Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί ρατσισμού...
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί ρατσισμού...
    • 1
    • 2
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 8 / 11
    Αντίλογος
    40
    201
    280
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • I
      ililias last edited by

Αστυνομία: Έχει δει κανείς να σταματάνε τα τριήμερα γλέντια τους, όπου μετά τις 3 το πρωί και μέχρι το ξημέρωμα είναι όλοι ξάπλα, στουπί στο μεθύσι και το μόνο που 'παίζει' είναι τα όργανα στη διαπασών; Για τολμήστε κάτι αντίστοιχο στις 23:00 στο μπαλκόνι σας και θα καταλάβετε τη διαφορά.
      Αυτοκίνηση: Έχετε δει αυτοκίνητο τσιγγάνων, από αυτά που φορτώνουν μέχρι ... το Θεό, να το σταματάει η τροχαία; Η εφορία, τουλάχιστον; Έχετε δει κάτι χρέπια που κυκλοφορούν; ΚΤΕΟ, περνάνε;
      Πολεοδομία: Ρε παιδιά, κατέληξε φίλος να περάσει αυτόφωρο γιατί τσιμεντόστρωνε την αυλή του δίχως άδεια. Θέλετε να μιλήσουμε για τους καταυλισμούς των τσιγγάνων, τις καταλήψεις Δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων ή ακόμα και για τις γειτονιές όπου χτίζουν κανονικά σπίτια, τελείως παράνομα, φυσικά, χωρίς άδειες και πολεοδομικό σχεδιασμό - και μετά, απλά, συνδέονται με φως - νερό - τηλέφωνο; Αποχετεύσεις; Στους 'δρόμους', βέβαια!
      Πολιτική ηγεσία: Θα έχετε δει κατά καιρούς 'δημοσιογραφικές έρευνες', όπου 'οι καημένοι οι τσιγγάνοι' εμφανίζονται δίχως σπίτια και, τελικά, το Κράτος τους στέλνει λυόμενα ή προκατασκευασμένα, ή τους κατασκευάζει καταυλισμούς; Όταν τελειώνουν, γιατί δεν έρχονται κι από εμένα; Θέλω κι εγώ ένα αυθαίρετο προκατ.
      Τους έχετε δει να κόβουν απόδειξη ταμειακής μηχανής, στις λαϊκές, στους δρόμους, όπου τεσπα πουλάνε πράγματα; Το τεκμήριο διαβίωσης δεν τους έπιανε, όταν με χαρτί απορίας κυκλοφορούσαν με Merc S;
      Έχω την αίσθηση, μερικές φορές, ότι οι περί πολυτέκνων αποφάσεις παίρνονται γι' αυτούς! Γιατί όλα σχεδόν τα οικονομικά ευεργετήματα υπέρ των πολυτέκνων, δίνονται σε όποιους κάνουν φορολογική δήλωση ... πείνας! Ποιός Έλληνας με εισόδημα κάτω από 20.000 € μπορεί να αντεπεξέλθει με >4 παιδιά;;; Μη μου πείτε 'και όμως', γιατί αν έχουμε κάποιες τέτοιες Ελληνικές οικογένειες, οι τσιγγάνικες είναι όλες.
      Όλη αυτή η ατιμωρησία, από την άλλη, τους έχει αφήσει τελείως στο περιθώριο! Καμία περίπτωση αφομοίωσης με τον υπόλοιπο πληθυσμό δεν υπάρχει (κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τη νέα γενιά, βλέπω επί τέλους έστω και λίγα νέα παιδιά στο δρόμο), ενώ το λεξιλόγιό τους περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα. Τι στο καλό, τόσοι άνθρωποι είναι, πόσους επιστήμονες βγάζουν κάθε χρόνο; Όλες οι άλλες φυλές έχουν και φοιτητές, πόσους τσιγγάνους έχετε δει στα Πανεπιστήμια; Πόσους έχουμε στ 4τφ;
      Ε, λοιπόν, εγώ όλα αυτά δεν τα θεωρώ τυχαία. Δεν θέλω να ξεκινήσω καμιά θεωρία συνωμοσίας, αλλά κάτι στην υπόθεση αυτή δεν μου πηγαίνει καλά. Δυστυχισμένοι άνθρωποι φοβάμαι ότι είναι. Φαίνεται ότι ζουν για ένα σκοπό, που όμως τελικά δεν νομίζω ότι είναι η δημιουργία δικής τους πατρίδας, όπως κάποιοι (ακόμα κι απ' τους ίδιους) λένε.
      Συνομήλικός μου τσιγγάνος, είναι υπερπολύτεκνος κι έχει ήδη 8 εγγόνια! Μέχρι να τελειώσει το πρώτο μου παιδί τις σπουδές του, αυτός θα έχει δισέγγονα! Άν ζει, γιατί δεν έχω δει και πολλούς γέρους............

ΥΓ. Σας μπέρδεψα; Μα δεν είναι απλό θέμα, μπερδεμένο είναι - και πολύ μάλιστα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • K
        krieza last edited by

Ο χρήστης D-Jet έγραψε:

...** η Ελλάδα που θα μπορούσε να έχει έναν σπουδαίο επιστήμονα στο δυναμικό της (και φυσικά θα τον έχει η Αλβανία πλέον και με το δίκιο του);**...

Σιγά τα ωά! αυτός μας έλειψε για να απικτήσει η Ελλάδα εναν σπουδαίο επιστήμονα! Σε σχεδόν όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, σε κάθε πανεπιστήμιο έχει έδρα καθηγητού, Ελληνας. τον τσενάι χριαστήκαμε;

Διάβασε αυτό που γράφω και το πως μου απαντάς αργά αργά...
        Ναι, σε κάθε ξένο πανεπιστήμιο έχουμε και έναν Έλληνα που κατέχει έδρα. Ωραία, και;
        Στην Ελλάδα έχουμε σπουδαίους επιστήμονες;
        Μπράβο μας που όσους είχαμε φροντίσαμε να τους διώξουμε (και τον Τσενάι και τον κάθε Τσενάι παρέα)... Γιαυτό και δουλεύουμε για να μας τα τρώνε οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι και να κρατάνε και τα καλύτερα από τα παιδιά μας (αφού είμαστε αρκετά ζώα για να μην τα κρατήσουμε εμείς)...

Ναι αλλα οποιος τολμησει και μιλησει για Ιδιωτικα Πανεπιστημια θα ξεσηκωθουν και οι Καρυατιδες.....

Αστο αγαπητε μου μη το ψαχνεις γιατι οι Ελληνες φευγουν γιατι θα χρειαστουμε 500 σελιδες....

• T
          tazio last edited by

Ο χρήστης jm000 έγραψε:

Ελληνικά μυαλά δεν υπάρχουν. Στα αρβανίτικα στηριζόμαστε.

Αλλο αρβανίτικα και άλλο Αλβανικά

Άλλο;

• T
            tiger last edited by

ililias,αν διαβασει κανεις το ποστ σου,συμπεραίνει οτι οι τσιγγάνοι περνούν ζωή και κότα,εχουν ολοι απο μια αφορολόγητη mercedes 600 και ενα σπιτι με φως-νερο-τηλ δωρεαν απο το κράτος.
            Η αστυνομια-τροχαια ασχολειται μαζι τους,και μαλιστα πολυ.Ενιοτε πυροβολα και πισωπλατα καποιους απο αυτους...

• T
              techadmin admin last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:
              ililias,αν διαβασει κανεις το ποστ σου,συμπεραίνει οτι οι τσιγγάνοι περνούν ζωή και κότα,εχουν ολοι απο μια αφορολόγητη mercedes 600 και ενα σπιτι με φως-νερο-τηλ δωρεαν απο το κράτος.
              Η αστυνομια-τροχαια ασχολειται μαζι τους,και μαλιστα πολυ.Ενιοτε πυροβολα και πισωπλατα καποιους απο αυτους...

Έγινε ΜΙΑ και μοναδική φορά και το κάνουμε ζήτημα...

Για όλους τους τραμπουκισμούς που προκαλούν αυτοί, δεν λέμε κάτι;

• S
                skullone last edited by

Όχι, γιατί θα μας πουν 'φασίστες' οι έχοντες διδακτορικό δημοκρατικής ευαισθησίας. Εδώ βγήκε το 'Δίκτυο' και ανησυχούσε για τα... 'ανθρώπινα δικαιώματα' του ληστή, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος. Το 'Δίκτυο' που δεν έδωσε ποτέ ούτε μισό κώλο σημασία στα ανθρώπινα δικαιώματα κανενός πολίτη.

Αλλά ξέχασα...

Εμείς δεν είμαστε αναρχικοί, δε σπάμε βιτρίνες και δεν καίμε αυτοκίνητα και πανεπιστήμια.

• L
                  lkar last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

και πιτσιρικά με Mini πυροβόλησε (όταν την έκανε από μπλόκο) η αστυνομία και σήμερα της έφυγε άλλος ένας μέσα από το τμήμα

• J
                    jimmcom last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Το να υποστηριζεις τετοιου ειδους ανθρωπους οπως γυφτους και αλβανους ειναι λαθος και ισως να φταιει και η σταση αυτη για την κατασταση που ειμαστε σημερα.Εχουν αποπειραθει να με κλεψουν αλβανοι στο δρομο 5 φορες σε 3 χρονια και μενω πλ.βικτωριας.Ενος φιλου τον πατερα τον κλεψανε τον χτυπησαν και προσπαθησαν να τον ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ (Γυφτοι) στον ασπροπυργο.Δεν ημουν ρατσιστης ουτε καν ασχολιομουν με τις εν λογω φυλες αλλα τωρα δεν εχει αλλη κατανοηση,μετα απο σπασμενο πλευρο, χτυπημενο κεφαλι και αρκετο ξυλικι μου τελειωσε.Σιγουρα υπαρχουν και νοικοκυριδες αλβανοι και γυφτοι αλλα ειναι λιγοι.Οποιος με πλησιασει ξανα απο δαυτους βραδυ με περιεργο σκοπο εχει πεσει χωρις 2η κουβεντα, θα τον στειλω αδιαβαστο
                    Ευτυχως που εχουν κανει μαγκιες μονο σε εμενα και οχι στην αδερφη μου π.χ.γιατι μετα θα τους παρω σβαρνα ολους,σωστο η λαθος λιγο με νοιαζει,δεν πειραζω κανεναν και το ιδιο απαιτω και απο τους αλλους ειτε ειναι γυφτοι ειτε αλβανοι ειτε ελληνες

Άρα, αν πειράξει Έλληνας την αδελφή σου, θα μας πάρεις σβάρνα όλους;;;

Δεν ειπα κατι τετοιο

• K
                      krieza last edited by

Ο χρήστης tazio έγραψε:

Άλλο;

Aκριβως.
                      Οι Αρβανιτες με τους αλβανους εχουν τοση σχεση οσο η φυλη Καλας του Πακισταν με τους σημερινους Ελληνες.
                      Μονο που για τους Καλας ειναι τιμη να λενε οτι καταγονται απο στρατιωτες του Μ.Αλεξανδρου.

Σου σινιστω να μην πεις ενα Αρβανιτη Αλβανο αν δεν εχεις κλεισει πρωτα δωματιο σε εντατικη καποιου νοσοκομειου

• S
                        silencer51 last edited by

Με θλίβουν αρκετά ποστ σε αυτό το θρεντ... Κατι ατάκες του στυλ 'να τους αφανήσουμε!', 'δεν είναι άνθρωποι αυτοί!' 'δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτοί ειναι αλβανοί/γύφτοι/μελαμψοί!' κ.λ.π. απο επίδοξους Αδόλφους (ας μου συγχωρεθεί ο βαρύς χαρακτηρισμός, αλλα αυτό μου ήρθε στο μυαλό) δεν πιστεύω οτι αρμόζουν σε φόρουμ των 4Τ...

Τετοια 'μαυρίλα' πάντως απο πολλούς δεν την περίμενα... Τέσπα.

• I
                          ililias last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:
                          ililias,αν διαβασει κανεις το ποστ σου,συμπεραίνει οτι οι τσιγγάνοι περνούν ζωή και κότα...

Δεν ήταν αυτή η επιδίωξή μου, άλλωστε πως να περνάς όταν ζεις (στην καλύτερη περίπτωση) κάπου που οι αποχετεύσεις τρέχουν στους δρόμους και οι αρρώστιες θερίζουν;
                          Ότι απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία λέω. Και ότι αυτή η ασυλία (νομίζω πως) τους βγαίνει σε κακό. Και ότι αδυνατούν να εκφραστούν, λόγω (όχι τυχαίας, λέω) αγραμματοσύνης. Και ότι είναι αποκομμένοι από τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και ότι ζουν στο περιθώριο, χωρίς ουσιαστική επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Και ότι (λόγω συνθηκών διαβίωσης) πεθαίνουν νέοι. Sounds like ζωή και κότα to you?
                          Αλλάζουμε;
                          Δικός μου άνθρωπος έχει παντρέψει τσιγγάνους, έχω φάει στα σπίτια τους - όπου χλιδή και βρώμα συνυπάρχουν. Αλλά αν κάποιος από αυτούς σε πειράξει και αμυνθείς, πρέπει να εξαφανιστείς ή περίμενε επίθεση από 1000. Ευγενείς έννοιες όπως ένας προς έναν, δεν υπάρχουν. Η φυλή απειλήθηκε; Καθαρίζουμε - και δε μιλάμε ποτέ για ένα χέρι ξύλο! Μετά, βέβαια, μπορεί μεταξύ τους να σφαχτούν. Κυριολεκτικά!
                          Η αστυνομία ίσως τους χρησιμοποιεί αλλού, αλλά δεν μου αρέσει να μένω τρεις νύχτες την εβδομάδα ξάγρυπνος επειδή κάποιος παντρεύεται ή βαπτίζεται.

Φίλε silencer51, αντί να χαρακτηρίζεις, **σκέψου **και **γράψε **τη **γνώμη **σου. Όλοι θα ωφεληθούμε, εσύ μπορεί να καταλάβεις καλύτερα και να βοηθήσεις να καταλάβουμε καλύτερα κι εμείς.

Έχουμε μια τάση να φέρνουμε το θέμα εκεί που το θέλουμε κάθε φορά, εδώ ξεκίνησε μια συζήτηση με αφορμή μια επίθεση που δέχτηκαν κάποιοι από πολλαπλάσιους.

Edit: Να γράψω κι άλλο ένα: Βλέπουμε στην TV κατά καιρούς χονδρές καμπάνες που πέφτουν σε μαγαζιά που πωλούν ληγμένα τρόφιμα. Τους γύφτους, γιατί δεν τους διώχνει κανείς από τις χωματερές; Τα μισά ληγμένα της Ελληνικής αγοράς διακινούνται από εκεί, από φέτα μέχρι κονσέρβες και κατεψυγμένα ψάρια! Και, βέβαια, μεγάλο ποσοστό από τα πιτσιρίκια που σκάβουν για το θησαυρό στα σκουπίδια περνάνε κάτι μήνες στα νοσοκομεία, αν τα προλάβουν...

• L
                            lokatzis last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:

...Η λύση-αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Για τους αλβανούς, συμφωνώ.
                            Για τους γύφτους, διαφωνώ! Φοβάμαι ότι δουλεύουν βάσει σχεδίου και η αστυνομία (ξέρει - δεν ξέρει) κάνει τα στραβά μάτια.
                            Η πολιτική ηγεσία, το ίδιο.
                            Αν σας ενδιαφέρει, να γράψω μερικά παραδείγματα.

Έχεις δίκιο. Κι εγώ με αφορμή όσα λέγονται για τους Αλβανούς έγραψα τα παραπάνω. Κι έχω γνώμη γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς. Για τους τσιγγάνους δεν έχω κατασταλάξει στο τι ακριβώς φταίει για την κατάσταση που επικρατεί. Γι' αυτό και ακούω με ενδιαφέρον τα όσα αναφέρονται εδώ μέσα.

• I
                              ililias last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
                              ...με αφορμή όσα λέγονται για τους Αλβανούς έγραψα τα παραπάνω. Κι έχω γνώμη γιατί έχω γνωρίσει αρκετούς....

Αυτό δεν σου έκανε ποτέ εντύπωση; Λίγοι (σε σχέση με τους τσιγγάνους) οι Αλβανοί και γνωρίζουμε όλοι αρκετούς. Τσιγγάνους, γιατί όχι;
                              Και τόσους Έλληνες γνωρίζουμε που έχουν παντρευτεί πχ Αλβανίδες.
                              Τσιγγάνες, όμως;
                              Έχω άδικο που λέω ότι σ' αυτή τη χώρα ζούμε σε μια μορφή αφασίας;

• J
                                jm000 last edited by

@silencer51

Αν εμενες (προφανώς δεν μενεις) κοντά με αυτους τους ανθρώπους θα είχες άλλες απόψεις, ίσως πιό σκληρές απο 'επίδοξους αδολφους' οπως χαρακτηρηστικά ειπες, δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι, ισως δικαίως, αντίθετοι με τις 'ρατσιστικές' αποψείς θυμάτων θέλετε να μας βγάλετε τρελούς; προσωπικά εγω, εχω δουλέψει σε λαϊκες αγορές και εχω συναναστραφεί αρκετες φορές με γύφτους! ΟΛΟΙ αλλα ΟΛΟΙ εχουν το μυαλό τους στην πουστιά και στην κλεψιά, ετσι μαθαινουν απο μικρά παιδιά! και ξύλο εχω φάει απο γύφτους, και θύμα κλοπής ειμαι,

(οταν επιασα επ'αυτοφώρο εναν να μπαινει στο κοντέινερ που εμενα σαν σεισμόπληκτος για να κλέψει, ηταν η πιο αλλοκοτη μέρα της ζωής μου, αφου όταν του είπα να φύγει απο το σπίτι μου, αυτός οχι μόνο δεν εφευγε αλλα φώναξε και άλλος τρείς για τσαμπουκά, στο ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ!!!, τους εδειρα ΑΓΡΙΑ και τους τρείς , οχι στο play station, ευτυχώς δεν συνεχίστηκε το θέμα).

στο δικαστήριο, στην υπόθεση που επιτέθηκαν στον πατέρα μου και στον αδελφό μου, μας επιτέθηκε η δικαστής γιατί ενω ειναι φτωχοι και κακομοιρηδες, δεν τους αφήσαμε να κλέψουν!

τι αλλο να πεις;;;

• L
                                  lakonas67 last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

Άλλο;

Aκριβως.
                                  Οι Αρβανιτες με τους αλβανους εχουν τοση σχεση οσο η φυλη Καλας του Πακισταν με τους σημερινους Ελληνες.
                                  Μονο που για τους Καλας ειναι τιμη να λενε οτι καταγονται απο στρατιωτες του Μ.Αλεξανδρου.

Σου σινιστω να μην πεις ενα Αρβανιτη Αλβανο αν δεν εχεις κλεισει πρωτα δωματιο σε εντατικη καποιου νοσοκομειου

OI ARBANITES EINE ALBANOI POU EXOUN APOXTHSH ELHNIKH SYNHDHSH.EINE YPOLIMATA APO THN TOURKOKRATIA

• A
                                    alfisti_gr last edited by

Κατ'αρχήν φίλε jm000, και οι λοιποί, οποιαδήποτε αναγωγή συμπεριφορών/χαρακτηρισμών σε επίπεδο λαών, είναι μορφή άκρατου ρατσισμού, και εν τέλει ασταθές επιχείρημα. Επίσης το ότι τους έδειρες, δεν είναι κατόρθωμα, απλά δείχνει ότι έγινες αυτό ακριβώς που κριτικάρεις.
                                    Θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Η δικιά μου επαφή με Αλβανούς υπήρξε και στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό.
                                    Στην Ελλάδα λοιπόν χτίζαμε ένα σπίτι, και προσλάβαμε έναν Αλβανό για να μας κάνει την εξωτερική περίφραξη. Αυτός ο άνθρωπος δούλευε κανονικά 8ωρα, με δουλειές και ρυθμούς που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας της περιοχής. Στο τέλος η μητέρα μου του έδινε ένα πιάτο φαγητό, και τα μάτια του άνηγαν σαν να του είχε χαρήσει κάποιος ferrari. Ήταν γεωπόνος στην Αλβανία, αλλά αναγκάστηκε να φύγει μετά τις πολιτικές αναταραχές. Τώρα πρόσφατα, αφού τελείωσε την δουλεία, ο πατέρας μου του έκοψε και 10 ένσημα. Είναι και 50 χρονών και αμφιβάλλω για πόσο ακόμα θα μπορεί να δουλεύει, έχει και 2 παιδάκια.
                                    Σε ακαδημαικό επίπεδο γνώρισα αρκετούς Αλβανούς στις Η.Π.Α., ένα καλοκαίρι που είμουν στην IBM. Ο ένας μάλιστα ήταν στο full-time staff, και για να μιλήσεις μαζί του έπρεπε να κλείσεις ραντεβού. Οι άλλοι εκπαιδευόμενοι όπως και εγώ. Άνθρωποι με απίστευτοι πνευματική διαύγεια, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν και έφτασαν ψηλά. Αλλά και τώρα στην Σουηδία όπου βρίσκομαι υπάρχουν Αλβανοί τόσο στην Ericsson, όπου δουλεύω όσο και στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Αυτά για όσους υποτιμούν την νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων με λόγια του καναπέ.
                                    Περιττό να σας πώ ότι η Σουηδία είναι τόσο ανεπτυγμένη διότι έχει καταργήσει την εικόνα του φτωχού εργάτη μετανάστη (οπως ακριβώς βλέπουμε εμείς τους Αλβανούς, ή τουλάχιστον προσπαθούν να μας περάσουν), και όποιον πραγματικά αξίζει τον προωθούν και τον πληρώνουν είτε είναι από το Bangladesh, είτε από την Αλβανία, ή από την Ελλάδα. Εδώ πήγε ένα παιδάκι να σηκώσει την σημαία επειδή αρίστευσε και τα κοράκια των media πέσανε να το φάνε, απίστευτα οπισθοδρομική Ελληνική κοινωνία !
                                    Όσον αφορά τους ανθίγγανους, ακόμα θυμάμαι όταν είχαν έλθει οι άνθρωποι με τα τροχόσπιτά τους να πάρουν λίγο νεράκι από την δημοτική βρύση. Αμέσως ήρθε περιπολικό και τους έδιωξε, με εντολή των γειτόνων, καθώς λέει φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους. Νερό τελικά τους έδωσα εγώ από την βρύση έξω από το σπίτι, και σε αντάλλαγμα μου είπανε ευχαριστώ και μου έδωσαν ένα μικρό χαλάκι, από αυτά που πουλούσαν. Απλοί και καλοσυνάτοι άνθρωποι, με νομαδικό τρόπο ζωής, που φτύνουν την κοινωνία και τους καθωσπρεπισμούς της κατάμουτρα και ζουν όπως τους αρέσει. Μακάρι όλοι να είχαμε την δύναμη και το θάρρος τους.

Βέβαια, αυτός ο ρατσισμός που παρατηρείται σε αυτό το forum, δεν σταματάει εδώ, είναι δηλαδή γενικότερο φαινόμενο της Ελληνικής κοινωνίας. Ο νεοέλληνας συνεχώς βομβαρδίζεται από ρατσιστικές συμπεριφορές. Κύριος (αλλά όχι ο μόνος) υπεθύνος είναι η τηλεόραση, με εκπομπές που προβάλλουν λάθος πρότυπα και καταδικάζουν συμπεριφορές και ανθρώπους.

«...η τηλεόραση διδάσκει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο σημαντικοί από άλλους ανθρώπους. Αφροαμερικάνοι, Ασιάτες, Λατίνοι και Ινδιάνοι εμφανίζονται συχνά ωα, απατεώνες, απαγωγείς παιδιών και αχρείοι. Είναι τα «κακά παιδιά». Οι γυναίκες είναι συνήθως μητέρες και γραμματείς. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συγκρίνουν αυτά τα τηλεοπτικά στερεότυπα με τις εμπειρίες τους, τα βοηθάμε να κατανοήσουν και να διαχωρίσουν τον πραγματικό κόσμο από αυτόν της τηλεόρασης» (Davis, J. F., 1991, 'Five Important Ideas To Teach Your Kids About TV.' Media & Values n52-53

«Στα παιδικά προγράμματα , η παρουσία των ατόμων από τις μειονοτικές ομάδες είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη. Από την ανάλυση προκύπτει μια ισχυρή τάση περιορισμού της εμφάνισης ατόμων από μειονότητες από τα εμπορικά δίκτυα. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι μόλις τρεις σε κάθε 20 εκπομπές και είναι όλοι Αφρο-αμερικανοί. Ισπανόφωνοι, Ασιάτες, Ινδιάνοι και εκπρόσωποι άλλων μειονοτικών ομάδων δεν εμφανίζονται καθόλου. Ακόμη και για τους Αφρο-αμερικανούς υπάρχουν στερεότυπα. Εμφανίζονται σε βοηθητικές εργασίες και ποτέ δεν παρουσιάζονται μαύρα αγόρια να παίζουν με λευκά κορίτσια. Διαφορετικά είναι τα αποτελέσματα στη δημόσια τηλεόραση όπου η παρουσία των μειονοτικών ομάδων είναι πολύ καλύτερη, με την συχνή παρουσίαση ατόμων με διαφορετική προέλευση σε καλές σχέσεις μεταξύ τους».(Greenberg, B.S., & Brand, J.E. (1993). Cultural diversity on Saturday morning television. In Children and television in a changing socio-cultural world. (pp132-142). Newbury Park.)

Θα σας πείραζε αν βλέπατε έναν Αλβανό τραγουδιστή πρώτο τραπέζι πίστα; Η ίσως κάποιον τσιγγάνο να μένει δίπλα σας, με το τροχόσπιτό του; Μήπως το μυαλό σας θα πήγαινε αυτομάτως στην κλεψιά και την απατεωνιά; Μήπως αυτό δεν προβάλλει η σύγχρονη ελληνική τηλεόραση με την προβολή σειρών με τσιγγάνους και αλβανούς (δείτε πρόσφατα παραδείγματα);

Τελειώνοντας θα ήθελα να πώ πως αυτό που μου προξένησε περισσότερη αηδία είναι οι γενικολογίες του στύλ οι 'Αλβανοί και οι φάρα τους', 'όλοι μα όλοι', κτλπ. Πώς είναι δυνατόν να καταδικάζουμε έναν ολόκληρο λαό; Ποιός μας έδωσε το δικαίωμα; Μήπως εμείς είμαστε καλύτεροι; Μήπως υπάρχουν κακοί άνθρωποι/συμπεριφορές και όχοι κακοί λαοί; Για να προσέχουμε λίγο γιατί, έχουν οι καιροί γυρίσματα.
                                    Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν θα τα διαβάσουν όλα αυτά, αλλά είμαι 23 χρονών και δικαιούμαι να οραματίζομαι έναν κόσμο καλύτερο, με λιγότερο κοινωνικό ρατσισμό. Θα τελειώσω με ένα όχι εντελώς άσχετο σχόλειο του γνωστού αντι-μακαρθιστή Edward Murrow:
                                    Καληνύχτα σας και καλή τύχη ...

• J
                                      jm000 last edited by

Οι αρβανίτες δεν έχουν αμεση σχέση με την τουρκοκρατία ανιστόριτε συνομιλιτή! ειναι στην Ελλαδα πρίν πατήσουν οι τουρκοι, πιο συγκεριμμένα ειναι απο τα τέλη του 12ου αιώνα, ήρθαν όντως απο την περιοχή της σημερινής αλβανίας, μόνο που τότε δεν υπηρχαν αλβανοι εκει! ηταν έλληνες οι οποιοι μεταφέρθηκαν σαν σκλάβοι στην Αττική η οποια ειχε ερημώσει απο διαφορες μάχες (αν δεν κανω λάθος με τους Βενετους). Ειναι Ελληνες και όχι κατι άλλο! προτείνω να ειμαστε πιο προσεκτικοι με αυτα που λέμε! φιλικά...

• J
                                        jm000 last edited by

Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
                                        Κατ'αρχήν φίλε jm000, και οι λοιποί, οποιαδήποτε αναγωγή συμπεριφορών/χαρακτηρισμών σε επίπεδο λαών, είναι μορφή άκρατου ρατσισμού, και εν τέλει ασταθές επιχείρημα. Επίσης το ότι τους έδειρες, δεν είναι κατόρθωμα, απλά δείχνει ότι έγινες αυτό ακριβώς που κριτικάρεις.
                                        Θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Η δικιά μου επαφή με Αλβανούς υπήρξε και στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό.
                                        Στην Ελλάδα λοιπόν χτίζαμε ένα σπίτι, και προσλάβαμε έναν Αλβανό για να μας κάνει την εξωτερική περίφραξη. Αυτός ο άνθρωπος δούλευε κανονικά 8ωρα, με δουλειές και ρυθμούς που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας της περιοχής. Στο τέλος η μητέρα μου του έδινε ένα πιάτο φαγητό, και τα μάτια του άνηγαν σαν να του είχε χαρήσει κάποιος ferrari. Ήταν γεωπόνος στην Αλβανία, αλλά αναγκάστηκε να φύγει μετά τις πολιτικές αναταραχές. Τώρα πρόσφατα, αφού τελείωσε την δουλεία, ο πατέρας μου του έκοψε και 10 ένσημα. Είναι και 50 χρονών και αμφιβάλλω για πόσο ακόμα θα μπορεί να δουλεύει, έχει και 2 παιδάκια.
                                        Σε ακαδημαικό επίπεδο γνώρισα αρκετούς Αλβανούς στις Η.Π.Α., ένα καλοκαίρι που είμουν στην IBM. Ο ένας μάλιστα ήταν στο full-time staff, και για να μιλήσεις μαζί του έπρεπε να κλείσεις ραντεβού. Οι άλλοι εκπαιδευόμενοι όπως και εγώ. Άνθρωποι με απίστευτοι πνευματική διαύγεια, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν και έφτασαν ψηλά. Αλλά και τώρα στην Σουηδία όπου βρίσκομαι υπάρχουν Αλβανοί τόσο στην Ericsson, όπου δουλεύω όσο και στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Αυτά για όσους υποτιμούν την νοημοσύνη αυτών των ανθρώπων με λόγια του καναπέ.
                                        Περιττό να σας πώ ότι η Σουηδία είναι τόσο ανεπτυγμένη διότι έχει καταργήσει την εικόνα του φτωχού εργάτη μετανάστη (οπως ακριβώς βλέπουμε εμείς τους Αλβανούς, ή τουλάχιστον προσπαθούν να μας περάσουν), και όποιον πραγματικά αξίζει τον προωθούν και τον πληρώνουν είτε είναι από το Bangladesh, είτε από την Αλβανία, ή από την Ελλάδα. Εδώ πήγε ένα παιδάκι να σηκώσει την σημαία επειδή αρίστευσε και τα κοράκια των media πέσανε να το φάνε, απίστευτα οπισθοδρομική Ελληνική κοινωνία !
                                        Όσον αφορά τους ανθίγγανους, ακόμα θυμάμαι όταν είχαν έλθει οι άνθρωποι με τα τροχόσπιτά τους να πάρουν λίγο νεράκι από την δημοτική βρύση. Αμέσως ήρθε περιπολικό και τους έδιωξε, με εντολή των γειτόνων, καθώς λέει φοβόντουσαν για την ασφάλειά τους. Νερό τελικά τους έδωσα εγώ από την βρύση έξω από το σπίτι, και σε αντάλλαγμα μου είπανε ευχαριστώ και μου έδωσαν ένα μικρό χαλάκι, από αυτά που πουλούσαν. Απλοί και καλοσυνάτοι άνθρωποι, με νομαδικό τρόπο ζωής, που φτύνουν την κοινωνία και τους καθωσπρεπισμούς της κατάμουτρα και ζουν όπως τους αρέσει. Μακάρι όλοι να είχαμε την δύναμη και το θάρρος τους.

Βέβαια, αυτός ο ρατσισμός που παρατηρείται σε αυτό το forum, δεν σταματάει εδώ, είναι δηλαδή γενικότερο φαινόμενο της Ελληνικής κοινωνίας. Ο νεοέλληνας συνεχώς βομβαρδίζεται από ρατσιστικές συμπεριφορές. Κύριος (αλλά όχι ο μόνος) υπεθύνος είναι η τηλεόραση, με εκπομπές που προβάλλουν λάθος πρότυπα και καταδικάζουν συμπεριφορές και ανθρώπους.

«...η τηλεόραση διδάσκει ότι κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο σημαντικοί από άλλους ανθρώπους. Αφροαμερικάνοι, Ασιάτες, Λατίνοι και Ινδιάνοι εμφανίζονται συχνά ωα, απατεώνες, απαγωγείς παιδιών και αχρείοι. Είναι τα «κακά παιδιά». Οι γυναίκες είναι συνήθως μητέρες και γραμματείς. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συγκρίνουν αυτά τα τηλεοπτικά στερεότυπα με τις εμπειρίες τους, τα βοηθάμε να κατανοήσουν και να διαχωρίσουν τον πραγματικό κόσμο από αυτόν της τηλεόρασης» (Davis, J. F., 1991, 'Five Important Ideas To Teach Your Kids About TV.' Media & Values n52-53

«Στα παιδικά προγράμματα , η παρουσία των ατόμων από τις μειονοτικές ομάδες είναι περιορισμένη ή ανύπαρκτη. Από την ανάλυση προκύπτει μια ισχυρή τάση περιορισμού της εμφάνισης ατόμων από μειονότητες από τα εμπορικά δίκτυα. Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται είναι μόλις τρεις σε κάθε 20 εκπομπές και είναι όλοι Αφρο-αμερικανοί. Ισπανόφωνοι, Ασιάτες, Ινδιάνοι και εκπρόσωποι άλλων μειονοτικών ομάδων δεν εμφανίζονται καθόλου. Ακόμη και για τους Αφρο-αμερικανούς υπάρχουν στερεότυπα. Εμφανίζονται σε βοηθητικές εργασίες και ποτέ δεν παρουσιάζονται μαύρα αγόρια να παίζουν με λευκά κορίτσια. Διαφορετικά είναι τα αποτελέσματα στη δημόσια τηλεόραση όπου η παρουσία των μειονοτικών ομάδων είναι πολύ καλύτερη, με την συχνή παρουσίαση ατόμων με διαφορετική προέλευση σε καλές σχέσεις μεταξύ τους».(Greenberg, B.S., & Brand, J.E. (1993). Cultural diversity on Saturday morning television. In Children and television in a changing socio-cultural world. (pp132-142). Newbury Park.)

Θα σας πείραζε αν βλέπατε έναν Αλβανό τραγουδιστή πρώτο τραπέζι πίστα; Η ίσως κάποιον τσιγγάνο να μένει δίπλα σας, με το τροχόσπιτό του; Μήπως το μυαλό σας θα πήγαινε αυτομάτως στην κλεψιά και την απατεωνιά; Μήπως αυτό δεν προβάλλει η σύγχρονη ελληνική τηλεόραση με την προβολή σειρών με τσιγγάνους και αλβανούς (δείτε πρόσφατα παραδείγματα);

Τελειώνοντας θα ήθελα να πώ πως αυτό που μου προξένησε περισσότερη αηδία είναι οι γενικολογίες του στύλ οι 'Αλβανοί και οι φάρα τους', 'όλοι μα όλοι', κτλπ. Πώς είναι δυνατόν να καταδικάζουμε έναν ολόκληρο λαό; Ποιός μας έδωσε το δικαίωμα; Μήπως εμείς είμαστε καλύτεροι; Μήπως υπάρχουν κακοί άνθρωποι/συμπεριφορές και όχοι κακοί λαοί; Για να προσέχουμε λίγο γιατί, έχουν οι καιροί γυρίσματα.
                                        Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν θα τα διαβάσουν όλα αυτά, αλλά είμαι 23 χρονών και δικαιούμαι να οραματίζομαι έναν κόσμο καλύτερο, με λιγότερο κοινωνικό ρατσισμό. Θα τελειώσω με ένα όχι εντελώς άσχετο σχόλειο του γνωστού αντι-μακαρθιστή Edward Murrow:
                                        Καληνύχτα σας και καλή τύχη ...

Ολα αυτα που λές καλά και αγια... αλλα αν άφηνες την στοκχόλμη και ερχόσουν στα Ανω Λιόσια ειμαι σίγουρος οτι θα αλλάξεις γνώμη! δεν θα σου πω τιποτε άλλο γιατί προφανός δεν θελεις να καταλάβεις οτι δεν ειναι παντου στοκχόλμη!

EDIT: Ειμαι σίγουρος ότι οι αλβανικής καταγωγής συνεργάτες σου δεν εχουν κάνει ουτε μία στραβή όσο ζουν και εργάζονται στην χωρα που ζεις και εσυ! γιατι σέβονται τους αλλους με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να απολαμβάνουν τον ιδιο σεβασμο και απο εσενα! και Αριστα πράτουν! δεν ειπε κανεις το αντιθετο! και για να μην παρεξηγηθώ δεν ισοπέδωσα τους Αλβανους χαρακτηρηζοντας τους όλους εγκληματιες Αλήτες κοκ... εχω γνωστους Αλβανους που ειναι χρόνια στην Ελλαδα και ειναι καλοι φίλοι τους οποιους εκτιμώ αφανταστα! αυτους που ΙΣΟΠΕΔΩΝΩ ειναι οι γύφτοι! οι λόγοι αναγράφονται απο μένα και απο άλλους πιο πάνω...

• I
                                          ililias last edited by

Ο χρήστης alfisti_gr έγραψε:
                                          ......

Φίλε, πόσες αντίστοιχες ιστορίες έχεις να μας διηγηθείς με τσιγγάνους; Πόσους είδες σε αντίστοιχες θέσεις ακαδημαϊκού επιπέδου;
                                          Έχεις καταλάβει γιατί;

...Καληνύχτα σας και καλή τύχη ...

Επίσης.

• J
                                            jimmcom last edited by

@jim000
                                            ΣΩΣΤΟΣ

• First post
                                              Last post
                                            • 1