-
Να ρωτήσω κατι λίγο ασχετο...
Στο Vectra B η πίσω ανάρτηση τι διάταξη έχει??? -
Να υποθέσω ότι κάτι διακοπές/κοψίματα που βλέπω μέχρι τις 2000 στροφές και απο εκεί και πάνω εξαφανίζονται οφείλονται εκει? Παρουσιάστηκε κάπου στα 150.000km. Μέχρι τώρα δεν έχω αλλάξει πολ/στή.
Αναφέρομαι σε 1.4G toy 1999.
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
Να υποθέσω ότι κάτι διακοπές/κοψίματα που βλέπω μέχρι τις 2000 στροφές και απο εκεί και πάνω εξαφανίζονται οφείλονται εκει? Παρουσιάστηκε κάπου στα 150.000km. Μέχρι τώρα δεν έχω αλλάξει πολ/στή.Αναφέρομαι σε 1.4G toy 1999.
Το νιώθεις στις λίγες στροφές γιατί στις ψηλότερες λόγω των πολλών εκρήξεων ανά μονάδα χρόνου δεν κόβει ο κινητήρας και δεν τις αντιλαμβάνεσαι. Αν το νοιώθεις μόνο στις χαμηλές είναι κατά πάσα πιθανότητα πολλαπλασιαστής. Αν τα καταλαβαίνεις σε όλη την κλίμακα των στροφών μάλλον πας για μπεκ. Καθαρισμό αν γίνεται ή αντικατάσταση. Πάντως από ότι λες είναι το ίδιο με το δικό μου.
-
Ενδιαφερομαι για το Opel Meriva, αλλα βρισκομαι σε διλημμα. Το 1.6 η το 1.8;;
Το 60-65% ειναι για κινηση μεσα στην πολη και το υπολοιπο στην εθνικη.
Αν παω προς το 1.8 θα δω καποια ουσιαστικη διαφορα στις επιδοσεις η απλως θα εχω πολυ μεγαλυτερη καταναλωση μεσα στην πολη;; -
O 1800άρης με τα 125 άλογα καίει σαφώς περισσότερο στην πόλη από τον 1600άρη. Από τα 10-11 (σε πραγματικές συνθήκες) να υπολογίζεις 1-2 λίτρα παραπάνω αναλόγως της χρήσης.
-
Το ΟPC!
-
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Ενδιαφερομαι για το Opel Meriva, αλλα βρισκομαι σε διλημμα. Το 1.6 η το 1.8;;
Το 60-65% ειναι για κινηση μεσα στην πολη και το υπολοιπο στην εθνικη.
Αν παω προς το 1.8 θα δω καποια ουσιαστικη διαφορα στις επιδοσεις η απλως θα εχω πολυ μεγαλυτερη καταναλωση μεσα στην πολη;;Ειδικά με τον νέο 1.6 (105hp) η διαφορά στην κατανάλωση είναι
μέρα με την νύχτα (τεράστια). Δες λίγο τι λένε έξω, που αντί για 1.8
πάνε κατ' ευθείαν στο 1.7 DieselΟι επιδόσεις λογικό είναι να διαφέρουν, μιλάμε για 20 ίππους παραπάνω.
Το 1.8 πιάνει τα 60mph δύο δευτερόλεπτά νωρίτερα από το 1.6. Παίζει
ρόλο τί θέλεις - αλλά η διαφορά 20 ίππων για αυτό το βάρος είναι μεγάλη.Αναλυτικά τα πάντα θα τα βρείς εδώ:
http://www.ukcarstore.com/vauxhall/meri ... cation.pdf -
Επειδή είναι λιγάκι δύσκολο να κοιτάξω 90 σελίδες με συγχωρείτε εκ των προτέρων αν η ερώτηση που κάνω έχει επαναληφθεί.
Στο σέρβις των 30.000 σε 1.4 Κόρσα 2005 τι προβλέπεται για αλλαγή?Εκτός από λάδια και φίλτρο λαδιού αλλάζονται και φίλτρα αέρος και μπουζί.Εχεις κάποις κάνει το σέρβις των 30.000 και πόσο είναι οι χρεώσεις πάνω κ'άτω? -
η κρεμαριερα στο κορσα ειναι συνηθες προβλημα?
-
Δυστυχώς ναι. Αλλα στις περισσότερες των περιπτώσεων επισκευάζεται...
-
Η κρεμαγιέρα στο Κόρσα είναι τόσο σύνηθες όσο η αλλαγή λαδιών(υπερβάλλω λίγο αλλά ναι είναι δυστυχώς)Πολλόι αλλάζουν και μια και δυο φορές κρεμαγιέρα και ξανά τα ίδια προβλήματα.Μεγάλη πληγή για την αξιοπιστία του Κόρσα
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Η κρεμαγιέρα στο Κόρσα είναι τόσο σύνηθες όσο η αλλαγή λαδιών(υπερβάλλω λίγο αλλά ναι είναι δυστυχώς)Πολλόι αλλάζουν και μια και δυο φορές κρεμαγιέρα και ξανά τα ίδια προβλήματα.Μεγάλη πληγή για την αξιοπιστία του Κόρσαοντως...ο φιλος μου το χει ενα χρονο περιπου και τωρα αλλαξε...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Η κρεμαγιέρα στο Κόρσα είναι τόσο σύνηθες όσο η αλλαγή λαδιών(υπερβάλλω λίγο αλλά ναι είναι δυστυχώς)Πολλόι αλλάζουν και μια και δυο φορές κρεμαγιέρα και ξανά τα ίδια προβλήματα.Μεγάλη πληγή για την αξιοπιστία του Κόρσα
οντως...ο φιλος μου το χει ενα χρονο περιπου και τωρα αλλαξε...
Και πως καταλαβαίνεις ότι θέλεις νέα κρεμαγιέρα αν επιτρέπεται ?
-
Ειδικά με τα opel είναι δύσκολο, αφού ούτως ή άλλως δεν στρίβουν.
-
Οταν βρίσκεται σε προχωρημένη βλάβη κουδουνίζει και ακούγεται ένας θορυβος από τοχώρο κάτω από το τιμόνι,στα γόνατα του οδηγού(Εκεί που μπαίνει συνήθως και η μονάδα ενός διαιρούμενου συναγερμού)
Αν είναι στα αρχικά στάδια τότε ακο'υγεται ένας περίεργος θόρθβος όταν περνάς από ανωμαλίες
Γενικά εντοπίζεται δύσκολα εκτός αν η κρεμαγιερα παραδίδει πνεύμα(Βαραίνει το τιμόνι ξαφνικά,έχει τζόγο)
Στο http://www.opel-club.gr έχει ολόκληρο αφιέρωμα για κρεμαγιέρα
Σου είπα μεγάλη πληγή για τα Κορσάκια το θέμα αυτό -
τον θορυβο ακουγε ο φιλος μου....
-
σκεφτομαι να αγορασω το zafira 1.8 fasion η το mazda 5.
Τα χρηματα είναι τα ιδια .Τι να προτιμήσω; -
Πωλούνται πολύ περισσότερα zafira από mazda 5. To zafira είναι πιο δυνατό, ειδικά στη ροπή. Διαστάσεις στα ίδια. Κοίταξε τους χώρους για μικροαντικείμενα, είναι σημαντικό στοιχείο σε τέτοιου είδους οικογενειακά. Τα άλλα opel πάσχουν σ'αυτόν τον τομέα και δεν θες πολυμορφικό που να μην έχει θέσεις για διάφορα πραγματάκια.
Εμφάνιση υποκειμενικό θέμα. Μεταπώληση: μάλλον θα υπερτερεί το zafira.
Πλεονέκτημα ίσως είναι οι συρόμενες πίσω πόρτες του 5 (συρόμενες δεν είναι; ). -
Συγνώμη αν έχει αναφερθεί αλλού, αλλά 2 αλλαγές πολλαπλασιαστή (στα 65000 και 90000 χλμ) σε Corsa είναι συνηθισμένο φαινόμενο;
-
Μια αλλαγή μάλλον ναι μετά τα 60-90.000, όπως έχει γραφτεί για Astra G. Δεύτερη τόσο σύντομα όχι.
OPEL FORUM