτητα πατανε φρενο στην ευθεια χωρις προφανη λογο???
-
Έλα ντε!!!
-
οσο πιο ασχετος ειναι καποιος στην οδηγηση,τοσο πιο πολυ φρενο παταει.το βλεπουμε συχνα σε δρομους με στροφες.
-
Eκτός αν αυτό γίνεται πριν την είσοδο στη στροφή...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει γιατι πολλα ΖΩΑ οταν κινουνται στην εθνικη οδο, χωρις κινηση μπροστα τους και με απλετη ορατοτητα πατανε φρενο στην ευθεια χωρις προφανη λογο???Ειναι ευθυνη σου να τηρεις αποστασεις και να τα αποφευγεις εύκολα.Κι εμενα με ενοχλουν αλλα δεν εχει νοημα να πεις οτιδηποτε.
Ο λογος ειναι οτι βλεπουν ειτε πολυ μακριά,είτε πολυ κοντα (περα απο αυτο βαλε και ποσοι υπαρχουν με πρεσβυωπία,φιμε τζάμια,δεν φορανε γυαλιά) και ετσι αδυνατουν να κινηθουν με ενα λογικό ρυθμό αφου ολα τους εμφανίζονται 'ξαφνικά'
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει γιατι πολλα ΖΩΑ οταν κινουνται στην εθνικη οδο, χωρις κινηση μπροστα
τους και με απλετη ορατοτητα πατανε φρενο στην ευθεια χωρις προφανη λογο???Αυτή η απορία μου λύθηκε χρόνια τώρα από κάποιον που... το κάνει.
Αν γίνεις κολητσίδα πίσω σε κάποιον που κινείται με ικανοποιητική ταχύτητα, πχ τρέχει με 120 στο νόμιμο όριο,
και αυτός θέλει να σε 'ξεφορτωθεί' από πίσω του, δύο λύσεις έχει.α) Να επιταχύνει, ή
β) Να σε αφήσει/οδηγήσει να τον περάσεις.Φρενάροντας στο άσχετο, πρακτικά σε αναγκάζει να τρομάξεις και ή να απομακρυνθείς ή να τον περάσεις.
-
ΖΩΑ αυτοί που σκέφτηκαν και αυτοί που δέχτηκαν να βγει στον αέρα η παρακάτω ραδιοφωνική διαφήμιση που άκουσα σήμερα στην ΕΡΑσπορ (δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι πάει):
*Κάποιοι δεν περίμεναν ποτέ στην ουρά
Κάποιοι δεν έκλεισαν ποτέ τραπέζι μια μέρα πριν σε ακριβό εστιατόριο
Κάποιοι δεν έκαναν ποτέ δεξιά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να τους προσπεράσει γρηγορότερο αυτοκίνητοMercedes E-Class E200 Kompressor*
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
ΖΩΑ αυτοί που σκέφτηκαν και αυτοί που δέχτηκαν να βγει στον αέρα η παρακάτω ραδιοφωνική διαφήμιση που άκουσα σήμερα στην ΕΡΑσπορ (δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι πάει):*Κάποιοι δεν περίμεναν ποτέ στην ουρά
Κάποιοι δεν έκαναν ποτέ δεξιά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να τους προσπεράσει γρηγορότερο αυτοκίνητοMercedes E-Class E200 Kompressor*
Απαράδεκτη
Και μετά μας λένε προκατειλειμένους με τους κατόχους ΜΒ. Αφού η ίδια η αντιπροσωπία....τουλάχιστον λέει ταχείας κυκλοφορίας...γιατί σε στροφιλίκι....(ΟΚ εκτός θέματος...)
-
Απο ρεπορταζ τησ τηλεορασης ακουσα οτι στο χθεσινο κακοτυχημα στην Κρητη το πουλμαν σταματησε να κατεβασει επιβατες σε ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ σημειο.
Αλλες λεπτομεριες δεν ξερω αλλα αν ειναι ετσι ....... -
*Κάποιοι δεν περίμεναν ποτέ στην ουρά της ταβερνας του Μητσάρα.
Κάποιοι δεν έκλεισαν ποτέ τραπέζι μια μέρα πριν σε ακριβό εστιατόριο,γιατι δεν πανε σε ακριβο εστιατοριο
Κάποιοι δεν έκαναν ποτέ δεξιά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για να τους προσπεράσει γρηγορότερο αυτοκίνητο,γιατι ποτε δεν χωνεψαν οτι τους περνανε αυτοκινητα των 15.000€Νέα Mercedes 200E *
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
ΖΩΑ αυτοί που σκέφτηκαν και αυτοί που δέχτηκαν να βγει στον αέρα η παρακάτω ραδιοφωνική διαφήμιση που άκουσα σήμερα στην ΕΡΑσπορ (δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπως έτσι πάει):*Κάποιοι δεν περίμεναν ποτέ στην ουρά
ρε παρτε το χαμπαρι οτι σε κατι τετοιους απευθυνεται η μερσεντες...η ελλαδα ειναι γεματη...μπραβο της!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει γιατι πολλα ΖΩΑ οταν κινουνται στην εθνικη οδο, **χωρις κινηση μπροστα τους και με απλετη ορατοτητα πατανε φρενο στην ευθεια χωρις προφανη λογο??? **μαλλον δεν με καταλαβατε!
-
πρωτη φορα ακουω να διαφημιζεται η E200.ο λογος φανταζομαι ηταν για την θαψουν πιο πολυ,μια και η αντιπροσωπεια ποτε δεν θα εκανε τετοια διαφημηση.
προχθες στην εκπομπη auto motor und sport tv.συγκριτικο τεστ μεταξυ E200,bmw520 kai audi A6.χαλαρα πρωτη σε ολους τους τομεις η μερσεντα,μετα το Α6 και μετα η μπεμπα.
καποιοι πολλες φορες απο την μικροπρεπη ζηλεια που τους δερνει λενε στο ραδιοφωνο τετοιες βλακειες.
η κλασικη νοοτροπια του καθε ζηλοφθονου. -
Υπάρχουν γρηγορότερα αυτοκίνητα απο τα Μερσεντέ?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Υπάρχουν γρηγορότερα αυτοκίνητα απο τα Μερσεντέ?Μόνο Porsche και Ferrari.
Αλλά αυτές τις παίρνουν μόνο κ*λόπαιδα και μπούληδες! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θα μπορουσε καποιος να μου εξηγησει γιατι πολλα ΖΩΑ οταν κινουνται στην εθνικη οδο, **χωρις κινηση μπροστα τους και με απλετη ορατοτητα πατανε φρενο στην ευθεια χωρις προφανη λογο??? **
μαλλον δεν με καταλαβατε!
Λοιπόν ίσως είμαι και εγώ ένα απο αυτά τα ζώα
Καταρχήν μετά από αλλαγή φρένων μετά από 1000 χλμ ή όταν είναι καινούργιο το αυτοκίνητο κάνω μια δοκιμή φρεναρίσματος από max speed στο μηδέν για να δω πως συμπεριφέρεται, πως δουλέυουν τα ABS και πως μαζεύεται το αμάξι. (Πριν με βρίσετε να πώ προσέχω να μην έχω αμάξι να ακολουθεί και πάθει καμμια πλακα ο ανθρωπος).
Μετά από καμια εικοσααρία τέτοια φρεναρίσματα που έχω κάνει εχω καταλήξει ότι αν δεις κάποιον κίνδυνο που θέλει ακαριαίο φρενάρισμα και κάποια διόρθωση έστω και μικρή στο τιμόνι ή το αμάξι τραβάει έχεις πολλές πιθανότητες να σκοτωθείς!!! Διορθώσεις πρέπει να αρχίζεις κάτω από τα 140 ανάλογα των συνθηκών φυσικά.Απο κει και πέρα μου τυχαίνει να ταξιδεύω αρκετα με 200 αλλά αν το κάνω πάνω από τρια τέσσερα λεπτά αρχίζει και με πιάνει λιγο και ο φόβος ..... ρε λες να σκάσει κανα λάστιχο?? να πέσω σε καμμια λακκούβα??? μήπως υπάρχει κανα κομμάτι λάστιχο στο δρόμο κλπ οπότε ψιλοασυναίσθητα το κάνω λίγο πάτα άσε (ακόμα και φρένο μερικές φορές).....
Με το AMG, που έχω κάνει μερικά ταξίδια έπαιζα και ανεβαζα 230άρες για πλάκα και μετά φρένα και ξανα γκαζάκι για να ακούω τον κινητήρα.
Επίσης οταν παω με 200 και βλέπω τρία αμάξια μπροστά στην μεσαία ψιλοφοβάμαι μην μου βγει κάποιος οπότε φρενάρω λίγο από μακρυα βλέπω τι παίζει καλύτερα και ξανά γκάζια.
Επίσης πχ όταν κατέβαινω από Θεσσαλονίκη και πάω με 220 στη Λαρισα στην στροφή θα φρενάρω γιατί δεν τις θυμάμαι και τέλεια γιατί δεν περνάω συχνά οπότε αν προσπεράσω δυο στην ευθεία με βλέπουν να φρενάρω και ας είναι ανοικτή τελικά η στροφή και σίγουρα θα λένε τι κάνει το ΖΩΟ???
Άλλες φορές φρενάρω με την αίσθηση της ύπαρξης ρανταρ (Μια φορά πάντως την γλύτωσα έτσι κατα τύχη από το μπλόκο κάπου στην Σούρπη)Ενας αλλος λόγος είναι ότι κάποιος πιάνει καμμια 200άρα με επιβάτη μέσα και του λέει 'κοψε' οπότε πρυτανεύει η λογική και κόβει.
Πάντως το μόνο κομμάτι που το πάω αέρα χωρίς φόβο είναι από τα διόδια της Τρίπολης μέχρι την Τρίπολη.... εν τω μεταξύ όσο και να φαινεται κουφό το αντίθετο Τρίπολη προς διόδια το φοβάμαι και δεν τρέχω... επίσης ωραία φάση είναι να έχεις και κανα δυο φίλους μηχανόβιους να σου ανοίγουν δρομο αλλά να σε περιμένουν και λίγο και να σκουπίζουν το δρόμο.. μερικές φορές όταν έιμαι μόνος παίζω και το λαγό αν και μια φορά πήγα να την πατήσω λίγο καθώς ο τύπος πέρασε πάνω από νεκρό σκύλο και αν δεν ήταν άδεια η μεσαία θα τον πατούσα και εγώ καθώς τα φρένα δεν αρκούσαν.... (Να τα βλέπουν οι τύποι στα διόδια που τους πληρώνουμε και έχουν γεμίσει οι ΕΟ σκύλους)
-
cpp και πάλι δε νομίζω ότι πιάσαμε αυτό που θέλει να πεί ο spiros. Δεν αναφέρεται σε αυτούς που κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και ο φόβος/ένστισκτο αυτοσυντήρησης τους κάνει να αγγίζουν κάθε τόσο το φρένο.
Μάλλον σε οδηγούς που ακόμη και κονβόυ αυτοκινήτων να ακολουθούν πάλι κάθε τόσο φενάρουν. Λιγάκι, ίσα ίσα να σε αναγκάσουν κι εσένα που ακολουθείς να σηκώσεις το πόδι από το γκάζι και να το φέρεις πάνω από το φρένο. Τους πετυχαίνω αρκετά συχνά και αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν τα πάνε και τόσο καλά με τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δυσκολεύονται να κρατήσουν μια σταθερή ταχύτητα όταν ακολουθούν άλλο αυτοκίνητο(α) και για αυτό πατάνε κάθε τόσο λίγο φρένο. Για να διατηρήσουν σταθερή απόσταση από τον μπροστινό. Μετά βλέπουν ότι εκοψαν πολύ και γκαζώνουν πάλι. Αλλά γκάζωσαν πιο πολύ από όσο έπρεπε οπότε πάλι φρένο και πάει λέγοντας.
Άλλοι πάλι το κάνουν και χωρίς να έχουν άλλο αυτοκίνητο μπροστά τους. Αυτοί μάλλον φοβούνται την οδήγηση και το να πατάνε κάθε τόσο το φρένο τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας, σιγουριάς. Άλλωστε το να πατάμε φρένο είναι η ενστικτώδης αντίδραση όλων μας όταν αντιμετωπίζουμε κίνδυνο. Απλά κάποιοι μάλλον νομίζουν ότι διατρέχουν συνεχώς κίνδυνο όταν οδηγούν.
Επίσης μάλλον παίζει και συνδυασμός των δύο παραπάνω περιπτώσεων. Και φοβούνται και δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερή ταχύτητα.Εκεί άστα να πάνε...
Α, υπάρχει και η κλασσική περίπτωση αυτών που δεν γνωρίζουν αν το αυτοκίνητό τους μπορεί να πάρει την επόμενη στροφή χωρίς να κόψει, οπότε καλού κακού τσιμπάνε λίγο το φρένο. Ακόμη και αν μιλάμε για στροφή που σηκώνει 100χ.α.ώ. και αυτοί πάνε με 60χ.α.ώ.
Και το άλλο κουφό, που το άκουσα από την κοπέλα μου τον καιρό που μάθαινε οδήγηση. Μου λέει κάποια στιγμή μετά από μια στροφή: ¨Γιατί πριν τις στροφές δεν πατάς φρένο; Έτσι δεν πρέπει;!!!¨ Και δεν οδηγούσα ούτε καν σβέλτα εκείνη τη στιγμή...
Ζώα ζώα ζώα