-
Σύντομα θα μπεί από την opel ο 1.8 με τα 140ΗΡ, οπότε αξίζει να περιμένεις το astra.
Aν μπορείς να δώσεις τα επιπλέον χρήματα για το golf 1.4 tsi δεν το συζητάμε. -
ΜΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΑΡΩ
-
Μεταξύ Focus 1,6 και Astra 1,8 σίγουρα Astra.
Aλλά αν έχεις το περιθώριο περίμενε λίγο για το Golf με τον 1,4 των 140 ίππων. Αν όχι, και το Astra με τον κινητήρα των 140 ίππων θα είναι πολύ καλή επιλογή! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αυτό το μοντέλο απλώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όχι ότι υπήρχε ποτέ, αφού έχει ελάχιστες πωλήσεις, κάτι που ισχύει για σχεδόν όλα τα δίλιτρα μικρομεσαία (πόσες 147, Focus, Mazda 3 κλπ 2.000κ.εκ. κυκλοφορούν; )
Με τις φορολογικές στρεβλώσεις βγαίνει πιο ακριβό από το TSI, με λιγότερα άλογα και αυξημένο κόστος χρήσης, ε ποιος θα το πάρει;
Σε άλλες χώρες είναι πιο φτηνό από το TSI, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού έχει και λιγότερα άλογα και χαμηλότερο κόστος παραγωγής -δεν παίζει ρόλο στη γραμμή παραγωγής πόσα κυβικά είναι το ΜΕΤΑΛΛΟ και η ΛΑΜΑΡΙΝΑ-
Άλλο αυτό!!! Αλλά μιλήσαμε για δίλιτρα. Τώρα να συγκρίνουμε focus δίλιτρο με Golf GT? Tσόντα υπέρ του Golf είναι. Για αυτό ανέφερα το δίλιτρο Golf.
-
Πάντως αυτό με το service στο focus το έχω και εγώ....10 χρόνια και δεν πληρώνεις ούτε εργασία...Κοινώς πληρώνεις μόνο τακάκια αμορτισέρ και δισκο συμπλέκτη....Οδηγικά επιμένω ότι το astra είναι πολύ κατώτερο του focus(τα εχω δοκιμάσει και τα δύο στα 1600 για αρκετά χλμ και αναφέρομαι σε γρήγορη οδήγηση...αλλιώς δεν βρίσκεις διαφορές..).Βέβαια ίσως να μην είναι και πολύ αντικειμενική η γνώμη μου αλλά ψάξε στο forum και θα το καταλάβεις...Αν μπορείς να πάρεις 2λιτρο (η ακόμα και 1600 focus) πιστεύω δε θα το μετανιώσεις...Και κάτι τελευταίο...Εχεις ιδέα από τιμές service των opel? Φίλος με corsa πλήρωσε 340euro 1ο service(μαζί με τακάκια).Απλά ψάξ το πριν αποφασίσεις...
-
Πολλά πλήρωσε. Για Astra κοστίζει κάπου 200-250 χωρίς τακάκια. Πρώτο σέρβις στη διετία.
-
Μάλλον παίζει ρόλο και ο αντιπρόσωπος κι αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες....
-
Ο χρήστης focus19 έγραψε:
Εχεις ιδέα από τιμές service των opel? Φίλος με corsa πλήρωσε 340euro 1ο service(μαζί με τακάκια).Απλά ψάξ το πριν αποφασίσεις...Επειδή εχω Αστρα το προηγούμενο βέβαια θα σου πώ οτι το πρώτο σέρβις κόστισε 170 ευρώ και το δευτερο με τακάκια κοστίζει περίπου 250-300 ευρώ. Πρώτο σέρβις και 340 λίγο παράξενο μου ακούγεται! Και η Οπελ εχει σχετικά φθηνό σέρβις.
-
ΟΔΗΓΗΣΕΣ ΤΟ ΑΣΤΡΑ GTC Η΄ΤΟ ΠΕΝΤΑΘΥΡΟ?
-
Ο χρήστης ΣΑΒΒΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ έγραψε:
Συμφωνω για το Golf αλλα ξεφευγει πολυ στην τιμη ηδη ξεφευγω με το 1800.Οσο για το διλιτρο σκεφτομαι και τα ασφαλιστρα,τελη καθως και την καταναλωση.Οντως εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα το focus και καλυτερα κρατηματα?Αν ειναι ετσι να το ξανασκεφτω αρχισα να τεινω προς την πλευρα του αστρα γιατι μου αρεσει εξωτερικα λιγο περισσοτερο.Βεβαια η ford μου εκανε καιπροσφορα 10 χρονια δωρεαν service.Γι΄αυτο ειμαι λιγακι διστακτικος και το σκεφτομαι ακομα.σε ποιο μαγαζι σου κανανε τετοια προσφορα για 10 χρονια?? ενδιαφερομαι για to 1.6 sport αν μου κανουν αυτη την προσφορα το παιρνω ..αλλιως με ενδιαφερει και το C4, απο εμφανιση του δινω 10 !!!!!!!! αρα παω για ford μονο αν παρω και την προσφορα..... περιμενω μην σου ! thanks
-
10 χρόνια? τι είναι αυτό?
-
Ο ΚΟΝΤΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
-
Με υπογραφή? και χαρτιά?
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Στα 2000cc to **Golf **είναι καλύτερη επιλογή(...)
θεος!
εγώ αδερφέ απο αυτά τα δυο θα έπαιρνα το.... golf gt
αποκλειστικά από αυτά τα δύο δεν ξέρω..
από τη μια το focus δε μου αρέσει καθόλου, ειδικά το πίσω μέρος το θεωρώ άσχημο.. και όπως έχω πει δε θα αγόραζα ποτέ ένα αυτοκίνητο που δε μ'αρέσει, εκτός αν ήταν επαγγελματικό
από την άλλη το gtc μου αρέσει μεν σαν εμφάνιση, αρκετά κιολας μπορώ να πω, αλλά φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ αν το οδηγήσω και το συγκρίνω με το focus.. αν σ'αυτά προσθέσεις και αυτήν την προσφορά 10 χρόνια -αν ισχύει γιατί δεν το γνωρίζω.. θα αναρωτιόμουν κατά πόσο αξίζει να δώσω τα λεφτά μου στο gtc -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Με υπογραφή? και χαρτιά?ετσι μου ειπαν και μαλλον ετσι ειναι..10 χρονια δωρεαν εργασια και service.... καλο ακουγεται ετσι?? αν σκεφτεις ποσα χαλαμε σε αυτες τις μαλα*ιες
-
§
10 χρόνια δωρεάν service & εργασία δεν είναι και λίγο... Μήπως όμως αυτό είναι το τυρί και η φάκα κρύβεται κάπου αλλού;
Τα 140 PS του Astra είναι μια χαρά.
Όσον αφορά το Golf GT 1.4 170 PS, ας περιμένουμε να δούμε αξιοπιστία, έξοδα συντήρησης κλπ...
§
-
Δεν νομιζω οτι υπαρχει φακα απλα η ford ερχεται 3η σε πωλησεις και προσπαθει να ανεβει.Γενικα πολλοι αντιπροσωποι κανουν διαφορες προσφορες.Απλα εμενα μου αρεσει πολυ το αστρα εξωτερικα και προσπαθω να επιλεξω με βαση την λογικη δηλ. ενα πολυ καλο αυτοκινητο Focus με 10 χρονια service απο εκει που θα το αγορασεις και μεταξυ συναισθηματος που ειναι το αστρα το οποιο στα 1800 βγαινει και πιο ακριβο.Παντως δεν νομιζω οτι εχουν και τοσο μεγαλη διαφορα στην οδικη συμπεριφορα που θα ξενερωσεις με το αστρα ειδικα οπως μου ειπε και ενας φιλος αν του βαλεις και το IDS Plus.Εντωμεταξυ το διαφημιζει και η τηλεοραση συνεχεια τελευταια και βλεπω και την πανοραμικη θεα και τρελενομαι ακομα περισσοτερο.Αλλα μαλλον θα ξεφυγω πολυ στην τιμη μετα.Τι λετε για την πανοραμικη αξιζει να κανω την υπερβαση?
-
αμα σου αρεσει η πανοραμική πάρε το STILO (αυτή δεν είναι λογική καλή) που ειναι τσαμπα
Ερωτηση... αυτη η πανοραμική καλύπτεται απο την ασφάλεια για θραυση κρυστάλλων? Πρεπει να ειναι πανάκριβη σαν ανταλλακτικό
-
για το πανοραμικο πηγα κ ρωτησα σε μια αντιπροσωπεια της opel κ απογοητευτηκα... .καταρχην δεν μπορει με τπτ να μπει σε ηδη υπαρχον astra gtc κ κατα δευτερον δεν εχει αρχισει ακομα η κυκλοφορια τους στην ελλαδα επειδη εχουν σοβαρα προβληματα με τις ασφαλιστικες...
-
Αναμεσα στα 2 θα προτιμουσα το Astra 1.8. Ενας δυνατοτερος κινητηρας ειναι πιο χρησιμος απο μια πιο 'ψαγμενη' οδικη συμπεριφορα για το μεσο οδηγο. Αλλωστε και η οδικη συμπεριφορα του Astra ειναι ασφαλεστατη. Αν ομως δινεις μεγαλη βαση στο handling και σου αρέσει να 'παίζεις' λιγακι με το αυτοκινητο τοτε μαλλον το Focus σου ταιριαζει καλυτερα. Σε αυτη την περιπτωση βεβαια παιζει πολυ και η Alfa 147 κατα τη γνωμη μου, που ειναι καλυτερη και απο τα 2.
Ειναι καθαρα θεμα προτεραιοτητων σου. Ποιοτικα παντως το Astra μου φαινεται ανωτερο.Βεβαια αν μπορεις να στριμωχτεις λιγακι και να παρεις το Golf GT δεν το συζηταμε...
OPEL ASTRA GTC 1800 SPORT H FORD FOCUS SPORT 1600 115HP?