-
Ανάβαση λόγω έλειψης χεριών και εμπιστοσύνης (γενικώς)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ανάβαση λόγω έλειψης χεριών και εμπιστοσύνης (γενικώς)Ανάβαση γιατί νομίζω ότι είναι πιο απολαυστική. Ακούς και το μοτέρ να δουλεύει ψηλα...Στην κατάβαση μπορεί να το ζορίσω σε καναδυό στροφές αλλά δε θα το πιέσω περισσότερο...
-
Δύσκολο ερώτημα! Μου αρέσουν και τα δύο αλλά μου την σπάει που στην κατάβαση ξεσκίζω τα φρένα αλλά και το κιβώτιο στα κατεβάσματα...
Γενικώς αν είχα ένα αμάξι που δεν το πονούσα θα μου άρεσαν και τα δύο το ίδιο. Αλλά επειδή το λυπάμαι το δικό μου προτιμώ την ανηφόρα. -
και τα 2!
-
Δεν θα ξεχάσω ποτέ κυνηγητό στον άγιο Μερκούριο στο κατέβασμα. Golf 1.4 εγώ και από πίσω μου παλιά mercedes 280 ενός φιλου!! Το αποτέλεσμα?? Έμεινε από φρένα η merc, όταν σταματήσαμε Βαρυμπόπη κάπνιζαν
-
Στην ανηφόρα μου αρέσει καλύτερα γιατί είσαι, σχετικά πάντα, πιο ασφαλής.
Mε το golf βέβαια προτιμούσα τις κατηφόρες γιατί στην ανηφόρα 'δεν πήγαινε' ενώ στην κατηφόρα βασιζόμουν στα καλά φρένα και στην σκληρή after market ανάρτηση και πήγαινα αέρα.
Δυστυχώς τώρα με το RAV4, τα μέτρια φρένα και η μαλακή ανάρτηση δεν εμπνέουν καθόλου στην κατηφόρα.
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να κινηθώ γρήγορα στην κατηφόρα με το RAV4 έχω καταλήξει να ανακατευτώ από το βούτηγμα του αμαξώματος στα φρένα.
Αντίθετα στην ανηφόρα ειδικά στις κλειστές στροφές κάνει κουμάντο η 4κίνηση και κυριολεκτικά εκτοξεύεσαι από στροφή σε στροφή.Στη κατηφόρα πάντως είναι γεγονός ότι εκεί φαίνονται τα καλά αυτοκίνητα (καλό πλαίσιο, καλές αναρτήσεις, καλά φρένα κ.λ.π.)
-
Ανάβαση. Κατάβαση κάνεις και με πατίνια.
-
Ελλείψει ατίων κατηφόρα, αλλά σπάνια στο όριο (αν πω ποτέ θα είμαι ψεύτης). Εκτός κι αν μου εγγυηθεί κάποιος ότι από απέναντι δεν έρχεται κανείς! Αν είχα πιο δυνατό αμάξι ανηφόρα γιατί είναι πιο ασφαλές.
-
Φτερη,Καραβωμα,Μερκουρης(ο μισος),Διακοφτο,κ.α.!!
Απο τα γκαλοπ που εχω ξεκαθαρη απαντηση!!!!(και δεν εχει να κανει με οδηγηση/συγκριτικο φερραρι,πορσε,αουντι rs4,Μ3,Μ5 και τογιοτα πριους....)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ανάβαση. Κατάβαση κάνεις και με πατίνια. -
κατάβαση αν η ΜΟΤ είναι μέχρι 60χλμ/ωρα
ανάβαση αν είναι να πηγαίνω με 100+
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Φτερη,Καραβωμα,Μερκουρης(ο μισος),Διακοφτο,κ.α.!!Απο τα γκαλοπ που εχω ξεκαθαρη απαντηση!!!!(και δεν εχει να κανει με οδηγηση/συγκριτικο φερραρι,πορσε,αουντι rs4,Μ3,Μ5 και τογιοτα πριους....)
Ρε Δημήτρη τελικά δεν μας είπες ποια είναι η ξεκάθαρη απάντηση!
-
Κατάβαση ... αλλά θέλει μ@τια και φρένα.
Και η ανάβαση καλή είναι , άσε που την κάνω και πιο συχνά
λόγω σχετικής υστέρησης στις προυποθέσεις της κατάβασης -
Και τα δυο!
-
Απρω που λετε ζοριζεται το κιβωτιο στην καταβαση, νομιζω πως ειναι λαθος να κοβεις συνεχως με τον κινητηρα στην καταβαση η οποια απαιτει πιο ηπιες/γλυκες κινησεις για να μην εχεις αποτομα ξεσπασματα οποτε μονο ως λογο αποσταθεροποιησης της ουρας για να γυρισει το αυτοκινητο το βλεπω το κατεβασμα η σαν ελλειψη φρενων συνολικα.
Αλλωστε με οριακο φρεναρισμα στην αρχη της στροφης γυριζει ακομη και το πιο υποστροφικο μπροστοκινητο!
Η αληθεια ειναι μιλωντας επι προσωπικου οτι παροτι εβαλα ΑΡ μετα απο καμποση ωρα καταβασης με τσαρουχωμα στα φρενα ακομη κι αυτα ταλαιπωρουνται κι ας μην πεφτει η αποδοση τους.
Μπραβο παντως και για την ειλικρινια των περισσοτερων που δηλωνουν ευθαρσως πως και γιατι προτιμουν την αναβαση κι οχι γιατι ακουμε τον κινητηρα, δεν ερχονται οι αλλοι απο απεναντι κλπες δικαιολογιες γιατι στην ανηφορα δεν θα ερχονται απο απεναντι βρε παλλικαρια ολοι στο βουνο πανε; -
Ήθελα κι εγώ να το πω αυτό. Οι περισσότεροι δηλώνουμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος κουλοί, κι επειδή αρκετά από τα άτομα που το είπαν τα γνωρίζω προσωπικά, θεωρώ πως το λέμε όλοι με ειλικρίνεια
Πάντως, κι εγώ παρόλο που δηλώνω 'κουλός', την κατάβαση προτιμώ! Ίσως επειδή δεν πηγαίνω ποτέ πάνω από 80% στο δρόμο, οπότε δε νιώθω και ιδιαίτερο φόβο λόγω κουλαμάρας!
Όχι ότι με χαλεί η ανάβαση
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
..... δεν ερχονται οι αλλοι απο απεναντι κλπες δικαιολογιες γιατι στην ανηφορα δεν θα ερχονται απο απεναντι βρε παλλικαρια ολοι στο βουνο πανε;Το θεμα ειναι οτι αμα εχεις την αισθηση του αδειου δρομου οδηγας αντιστοιχα και δεν χρειαζονται πολλοι απο την απεναντι μερια για να γινει η στραβη ενας φτανει.
-
msamaro εγραψε:
'Ρε Δημήτρη τελικά δεν μας είπες ποια είναι η ξεκάθαρη απάντηση!'Why?Διακρινεις δυο ειδων διαδρομες σε αυτες που παρεθεσα?
Σκεψου τη σωστη φορα της Φτερης,τη σωστη φορα του Καραβωματος,το ιδιο και του Μερκουρη ,και Διακοφτο,οπως ηταν στο ΕΛΠΑ 2005!! -
Κατάβαση, είναι τζάμπα (σε βενζίνη)
-
Ανάβαση γιατί μπορεί το αυτοκίνητό μου να είναι αδύναμο και να ζορίζεται αρκετά αλλά τα φρένα μου σε μια γρήγορη κατάβαση μπορεί λόγω παλαιότητας (και διαμέτρου
) να με προδώσουν και δε ρισκάρω τη ζωή μου.
Ανάβαση ή κατάβαση?