-
Και δήμο αν μιλάμε για Αθήνα. Η βόλτα στη Βούλα δεν έχει καμία σχέση με τη βόλτα στα Πατήσια.
-
στη Βούλα ή με τη Βούλα?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
στη Βούλα ή με τη Βούλα?στη Βούλα που μένει στη Βούλα
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία toyota corolla 2005
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 195/60/R15 1200kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 1400cc 97hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)---> 8,3 λ/100χλμ μεικτές συνθήκες εντός πόλεως για 500 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)----> 5.3λ/100 χλμ(στο πρώτο ταξίδι)
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )---> 15λ/100 χλμ με 180χιλ
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)--->Αθήνα - πεταλίδι - Αθήνα 39 λίτρα
Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)---> 8,7λ/100χλμΣυνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Δεν το πιέζω γενικά,εκτός από ελάχιστες φορες
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; Εντός πόλης μόνος,εκτός πάντα +1
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 70-30.Λοιπες παρατηρησεις: Με a/c μια μικρή αύξηση κατά 0,2λτ/100χλμ
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία : Toyota RAV4 2004β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου : 235/60/R16 1275kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) : 2000cc 150hp
Στοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο
μακροχρόνια έχετε) :11,5Lε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων) :7,7L
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο ) :22L
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου) :10,5L
η) Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα) :13L - 15L
Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Όχι
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; +1 άτομο πάντα
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; Περίπου 50-50
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία Hyundai lantra 1991
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 215/40/16
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 2000 turbo(lancer EVO2 μηχανικα μερη) 503 din @7400rpmΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε) 14
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων) 8
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο ) 25
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου) 8
η) Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα) 15Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Bεβαίως
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; 2
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά 10% πόλη και 90% εκτός -
Αυτές τις 2 μέρες χωρις κίνηση δοκίμασα το jazz (ο κόσμος την έχει κάνει από την αθήνα)
Κατανάλωση 6,5 το αυτόματο.... (κανονικά πηγαινε και 11)
Αυτή είναι η διαφορά στην πόλη μας με κόσμο και χωρίς
-
Πειραιάς-Βάρκιζα-Πειραιάς 6,3 προχθές και βρήκα λίγη κίνηση σε ορισμένα σημεία της παραλιακής. Βρωμοαθήνα...
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία Nissan Almera 2005 (3d)
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 195/55/R16 1170kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 1800cc 117 hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)---> 8,0 λ/100χλμ μεικτές συνθήκες για 3500 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)----> 5.2λ/100 χλμ ένα πέρασμα Ελευσίνα-αεροδρόμιο και πάλι πίσω
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )---> 14,3λ/100 χλμ με Ancona-Cortina με μέση ωριαία 187 km/h (πάνω απο 1-2 ώρες με 200-210 κοντερίσια)
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)--->7,8 με 120-140 km/h
Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)---> 8,2Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Δεν το πιέζω γενικά,εκτός από ελάχιστες φορες
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; Εντός πόλης μόνος,εκτός πάντα +1
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 80-20. -
Εγώ θα ήθελα να θίξω το θέμα της κατανάλωσης από μια διαφορετική σκοπιά. Αυτήν που αναφέρεται στο ίδιο αυτοκίνητο ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δικό μου αυτοκίνητο (Almera 1.4-88HP) και οι παρατηρήσεις μου κατά την έξοδο του Πάσχα.
Α' περίπτωση: Απόσταση 300χλμ
Μέση ωριαία ταχύτητα 140χλμ/ώρα, με 5η και ~4.500 σ.α.λ.
Κατανάλωση καυσίμου: 28lt, δηλαδή 9,3lt/100χλμ!!B' περίπτωση: Απόσταση 300χλμ
Μέση ωριαία ταχύτητα 100χλμ/ώρα, με 5η και ~3.000 σ.α.λ.
Κατανάλωση καυσίμου: 17lt, δηλαδή 5,7lt/100χλμ!!Επισημαίνω ότι πρόκειται για τον ίδιο δρόμο και στις δύο περιπτώσεις. Στην Α' περίπτωση εξοικονόμησα περίπου 20' χρόνο ταξιδίου, αν λάβουμε υπ'όψη τη γενικότερη κατάσταση του δρόμου και τις όποιες διακυμάνσεις ταχύτητας επέβαλλαν.
Συμπέρασμα: Δεν νομίζω ότι αξίζει τελικά να καίω σχεδόν τα διπλά προκειμένου να φτάσω λίγο νωρίτερα στον προορισμό μου....
-
Οποιοδηποτε αυτοκινητο κινειται με >4000 στροφες ανα λεπτο καει τα αντερα του.
Επομενως το μονο που αξιζει να ασχολουμαστε ειναι να κοιταζουμε ποσα χλμ εχουμε μεχρι αυτες τις στροφες, και αναλογος να πρατουμε.
-
Λοιπον οι πραγματικες καταναλωσεις ειναι 3 με 4 λιτρα πανω απο αυτες που αναφερονται στα περιοδικα..........αρα τα 55 ευρω διαφορα ειναι 170-220ευρω ενω τα 300 ειναι 900-1200ευρω..
παραδειγμα εχω ενα κολτ 1300 που η μεση καταναλωση εντος πολης ειναι 11 λιτρα και ενα XC90 που η μεση καταναλωση ειναι 21 λιτρα...κανω 35.000χλμ τον χρονο με 40.000 αρα καταναλωνω 350χ21=7350 λιτρα τον χρονο ως 8400λιτρα με το xc90....και 350χ11=3850λιτρα με 4400λιτρα με το κολτ αυτα ειναι σημερα ισοποσα του ευρω ΑΡΑ Ας ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ δκλαδη καιω 4000ευρω τον χρονο με το κολτ ....και 8000ευρω τον χρονο με το ΒΟΛΒΟ..
Αν σκεφτεις οτι 3 χρονια ειναι το διαστημα που κρατας γενικα ενα αυτοκινητο αυτο μας κανει 12000ευρω με το κολτ και 24000 με το ΒΟΛΒΟ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΣΑ 13000ΕΥΡΩ και αγορασα ενα κολτ για να κανω απο τις 40000χλμ τον χρονο τις 30000 με το κολτ και τις 10.000 με το βολβο ΚΑΙ ΣΤΗΝ 3 ετια κανω αποσβεση του κολτ!!!!!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΣΤΗΝ 3ετια δινει σημαντικη διαφορα εξοδων....
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
παραδειγμα εχω ενα κολτ 1300 που η μεση καταναλωση εντος πολης ειναι 11 λιτρα και
ενα XC90 που η μεση καταναλωση ειναι 21 λιτρα...κανω 35.000χλμ τον χρονο με 40.000
αρα καταναλωνω 350χ21=7350 λιτρα τον χρονο ως 8400λιτρα με το xc90....και 350χ11=3850λιτρα με 4400λιτρα με το κολτ αυτα ειναι σημερα ισοποσα του ευρω ΑΡΑ Ας ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ δκλαδη καιω 4000ευρω τον χρονο με το κολτ ....και 8000ευρω τον χρονο με το ΒΟΛΒΟ..ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!
Απο αυτό κατάλαβα ότι κάνεις 35.000-40.000 χιλιόμετρα το χρόνο ΕΝΤΟΣ πόλης, που
μου φαίνεται υπερβολικό αν αναλογιστείς ότι 40.024 χιλιόμετρα είναι η περίμετρος της γής!Αν σκεφτεις οτι 3 χρονια ειναι το διαστημα που κρατας γενικα ενα αυτοκινητο ...
...
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!Από αυτό κατάλαβα ότι κρατάς τα αυτοκίνητα 3 χρόνια. Καλοοοοός
ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΣΑ 13000ΕΥΡΩ και αγορασα ενα κολτ για να κανω απο τις 40000χλμ τον χρονο τις
30000 με το κολτ και τις 10.000 με το βολβο ΚΑΙ ΣΤΗΝ 3 ετια κανω αποσβεση του κολτ!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!ΚΑΤΑΛΑΒΕ!!!
Και απο αυτό καταλαβαίνω ότι το Volvo σου καίει τόσο πολύ, που καίει 'ένα colt' τα
3 χρόνια και αναρρωτιέμαι γιατί το οδηγείς στην πόληΚαλό και κατατοπιστικό το παράδειγμά σου, αλλά δεν νομίζω ότι τα 3 παραπάνω σημεία είναι
αντιπροσωπευτικά. -
κιομως κανω πανω απο 40.000 τον χρονο ,,,να σκεφτεις οτι περυσι εκανα 53.000χλμ...σαν να δουλευω ταξι ενα πραγμα...
-
Γιατί σου καίει 11 το κόλτ ;;;;
Εμένα το Puntaki μέσα στην πολή γύρω στα 8 καίει και στην χειρότερη μέρα 9...
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία : Mitsubishi -pajero pinin-2001
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 215-70-R14 1400kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 2000cc 129 hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)---> 10.2 λ/100χλμ μεικτές συνθήκες για 45000 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)----> 8.4λ/100 χλμ Βέροια-Θεσ/νίκη
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )---> 14,9 λ/100 χλμ σε δασικό δρόμο με αργά και υψόμετρο 1500 m.
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)--->10.1 με 120-140 km/h
Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)---> 11.0 l/100 kmΣυνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Eντός δρόμου αρκετά .
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; 80% με παρέα 20% μόνος .
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 20-80. -
γιατι το παω συνεχει κοφτες και ειναι και σειριακο αυτοματο......γενικα ειμαι λιγο νευρικος τα τελευταια 4 χρονια...
-
Ο πατέρας μου πέτυχε 8.57 σε ταξίδι στην Κύμη και πίσω με Grand Vitara 2.5 V6. Δεν είναι κι άσχημα, έτσι; Μάλλον ρεκόρ είναι για αυτοκίνητο του είδους.
-
Μια και πετάμε και μερικά ξεκάρφωτα σχόλια, να πω κι εγώ μια ευχάριστη πασχαλινή έκπληξη:
Πέρσι το καλοκαίρι είχα κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Κέρκυρα με τη δική μου Corolla 1.3 και μαζί με μερικές διαδρομές επαρχιακού (στο νησί) έπιασα 5.94 lt / 100 km, που είναι και η μικρότερη κατανάλωση που έχω πιάσει ποτέ, παρά το γεγονός ότι πήγαινα με κανονικούς ρυθμούς, A/C και 4 άτομα με αποσκευές.
Φέτος το Πάσχα, για την ίδια διαδρομή και με ελάχιστα ευνοικότερες συνθήκες (3 άτομα αντί για 4, λιγότερο A/C, αντίστοιχες αποσκευές) με την οικογενειακή Xsara 1.6 16V πιάσαμε ελάχιστα πάνω από 6 lt / 100 km! Για την ακρίβεια, η μέτρηση από γέμισμα σε γέμισμα ήταν 6.07.
Κάποτε νόμιζα ότι είναι αδύνατο για ένα 1600άρι να πιάσει τα 6 lt / 100 km χωρίς να πηγαίνει με 5η και 90km συνέχεια, αλλά διαψεύστηκα! Έτσι βγάζω δύο ευχάριστα συμπεράσματα, πρώτον ότι η Xsara είναι πιο δυνατή, πιο γρήγορη και εξίσου οικονομική με την Corolla, και δεύτερον ότι η Corolla παρά τα 14 χρόνια της, παραμένει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, δυνατό (88hp επισήμως, 94.5hp δυναμομετρημένα) και οικονομικό. Ωραία είναι η οικονομία όταν η βενζίνη είναι τόσο ακριβή!
-
Πάντως εγώ στο καινούριο έχω κατεβάσει την κατανάλωση από το 8,9λ/100 (που είχε όταν το πήρα) στα 7,9λ/100.
Θέλετε να κατεβάσετε την κατανάλωση? Πάρτε αυτοκίνητο με υπολογιστή ταξιδιού και cruise control. Το πρώτο λειτουργεί πολύ αγχωτικά με αποτέλεσμα να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι πολύ συχνότερα (ή, να το θέσω διαφορετικά, να το πατάς αρκετά λιγότερο) και με το δεύτερο μπορείς επιτέλους να πηγαίνεις με τα όρια ταχύτητας. Αλλά προσοχή μη σας πάρει ο ύπνος.
Έρευνα Κατανάλωσης ⛽