-
ακόμη εδώ είστε να αναλύετε, γνωστά σε όλους πράγματα?
κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ιρλανδία 10 άτομα από παθητικό κάπνισμα.
Το χαρτακι μόνο, στον τσιγάρο,έχει 3000 χημικές ουσίες!
1 και 1 κανουν 2 ρε παιδιά.Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου βλαβερο!
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
ακόμη εδώ είστε να αναλύετε, γνωστά σε όλους πράγματα?κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ιρλανδία 10 άτομα από παθητικό κάπνισμα.
Το χαρτακι μόνο, στον τσιγάρο,έχει 3000 χημικές ουσίες!
1 και 1 κανουν 2 ρε παιδιά.Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου βλαβερο!
Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο συμπέρασμα...
Τι ακριβώς σημαίνει 'πεθαίνουν από παθητικό κάπνισμα';;;
Τα άτομα αυτά δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο παράγοντα κινδύνου και πεθαίνουν από νόσημα που προκαλείται αποκλειστικά από το παθητικό κάπνισμα;
Δε νομίζω...
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
ακόμη εδώ είστε να αναλύετε, γνωστά σε όλους πράγματα?**κάθε μέρα πεθαίνουν στην Ιρλανδία 10 άτομα από παθητικό κάπνισμα.
**
Το χαρτακι μόνο, στον τσιγάρο,έχει 3000 χημικές ουσίες!1 και 1 κανουν 2 ρε παιδιά.Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου βλαβερο!
Να το ξαναπώ: σε όλον τον κόσμο, δεν έχει πεθάνει ποτέ κανείς αποκλειστικά από παθητικό κάπνισμα και τις συνέπειες αυτού.
-
Διαβάζω, διαβάζω, όλο γράφετε, γράφετε...
Γιατί ζορίζετε την κατάσταση; Σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται δημοκρατική και διατεινόμαστε ότι θέλουμε να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, και μόνο το γεγονός ότι ΕΝΟΧΛΕΙ, θα έπρεπε να σας αρκεί ως επιχείρημα. Αν πάλι ούτε αυτό σας φτάνει, ακόμα και 1% πιθανότητα να υπάρχει, να επιδεινωθεί στο ελάχιστο η υγεία ενός ατόμου από πράξη ή δραστηριότητα τρίτων, αρκεί (ή μάλλον θα έπρεπε να αρκεί) ως επιχείρημα κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους!
Τίποτα άλλο!!!
Αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο, όταν ορισμένοι (με κατά τα άλλα θετική παρουσία στο forum) γράφουν εδώ μέσα (σ' αυτό το thread), ξεχνούν όλα όσα έχουμε οι ίδιοι συζητήσει σε άλλα θέματα περί σεβασμού.
Το γιατί, το αφήνω για άσκηση στον αναγνώστη!
-
Διαβάζω αποτελέσματα μελετών για το αν το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει κ.ά
Ειμαστε ολοι εξυπνα ατομα.. Εφοσον το καπνισμα ειναι επιβλαβες για τον καπνιστή τι ακριβώς σας κανει να πιστεύεται οτι δεν ειναι επιβλαβες για τον διπλανό σας..
Θα χτίζατε σπίτι δίπλα σε εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών;; (Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν προκαλεί καρκινογένεση)
Θα αφήνατε το παιδί σας να παίζει μπάλα κάθε μέρα κάτω από πυλώνες υψηλής τάσης?? (Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν προκαλεί καρκινογένεση)
Για πολλά παρόμοια θέματα οι επιστήμονες περιμένουν να περάσουν 2 γενιές για να βγουν αξιόπιστα αποτελέσματα..
Χρειάζεται να περιμένουμε τόσο για να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής;;;
-
Μάλιστα.
Νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του όσον αφορά το παθητικό κάπνισμα -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Διαβάζω, διαβάζω, όλο γράφετε, γράφετε...Γιατί ζορίζετε την κατάσταση; Σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται δημοκρατική και διατεινόμαστε ότι θέλουμε να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, και μόνο το γεγονός ότι ΕΝΟΧΛΕΙ, θα έπρεπε να σας αρκεί ως επιχείρημα. Αν πάλι ούτε αυτό σας φτάνει, ακόμα και 1% πιθανότητα να υπάρχει, να επιδεινωθεί στο ελάχιστο η υγεία ενός ατόμου από πράξη ή δραστηριότητα τρίτων, αρκεί (ή μάλλον θα έπρεπε να αρκεί) ως επιχείρημα κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους!
Τίποτα άλλο!!!
Δεν μου αρκεί το επιχείρημα, όχι. Αν σε ενοχλεί ο δημόσιος χώρος με καπνό, να μην πηγαίνεις σε δημόσιους χώρους με καπνό. Αν βρίσκεις λίγους τους χώρους χωρίς καπνό, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ περισσότερους. Αν απαγορευτεί το κάπνισμα, δεν θα πηγαίνω εγώ στους άκαπνους χώρους. Είναι πολύ απλό: άκαπνοι χώροι, χώροι για καπνιστές.
Η ΠΛΗΡΗΣ απαγόρευση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, και αυτό υποστηρίζω, καθώς και οι περισσότεροι καπνιστές που μιλούν σε αυτό το θέμα πιστεύω.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν μου αρκεί το επιχείρημα, όχιΔεν μπορείς να αποφασίζεις εσύ όμως για τον αέρα του άλλου.
Η ΠΛΗΡΗΣ απαγόρευση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, και αυτό υποστηρίζω, καθώς και οι περισσότεροι καπνιστές που μιλούν σε αυτό το θέμα πιστεύω.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η πλήρης απαγόρευση θα ήταν μεγάλη μ@λ@κί@. Παρόλα αυτά, έχω αρχίσει και νιώθω πολύ δυσάρεστα που πολλές φορές δε βγαίνω επειδή σκέφτομαι ότι θα με ενοχλήσει το τσιγάρο. Και περιττό να αναφέρουμε ότι η μερική απαγόρευση είναι εντελώς ανεφάρμοστη στην Ελλάδα.
Ζητώ συγνώμη αν έχουν επωθεί ξανά αυτά. Δεν έχω διαβάσει όλο το thread, ομολογουμένως.
-
Διαβάζω, διαβάζω, όλο γράφετε, γράφετε...
Γιατί ζορίζετε την κατάσταση; Σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται δημοκρατική και διατεινόμαστε ότι θέλουμε να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό στον συνάνθρωπό μας, και μόνο το γεγονός ότι ΕΝΟΧΛΕΙ, θα έπρεπε να σας αρκεί ως επιχείρημα. Αν πάλι ούτε αυτό σας φτάνει, ακόμα και 1% πιθανότητα να υπάρχει, να επιδεινωθεί στο ελάχιστο η υγεία ενός ατόμου από πράξη ή δραστηριότητα τρίτων, αρκεί (ή μάλλον θα έπρεπε να αρκεί) ως επιχείρημα κατά του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους!
Τίποτα άλλο!!!
Δεν μου αρκεί το επιχείρημα, όχι. Αν σε ενοχλεί ο δημόσιος χώρος με καπνό, να μην πηγαίνεις σε δημόσιους χώρους με καπνό. Αν βρίσκεις λίγους τους χώρους χωρίς καπνό, να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ περισσότερους. Αν απαγορευτεί το κάπνισμα, δεν θα πηγαίνω εγώ στους άκαπνους χώρους. Είναι πολύ απλό: άκαπνοι χώροι, χώροι για καπνιστές.
Έχεις άδικο, το ξέρεις, αλλά δεν το δέχεσαι! Όταν μία σου συνήθεια είναι ενοχλητική για άλλους, δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι πρέπει ΟΙ ΑΛΛΟΙ να μην πηγαίνουν στους δημόσιους χώρους για να μπορείς εσύ να εξασκείς την κακή σου αυτή συνήθεια.
Σας είπα το παράδειγμα με τα... αέρια! Δηλαδή να απαιτήσουμε και χώρους για κλάνοντες;;; Τι έχεις να πεις για όσους το καλοκαίρι (και όχι μόνο) βρωμάνε στα λεωφορεία; Face control στα λεωφορεία;
Η μαγική λέξη είναι σεβασμός! Την ξέρεις, το ξέρω ότι την ξέρεις γιατί δεν συζητάμε για πρώτη φορά εδώ μέσα! Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι ότι το κάπνισμα για πολλά χρόνια ήταν κοινωνικά αποδεκτό παντού και πάντα (μέχρι και σε νοσοκομεία καπνίζανε, έλεος) ενώ ξαφνικά, όπως έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, έπαψε να ισχύει αυτό!
Ας μην μπερδεύουμε καταστάσεις!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Έχεις άδικο, το ξέρεις, αλλά δεν το δέχεσαι! Όταν μία σου συνήθεια είναι ενοχλητική για άλλους, δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι πρέπει ΟΙ ΑΛΛΟΙ να μην πηγαίνουν στους δημόσιους χώρους για να μπορείς εσύ να εξασκείς την κακή σου αυτή συνήθεια.Αν επιμένεις ότι έχω άδικο, δεν έχεις καταλάβει ΚΑΝ για τι μιλάω, και ειλικρινά δεν μπορώ να το γράψω ΞΑΝΑ, τα έχω πει πολλές φορές.
μιας και μίλησες για σεβασμό, ας επαναλάβω ΞΑΝΑΜΑΝΑ αυτά που έχω ξαναπεί. ΜΕΧΡΙ (και ΑΝ!) φτιαχτεί έτσι ο νόμος που να ικανοποιεί ΚΑΙ εσένα ΚΑΙ εμένα:
-
Εκεί που επιτρέπεται, ΘΑ καπνίσω.-
-
αν μου ζητήσεις ευγενικά να μην καπνίσω ή να πάω πιο κει, θα σε σεβαστώ.
-
ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΟΜΩΣ (πχ. πάρε το τσιγάρο σου πιο κει βρωμιάρη), αντιδρώ πολύ άσχημα. Αυτός είμαι, συγνώμη.
-
Στο σπίτι σου, δεν θα καπνίσω καθόλου εννοείται, ειτε το ζητήσεις είτε όχι.
-
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Σόρρυ, ρε παιδιά, αλλά σε αντιεπιστημονικές αναλύσεις και προπαγάνδα βασίζονται όλες αυτές οι απαγορέψεις του καπνίσματος στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες; Μήπως στο ότι παραπονιόντουσαν για τη μυρουδιά οι μη καπνιστές; Ή στο ότι έπρεπε να βάζουν πιο συχνά πλυντήριο;Ποιές θεωρούνται σωστές κι επιστημονικές αναλύσεις; Αυτές που αν είχαμε τα μέσα και το ψάχναμε θα βλέπαμε ότι είναι SPONSORED BY PHILLIP MORRIS TOBBACO INDUSTRIES;;; Αυτές που λένε (όπως λέμε ); Μήπως να τσεκάρουμε κι αν το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τις τρίχες στην πλάτη κι αν πέραν κάθε αμφιβολίας να το δημοσιεύσουμε, να χαρεί ο κόσμος;;
Εθελοτυφλούν ορισμένοι μου φαίνεται, και πιστεύουν μόνο ότι τους συμφέρει να πιστέψουν. Δηλαδή πότε θα βεβαιωθεί πέραν αμφιβολίας για εσάς που δεν το πιστεύετε ότι το παθητικό κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες (διότι αυτό λένε οι μελέτες) καρκίνου του πνεύμονα, καρδιαγκειακών, κλπ; Δεν είπε κανείς ότι αν βάλεις 100 άτομα σ'ένα δωμάτιο με καπνό για 1, 2, 5, 10 μέρες θα αναπτύξουν όλοι κάποιου είδους καρκίνο μέσα στα επόμενα π.χ. 30 χρόνια - άλλη αντοχή, άλλη προδιάθεση, άλλο DNA έχει κάθε οργανισμός. Το ότι αυξάνεις τις πιθανότητές τους όμως είναι βέβαιο, όταν αναπνέουνε 400-τόσα συστατικά που τα έχει **αποδεχθεί **ως καρκινογόνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αν δεν τις αυξάνεις, τι κάνεις; Τις μειώνεις μήπως;!!! Μιλάνε για έρευνες ορισμένοι και υποστηρίζουν ότι περισσότερες έρευνες αθωώνουν το παθητικό κάπνισμα από αυτές που το ενοχοποιούν. Από που προκύπτει αυτό ρε παίδες; Βρήκατε όλες τις σοβαρές έρευνες στον πλανήτη και τις μετρήσατε; Εγώ το αντίθετο παρατηρώ, τουλάχιστον στο βάθος χρόνου που παρακολουθώ αυτό το θέμα (περι τις 2 δεκαετίες) και κρίνοντας κι από τη διάδοση των μέτρων προστασίας των μη-καπνιστών δε συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Αλλά κι έτσι ακόμα να ήταν ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι δύναμη έχει η παγκόσμια καπνοβιομηχανία και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω της. Μήπως και τα προειδοποιητικά ταμπελάκια στα πακέτα που λένε στηρίζονται μόνο στο π.χ. 30% των μελετών που έχουν γίνει, οι οποίες είναι ενώ όλες οι υπόλοιπες είναι και λένε το αντίθετο -
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
@ ΚΡΟΥΖ έχεις χάσει λίγο το νήμα. Το θέμα μας τώρα δεν είναι αν είναι απαράδεκτο ή όχι να απαγορεύεται το κάπνισμα παντού και πάντα. Το θέμα μας άλλο είναι........Δε νομίζω. Το θέμα ξεκίνησε και αφορά στην απαγόρευση του καπνίσματος. Τα υπόλοιπα ήρθαν μετά. Κάτσε διάβασέ το.
-
Είπα ότι δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε γιατί δε βλέπω κοινό τόπο.
Όσο για την λύπηση και την άγνοια άστο καλύτερα γιατί θα εκφραστώ άσχημα και δε θέλω.
Ένα μόνο. Κάθε μέρα περνά σ' αυτό το forum επιβεβαιώνονται οι όποιες αρχικές εκτιμήσεις για τις δυνατότητες συζήτησης κάποιων ανθρώπων -
Έχεις άδικο, το ξέρεις, αλλά δεν το δέχεσαι! Όταν μία σου συνήθεια είναι ενοχλητική για άλλους, δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι πρέπει ΟΙ ΑΛΛΟΙ να μην πηγαίνουν στους δημόσιους χώρους για να μπορείς εσύ να εξασκείς την κακή σου αυτή συνήθεια.
Αν επιμένεις ότι έχω άδικο, δεν έχεις καταλάβει ΚΑΝ για τι μιλάω, και ειλικρινά δεν μπορώ να το γράψω ΞΑΝΑ, τα έχω πει πολλές φορές.
μιας και μίλησες για σεβασμό, ας επαναλάβω ΞΑΝΑΜΑΝΑ αυτά που έχω ξαναπεί. ΜΕΧΡΙ (και ΑΝ!) φτιαχτεί έτσι ο νόμος που να ικανοποιεί ΚΑΙ εσένα ΚΑΙ εμένα:
-
Εκεί που επιτρέπεται, ΘΑ καπνίσω.-
-
αν μου ζητήσεις ευγενικά να μην καπνίσω ή να πάω πιο κει, θα σε σεβαστώ.
-
ΣΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΑ ΟΜΩΣ (πχ. πάρε το τσιγάρο σου πιο κει βρωμιάρη), αντιδρώ πολύ άσχημα. Αυτός είμαι, συγνώμη.
-
Στο σπίτι σου, δεν θα καπνίσω καθόλου εννοείται, ειτε το ζητήσεις είτε όχι.
Πρόσεξε να δεις... Εγώ δεν τα βάζω με εσένα ούτε με τον syele... Γράφω εδώ και μιλάω με εσάς που εκτιμώ τον τρόπο που σκέφτεστε (ορισμένοι, όχι όλοι δυστυχώς) και οι απόψεις μου έχουν σχηματιστεί βάσει των εμπειριών μου, βάσει 'φίλων' μου που μου φυσούσαν τον καπνό στη μούρη επί 5 χρόνια φοιτητικής ζωής, που όταν γύριζα σπίτι μου από βόλτα έπρεπε να κάνω μπάνιο και να βγάλω τα ρούχα μου στο μπαλκόνι απ' τη βρώμα!
Δεν τα βάζω με εσένα, ούτε με τους ανθρώπους που κατανοούν! Εγώ στο ίδιο μου το σπίτι, αν κάποιος οπωδήποτε θέλει να καπνίσει, ανοίγω την ανάκλιση (και δεν είναι καλοκαίρι που μπορεί να βγει έξω βέβαια) και τον παρακαλώ να κάτσει κοντά της και να καπνίσει!
Αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι επειδή εσύ και οι άλλοι που σέβονται είναι μειονότητα στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει κάτι, για τους υπόλοιπους που είναι ζώα...
-
-
ξεκολληστε ολοι με τη λεξη 'νημα'
μου θυμιζει ενα περιοδικο που αντι να πει οτι εχει δωρο CD , ελεγα δισκος ακτινων -
Ρε παιδια το κουρασαμε....
Το παθητικο καπνισμα βλάπτει, μελετες ξεμελέτες βλάπτει... Σκοτωνει δεν σκοτωνει, επιβαρύνει!
Για όποιον δεν καπνιζει, οι καπνιστες ενοχλουν!
Η μόνη λύση για όποιον ενοχλείται είναι να μην υπάρχει σε χωρο που καπνιζουν, και οι καπνιστες να σεβονται τον άλλο!
Δεν γινεται όμως να μεταναστευσουμε στο Άρη! Στις καφετεριες υπάρχει χωρος καπνιζοντων και μη, ο καθενας ας κάτσει στη γωνια του! Αν θεωρειτε οτι οι χωροι 'μη καπνιζοντων' ειναι εξισου γεματοι καπνο, μην πάτε σαυτες τις καφετεριες!
Εχω πολλους φιλους που δεν καπνιζουν, τετοιο τζερτζελο κανενας δεν εχει προκαλεσει σαν αυτο που βλέπω εδω μέσα.. Κανενας δεν θα ερθει σπιτι σου να καπνισει όταν δεν το επιτρεπεις, απο κει και πέρα όμως κάνουμε την τριχα τριχια! Και οταν ο άλλος ειναι ευγενικος και το πει με ευγενικο τρόπο, ναι θα τον σεβαστω! Οταν όμως ειναι αγενης, να πα να .... θα καπνισω και θα πω κι ενα τραγουδι (κι αυτο ειναι πιο επιβαρυντικο για την υγεια από οτι το καπνισμα μου )
Με σωστη συνενοηση, όλα λυνονται! Οσο για αυτους που χτυπιουνται τόοοοοοοοοοσο για το κάπνισμα, νομιζω απλα ψαχνουν μια αφορμη να φωναξουν και να τσακωθουν, αν δεν ηταν το κάπνισμα θα ήταν κάτι άλλο!
Δοξα Τω Θεω, οι επιλογες ειναι πολλες σημερα, μην επιλέγετε αυτες με τους καπνιστες! Τοσο απλό!
Τα ιδια κ τα ιδια συνεχεια...
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
...Αν θεωρειτε οτι οι χωροι 'μη καπνιζοντων' ειναι εξισου γεματοι καπνο, μην πάτε σαυτες τις καφετεριες!...Εδώ έγκειται η μοναδική διαφωνία μας. Και επειδή στην χώρα μας η συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφεις έχει γίνει καθεστώς, έχουμε έναν ιδιόμορφο κοινωνικό αποκλεισμό αυτών που πραγματικά ενοχλούνται από το τσιγάρο.
Πιστεύεις ότι είναι πιο λογικό να αναγκάζουμε τους μη καπνιστές να μένουν στα σπίτια τους, ή να επιβαρύνουν την υγεία τους για μια συνήθεια που απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι, αντί να ξεκαθαρίσουμε στους καπνιστές ότι μπορούν να παρευρίσκονται σε οποιονδήποτε κλειστό δημόσιο χώρο αρκεί να μην καπνίσουν;
Ίσως τελικά το ερώτημα να έπρεπε να διατυπωθεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αν υποθέσουμε (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό) ότι οι καπνιστές και οι μη καπνιστές έχουν το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουν την παρέα των φίλων τους σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ποιος από τους δύο μας έχει την υποχρέωση να σεβαστεί τον άλλο; Εγώ θα πρέπει να σεβαστώ την **επιθυμία **σου να απολαύσεις ένα τσιγάρο, ή εσύ θα πρέπει να σεβαστείς την **ανάγκη **μου να αναπνέω καθαρό αέρα;
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Αν θεωρειτε οτι οι χωροι 'μη καπνιζοντων' ειναι εξισου γεματοι καπνο, μην πάτε σαυτες τις καφετεριες!...
Εδώ έγκειται η μοναδική διαφωνία μας. Και επειδή στην χώρα μας η συγκεκριμένη κατάσταση που περιγράφεις έχει γίνει καθεστώς, έχουμε έναν ιδιόμορφο κοινωνικό αποκλεισμό αυτών που πραγματικά ενοχλούνται από το τσιγάρο.
Πιστεύεις ότι είναι πιο λογικό να αναγκάζουμε τους μη καπνιστές να μένουν στα σπίτια τους, ή να επιβαρύνουν την υγεία τους για μια συνήθεια που απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι, αντί να ξεκαθαρίσουμε στους καπνιστές ότι μπορούν να παρευρίσκονται σε οποιονδήποτε κλειστό δημόσιο χώρο αρκεί να μην καπνίσουν;
Ίσως τελικά το ερώτημα να έπρεπε να διατυπωθεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αν υποθέσουμε (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό) ότι οι καπνιστές και οι μη καπνιστές έχουν το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουν την παρέα των φίλων τους σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ποιος από τους δύο μας έχει την υποχρέωση να σεβαστεί τον άλλο; Εγώ θα πρέπει να σεβαστώ την **επιθυμία **σου να απολαύσεις ένα τσιγάρο, ή εσύ θα πρέπει να σεβαστείς την **ανάγκη **μου να αναπνέω καθαρό αέρα;
Χρήστο, το ψάχνεις πολύ! Πότε θα καταλάβεις (καταλάβουμε) ότι σ' αυτή τη χώρα είμαστε μειονότητα και έτσι μας φέρονται; Πάρτο απόφαση!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ίσως τελικά το ερώτημα να έπρεπε να διατυπωθεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Αν υποθέσουμε (και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό) ότι οι καπνιστές και οι μη καπνιστές έχουν το ίδιο δικαίωμα να απολαμβάνουν την παρέα των φίλων τους σε κλειστούς δημόσιους χώρους, ποιος από τους δύο μας έχει την υποχρέωση να σεβαστεί τον άλλο; Εγώ θα πρέπει να σεβαστώ την **επιθυμία **σου να απολαύσεις ένα τσιγάρο, ή εσύ θα πρέπει να σεβαστείς την **ανάγκη **μου να αναπνέω καθαρό αέρα;Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Σε ανοικτούς χώρους συγκέντρωσης κοινού το κάπνισμα νομίζεις ότι πρέπει να απαγορευθεί; Εγώ νομίζω ότι πρέπει να επιτρέπεται, αυτή είναι η ανοχή που πρέπει να δείξουν οι μη καπνιστές προς τους καπνιστές (όχι παραπάνω). Δυστυχώς υπάρχουν μέρη στην Αμερική που απαγορεύεται να καπνίζεις μόνος σου στο δρόμο.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ