-
Διάβασα στο περιοδικό CAR (Απριλίου ή Μαίου) για το 3θυρο GV:
απόσταση φρεναρίσματος 100-0 45,5m
κατανάλωση 14,5λ/100χλμ μέγιστη - 13.2λ/100χλμ μέση.
Αλλά θα μου πείτε, πότε υπήρξαν κοινά αποτελέσματα μετρήσεων στον Τύπο ? -
Άστο αυτό, άμα το πιάσουμε το θέμα με τα αποτελέσματα...
Πάντως να πω ότι στην παρουσίαση των GV 1.6 και 2.0 στους 4Τροχούς, το 1.6 περιέργως έκανε 1.5 μέτρο παραπάνω στο 120-0. Παίζουν ρόλο και οι συνθήκες δοκιμής πάντως, ειδικά η κατάσταση του οδοστρώματος.
Όπως είπα δεν θέλω να δείξω ότι το Vitara είναι το καλύτερο όλων, άλλωστε δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αντικειμενικά αλλά εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός. Απλώς επισημαίνω ότι τα πίσω ταμπούρα δεν είναι και τόσο σημαντικός λόγος ώστε να προβληματίζεται κάποιος για την αγορά του ή όχι.
-
Πάντως ένα σύστημα δισκοφρένων πίσω ανεβάζει την τιμή περίπου στα 1000euro. Τουλάχιστον τόσο κόστισαν στο Astra που τα έβαλα εξτρά...
-
Παρατήρησες διαφορά στο φρενάρισμα;
υ.γ.υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα για το GV?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάντως ένα σύστημα δισκοφρένων πίσω ανεβάζει την τιμή περίπου στα 1000euro. Τουλάχιστον τόσο κόστισαν στο Astra που τα έβαλα εξτρά...Πολλά λες. Δεν έχει σχέση η τιμή σαν έξτρα (περιελάμβανε και εγκατάσταση τουλάχιστον?) με κόστος σαν πρώτη ύλη και κατασκευή από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Πάντως ένα σύστημα δισκοφρένων πίσω ανεβάζει την τιμή περίπου στα 1000euro. Τουλάχιστον τόσο κόστισαν στο Astra που τα έβαλα εξτρά...
Πολλά λες. Δεν έχει σχέση η τιμή σαν έξτρα (περιελάμβανε και εγκατάσταση τουλάχιστον?) με κόστος σαν πρώτη ύλη και κατασκευή από το εργοστάσιο.
Πολλά λέω? Νομίζεις! Μετά από κονέ κατάφερα και μου μείωσαν την τιμή στα 700euro μαζί με την τοποθέτηση.
Και ξέρεις γιατί είναι ακριβά? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και τα φέρνουν με ειδική παραγγελία από εξωτερικό. Το κιτ εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το ειδικό συρματόσχοινο καθώς και κάποια καλώδια για το ABS.Προς medst98
Περίμενα το ΚΙΤ περίπου 3 μήνες από Γερμανία, τελικά ήρθε με την περέμβαση τρίτου και το έβαλα σε ειδικό συνεργείο της Opel γιατί το εξουσιοδοτημένο που πήγαινα δεν το εμπιστευόμουνα ιδιαίτερα...Με ταμπούρα απλά καταλάβαινα ότι το κύριο φρενάρισμα έπεφτε στους μπροστινούς τροχούς το οποίο σε μεγάλες ταχύτητες γινόταν αισθητό στους επιβάτες. Το φρένο είχε σπογγώδη αίσθηση ενώ το ABS έμπαινε πολύ συχνά σε ξαφνικό φρενάρισμα. Τέλος η χρήση του φρένου ήταν περισσότερο συχνή.
Με τους δίσκους πίσω τα παραπάνω χάθηκαν εντελώς και το ABS μπαίνει μονο όταν πρέπει. Φυσικά το αυτοκίνητο απέκτησε σφυρίγματα, τρίξιμο κατά την εκκίνηση με όπισθεν σε χαμηλές θερμοκρασίες, αύξηση κόστους συντήρησης (τακάκια-δίσκοι, μπρος-πίσω).
Επίσης το αυτοκίνητο απέκτησε περισσότερο απόλυτο φρενάρισμα το οποίο σε ακαριαίο φρενάρισμα με μέτρια ελαστικά προκαλεί στιγμιαίο μπλοκάρισμα τροχών, έναρξη ABS, απεμπλοκή και δυστυχώς πιθανότητα τρακαρίσματος με μπροστινό αυτοκίνητο. Ειδικά με ελαφρύ πάγο κάτω, το αυτοκίνητο σε απαλό φρενάρισμα γλυστράει με το ABS να παίζει αρνητικό ρόλο αφού κατά την απεμπλοκή δεν αφήνει το αυτοκίνητο να σταματήσει.
Από την δική μου εμπειρία, πιστεύω πλέον ότι για αυτοκίνητα στα 1400/1600cc, με ιπποδυνάμεις μέχρι 110 άλογα η λύση δίσκοι-ταμπούρα ίσως να είναι καλύτερη λύση για Ελληνικούς δρόμους και ταχύτητες μέχρι 160-170χαω. Την αντίθετη άποψη είχα στην Γερμανία όπου οι δρόμοι έχουν πορώδη υφή και το ελαστικό αποκτά καλύτερη πρόσφυση και τριβή στο οδόστρωμα οπότε το ακαριαίο φρενάρισμα έχει την μορφή τριβής και όχι γλυστρίματος.
Πολλά λέω ε? Σόρυ ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πολλά λες. Δεν έχει σχέση η τιμή σαν έξτρα (περιελάμβανε και εγκατάσταση τουλάχιστον?) με κόστος σαν πρώτη ύλη και κατασκευή από το εργοστάσιο.
Πολλά λέω? Νομίζεις! Μετά από κονέ κατάφερα και μου μείωσαν την τιμή στα 700euro μαζί με την τοποθέτηση.
Και ξέρεις γιατί είναι ακριβά? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και τα φέρνουν με ειδική παραγγελία από εξωτερικό. Το κιτ εκτός των άλλων περιλαμβάνει και το ειδικό συρματόσχοινο καθώς και κάποια καλώδια για το ABS.Εννοώ ότι λες υπερβολικά πολλά άμα νομίζεις ότι θα ήταν τέτοιου μεγέθους το κόστος που θα είχε παραπάνω ανά αυτοκίνητο η Suzuki αν ερχόντουσαν με δίσκους πίσω. Ούτε το ένα δέκατο δεν είναι. Δεν αμφισβητώ πόσα πλήρωσες για να βάλεις δισκόφρενα στο Όπελ.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Εννοώ ότι λες υπερβολικά πολλά άμα νομίζεις ότι θα ήταν τέτοιου μεγέθους το κόστος που θα είχε παραπάνω ανά αυτοκίνητο η Suzuki αν ερχόντουσαν με δίσκους πίσω. Ούτε το ένα δέκατο δεν είναι. Δεν αμφισβητώ πόσα πλήρωσες για να βάλεις δισκόφρενα στο Όπελ.ουπς! σημειώσατε λάθος!....
σίγουρα αν ήταν στο βασικό εξοπλισμό δεν θα είχαν 1000euro ούτε 700, ούτε 500 αλλα κάπου γύρω στα 300.
Aπό την άλλη ένας φίλος που δουλεύει σε κεντρική αντιπροσωπεία μου είπε ότι υπάρχει τεράστιο παγκόσμιο στοκ σε ταμπούρα οπότε οι εταιρείες θα συνεχίζουν να βάζουν μέχρι να εξαντληθεί. Τουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμα τα ταμπούρα θα μπαίνουν όπου βρουν ευκαιρία αφού υπάρχουν βιομηχανίες που φτιάχνουν ταμπούρα και έχουν υπογράψει μακροχρόνια συμβόλαια κατασκευής. -
Δεν φταίνε μόνο οι πίσω δίσκοι για τυχόν αλλαγή στο φρενάρισμα. Η συμμετοχή των πίσω φρένων στο συνολικό φρενάρισμα εξαρτάται και από τη ρύθμιση του κατανομέα πίεσης που συχνά είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να μην πιάνουν πολύ τα πίσω φρένα (για αποφυγή τυχόν τετακέ αν κάποιος φρενάρει σε στροφή με βρεγμένο οδόστρωμα). Με αλλαγή ρύθμισης (που θα έπρεπε να γίνεται και όποτε κάποιος αλλάζει ελατήρια/αμορτισέρ !!) τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά ακόμα και με ταμπούρα.
-
Ο χρήστης afonic έγραψε:
Ποιο είναι σχετικό περιοδικό? Μήπως το 4x4 Magazine? Aχαχαχα!και οχι μονο axaxaxaxaxa
-
Γεία σας και απο εμένα . Επειδή μετά απο πολλά τελικά επέλεξα και εγώ να προβώ στην αγορά SUV μήπως γνωρίζει κανείς τι παίζει με το Diesel . Είμαι κάτοικος Αθήνας αλλά δεν με ενδιαφέρει η κίνηση εντος πόλης.
Μπορώ να αγοράσω ?
Ποίες επιλογές θεωρείτε αξιόλογες στην κατηγορία αυτή ?
Κόστος αγοράς έως 36.000€ με κριτήρια : Α)την ποιότητα κατασκευής , Β)την συναρμογή , Γ)την κίνηση εντός εκτός 'χωρίς ακρότητες Δ):) ' την καλή οδηγηκή συμεριφορά στην άσφαλτο (προορισμός ---> το ταξίδι !!!) και Ε)την καλή ποιότητα κύλησης. -
Για το θεμα Αθηνα και diesel το μονο που γνωριζω ειναι οτι αν εχεις εξοχικο σε καποιο περιφεριακο δημο. ( Σπατα π.χ. Σουνιο κ.λ.π. ) μπορεις να παρεις με την - ανεφαρμοστη μεχρη στιγμης πρακτικα- απαγορευση του να μπεις στην αθηνα....
εχω ακουσει καλες γνωμες απο ανθρωπους που εχουν το sorento... αλλα μεχρι εκει... εγω δεν εχω προσωπικη πειρα...
Πολλοι θα προτεινουν πολλα. Ταπεινη μου γνωμη αν για οποιοδηποτε λογο το κυκλοφωρεις οπως πρεπει καλο ειναι να εχεις κοντα και αχρειαστα να ειναι...
-
To νέο RAV4 και το GV είναι κορυφαία για τη χρήση που θες κατά τη γνώμη μου. Από κοντά και το νέο Santa Fe.
-
Επειδή το θέμα είναι ενδιαφέρον, να κάνουμε ένα νέο θέμα με τίτλο 'Αγορά SUV! #2' ώστε να συζητούνται τα νέα μοντέλα? Καλό είναι το υπάρχων να κλειδωθεί....
-
Γιατί αυτό τι έχει?
-
Κόστος αγοράς έως 36.000€ με κριτήρια : Α)την ποιότητα κατασκευής , Β)την συναρμογή , Γ)την κίνηση εντός εκτός 'χωρίς ακρότητες Δ) ' την καλή οδηγηκή συμεριφορά στην άσφαλτο (προορισμός ---> το ταξίδι !!!) και Ε)την καλή ποιότητα κύλησης.
Πάρε την Alfa Crosswagon 1.9jtd να ευχαριστιέσαι ταξίδι και να έχεις χαμηλή κατανάλωση και επιδώσεις και οδική συμπεριφορά και να μην ανέβεις πάνω απ' τα 2.0λιτρα και να έχεις και 4κίνηση να πηγαίνεις σε κανά χωματόδρομο. Τιμή δεν ξέρω, αλλά κάπου στα λεφτά που ψάχνεις πρέπει να παίζει.
Άποψή μου φυσικά, καθώς καταλαβαίνω ότι δεν πολύ ενδιαφέρεσαι για off road διαδρομές -
Σχετικά με τα ταμπούρα και την υγρασία έχω να πω οτι, όταν το ταμπούρο πάρει λίγο υγρασία χάνει μέρος της αποτελεσματικότητας του.
Οταν ήταν να περάσω ΚΤΕΟ μετησα τα φρένα και είχα ενα μικροπροβληματάκι πίσω. Ο μηχανικός μου είπε 'μη τυχόν και το πλύνω πρίν πάω στο ΚΤΕΟ, γιατί αν κρατήσει υγρασία το ταμπούρο θα έχω ανομοιόμορφο φρενάρισμα'.
Οχι οτι δεν πιάνει, αλλά...
Σχετικά με τους δίσκους έχουν πρόβλημα στο νερό όταν μπουν ζεστοί (καυτοί)
και το κόστος τους πρέπει να είναι πολύ χαμηλό. Ο αδερφός μου που πήρε το Αστρα 1,6 τα πλήρωσε επιπλέον 200 -
[quote='bebes']Ο αδερφός μου που πήρε το Αστρα 1,6 τα πλήρωσε επιπλέον 200
-
Πάρε την Alfa Crosswagon 1.9jtd να ευχαριστιέσαι ταξίδι και να έχεις χαμηλή κατανάλωση και επιδώσεις και οδική συμπεριφορά και να μην ανέβεις πάνω απ' τα 2.0λιτρα και να έχεις και 4κίνηση να πηγαίνεις σε κανά χωματόδρομο. Τιμή δεν ξέρω, αλλά κάπου στα λεφτά που ψάχνεις πρέπει να παίζει.
Άποψή μου φυσικά, καθώς καταλαβαίνω ότι δεν πολύ ενδιαφέρεσαι για off road διαδρομέςΔεν εχεις άδικο δεν με ενδιαφέρει να έχει of road επιδόσεις κορυφής , απλά να έναι αξιοπρεπές, μου αρέσει όμως το στύλ των SUV και όχι των station
-
Το θέμα είναι τι παίζει με τα Diesel και πώς μπορώ να το αγοράσω .
Εχω μόνιμη κατοικία Αθήνα μεν αλλά το θέλω για 2ο αυτοκίνητο (εκδρομές και επαρχία )
Αγορά SUV!