-
Ο χρήστης Alexakis84 έγραψε:
Μια ερώτηση υπάρχουν και οι κοτσαδόροι που δεν βγαίνουνε σ'αυτην την περίπτωση τι κάνουμε;Δεν τον βαζεις στο αμαξι σου.
Υπαρχουν πολλοι, μην του χαρακτηρισω, που 'δεν εχουν' 50ε παραπανω να βαλλουν αποσπώμενο, μεταξυ αυτων και ο αδερφος μου, με αποτελεσμα να την πληρωνουν οι αλλοι...
-
Οι μη αποσπωμενοι κοτσαδοροι ειναι εκ φυσεως παρανομοι εκτος αν εχουν τοποθετηθει πριν το 1992 (ισως να κανω λαθος στην χρονια) που ηταν νομιμοι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι μη αποσπωμενοι κοτσαδοροι ειναι εκ φυσεως παρανομοι εκτος αν εχουν τοποθετηθει πριν το 1992 (ισως να κανω λαθος στην χρονια) που ηταν νομιμοι.Ισχύει. Στο τζιπάκι τον είχαμε βάλει το 1991 και ήταν νόμιμος. Ακόμα κι αυτός που ήταν μη-αποσπώμενος ωστόσο, αν λασκάριζες 2 μεγάλα μπουλόνια η μπίλια έβγαινε σχετικά εύκολα.
-
Οσο σκεπτομαι ποσες φορες εχω χτυπησει τα ποδια μου απο τους κοτσαδορους
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι μη αποσπωμενοι κοτσαδοροι ειναι εκ φυσεως παρανομοι εκτος αν εχουν τοποθετηθει πριν το 1992 (ισως να κανω λαθος στην χρονια) που ηταν νομιμοι.Αυτό θέλω πω τον βάλαμε πριν το 92 και στο κτεο δεν μας λένε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Αρα δεν είναι παράνομο;
Άμα χτύπα ξύλο πέσει κάποιος πάνω μου δεν θα έχω συνηπευθηνότητα; -
Οχι, γιατι πριν το 1992 δεν ηταν υποχρεωτικο να ειναι αποσπωμενοι οποτε οσοι εχουν τοποθετηθει πριν απο το '92 μπορουν να παραμενουν μονιμα πανω. Αρκει φυσικα να εχει αδεια ο κοτσαδορος (το γραφει πανω στην αδεια του αυτοκινητου?) και να φαινεται οτι εχει τοποθετηθει πριν απο αυτη την χρονια.
-
Εγώ που εφερα απο το εξωτερικο το 1987 την LANCIA PRISMA 1.6ie την ειχε επανω του (το ειχα ζητησει σαν εξτρα!!!) το αναφερουν τα χαρτια του, του Τελωνιου αλλα οχι η αδεια. Μια φορα που με ρώτησαν τους ειπα οτι το λενε τα χαρτια εισαγωγή του και δεν συνεχισαν. Ομως δεν το εγραψαν στην αδεια ενω τους το ζήτησα τοτε.
-
Νομίζω δεν πρέπει να εξέχει απο τη γραμμή του προφυλακτήρα.
Εγώ έχω αποσπώμενο, αλλά έχω κολλήσει και δυο πλάκες για να τραβάω καρότσες και τρέιλερ με πύρο.
Μια φορά που με σταμάτησαν ο τροχαίος κοιτούσε απο τον προφυλακτήρα προς τα κάτω αν εξέχει τίποτα κι αφού είδε και ξαναείδε με άδησε και έφυγα.
Κάποτε κάποιος με τράκαρε απο πίσω και έπαθε μεγάλη ζημιά γιατί με το φρενάρισμα γονάτισε το αυτοκίνητό του και βρήκε την οριζόντια μπάρα του κοτσαδόρου, η οποία όμως είναι τουλάχιστον 10 πόντους μέσα απο τον προφυλακτήρα. Γρίνιαξε στον τροχονόμο που ήρθε για το συμβάν, αλλά εκείνος του το ξέκοψε.
Βέβαια ΠΟΤΕ δεν φοράω τον κοτσαδόρο αν δεν τραβάω κάτι.
Στο μικρό αυτοκίνητο έχω αρκετα΄σημάδια απο μπίλιες μπροστά και απλώς περιμένω να πετύχω κάποιον με κοτσαδόρο να το ακουμπάει -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εγώ έχω αποσπώμενο, αλλά έχω κολλήσει και δυο πλάκες για να τραβάω καρότσες και τρέιλερ με πύρο.
Μια φορά που με σταμάτησαν ο τροχαίος κοιτούσε απο τον προφυλακτήρα προς τα κάτω αν εξέχει τίποτα κι αφού είδε και ξαναείδε με άδησε και έφυγα.
Κάποτε κάποιος με τράκαρε απο πίσω και έπαθε μεγάλη ζημιά γιατί με το φρενάρισμα γονάτισε το αυτοκίνητό του και βρήκε την οριζόντια μπάρα του κοτσαδόρου, η οποία όμως είναι τουλάχιστον 10 πόντους μέσα απο τον προφυλακτήρα. Γρίνιαξε στον τροχονόμο που ήρθε για το συμβάν, αλλά εκείνος του το ξέκοψε.
Στο μικρό αυτοκίνητο έχω αρκετα΄σημάδια απο μπίλιες μπροστά και απλώς περιμένω να πετύχω κάποιον με κοτσαδόρο να το ακουμπάειΠαιδιά, εγώ δεν τρελαίνομαι με τους κοτσαδόρους, αν και μου φαίνεται καφριλίκι να τους φοράνε όλα τα SUV και μη στα καλά καθούμενα. Αλλά έχω μία ερώτηση για τον φίλο bebes...
Αφού ΠΟΤΕ δεν τον φοράς όταν δεν τραβάς κάτι, πώς σε τράκαρε ο τύπος και βρήκε τον προφυλακτήρα σου;
Ξαναλέω, δεν με χαλάει και αν τρακάρω με κάποιον με κοτσαδόρο, θα πληρώσω κι εγώ, τι να κάνω; (ΟΚ, τότε θα με χαλάσει μάλλον... )
-
Συνυπαιτιότητα(όχι συνυπευθυνότητα )του τύπου με τον κοτσαδόρο δεν υπάρχει ως προς την **πρόκληση **της ζημιάς.Δηλαδή αν δεν υπήρχε ο κοτσαδόρος ο οδηγός του opel δεν θα είχε πέσει πάνω του;Εκτός αν ο κοτσαδόρος είχε μαγνητικές δυνάμεις και τον ''τράβηξε''...
Συνυπαιτιότητα υπάρχει ως προς την '**'έκταση''**της ζημιάς.Αν δηλαδή η εκτεταμένη ζημιά αποδειχθεί ότι οφείλεται στον κοτσαδόρο(ο οποίος είναι παράνομος)τότε ο υπαίτιος(opel)μπορεί να ζητήσει να του καταβληθούν από τον suvακια τα επιπλέον.
Ωστόσο,όλα τα παραπάνω έχουν αξία αν κινηθεί δικαστικά ο οπελάκιας ώστε να ζητήσει συνυπαιτιότητα του τύπου με τον κοτσαδόρο,ως προς την έκταση της ζημιάς πάντα.
Αν δεν κινηθεί δικαστικά, κάνει μόκο,τα πληρώνει ΟΛΑ μόνος του και ησυχάζει.Οι ασφαλιστικές δεν καλύπτουν τέτοιες ζημιές,όταν δηλαδή δεν υπάρχει αρχικό πταίσμα του πελάτη τους.
Κι εφόσον στο συγκεκριμένο ο τύπος με τον κοτσαδόρο δεν προκάλεσε το ατύχημα,τότε δεν θα δώσει ΜΙΑ. -
Μια ερώτηση σχετική (αλλά χωρίς κοτσαδόρο)
Γνωρίζει κανείς τον τύπο που η τροχαία (ή όποιος άλλος) υπολογίζει την ταχύτητα ενός αυτοκινήτου από τα σημάδια του φρεναρίσματος στην άσφαλτο; -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Στο μικρό αυτοκίνητο έχω αρκετα΄σημάδια απο μπίλιες μπροστά και απλώς περιμένω να πετύχω κάποιον με κοτσαδόρο να το ακουμπάειΠαιδιά, εγώ δεν τρελαίνομαι με τους κοτσαδόρους, αν και μου φαίνεται καφριλίκι να τους φοράνε όλα τα SUV και μη στα καλά καθούμενα. Αλλά έχω μία ερώτηση για τον φίλο bebes...
Αφού ΠΟΤΕ δεν τον φοράς όταν δεν τραβάς κάτι, πώς σε τράκαρε ο τύπος και βρήκε τον προφυλακτήρα σου;
Ξαναλέω, δεν με χαλάει και αν τρακάρω με κάποιον με κοτσαδόρο, θα πληρώσω κι εγώ, τι να κάνω; (ΟΚ, τότε θα με χαλάσει μάλλον... )
Δεν φοράω το σίδερο με τη μπίλια (είναι σχεδόν μισό μέτρο)
Στο τελείωμα του σασί είναι βιδωμένο ένα σίδερο που έχει την υποδοχή για να κουμπώνει το άλλο (που το έχω στο πόρτπαγκαζ)
Ενοείται οτι ο τύπος για να φτάσει στο σίδερο πίεσε πολύ τον προφυλακτήρα. Σε μικροεπαφές δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αν έχεις κοτσαδόρο μη αποσπώμενο έχεις πρόβλημα και στο ΚΤΕΟ -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν φοράω το σίδερο με τη μπίλια (είναι σχεδόν μισό μέτρο)
Στο τελείωμα του σασί είναι βιδωμένο ένα σίδερο που έχει την υποδοχή για να κουμπώνει το άλλο (που το έχω στο πόρτπαγκαζ)
Ενοείται οτι ο τύπος για να φτάσει στο σίδερο πίεσε πολύ τον προφυλακτήρα. Σε μικροεπαφές δεν υπάρχει πρόβλημα.
Είμαι και εγώ αντίθετος στους 'μάγκες' που αφήνουν επίτηδες τους κοτσαδόρους 'γιανα μην τους χτυπάν στο παρκάρισμα', όπως και αντίθετος στις σιδεριές που φοράν τα φορτηγάκια και τα 4Χ4
Υ.Γ. Αν έχεις κοτσαδόρο μη αποσπώμενο έχεις πρόβλημα και στο ΚΤΕΟ -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν έχεις κοτσαδόρο μη αποσπώμενο έχεις πρόβλημα και στο ΚΤΕΟΜαλλον θα πρεπει να πληροφορησει καποιος και τα ΚΤΕΟ.
Γιατι το οτι ο πατερας μου με εναν 'μονιμο' κοτσαδορο που προεξεχει 30 εκταοστα, εχει περασει ΚΤΕΟ τουλαχιστον 2-3 φορες χωρις να του κανουν ουτε καν παρατηρηση.
Αυτος ο κοτσαδορος ειναι απο τους παλιους που δεν ηταν αποσπωμενοι.
Εχει αδεια ομως για ρυμουλκηση κλπ
Δεν θα επρεπε καποιος στο υπουργειο να μην τον ειχε αφησει να βγαλει αδεια για ρυμουλκηση, τι στιγμη που εχει 'παρανομο' κοτσαδορο?
Βεβαια θα μου πειτε οτι στο Ελλαδισταν, ολα αυτα ειναι 'ψιλα γραμματα' -
Σε μικροτρακαρίσματα ο κοτσαδόρος προκαλεί μεγάλες ζημιές στο πίσω αυτοκίνητο αλλά σε πιο δυνατό τρακάρισμα το αυτοκίνητο με το κοτσαδόρο παθαίνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το να μην είχε κοτσαδόρο.
-
παιδια επειδη το εζησα με φιλο-πελατη πριν χρονια που επεσε πανω σε εναν με κοτσαδωρο δε τιθεται κανενα θεμα ευθυνης δικιας του απο τις ασφαλιστικες.ειναι 100% ευθυνη αυτου που επεσε στον μπροστινο του.
το μονο που μπορειτε να του κανετε ειναι να βαλετε τον τροχαιο να του γραψει κληση επειδη δεν τον ειχε αφαιρεσει.δε ξερω αν εχει αλλαξει τιποτα τωρα αλλα ειναι εντελως απιθανο καποιος να δικαιωθει απο ασφαλιστικη
δικαστικα πρεπει να υπαρχει τρελλη ζημια και πολυ σοβαρος λογος για να το κυνηγησει καποιος και προσωπικα το θεωρω κατα 99% χαμενη υποθεση απο οσα ειχα δει σε εκεινη τη περιπτωση. -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
παιδια επειδη το εζησα με φιλο-πελατη πριν χρονια που επεσε πανω σε εναν με κοτσαδωρο δε τιθεται κανενα θεμα ευθυνης δικιας του απο τις ασφαλιστικες.ειναι 100% ευθυνη αυτου που επεσε στον μπροστινο του.
το μονο που μπορειτε να του κανετε ειναι να βαλετε τον τροχαιο να του γραψει κληση επειδη δεν τον ειχε αφαιρεσει.δε ξερω αν εχει αλλαξει τιποτα τωρα αλλα ειναι εντελως απιθανο καποιος να δικαιωθει απο ασφαλιστικη
δικαστικα πρεπει να υπαρχει τρελλη ζημια και πολυ σοβαρος λογος για να το κυνηγησει καποιος και προσωπικα το θεωρω κατα 99% χαμενη υποθεση απο οσα ειχα δει σε εκεινη τη περιπτωση.Έτσι ακριβώς είναι. Πριν 6 μήνες έπεσα με λίγα σχετικά χιλιόμετρα σε έναν μπροστά μου με κοτσαδόρο. Εγώ 2500
-
ρε παιδεια μην ακουω βλακειες για συνυπευθυνότητες και αλλα τετοια.
απο τη στιγμη που επεσες απο πισω πληρωνεις εσυ διοτι δεν κραταγες την προβλεπομενη αποσταση ασφαλειας. αν εσυ (γενικα μιλαω) κοιταγες την τυπισσα με το σορτσακι και το μαυρισμενο ποδι απεναντι και δεν σταματησες εγκαιρα, τι σου φταει ο αλλος?
αυτο που θα γινει θα ειναι να του κοψει η τροχαια που θα ερθει μια κληση για το κοτσαδορο που παρανομα εχει και απολυτος τιποτε αλλο.
παντος και μενα με εκνευριζουν απιστευα να βλεπεις κατι suv με κοτσαδορο οχι τοσο στο δρομο αλλα στο παρκαρισμα που κανουν μια οπισθεν και χορις να παρουν χαμπαρι βουλιαζουν το προφυλακτηρα και μετα φευγουν. -
Ο χρήστης pande έγραψε:
ρε παιδεια μην ακουω βλακειες για συνυπευθυνότητες και αλλα τετοια.
απο τη στιγμη που επεσες απο πισω πληρωνεις εσυ διοτι δεν κραταγες την προβλεπομενη αποσταση ασφαλειας. αν εσυ (γενικα μιλαω) κοιταγες την τυπισσα με το σορτσακι και το μαυρισμενο ποδι απεναντι και δεν σταματησες εγκαιρα, τι σου φταει ο αλλος?
αυτο που θα γινει θα ειναι να του κοψει η τροχαια που θα ερθει μια κληση για το κοτσαδορο που παρανομα εχει και απολυτος τιποτε αλλο.
παντος και μενα με εκνευριζουν απιστευα να βλεπεις κατι suv με κοτσαδορο οχι τοσο στο δρομο αλλα στο παρκαρισμα που κανουν μια οπισθεν και χορις να παρουν χαμπαρι βουλιαζουν το προφυλακτηρα και μετα φευγουν.Φίλε μου σε διαβεβαιώ ότι αν δεν υπήρχε ο κοτσαδόρος η ζημιά μου δεν θα ήταν ούτε η μισή. Ο νόμος όμως δεν το λαμβάνει υπόψη του αυτό και ας είναι καταφανέστατα λογικό.
Τώρα αν εγώ ή ο φίλος παραπάνω κοιτούσε κανά γκομενάκι αυτό είναι παντελώς άσχετο.
-
φιλε stako αυτο που λες δεν ειναι λογικο. δηλαδη εσυ περιμενεις να σταματησεις πισω απο ενα αμαξι στους 10 ποντους?αν κρατας την αποσταση που πρεπει ακομι και ενα μετρο κοτσαδορο να εχει δεν σε νοιαζει.
οτι πληρωνεις εσυ κερατιατικα επειδη ο αλλος εχει κοτσαδορο συμφωνω αλλα απο την αλλη πληρωνεις απο δικο σου λαθος
Τρακάρισμα με...κοτσαδόρο