-
Με αφορμη το φαινομενο που παρατηρω εδω και καιρο (και δε ξερω αν το εχει παρατηρησει και αλλος), θα ηθελα να ρωτησω:
Πιστευετε οτι τελικα υπαρχει ελεγος για την τηρηση της απαγορευσης των diesel σε Αθηνα και Θεσσαλονικη???
Εγω προσωπικα εχω δει πανω απο δεκα διαφορετικα ΙΧ (BMW X3 & X5, Hyundai Tucson & Santa Fe, Kia Sorento, Mercedes διαφορες) να ειναι diesel και να εχουν πινακιδες Θεσσαλονικης και να κυκλοφορουν κανονικα στην πολη...
Τι γινεται ρε παιδια? -
Με αφορμη το φαινομενο που παρατηρω εδω και καιρο (και δε ξερω αν το εχει παρατηρησει και αλλος), θα ηθελα να ρωτησω:
Πιστευετε οτι τελικα υπαρχει ελεγος για την τηρηση της απαγορευσης των diesel σε Αθηνα και Θεσσαλονικη???
Εγω προσωπικα εχω δει πανω απο δεκα διαφορετικα ΙΧ (BMW X3 & X5, Hyundai Tucson & Santa Fe, Kia Sorento, Mercedes διαφορες) να ειναι diesel και να εχουν πινακιδες Θεσσαλονικης και να κυκλοφορουν κανονικα στην πολη...
Τι γινεται ρε παιδια? -
Τι γινεται ρε παιδια? -
Μπορεί να έχουν πινακίδες Θεσσαλονίκης αλλα να έχουν ως δηλωμένη μόνιμη κατοικία τοποθεσία εκτός πόλης.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Μπορεί να έχουν πινακίδες Θεσσαλονίκης αλλα να έχουν ως δηλωμένη μόνιμη κατοικία τοποθεσία εκτός πόλης.Οι άδειες κυκλοφορίας στα πετρελαιοκίνητα αναφέρουν οτι το όχημα απαγορεύεται να **κινείται **εντός των ορίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
-
Επισης εχω δει ουκ ολιγα diesel εντος πολης... και οντως ελεγχοι δεν γινονται. Πρωτα απο ολα ποσες φορες ειδαμε μπλοκο της τροχαιας εντος πολης (για Θεσ/νικη τουλαχιστον που ξερω ειναι σπανιο φαινομενο)?
Επισης οταν ειχα ρωτησει για agora \diesel σε αντιπροσωπεια, μου ειπαν συγκεκριμενα πως δεν χρειαζετε να δηλωσεις κατοικια εκτος πολης κλπκλπ.... μονο μια υπευθυνη δηλωση οτι γνωριζουμε την απαγορευση και τις συνεπειες.
-
Εδώ και 3 χρόνια περίπου ένας οικογενειακός μας φίλος αγόρασε ένα pajero diesel, αφού ένας στην διεύθυνση τροχαίας του είχε πει ότι μεσα στην θεσσαλονίκη δεν κάνουν ελέγχους. Τώρα αν ισχύει ή αν είναι ψέμα, δεν ξέρω...
-
Πολλα diesel πλεον κινουνται μεσα στην πολη. Εφοσον δεν γινονται ελεγχοι καλα κανουν και τα αγοραζουν. Ειδικα στα μικρα επαγγελματικα νομιζω οτι οι πωλησεις αλλαζουν προς τα diesel. Παιζεις λιγο με τις πιθανοτητες αλλα μαλλον κατι κερδιζεις, Αφηστε δε που πολλοι μενουν εκτος πολης (πχ. Πανοραμα)και εχουν και δουλειες εκτος πολης (π.χ. Σινδο) οποτε μεσω περιφερειακης ( οπου επιτρεπεται η διελευση) ειναι συνυθως νομιμοι.
-
Καλημερα
Ποια ειναι τα ορια Αθηνας και Θεσσαλονικης ? Επιτρεπεται στην περιφεριακη της Θεσσαλονικης εαν καποιος θελει να παει πχ για Χαλκιδικη?
Bimmer -
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Καλημερα
Ποια ειναι τα ορια Αθηνας και Θεσσαλονικης ? Επιτρεπεται στην περιφεριακη της Θεσσαλονικης εαν καποιος θελει να παει πχ για Χαλκιδικη?
BimmerΑθήνα ειναι διόδια Ελευσίνα/ Διόδια σχηματάρι.
Στην Αττική όδο επιτρέπεται
-
Ο χρήστης bimmer έγραψε:
Καλημερα
BimmerΣτη Θεσσαλονίκη νομίζω η 'απαγορευμένη' ζώνη είναι εντός του περιφεριακού
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Τι γινεται ρε παιδια?Ετοιμος ειμαι να γινω για χαρη τους ρουφιανος.Εχω αγανακτησει να βλεπω καθε μερα απο καλαμαρια κ μεσα 2-3 d καθε μερα .Ετοιμος να το κανω θεμα ημουν αλλα με προλαβες ...
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
Ετοιμος ειμαι να γινω για χαρη τους ρουφιανος.Εχω αγανακτησει να βλεπω καθε μερα απο καλαμαρια κ μεσα 2-3 d καθε μερα .Ετοιμος να το κανω θεμα ημουν αλλα με προλαβες ...Γιατί; τι σε χαλάει;
-
Μήπως κάποιος φίλος γνωρίζει, αν όλοι αυτοί οι 'έλεγχοι' και οι απαγορεύσεις είναι στο πνεύμα της νομιμότητας;
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
Ετοιμος ειμαι να γινω για χαρη τους ρουφιανος.Εχω αγανακτησει να βλεπω καθε μερα απο καλαμαρια κ μεσα 2-3 d καθε μερα .Ετοιμος να το κανω θεμα ημουν αλλα με προλαβες ...Εχει και κατι καταπληκτικες κουκουλες τωρα με τις εκπτωσεις...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Μπορεί να έχουν πινακίδες Θεσσαλονίκης αλλα να έχουν ως δηλωμένη μόνιμη κατοικία τοποθεσία εκτός πόλης.διάβασε εδώ την απάντηση μου-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 5&start=30
-
Γειά σας.
Σκέφτομαι να πάρω το VOLVO XC90.
Η λογική λέει να το πάρω Diesel.
Μένω σε προάστιο των Αθηνών.
Λέω να παρανομήσω.Θα αλλάξω πίσω το σήμα και δεν θα γράφει diesel.
Αν παρόλαυτα με πιάσουν τι προβλέπεται?
Δεν ξέρω να γράφουν για diesel.To πρόστιμο είναι μεγάλο ή αστείο?
-
€150 και αφαίρεση διπλώματος και άδειας για ένα μήνα.
-
Ο χρήστης bravo5 έγραψε:
Γειά σας.Σκέφτομαι να πάρω το VOLVO XC90.
Η λογική λέει να το πάρω Diesel.
Μένω σε προάστιο των Αθηνών.
Λέω να παρανομήσω.Θα αλλάξω πίσω το σήμα και δεν θα γράφει diesel.
Αν παρόλαυτα με πιάσουν τι προβλέπεται?
Δεν ξέρω να γράφουν για diesel.To πρόστιμο είναι μεγάλο ή αστείο?
Μπαααααα, δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτα. Πρωτα απο ολα ειναι στο πισω μερος και δεν φαινεται οταν πας προς το μπλοκο... Και απο πισω να το δουνε, η πιθανοτητα ειναι πως ειναι τοσο ασχετοι και δεν θα καταλαβουν τιποτα. Επισης τα σημερινα diesel πρεπει να περασουν απο διπλα σου για να καταλαβεις οτι ακους κατι διαφορετικο...
Οποτε, ουσιαστικα κυνδινευεις μονο απο σταματημα για ελεγχο και παλι εαν εισαι εντος απαγορευμενης ζωνης.
Παντως προσωπικα τον νομο τον εχω ηδη γραμμενο (γιατι ειναι απλα μια λαλακια και μιση το νομοθετημα τουτο, απλα αυτοι που το ψηφισαν δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα), ο μονος ενδοιασμος ειναι στο να μην την πατησουμε με τιποτα καυσιμα και τραβαμε τα μαλλια μας.
-
Έλεος!
Πότε θα βάλουν μυαλό οι ανεγκέφαλοι του υπουργείου κ να άρουν την απαγόρευση κυκλοφορίας των diesel εντός Αθηνών κ Θεσ/νίκης?....
Είναι τουλάχιστον χαζό αφού οι diesel κινητήρες είναι πιο οικονομικοί κ βγάζουν τα ίδια ή λιγότερα καυσαέρια με τους βενζινοκινητήρες.
Τώρα δεν ξέρω τι παίζει με το φαινόμενο των taxi (βλ. μαύρα σύννεφα από τις εξατμίσεις τους κτλ. αλλά νομίζω είναι θέμα ποιότητας πετρελαίου)
ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ DIESEL