-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εγώ δε θα το απέκλεια. Ας περιμένουμε να δούμε το πόρισμα, καθώς και μια τοξικολογική ανάλυση. Μετά από κάθε ατύχημα πρέπει να γίνεται τοξικολογική ανάλυση. Αν όμως όντως ήταν υπό την επήρεια χασίς, καταλαβαίνεις ότι η θέση του επιβαρύνεται, χωρίς αυτό όμως να αναιρεί τις ευθύνες του οδηγού του λεωφορείου. Και, βέβαια, δε θα ήθελα ένα πόρισμα-συγχωροχάρτι σε καμία περίπτωση.Τα ως τώρα στοιχεία είναι:
- Υπερβολική ταχύτητα της νταλίκας (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πας με πάνω από 80 χ.α.ω. αν ρυμουλκείς ο,τιδήποτε).
- Υπερβολική ταχύτητα του λεωφορείου.
- Χρήση λωρίδας που ΔΕΝ έπρεπε να χρησιμοποιείται και από τα δυο οχήματα. Τα λεωφορεία και τα φορτηγά οφείλουν να κινούνται ΜΟΝΟΝ στη δεξιά λωρίδα.
- Παράνομη κυκλοφορία της νταλίκας. Ήταν Σαββατοκύριακο και υπάρχει νόμος σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, που απαγορεύει την κίνηση μεγάλων φορτηγών τα Σαββατοκύριακα, ο οποίος δε βλέπω να εφαρμόζεται. Δεν ξέρω ποια από όλα τα φορτηγά εξαιρούνται, ΑΝ εξαιρούνται κάποια.
- Προσπέρασμα που δεν έπρεπε να γίνει εκ μέρους του λεωφορείου.
- Κακός χειρισμός στο προσπέρασμα.
- Φθαρμένα και επικίνδυνα πίσω λάστιχα στο λεωφορείο.
- Πιθανή χρήση χασίς εκ μέρους του οδηγού της νταλίκας.
- Ανεπαρκής αντοχή των κιγκλιδωμάτων της γέφυρας.
Εννοείται ότι, με αυτά συντριπτικά και για τους δυο οδηγούς στοιχεία, το να αποδοθεί η ευθύνη στα κιγκλιδώματα θα πρέπει να θεωρηθεί από το κοινωνικό σύνολο ως εμπαιγμός προς τους συγγενείς των νεκρών και προσβολή της μνήμης των θυμάτων του δυστυχήματος αυτού. Φοβούμαι όμως πως μάλλον εκεί θα ρίξουν το φταίξιμο...
Δεν γνωρίζω αν ο δρόμος στη γέφυρα είναι στενός, αλλά γιατί να μην προσπεράσει την νταλίκα ο οδηγός του λεωφορείου; Τώρα βέβαια, αν και οι δύο κινούνταν στις αριστερές λωρίδες είναι άλλο θέμα. Για μένα, παίζει πιό πολύ η εκδοχή του λάθος χειρισμού και από τους δύο, στο προσπέρασμα, καθώς και η υπερβολική για τα δεδομένα οχήματα, ταχύτητα.
Όσον αφορά το χασισάκι, μας δουλεύουν αγρίως. Όπως είπε και η κλανιάρα αγελάδα ....εεεε ο farting cow ήθελα να πω, αν ανιχνεύεται στο αίμα καιρό μετά, γιατί να φταίει αυτή τη συγκεκριμένη μέρα, για το συγκεκριμένο ατύχημα;Αλλά κι αν ακόμη είχε κάνει χρήση τη συγκεκριμένη μέρα, τότε πρώτος αυτός θα είχε πάθει ατύχημα, έτσι δεν είναι; Που, επιπλέον λέγεται, ότι η κάνναβη εντείνει τις αισθήσεις και δεν κοιμίζει, εκτός κι αν ο οδηγός της νταλίκας έκλεισε επίτηδες το ΚΤΕΛ, που είναι κάτι που δε θα μάθουμε ποτέ. Μου φαίνεται ότι βρήκαμε εξιλαστήριο θύμα πάλι: την κάνναβη.
-
Μου θυμίζει την καραμέλα:
Φταίει η υπερβολική ταχύτητα.
Φταίει το αλκοόλ.
Τώρα φταίει το χασις.Τίποτα άλλο δεν έφταιξε.???????
-
Παιδιά, προτού βιαστούμε, δε μπορούμε να πούμε ότι ήταν μόνον το χασίς. Έχουμε ήδη άλλους 8 παράγοντες που είναι υπεραρκετοί για να προκαλέσουν ατύχημα.
Ο δρόμος εκεί έχει τρείς λωρίδες. Και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κινούνται νταλίκες και λεωφορεία στη μεσαία λωρίδα, εκτός αν προσπερνάνε.
Επίσης, στο 'γιατί να μην προσπεράσει' ο οδηγός του λεωφορείου νομίζω ότι έχουμε ήδη απαντήσει πολλές φορές. Ήδη και το πούλμαν και η νταλίκα πηγαίνανε με πάνω από 100 χ.α.ω., που είναι πάνω από όσο επιτρέπεται για τέτοια οχήματα - ειδικά για τη νταλίκα που ρυμουλκούσε φορτίο. Πόσο ακόμα δηλαδή παραπάνω έπρεπε να πάνε αυτά τα θηρία των πολλών τόνων;
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΔΗΓΟΙ φταίνε. Πήρανε τόσους ανθρώπους στο λαιμό τους.
-
Και νέο ατύχημα στο ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης. Αυτή τη φορά με ένα μονο τραυματία ευτυχως.
Στη Θεσ/νίκη τράκαρε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσ/νίκης με μια νταλίκα. Ευτυχώς μόνο ενας τραυματίας αναφέρθηκε.
Αντε μπραβο. Τώρα που έγινε το μεγαλο ατύχημα, ό,τι ατύχημα συμβαίνει σε όποιο ΚΤΕΛ στη χώρα θα παιρνει δημοσιότητα. Να και κάτι που μπορούν να βοηθήσουν τα ΜΜΕ. Σε λίγο θα μπορούμε πολύ άνετα να λέμε στα ΚΤΕΛ 'Αντε γεια'
-
...τώρα μερικοί που πάνε να τα ρίξουν στον οδηγό του ΚΤΕΛ για...παραβίαση του ορίου ταχύτητας από 80 σε...103 χλμ σε ένα ικανοποιητικά φωτισμένο σε εκείνο το σημείο(και μόνο) που άλλοι περνούν με 200 με το πολιτικό τους αμάξι ατράνταχτοι ακόμα και από τα δεσίματα της γέφυρας και δε θα τα κατάφερνε ένα μισογεμάτο ΚΤΕΛ σε στεγνό δρόμο 20 λεπτά μετά την έναρξη της διαδρομής του!Ας μη γελιούνται μερικοί!Ίσως ο χειρισμός του οδηγού ΚΤΕΛ να μην ήταν ο σωστός αλλά για να κάνεις χειρισμό πρέπει να σε αναγκάσει κάποιος ή κάτι!Ο οδηγός της νταλίκας είναι ένα βλοσυρό καθίκι,παλιοτόμαρο και κακός επαγγελματίας-αλήτης, που νομίζοντας ότι ο δρόμος του ανήκει έκανε και πήγαινε όπως ήθελε! Πέραν τούτου κάποιοι αποδεικνύονται ημιμαθείς αναφερόμενοι μόνο στο άν ο οδηγός ήταν χαπακωμένος από τη στιγμή που σύσσωμος ο τύπος αναφέρθηκε και σε ελαττωματικά πίσω φώτα με ανάλογες ενδείξεις της νταλίκας!Και τέλος για τα πίσω λάστιχα του ΚΤΕΛ μόνο ο οδηγός αυτού δεν φταιέι... Άντε κάποιοι ξερόλες να μην ρίχνουν τα φτεξίματα στους νεκρούς και να μάθουν να σέβονται τη μνήμη τους από τη στιγμή που όλη η Ελλάδα πιά μιλά για κάκιστη οδική συμπεριφορά του νταλικιέρη με τις ανάλογες συνέπειες!
Ποιός είπε πως ένα λεωφορείο επιτρέπεται βάση του ΚΟΚ να περνά από τα δεξιά με 80 μία νταλίκα που πηγαίνει επικίνδυνα με 30 στη μεσαία και να μην τον περνάει από την αριστερή-αριστερή λωρίδα για να αποφευχθεί τυχόν απότομη'λογική' κίνηση της αργής νταλίκας στο φυσικό της σημείο,δηλαδή τέρμα δεξιά? -
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
Και τέλος για τα πίσω λάστιχα του ΚΤΕΛ μόνο ο οδηγός αυτού δεν φταιέι...εννοείται ότι ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!
εσύ δηλαδή αν οδηγούσες ΚΤΕΛ και τα λάστιχα ήταν σαπούνι δε θα σε ενδιέφερε καθόλου? ή θα έλεγες 'εντάξει μωρέ, άμα λάχει το πάω και με τις μπάντες'???
να είμαστε και λίγο σοβαροί. Δεν μπορεί να φταίει μόνο το 'χαπακωμένο-καθίκι-νταλικιέρης'
Σπύρος
-
Πριν λίγο καιρό ο 'Χρονομέτρης' είχε αποβληθεί από αυτό το forum ή κάνω λάθος; Συνεπώς δεν έχει νόημα να απαντάς στα σχόλιά του.
-
(Διεγράφη κείμενο που δεν είχε σχέση με το θέμα του post.)
-
Άντε πάλι...
-
Ο χρήστης unusualldriver έγραψε:
Πριν λίγο καιρό ο 'Χρονομέτρης' είχε αποβληθεί από αυτό το forum ή κάνω λάθος; Συνεπώς δεν έχει νόημα να απαντάς στα σχόλιά του.κάνω τον ανήξερο μέχρι να ξεφύγει πάλι
Σπύρος
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Άντε πάλι...ε λοιπόν ναι κυρίες και κύριοι, ΞΕΦΥΓΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ!!!
(δεν είχα μπει στη δεύτερη σελίδα φίλε unusual πριν απαντήσω στο ποστ σου...)
Σπύρος
-
Αυτό ίσως κάτι να του θυμίζει...
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=2741
'Δε νομίζω να διαθέτει κανείς στοιχειώδη ανδρισμό για να αναμετρηθεί μαζί μου'
Σιγά ρε!
-
Ο χρήστης Χρονομέτρης έγραψε:
......NK!εσύ φίλε μου έχεις επίπεδο.
χαραμίζεσαι εδώ μέσα.μου θυμίζεις κάτι αφίσες στο δρόμο με φωτό γνωστού παλαιστή και τίτλο 'ποιος θα δείρει το Σουγκλάκο?'
άκου κόλυβα!!!
λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε, ειδικά προς άτομα που δεν ξέρεις και δεν σου έχουν κάνει και τίποτα.Σπύρος
-
Έλα μωρέ Σπύρο τώρα, του δίνεις και σημασία! Πίσω από μια οθόνη Η/Υ κι εγώ γίνομαι Κόναν και Ράμπο μαζί.
-
...οτι θέλουμε να πούμε μπορούμε να το λέμε -αφου εχουμε συνενοηθεί- χωρίς φόβο και χωρίς πάθος!!! (σβήστηκε κείμενο λόγω ανωτέρας βίας!!)
-
...γιατί χάθηκε το κείμενό μου?Αν είναι δυνατόν!Τί σόι νοοτροπία κυριαρχεί σε αυτό το φόρουμ 2 ώρες μετά την εγγραφή μου σε αυτό?Απαράδεκτο!Εγώ συνεχίζω και υποστηρίζω, ότι ο Χρονομέτρης έχει δίκιο και θα το κάνω σε κάθε σάιτ που έχετε!Τί πράγματα είναι αυτά?Ποιός σας επιτρέπει κάτι τέτοιο?Επειδή κάποιοι ****** εδωπέρα δεν έχουν επιχειρήματα για να αντικρούσουν προβάλλουν αυτό τον εαυτό?Μάλλον καλά μιλά για ****** ο Χρονομέτρης!Ο οδηγός ΚΤΕΛ¨δε φταίει σε τίποτα!Για το θέμα του ατυχήματος πάντα!
-
...φαίνεται ότι υπάρχουν και σε αυτό το φόρουμ αγαπητέ Rennfahrer.Πραγματικά διάβασα πριν το σβησμένο σου μήνυμα και ναι μεν χαίρομαι για την εκτίμησή σου περί των απόψεών μου αλλά από την άλλη δεν απάντησα ανοιχτά για να μην ξεκινήσουμε πάλι.Λοιπον υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που μάλλον παίρναι μίζες από τους νταλικιέρηδες(μήπως ο Κρητοσπουδασμένος?)και πάει να τους βγάλει 'λευκούς'! Μη δίνεις σημασία και διάβασε το π.μ. μου!Έχει να γίνει...χαμός στη συνάντηση!
Μακάρι οι φασίστες του φόρουμ να σου φερθούν καλύτερα από εμένα!Βλέπεις , σε όλους τους καθηγητές που έχουν δίκιο , προβάλλουν αντιστάσεις...υποκινούμενες...από φοιτητάκια!
Να είσαι καλά! -
Θα σε παρακαλούσα γιά πολλοστή φορά να μην χάνεις την ψυχραιμία σου.
Σαν καθηγητής που είσαι, ξέρεις πολύ καλά πως πρέπει να αντιμετοπίζουμε τους νεότερους και λόγω ηλικίας πιό θερμόαιμους !
Οσο για τους υπαινιγμούς περί φασιστών και μιζαδόρων, πιστεύω ότι το έγραψες πάνω στον θυμό σου χωρίς να το πιστεύεις και γι αυτό το λόγο και φυσικά - γιά πρώτη και τελευταία φορά - δεν το διαγράφουμε.
-
Ο χρήστης Rennfahrer έγραψε:
...γιατί χάθηκε το κείμενό μου?Αν είναι δυνατόν!Τί σόι νοοτροπία κυριαρχεί σε αυτό το φόρουμ 2 ώρες μετά την εγγραφή μου σε αυτό?Απαράδεκτο!Εγώ συνεχίζω και υποστηρίζω, ότι ο Χρονομέτρης έχει δίκιο και θα το κάνω σε κάθε σάιτ που έχετε!Τί πράγματα είναι αυτά?Ποιός σας επιτρέπει κάτι τέτοιο?Επειδή κάποιοι ****** εδωπέρα δεν έχουν επιχειρήματα για να αντικρούσουν προβάλλουν αυτό τον εαυτό?Μάλλον καλά μιλά για ****** ο Χρονομέτρης!Ο οδηγός ΚΤΕΛ¨δε φταίει σε τίποτα!Για το θέμα του ατυχήματος πάντα!Θέλεις πραγματικά να πω για ποιό λόγο έσβησα το κείμενο?!!
-
...είναι συμπεριφορά αυτή?Αν είναι δυνατόν!Μόλις πρωτομπήκε το παλληκάρι στο φόρουμ σήμερα και αμέσως διεγράφη κείμενό του?Μα ποιός έχει την αρμοδιότητα να παραποιεί προσωπικά δεδομένα στο ίντερνετ με τέτοιο τρόπο?Αν είναι δυνατόν!Και εσύ μεγαλοκριτή mm55 πού ήσουν όταν το παιδαρέλι στην Κρήτη με αποκαλούσε 'παλιάτσο' να σβήσεις αυτή τη λέξη, που ο βασιλιάς των παλιάτσων ντυμένων...'άνδρες' ξεστόμιζε??Θα έπρεπε να ντρέπεσαι και μόνο που στην ηλικία σου αφήνεις να τρέφονται τέτοιες καταστάσεις χωρίς αιδώ!Επιτέλους!Γιατί δεν παίρνετε θέσεις(και εσύ kouk) ανοιχτά και με αποδεδειγμένα επιχειρήματα επί του θέματος στον Αλιάκμονα? Όσο για το ύφος σου κατά τα άλλα ευγενέστατε στα π.μ. mm55, γιατί είναι πάντα τόσο κατηγορητικό? Ας μάθετε την έννοια της αιδούς και ας κάνουμε ένα meeting για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα! Ντροπή!
Τραγωδία στη γέφυρα του Αλιάκμωνα