Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 5 / 5
    Περί αυτοκίνησης
    3
    94
    2011
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      trackler last edited by

εχω τα πανια autoshock.οι εντυπωσεις που εχω ειναι παρα πολυ καλες.πολυ καλο κρατημα σε χιονι και παγο.ευκολια τοποθετησεις κτλ κτλ.αυτο που δεν εχω διαπιστωσει ακομα και εχω ακουσει απο μερικους,ειναι οτι σκιζονται ευκολα.εγω γιατι ρε γμτ δεν τις εχω σκισει?οταν λεμε οτι σε στεγνο δεν της χρησιμοποιουμε εννοουμε οτι σε στεγνο τις βγαζουμε.τις περπατησα επιτηδες σε στεγνο δρομο για περιπου 2 χλμ με ταχυτητα οχι μεγαλυτερη απο 30 χλμ.δεν επαθαν τιποτα.ε τι αλλο να ζητησεις λοιπον?για μενα ειναι κορυφη.αν χαλασουν παλι τετοια θα παρω.
      τις αγορασα 95 ευρω και ειναι autoshock!οχι οι αλλες οι φθηνες (fix & go) νομιζω λεγονται και ο βενζινας φιλος μου που πηρα τα autoshock,εχει τις φθηνες 75 ευρω.για 20 ευρω διαφορα προτιμησα το νορβηγικο προιον και οχι το αλλο που ειναι γαλλικο(ο βενζινας μου ειπε) χωρις αυτο να συμαινει οτι δεν ειναι καλα.απλα στα φθηνα ειδα οτι η πλεξη ειναι λιγο πιο αραιη.το μειονεκτημα των autoshock ειναι οτι δεν υπαρχουν για μεγαλα νουμερα ζαντες και ετσι φιλος αναγκαστηκε να παρει τα φθηνα.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • T
        trackler last edited by

Ο χρήστης trackler έγραψε:
        αυτο που δεν εχω διαπιστωσει ακομα και εχω ακουσει απο μερικους,ειναι οτι σκιζονται ευκολα.εγω γιατι ρε γμτ δεν τις εχω σκισει?

τελικα τα καταφερα και τις εσκισα!
        τις μερες αυτες στο χωριο μου υπαρχει αρκετο χιονι-παγος οπως και αλλου βεβαια.αρα λοιπον τα καλτσακια μονιμα φορεμενα στο αυτοκινητο για δυο μερες,στο τελος τις πρωτης μερας ομως η αριστερη καλτσα με αποχαιρετησε καθως εφτασε στο τερμα της ζωης της :!: το πιο πιθανο ειναι απο οχι τελεια εφαρμογη,πραγμα ιδιαιτερως δυσκολο οταν το αυτοκινητο δεν ειναι σε αναβατοριο κρεμασμενο και ο καιρος δεν ειναι ζεστος.με θερμοκρασια κοντα στο μειον και το αυτοκινητο να παταει κατω δυσκολα καποιος μπορει να κανει την τελεια τοποθετηση,πραγμα που δεν θα επρεπε κατα την γνωμη μου.το ενα καλτσακι λοιπον σκιστηκε στο σημειο οπου ενωνεται το πανι που παταει στον δρομο με το πλεχτο τμημα που ειναι στα πλαγια του ελαστικου.αυτο εγινε για ενα και μονο λογο,απο το πλεχτο τμημα περναει εσωτερικα χιονι και καθεται αναμεσα στο ελαστικο και στο πλεχτο,με αποτελεσμα οταν το χιονι παγωσει η οταν μαζευτει αρκετη ποσοστητα,μολις ζοριστει λιγο κοβεται το πλεχτο τμημα απο το πανι που παταει το λαστιχο κατω.μονο αυτο ειναι το προβλημα τους που διαπιστωσα εγω στην σχεδον 2μηνη παρεα που τα ειχα και χρησιμοποιοντας τα για οχι πανω απο 300 χλμ.
        αρα λοιπον τα autoshock ειναι υποδυεστερη επιλογη σε σχεση με τα αλλα που ονομαζονται fix&go νομιζω,που ειναι σε μαυρη υφασματινη σακουλα με κιτρινο μπλε χρωμα,τα οποια,στο σημειο οπου τα autoshock εχουν το πλεχτο τμημα για να αεριζονται τα φρενα και καλα(λες και μεσα στην παγωνια και με χαμηλες ταχυτητες εχουν προβλημα τα φρενα)τα fix&go,εχουν υφασματινο εντελως κλειστο πανι οπου δεν περναει χιονι.αυτα λοιπον θα ειναι η επομενη αγορα μου καθως τα θεωρω πολυ καλυτερα.και ειναι και φθηνοτερα καμια 20αρια ευρω.

• K
          kantoniou last edited by

Μονο που και τα fix & go εχουν κι αυτα κατι μικρες στρογγυλες οπες, απο τις οποιες πιθανοτατα περναει καποια ποσοτητα χιονιου. Εγω τα αγορασα, αλλα δεν τα χρησιμοποιησα ακομη.

• T
            tpapo last edited by

Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
            Μονο που και τα fix & go εχουν κι αυτα κατι μικρες στρογγυλες οπες, απο τις οποιες πιθανοτατα περναει καποια ποσοτητα χιονιου. Εγω τα αγορασα, αλλα δεν τα χρησιμοποιησα ακομη.

Ακριβώς

1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • C
              citastak last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:

Για σχάρες σκί θα μιλήσει κανείς;
              Γιατί κοιτάω και δεν ξέρω ποιά είναι η πιο βολική.
              Θα ήθελα τη γνώμη σας και την εμπειρία σας σχετικά με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ανάμεσα στις μαγνητικές και τις μπάρες
              Αν ξέρει κάποιος και για αυτές που τις κρεμάνε στη ρεζέρβα απο 4Χ4...

Φίλε μια λέξη στο θέμα = Thulle (Είναι μπροστά οι άνθρωποι)
              είναι πολύ καλές μετά από έξι χρόνια χρήσης δεν έχουν φθορά, δεν σφυρίζουν... ντρέπομαι που θα το πω αντέχουν μέχρι 200χλμ/ ώρα (δοκιμές σε άδειο δρόμο) .... παίρνουν τέσσερα ζευγάρια σκι κλειδώνουν πολύ καλά το μόνο μείον εκτινάσσεται η κατανάλωση στα ύψη!!!!!!

Thulle. Oi σουηδοί είναι πολύ μπροστα. Εχω αγοράσει σχάρα μεταφοράς ποδηλατου που μπαινει πισω. Πολυ καλή ποιότητα και πολυ καλη εφαρμογη. Αν υπαρχουν και για σκι, μην τα λυπηθεις.

• K
                kozo last edited by

Ο χρήστης trackler έγραψε:

αυτο που δεν εχω διαπιστωσει ακομα και εχω ακουσει απο μερικους,ειναι οτι σκιζονται ευκολα.εγω γιατι ρε γμτ δεν τις εχω σκισει?

τελικα τα καταφερα και τις εσκισα!
                τις μερες αυτες στο χωριο μου υπαρχει αρκετο χιονι-παγος οπως και αλλου βεβαια.αρα λοιπον τα καλτσακια μονιμα φορεμενα στο αυτοκινητο για δυο μερες,στο τελος τις πρωτης μερας ομως η αριστερη καλτσα με αποχαιρετησε καθως εφτασε στο τερμα της ζωης της :!: το πιο πιθανο ειναι απο οχι τελεια εφαρμογη,πραγμα ιδιαιτερως δυσκολο οταν το αυτοκινητο δεν ειναι σε αναβατοριο κρεμασμενο και ο καιρος δεν ειναι ζεστος.με θερμοκρασια κοντα στο μειον και το αυτοκινητο να παταει κατω δυσκολα καποιος μπορει να κανει την τελεια τοποθετηση,πραγμα που δεν θα επρεπε κατα την γνωμη μου.το ενα καλτσακι λοιπον σκιστηκε στο σημειο οπου ενωνεται το πανι που παταει στον δρομο με το πλεχτο τμημα που ειναι στα πλαγια του ελαστικου.αυτο εγινε για ενα και μονο λογο,απο το πλεχτο τμημα περναει εσωτερικα χιονι και καθεται αναμεσα στο ελαστικο και στο πλεχτο,με αποτελεσμα οταν το χιονι παγωσει η οταν μαζευτει αρκετη ποσοστητα,μολις ζοριστει λιγο κοβεται το πλεχτο τμημα απο το πανι που παταει το λαστιχο κατω.μονο αυτο ειναι το προβλημα τους που διαπιστωσα εγω στην σχεδον 2μηνη παρεα που τα ειχα και χρησιμοποιοντας τα για οχι πανω απο 300 χλμ.
                αρα λοιπον τα autoshock ειναι υποδυεστερη επιλογη σε σχεση με τα αλλα που ονομαζονται fix&go νομιζω,που ειναι σε μαυρη υφασματινη σακουλα με κιτρινο μπλε χρωμα,τα οποια,στο σημειο οπου τα autoshock εχουν το πλεχτο τμημα για να αεριζονται τα φρενα και καλα(λες και μεσα στην παγωνια και με χαμηλες ταχυτητες εχουν προβλημα τα φρενα)τα fix&go,εχουν υφασματινο εντελως κλειστο πανι οπου δεν περναει χιονι.αυτα λοιπον θα ειναι η επομενη αγορα μου καθως τα θεωρω πολυ καλυτερα.και ειναι και φθηνοτερα καμια 20αρια ευρω.

χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, νομιζω οτι αυτου του ειδους οι 'αλυσιδες' πρεπει να τις εχουμε πανω μονο οταν τις χρησιμοποιουμε και οχι μονιμα. και οταν τις βγαζουμε τις καθαριζουμε ωστε να ειναι ετοιμες προς χρηση την επομενη φορα

• G
                  gmak last edited by

Ο χρήστης kozo έγραψε:

Τελικα κατεληξα στις Spikes αφου τις βρηκα απο γνωστο λιγο μεταχειρισμενες σε καλη τιμη!

Ενα πολυ καλο συγκριτικο ειναι εδω:
                  http://library.techlink.gr/4t/article-m ... icle=10501

Aν είναι οι ακριβές spikes spider με την ερπύστρια έχει καλώς, ειδάλλως θα προτιμούσα [όπως και έκανα] το trak. Έχω δει να φεύγουν δοντάκια από spikes spider μπροστά μου αφού δεν έβρισκαν πρόσφυση σε ανηφόρα

• C
                    christos-lappas last edited by

http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=9137&start=45

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
                    Τις Spikes Spider Sport (αυτές που έχουν **και **αλυσίδα) τις είχα εγώ μέχρι που στον 3 χρόνο χρήσης κατά τας γραφάς έσπασε ο ένας πλαστικός βραχίονας και παρέδωσαν το πνεύμα . Ήταν σχετικά εύκολες στην τοποθέτηση, αλλά έπιαναν πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ, και προκαλούσαν πολλούς κραδασμους, σημαντικά περισσότερους από τις απλές αλυσίδες που χρησιμοποιώ τώρα. Επίσης, με το τιμόνι στριμένο σε φουρκέτες έβρισκαν στους θόλους.

Προχτές τις Spikes (χωρίς αλυσίδα) τις είδα στον Παναγιωταράκο με 500 + Ευρώ ( ), οπότε με συγχωρείτε, αλλά δεν θα (ξανα)πάρω. Για την ώρα ψάχνω απελπισμένα για autosock που να κάνουν σε μέγεθος 225/45/17.

• M
                      maxmara last edited by

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:

Τις Spikes Spider Sport (αυτές που έχουν **και **αλυσίδα) τις είχα εγώ μέχρι που στον 3 χρόνο χρήσης κατά τας γραφάς έσπασε ο ένας πλαστικός βραχίονας και παρέδωσαν το πνεύμα . Ήταν σχετικά εύκολες στην τοποθέτηση, αλλά έπιαναν πολύ χώρο στο πορτ μπαγκάζ, και προκαλούσαν πολλούς κραδασμους, σημαντικά περισσότερους από τις απλές αλυσίδες που χρησιμοποιώ τώρα. Επίσης, με το τιμόνι στριμένο σε φουρκέτες έβρισκαν στους θόλους.
                      Προχτές τις Spikes (χωρίς αλυσίδα) τις είδα στον Παναγιωταράκο με 500 + Ευρώ ( ), οπότε με συγχωρείτε, αλλά δεν θα (ξανα)πάρω. Για την ώρα ψάχνω απελπισμένα για autosock που να κάνουν σε μέγεθος 225/45/17.

Autosock/klp gia 18' yparxoyn ??

• C
                        christos-lappas last edited by

Ναι. Δες την σελίδα του κατασκευαστή για το νούμερο σου:

http://www.autosock.com/default.aspx

• yem
                          yem last edited by yem

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,
                          Ψάχνει η άδερφη μου για αλυσίδες ή κουβέρτες ή λάστιχα ή κάλτσες ή όπως αλλιώς λέγονται για την merc Α180 φετινό μοντέλο λογικά με 17" ζάντες.
                          Κύριο μέλημα είναι η Female friendly εγκατάσταση, η χρήση θα είναι σχεδόν μηδενική.
                          IMG-b9bf3c7a3557ca32ef698b45ddbe3999-V.jpg
                          ΉIMG-d447f80894f89c2ca47071d9c5d3ada8-V.jpg

Ακούω προτάσεις, ευχαριστώ

Ιδανικά θα ήθελα να ταίριαζαν και στο Captur με 215/60/17 ελαστικό

Με πορδές κανένας δεν πήγε μακριά ... έχουνε μικρό ντεπόζιτο

• gatoz
                            gatoz last edited by gatoz

γιε μου καλτσες ειναι οι ευκολοτερες, ειδικα στα καινουργια που δεν εχεις καθολου χερι να χωσεις και ειδικα με χιονι
                            αυτες ομως που εβαλες ειναι αχρηστες
                            οι καλτσες πρεπει να εχουν τη μια πλευρα οπωσθηποτε γεματη οπως αυτη
                            ....

αν δεν εχει αυτο το πραμα τοτε φευγει και μπλεκεται στο ημιαξονιο και μπορει να γινει μεγαλη ζημια

#milf-a-man

• yem
                              yem last edited by yem

Ευχαριστώ , λογικά μπαίνουν εύκολα αυτές , δεν θα είναι ζόρι σαν τις αλυσίδες ! Το ελαστικό είναι 205 55 17
                              Έχουμε κάποια μάρκα σε εκτίμηση ?
                              Edit : https://www.skroutz.gr/c/1234/alisides/m/10411/AutoSock.html?keyphrase=665&o=autosock+665

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dublin @yem last edited by

@yem said in Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!:

Ευχαριστώ , λογικά μπαίνουν εύκολα αυτές , δεν θα είναι ζόρι σαν τις αλυσίδες ! Το ελαστικό είναι 205 55 17
                                Edit : https://www.skroutz.gr/c/1234/alisides/m/10411/AutoSock.html?keyphrase=665&o=autosock+665

Ναι, αυτές είναι οι καλές (original). Μάλλον θα τις προτιμήσω και εγώ από αλυσίδες, αλλά προσοχή γιατί είναι πολύ ευαίσθητες και ενώ αποδίδουν πολύ καλά στο χιόνι, μόλις βγεις σε άσφαλτο/λάσπη, θέλουν βγάλσιμο αμέσως.

yem 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • yem
                                  yem @dublin last edited by

@dublin said in Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!:

@yem said in Αλυσίδες και αξεσουαρ για τα χιόνια!:

Ναι, αυτές είναι οι καλές (original). Μάλλον θα τις προτιμήσω και εγώ από αλυσίδες, αλλά προσοχή γιατί είναι πολύ ευαίσθητες και ενώ αποδίδουν πολύ καλά στο χιόνι, μόλις βγεις σε άσφαλτο/λάσπη, θέλουν βγάλσιμο αμέσως.

Τις βρήκα και στην autoplus .Με πήρε σήμερα συνάδελφος που τις έχει 2 χρόνια και τώρα πήγε Καρδίτσα και μόλις βγήκε σε στεγνό δρόμο ξεχάστηκε και πέρασε τα 60-70 χλμ για κάνα 10' και κόπηκαν .
                                  Οπότε ναι χρειάζεται βγάλσιμο στο στεγνό!
                                  Επίσης είδα τον πίνακα διαστάσεων και δυστυχώς ταιριάζουν μόνο σε μία διάσταση ελαστικού οπότε για μένα πρέπει να πάρω άλλο νούμερο , *και είπα να την βγάλω τσάμπα...😁 *

9069594.jpg

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 5
                                  • 5 / 5
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ
                                    • ΚΟΣΜΟΣ