-
Πολύ νωρίς το πουλάει το Opel ο ιδιοκτήτης του. Αν εξαιρέσεις αυτό η γνώμη μου είναι Opel λόγω ηλίκιας μοντέλου και κατά τη γνώμη μου καλυτερης αξιοπιστίας. Βάλε και την εγγύηση και είσαι καλυμένος περισσότερο από ότι αν αγοράσεις την Alfa Romeo που και εκείνη και τα γκάζια της για τα κυβικά της έχει και εμφάνιση έχει αλλά έχει και περισσότερα χιλιόμετρα και χρόνο στους δρόμους.
-
-
Το GTC το αγόρασε πρόσφατα ο κολλητός μου κ έχω να πω τα εξής:
- Πολύ καλό εσωτερικό (της 147 είναι όμως πιο sportive)
- Οικονομικό!
- Όμορφο (μου αρέσει περισσότερο η 147 είτε προ f/l είτε μετά)
- Λίγο άβολο το κάθισμα του συνοδηγού (αλλά φαντάζομαι συνήθεια είναι)
Γενικά είναι ένα πολύ καλό αμάξι!!
Για την alfa: - Τα 120 άλογά της δεν τα σνομπάρεις εύκολα
- Ούτε την οδική της συμπεριφορά! (ειδικά στις στροφές!)
- Έχει σίγουρα μεγαλύτερη κατανάλωση από το gtc!
- Οι προ f/l 147 όντως είχαν πρόβλημα με το μεταβλητό (ήχος diesel) οι μετά f/l δεν έχουν! (τουλάχιστον κατά πόσο γνωρίζω)
Overall:
Πάρε το GTC αν θες ένα καινούργιο, καλό και όμορφο αμάξι!
Πάρε την 147 αν θες τα παραπάνω +ταχύτητα +κράτημα στις στροφές +ένα πιο σπορ χαρακτήρα
Αυτά
-
Πάρε την 147 αν θες τα παραπάνω
Εκτός του 'καινούργιο', γιατί έχει κάποια χρονια στην αγορά
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=108
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=185Aυτά είναι γνωστά...
-
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =2&id2=108
Αυτό αφορά την 147 σειράς 1. .
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=2&id2=108Αυτό αφορά την 147 σειράς 1. ......
....αλλά δεν μπορώ να βρω link.Ναι είναι για την προ f/l.
edit.
Aποσύρω και εγώ τα σχόλια μου, στα σχόλια του kyan... -
Δεν πρέπει να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ζήτησαν επανεξέταση ώστε τα 3 να γίνουν 4.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και εγω ξέρω κάποιον άλλον που ο θείος του, της γυναίκας του, ο πρώτος ξάδελφος που στο χωριό κατουρούσε τα σταφίλια του παππού (Κατάλαβες ποιον λέω έτσι; ) έχει οπελ αστρα gtc και του καίει 30 λίτρα το χλμ....
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 718#426718
Οι medos και alfista γράφουν:
'Κολλητος με τον βενζινα εχω γινει.'
'Αυτό για την κατανάλωση ξαναπέστο. Ειδικά μέσα στην πόλη σκοτώνει!'
'13αρια με 14σαρια καταναλωση στην πολη.
Επαρχιακος και Ε.Ο. απο 8 μεχρι 9
Τα βυ@@α του καιει. ' (:lol: )Λείπω από το φόρουμ και χάνω τα καλύτερα. Το παραπάνω είναι άλλο ένα παράδειγμα του ότι η παγανιστική προκατελειμένη ομάδα που ακούει στο όνομα alfisti βλέπει πέρα από το δάχτυλο της. Αναλόγως δεν θα ακούσετε κανέναν να περηφανεύεται για τον χώρο αποσκευών μιας 156 ή μιας 147. Παράλογο; Δε νομίζω.
Είναι σαφές και στο συγκεκριμένο παράδειγμα ότι αν θέλει απλά ένα αμάξι να τον πηγαίνει από το Α σημείο στο Β το opel είναι η ιδανική επιλογή. Ένας έλεγχος στο ιστορικό του αυτοκινήτου και καλά χιλιόμετρα. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν το άστρα δεν είναι monday-car, τότε επιλέγω αυτό λόγω ηλικίας + εγγύησης.
Την 147 την φοβάμαι επειδή έχει τύχει να ακούσω πολλές φορές να κάνουν σαν diesel. Αυτό μάλιστα έχει συμβεί και στην 147 του κολλητού μου.
Τα πιθανά προβλήματα του Astra δεν τα γνωρίζω, αν ξέρει κάποιος μπορεί να τα επισημάνει.
Αυτό είναι ο μεταβλητός νομίζω. Αλλάζεται στα πλαίσια της εγγύησης και το ανταλλακτικό κρατάει μετά, το έχουν βελτιώσει. Οι f/l 147 δεν πρέπει να παρουσίαζαν καν αυτό το πρόβλημα.
Τέτοιος θόρυβος μπορεί να προέρχεται και από ένα ρουλεμάν του κιβωτίου. Πχ εμένα στο micra μου κάνει έτσι στο ρελαντί και πατώντας συμπλέκτη σταματάει αμέσως!!!!
-
Ο χρήστης paparoupas έγραψε:
Αν το άστρα δεν είναι monday-car, τότε επιλέγω αυτό λόγω ηλικίας + εγγύησης.
Την 147 την φοβάμαι επειδή έχει τύχει να ακούσω πολλές φορές να κάνουν σαν diesel. Αυτό μάλιστα έχει συμβεί και στην 147 του κολλητού μου.
Τα πιθανά προβλήματα του Astra δεν τα γνωρίζω, αν ξέρει κάποιος μπορεί να τα επισημάνει.
Αυτό είναι ο μεταβλητός νομίζω. Αλλάζεται στα πλαίσια της εγγύησης και το ανταλλακτικό κρατάει μετά, το έχουν βελτιώσει. Οι f/l 147 δεν πρέπει να παρουσίαζαν καν αυτό το πρόβλημα.
Τέτοιος θόρυβος μπορεί να προέρχεται και από ένα ρουλεμάν του κιβωτίου. Πχ εμένα στο micra μου κάνει έτσι στο ρελαντί και πατώντας συμπλέκτη σταματάει αμέσως!!!!
Ο μεταβλητός είναι.
Τον αλλάζεις και τελείωσες. -
Ο χρήστης Panos G. έγραψε:
Τον αλλάζεις και τελείωσες.Επισκευάζεται κιόλας, με πολύ λιγότερο κόστος.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τον αλλάζεις και τελείωσες.
Επισκευάζεται κιόλας, με πολύ λιγότερο κόστος.
Ρε παιδιά εμένα δεν έχει μεταβλητό χρονισμό, μιλάμε για micra Απλά αναφέρω παρόμοιο ήχο από το κιβώτιο
-
Ρε παιδιά εμένα δεν έχει μεταβλητό χρονισμό, μιλάμε για micra Απλά αναφέρω παρόμοιο ήχο από το κιβώτιο
Καμία αντίρρηση.
Εγώ για την 147 έλεγα. -
Ρε παιδιά εμένα δεν έχει μεταβλητό χρονισμό, μιλάμε για micra Απλά αναφέρω παρόμοιο ήχο από το κιβώτιοΕσένα είναι Nissan και αναξιόπιστο!
( )
Στις παλιότερες 147 αυτό ακούγεται από τον κινητήρα και είναι ο μεταβλητός...ο οποίος όταν αρχίζει να... διαμαρτύρεται υπάρχει μια μικρή μείωση στην ισχύ και ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση...
Όπως ανέφεραν και τα παιδιά παραπάνω αλλάζεται ή επισκευάζεται. -
147, αν είναι και τα 2 σε παρόμοια κατάσταση, τι να μπλέκεις με ιμιάκαμπτους άκονες τώρα
-
αν ξερεις να υπομενεις που και που τα μικρα καπριτσια της παρε αλφα..θα σε ανταμειψει με τον τροπο που θα 'συνεργαστειτε'..
αν εισαι ατομο χωρις πολλες ανυσηχιες σε θεματα συμπεριφορας,και θες ενα αυτοκινητο 'να μην σε απασχολει','βαζω το κλειδι και φευγω' παρε το οπελ..ειναι συνολικα εξαιρετικο..
εγω για μενα...αλφα... -
Alfa. Γιατί το τιμόνι της ΔΕΝ είναι διακοσμητικό. Α, επίσης έχει και θερμόμετρο νερού, που το Astra δεν έχει.
-
θερμομετρο νερου??εισαι σιγουρος οτι δεν εχει το astra?θερμομετρο λαδιου το καταλαβαινω αλλα νερου??
-
Δεν έχει θερμόμετρο νερού . Έχω δει σε φωτογραφίες τον πίνακα οργάνων.
opel astra gtc ή alfa romeo 147?