-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).
Συμφωνώ. Τι όμως? Τιμές? Κάποιο link?
Πχ και πχ. Οι κανονικοί σκληροί δίσκοι είναι 3,5', οι μικρότεροι για φορητούς 2,5'.
αυτό: ```
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Catalog_Id=1&Secton_id=1027&Product_Id=305060> >πήρα εγώ πριν κάνα δυο μήνες. Απόλυτα ικανοποιημένος! Μάνο, Σπύρο ευχαριστώ! Πάω να πάρω....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οσα περισσότερα γίνεται (450+) για να εισαι καλλυμένος. Και να ειναι καλής μάρκας - π.χ. Herolchi.
Windmill?340W 50
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Οσα περισσότερα γίνεται (450+) για να εισαι καλλυμένος. Και να ειναι καλής μάρκας - π.χ. Herolchi.
Windmill?340W 50
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι υπερβολή, ακόμα και η Microsoft που σε θέματα ασφαλείας είναι άθλια, το χαρακτηρίζει ως 'configuration to avoid'.
Το δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του κομπιούτερ σου είναι 'εχθρικό' δίκτυο και δεν πρέπει να ενεργοποιείς netbios, file share. Μοιράζει μόνο το internet.
Κακό αυτό που μου λέτε, πολύ κακό! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι και φυσικά δεν με είχε απασχολήσει. Εγώ όμως έχω άλλο πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου δεν έχει πλέον διαθέσιμες PCI θύρες και δεν προβλέπεται άμεσα αναβάθμιση... Επίσης, έτσι όπως είναι τώρα με βολεύει αφάνταστα! Καμια άλλη λύση; Με Firewall (ZApro) δεν κάνουμε δουλειά; Κάποια άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ!
Μπορείς να στήσεις FTP servers στα δύο μηχανήματα και να ρυθμίσεις το ΖΑ (2 advanced rules, έχει παράδειγμα) ώστε μόνο το συγκεκριμμένο μηχάνημα να έχει πρόσβαση στον άλλο FTP server. Έτσι μπορείς να έχεις πρόσβαση στα αρχεία του άλλου κομπιούτερ (με FTP client, π.χ. WSFTP) χωρίς να έχεις ενεργοποιημένο το file share στο δίκτυο PC - ADSL router - PC. Μπελάς.
Επαναλαμβάνω οτι σε δίκτυο που βρίσκεται πίσω από ADSL router και χρησιμοποιεί fake ip διευθύνσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας με τα file shares. Μπορούμε βέβαια να έχουμε ένα password, και να μην είναι ενεργοποιημένο το guest account.
Όποιος θέλει ακούει, όποιος δεν θέλει, παιδεύεται με firewall και ιστορίες, και φοβάται τα φαντάσματα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καποια free version? ολο στα trial επεσα!
Όταν παίζεις με κρίσιμα δεδομένα, προτιμάς τα αγοραστά που συνήθως είναι πιο ασφαλή.
astalavista.box.sk [με ενεργοποιημένο κάποιο καλό αντιβιοτικό, γιατί σε στέλνει σε σελίδες κακούτσικες]2 σελιδες ανοιξα κ 2 antivir alarm ειχα. Τις εκλεισα καλου κακου
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Καποια free version? ολο στα trial επεσα!
Όταν παίζεις με κρίσιμα δεδομένα, προτιμάς τα αγοραστά που συνήθως είναι πιο ασφαλή.
astalavista.box.sk [με ενεργοποιημένο κάποιο καλό αντιβιοτικό, γιατί σε στέλνει σε σελίδες κακούτσικες]2 σελιδες ανοιξα κ 2 antivir alarm ειχα. Τις εκλεισα καλου κακου
Μακρυά από αυτά...μια φορά πήγα και κόντεψα να κολλήσω όλη την γκάμα των dialers, virus κτλ κτλ...
-
Αφού ανακαλύφθηκαν τα πονηρά προγραμματάκια, κακώς τις έκλεισες. Μπήκες, πάρε αυτό που ψάχνεις και κοπάνα τη.
-
Συνήθως το astalavista.box.sk σε στέλνει στο cracks.am. Εκείνο με την σειρά του, μόλις βρεις το αρχείο που θες να κατεβάσεις & πατήσεις download σε ρωτάει να ξεκινήσι να κατεβάζει 2 αρχεία με ξεχωριστά παράθυρα. Ένα είναι το ζητούμενο αρχείο και ένα ακόμα με όνομα Crack/serial.exe το οποίο είναι κάποιο spyware. Αν κατεβάσετε μόνο το αρχείο που χρειάζεστε, είστε μια χαρά, απλά θέλει λίγη προσοχή..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Συνήθως το astalavista.box.sk σε στέλνει στο cracks.am. Εκείνο με την σειρά του, μόλις βρεις το αρχείο που θες να κατεβάσεις & πατήσεις download σε ρωτάει να ξεκινήσι να κατεβάζει 2 αρχεία με ξεχωριστά παράθυρα. Ένα είναι το ζητούμενο αρχείο και ένα ακόμα με όνομα Crack/serial.exe το οποίο είναι κάποιο spyware. Αν κατεβάσετε μόνο το αρχείο που χρειάζεστε, είστε μια χαρά, απλά θέλει λίγη προσοχή..πολύ, προσοχή θέλει...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συνήθως το astalavista.box.sk σε στέλνει στο cracks.am. Εκείνο με την σειρά του, μόλις βρεις το αρχείο που θες να κατεβάσεις & πατήσεις download σε ρωτάει να ξεκινήσι να κατεβάζει 2 αρχεία με ξεχωριστά παράθυρα. Ένα είναι το ζητούμενο αρχείο και ένα ακόμα με όνομα Crack/serial.exe το οποίο είναι κάποιο spyware. Αν κατεβάσετε μόνο το αρχείο που χρειάζεστε, είστε μια χαρά, απλά θέλει λίγη προσοχή..
πολύ, προσοχή θέλει...
Υποψιασμένος να σαι μόνο αρκεί.. (εκτός αν την έχεις πατήσει.. )
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
Επαναλαμβάνω οτι σε δίκτυο που βρίσκεται πίσω από ADSL router και χρησιμοποιεί fake ip διευθύνσεις, δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας με τα file shares. Μπορούμε βέβαια να έχουμε ένα password, και να μην είναι ενεργοποιημένο το guest account.
Όποιος θέλει ακούει, όποιος δεν θέλει, παιδεύεται με firewall και ιστορίες, και φοβάται τα φαντάσματα.Όταν στήσεις ένα οποιοδήποτε software firewall και ορίσεις το δίκτυο ως το δίκτυο από το οποίο παίρνεις internet, δεν μπορείς να δεις άλλα κομπιούτερ σ' αυτό το δίκτυο, εκτός αν απενεργοποιήσεις το software firewall (όχι πολύ έξυπνη κίνηση) και ενεργοποιήσεις το file share (off by default σε τέτοια δίκτυα) - ακόμα μια όχι πολύ έξυπνη κίνηση. Η Microsoft το έχει ως 'configuration to avoid'.
Αν έχεις κάποιο port ανοικτό στο router σου για να τρέχεις P2P προγράμματα δοκίμασε τη παρακάτω διεύθυνση βάζοντας στα τελευταία νούμερα το δικό σου port:
https://www.grc.com/x/PortProbe=52565
Αν δεν τρέχει το torrent client (ή άλλο P2P) τότε θα πρέπει το port να είναι CLOSED (όχι stealthed γιατί δεν θα δουλεύει). Όταν τρέχει το torrent client θα πρέπει να είναι OPEN και βασίζεσαι στην ασφάλεια που σου παρέχει ο torrent client. Αν είναι OPEN και δεν τρέχει το torrent client, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει τα πάντα στο PC σου.Ένα παράδειγμα πως μπήκαν στο PC μου.
ADSL router (hardware firewall, NAT, ανοικτό port 52565 για P2P) --- NIC - software firewall PC, ICS gateway - NIC--- hub ---NIC-PC (ICS client χωρίς software firewall).
Δεν χρησιμοποιώ internet στο δεύτερο PC, μια φορά άφησα ανοικτό τον browser και μπήκαν σε εκείνο το PC παρά τα 2 ΝΑΤ (fake IP) που μεσολαβούν (hardware firewall NAT, ICS NAT) γιατί το software firewall του gateway PC δεν προστατεύει το ICS client, και από εκεί μπήκαν στο gateway PC. Τα βρήκα όλα αυτά στα logs του firewall, και αναγκάστηκα να φορμάρω και τα 2 PC και τώρα δεν ενεργοποιώ το ICS γιατί το δεύτερο PC δεν έχει software firewall. Τα αρχεία στο gateway PC τα άλλαξαν χρησιμοποιώντας το WMI των windows, σαν να κάνεις update από τη microsoft. Έφτιαξαν και το system restore που δεν λειτουργούσε πλέον, ακόμα και 2 μήνες πριν με πολλές αλλαγές ενδιάμεσα (μου έλεγε δεν υπάρχουν αλλαγές). Όλα λειτουργούσαν μια χαρά αν εξαιρέσεις τα logs του firewall, το system restore και ότι το svchost.exe συνδεόταν κάθε τόσο με κάποιον στο SAVIS και κάπου στην Αργεντινή (prima) - το τι έστελνε είναι άγνωστο.Δεν ξέρω αν κατάλαβες τη τοπολογία των 2 δικτύων παραπάνω, το 2ο PC δεν έχει καν επαφή με το ADSL router. Νόμιζα ότι έτσι θα ήταν ασφαλές επειδή μεσολαβεί hardware firewall + NAT + ICS (NAT), ΝΟΜΙΖΑ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
πολύ, προσοχή θέλει...
Οχι δεν την έχω πατήσει ΕΓΩ...αλλά ο πολύς κόσμος...δεν γνωρίζει.
Εδώ ένα Norton AV έχει με το ζόρι και τον ΙΕ...και μου λες τώρα εσύ για προσοχές και υποψίες... -
Και γω υποψιασμένος ήμουν αλλά την έκανα την μαλακία..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και γω υποψιασμένος ήμουν αλλά την έκανα την μαλακία..Πάνω στη βιασύνη και εγώ την έχω κάνει..
-
Για μια ακόμα φορά είπα ποτέ ξανά στο Πλαίσιο ( τουλάχιστον σε κατάστημα γιατί από το site όλα ΟΚ ). Σήμερα πήγα να αλλάξω μια webcam που μου έκαναν δώρο...Εξυπηρέτηση Ο βαρεμάρα στο 100...Στο τέλος του έδειξα την webcam που ήθελα ( την είχα δεί στο site τους ) για την οποία ισχυριζόταν οτι έπρεπε να γίνει παραγγελία...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για μια ακόμα φορά είπα ποτέ ξανά στο Πλαίσιο ( τουλάχιστον σε κατάστημα γιατί από το site όλα ΟΚ ). Σήμερα πήγα να αλλάξω μια webcam που μου έκαναν δώρο...Εξυπηρέτηση Ο βαρεμάρα στο 100...Στο τέλος του έδειξα την webcam που ήθελα ( την είχα δεί στο site τους ) για την οποία ισχυριζόταν οτι έπρεπε να γίνει παραγγελία...Μου κάνει φοβερή εντύπωση, χωρίς να σας αμφισβητώ, γιατί εμένα στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου κάνουν σχεδόν... άντε, ας μην το πω... Είναι πάντως φιλικότατοι, εξυπηρετικότατοι και μάλιστα τόσο που ορισμένες φορές νοιώθω άσχημα!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Για μια ακόμα φορά είπα ποτέ ξανά στο Πλαίσιο ( τουλάχιστον σε κατάστημα γιατί από το site όλα ΟΚ ). Σήμερα πήγα να αλλάξω μια webcam που μου έκαναν δώρο...Εξυπηρέτηση Ο βαρεμάρα στο 100...Στο τέλος του έδειξα την webcam που ήθελα ( την είχα δεί στο site τους ) για την οποία ισχυριζόταν οτι έπρεπε να γίνει παραγγελία...
Μου κάνει φοβερή εντύπωση, χωρίς να σας αμφισβητώ, γιατί εμένα στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου κάνουν σχεδόν... άντε, ας μην το πω... Είναι πάντως φιλικότατοι, εξυπηρετικότατοι και μάλιστα τόσο που ορισμένες φορές νοιώθω άσχημα!
Κοίτα με τον συγκεκριμένο πωλητή μου έχει ξανατύχει η ίδια κατάσταση. Οι περισσότεροι πάντως είναι άσχετοι με το αντικείμενο και λένε απίστευτες μπαρούφες. Γενικά η εξυπηρέτηση είναι κάτω του μετρίου είτε λόγω βαρεμάρας είτε λόγω ασχετοσύνης. Από την άλλη υπάρχουν και μερικοί ψαγμένοι αλλά αυτοί ειναι μειοψηφία...Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα μου απο τα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για μια ακόμα φορά είπα ποτέ ξανά στο Πλαίσιο ( τουλάχιστον σε κατάστημα γιατί από το site όλα ΟΚ ). Σήμερα πήγα να αλλάξω μια webcam που μου έκαναν δώρο...Εξυπηρέτηση Ο βαρεμάρα στο 100...Στο τέλος του έδειξα την webcam που ήθελα ( την είχα δεί στο site τους ) για την οποία ισχυριζόταν οτι έπρεπε να γίνει παραγγελία...Πήγα χθες το πρωι στο καταστημα Αγιας Παρασκευης για μητρικη - μνημες - επεξεργαστη. Ενας πωλητης (νομιζω Σολδατο τον ελεγαν) εξυπηρετικότατος και με πολύ καλή αντιμετώπιση.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
πολύ, προσοχή θέλει...
Οχι δεν την έχω πατήσει ΕΓΩ...αλλά ο πολύς κόσμος...δεν γνωρίζει.
Εδώ ένα Norton AV έχει με το ζόρι και τον ΙΕ...και μου λες τώρα εσύ για προσοχές και υποψίες...Το Antivir με το που μπαίνεις σε αυτές τις σελίδες σου χτυπάει alarm. Απαντάς 'Deny access' και συνεχίζεις. Έχοντας επίσης ρυθμισμένο τον IE/Maxthon να σε ρωτάει κα΄θε φορά που πάει να τρέξει κάποιο ActiveX του απντάς όχι. Με τον Maxthon να μπλοκάρει τα popups γλιτώνεις και τα πολλαπαλά παράθυρα που θέλουν να ανοίξουν. Αφού βρεθείς (επιτέλους) στη σελίδα με το επιθυμητό... download, οι πιθανότητες είναι να μην σε αφήνει να κατεβάσεις το ποθούμενο αν δεν ενεργοποιήσεις το 'trace web-browsing' στο firewall που χρησιμοποιείς (τα περισσοτερα firewalls το 'trace web-browsing' το ονομάζουν 'http referals' ή κάπως έτσι)... αναφέρεται και ως 'leech'.
Εδώ έχεις δυο επιλογές: ή ψάχνεις να βρεις το ποθούμενο σε κάποιο άλλο site ή απενεργοποιείς προσωρινά το 'trace web-browsing' sτο firewall, κατεβάζεις το ποθούμενο, ξαναενεργοποιείς το trace web-browsing' sτο firewall και περνάς το σ΄θυστημά σου ένα scan με το ScanSpyware, διαγράφοντας ότι βρει.
Επίσης, αν κάποιο site χρησιμοποιεί πολλά ActiveX μπορείτε να δοκιμάσετε μήπως μπορεί να σας κατεβάσει το ποθούμενο o Firefox.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μου κάνει φοβερή εντύπωση, χωρίς να σας αμφισβητώ, γιατί εμένα στο ΠΛΑΙΣΙΟ μου κάνουν σχεδόν... άντε, ας μην το πω... Είναι πάντως φιλικότατοι, εξυπηρετικότατοι και μάλιστα τόσο που ορισμένες φορές νοιώθω άσχημα!
+1
δε θυμάμαι να έχω πετύχει άτομο που να μη μ'έχει εξυπηρετήσει, σχετικός ή μη θα κάνει ό,τι μπορέσει. Και είναι και μια ταμίας...μμμμμμ
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]