-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Είναι 'fair' να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Το 'Έξω' είναι απλά ρατσιστικό.
Ρατσισμός θα ήταν αν γενικά απαγορευότανε η είσοδος στους καπνιστές..
Εμείς δε λέμε να μην μπαίνουν οι καπνιστές στις καφετέριες,απλά να μην καπνίζουν,άρα που βλέπεις τον ρατσισμό;
Πιστεύω οτι η απαίτηση σας να υπάρχει πάντα χώρος καπνιστών είναι εγωιστική...
Π.χ.Εγώ μπορεί να έχω την κακή συνήθεια να κλάνω.Θα σας άρεσε να το κάνω μπροστά σας; Ή αν μαζευόμασταν πολλοί με την ίδια συνήθεια θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε ειδικούς χώρους για να κλάνουμε ελεύθερα;Η πλάκα είναι πως ενώ η... εξαέρωση ( ) και τα ρεψίματα είναι ΦΥΣΙΚΕΣ αντιδράσεις του οργανισμού (*) τα καταδικάζουμε κοινωνικά και προσπαθούμε μετά κόπου (και... πόνου ενίοτε αν μας πιάσει η φασολάδα... ) να τα απαλείψουμε, ενώ το δε κάπνισμα που είναι κατεξοχήν επίκτητη ανάγκη/συνήθεια, αφενός μεν είναι σε γενικές γραμμές αποδεκτό (μέχρι πριν λίγα χρόνια απολύτως αποδεκτό), από την άλλη δε όποιος παραπονιέται εναντίον του είναι και 'μίζερος σπασαρχίδης' αποπάνω!!
(*) έτσι γενιόμαστε, και αν το μωρό δεν ρευτεί το χτυπάμε υπομονετικά στην πλάτη, και ως γνωστόν κώλος κλασμένος - γιατρός χεσμένος
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Π.χ.Εγώ μπορεί να έχω την κακή συνήθεια να κλάνω.Θα σας άρεσε να το κάνω μπροστά σας; Ή αν μαζευόμασταν πολλοί με την ίδια συνήθεια θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε ειδικούς χώρους για να κλάνουμε ελεύθερα;Αν οι κλάστες φτάσουν να αποτελούν το -ας πούμε- 30% του πληθυσμού δεν θα είχα κανένε πρόβλημα να υπάρχουν χώροι για κλάστες, άσε που θα το επεδίωκα κιόλας για να μην τους μυρίζω.
-
Οταν ένας συγγενής μου έπαθε εγκεφαλικό και -με ιατρική εντολή- έκοψε μαχαίρι το 3 πακέτα τσιγαρα ημερησίως...έγινε πάραυτα φανατικός εχθρός του καπνίσματος!
Με συμβουλές να το κόψουμε κλπ κλπ!
Χώρος υπάρχει για όλους παίδες!
και για αυτους που θέλουν να καπνίζουν, και για αυτούς που δεν μπορούν να το κόψουν και για αυτούς που δεν θελουν να καπνίζουν!
Οι λογικές απομόνωσης είναι οι επικίνδυνες όχι οι πράξεις του καθενός!
-
Ας κάνουμε μια πνευματική άσκηση: ας υποθέσουμε ότι το κάπνισμα 'ανακαλύπτεται' σήμερα σαν συνήθεια μερικών.
Τι θα γινότανε?
Ας πούμε ότι σε εστιατόριο ξαφνικά κάποιος έβγαζε ένα 'τσιγάρο'. Ξαφνιασμένοι (και τσαντισμένοι) οι υπόλοιποι πελάτες θα τον ρωτούσαν 'WTF νομίζεις ότι κάνεις??' Κάποιος μάλιστα θα πληροφορούσε τους υπόλοιπους οτι ο καπνός αυτός είναι και (αποδεδειγμέντα) καρκινογόνος!
Ο περίεργος 'καπνιστής' θα κατεληγε τσουβαλιαστός στο δρόμο....
Ό μόνος λόγος που ανεχόμαστε έστω και έναν καπνιστή δίπλα μας είναι επειδή η συνήθεια αυτή είναι πλέον δεδομένη.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ ρε παιδιά, γιατί νοιώθω περιθωριοποιημένος όπου και να πάω; Λες και οι μη-καπνιστές είναι λεπροί. Και αυτά περί θέσεων μη καπνιστών είναι τρίχες από αυγά. Αν το μαγαζί είναι τίγκα στον καπνό, λέτε να μην πάει και στις θέσεις μη καπνιστών;Στη δουλειά μου, που είναι δημόσιος χώρος, κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται. Ε, επειδή δεν έχω διάθεση για καυγάδες, δεν το έχω απαγορεύσει στο γραφείο μέσα. Είναι ένας μεγάλος χώρος και προσπαθούμε να ισορροπούμε ανάμεσα στο να μη με ενοχλούν και να καπνίζουν μακριά μου. Αλλά τώρα με το χειμώνα, όλος ο καπνός πάει στα 3 σημεία που η θερμοκρασία είναι πιο ψηλά. Έτσι, απ' όλο την αίθουσα, 3 σημεία έχουν καπνό, ένα απ' αυτά είναι και το δικό μου. Βλέπετε, ο καπνός δεν βλέπει τα No smoking που έχω βάλει!
Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι όλη μέρα, όπου και να πάω μυρίζω καπνό! Κακά τα ψέματα, δεχτείτε το οι καπνιστές, μας υποχρεώνετε να καπνίζουμε σε κάθε χώρο, θέλουμε-δεν θέλουμε. Ακόμα και για καφέ να πάω, αν καπνίζει κάποιος απ' την παρέα, θα κάτσουμε σε χώρο όπου μπορεί να το κάνει! Άρα, τρίχες χώροι για μη-καπνίζοντες υπάρχουν.
Εγώ θεωρώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ καπνιστής δεν με έχει σεβαστεί ποτέ!
Και λέω σε όλους: Αν εγώ ΚΛΑΝΩ εκεί που κάθεσαι, θα σου αρέσει; Εμένα γιατί να μου αρέσει το τσιγάρο σου; Θα κάτσεις δίπλα μου αν ΚΛΑΝΩ;;; Εγώ γιατί να κάτσω δίπλα σου όταν καπνίζεις;
Ναι, ξέρω ότι θα αντιδράσετε, αλλά εγώ έτσι νοιώθω! Στο περιθώριο, λες και είμαι λεπρός!!! Και άμα πω και κάτι, με περνάνε για μαλάκα! Ε, εγώ να δείτε για τι τους περνάω...
όχι αλλά +1000!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τι θα πει 'να βγαίνουν έξω'???Όπως στα μπαρ της Νέας Υόρκης που απαγορεύεται το κάπνισμα και είναι ΟΛΟΙ δίπλα στη πόρτα και βγαίνουν έξω για τσιγάρο που το τελειώνουν σε τρεις τεράστιες τζούρες με το μισό τσιγάρο να είναι κάφτρα.
-
Βρε με αυτούς τους καπνιστές που έχουμε μπλέξει...να και μια φωτό για να χαλαρώσουμε λίγο...
-
Έφυγες funniest!!!
-
Το γνωστό τζιν στην άκρη το είδατε; Ωραίος συνδυσμός για καλή δουλειά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το γνωστό τζιν στην άκρη το είδατε; Ωραίος συνδυσμός για καλή δουλειά.Σιγά μη δουλεύει ο συγκεκριμένος..
Καμιά τσόντα θα βλέπει... -
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα Starbucks, εγώ δεν πάω εκεί
Οι ανθρωποι των Starbucks μας περνανε για πολυ μ@λ@κες!
Ξερεις τι μου απαντησαν οταν τους ρωτησα γιατι δεν εχουν χωρο καπνιστων? 'Για να μην χαλαει το αρωμα του καφε απο τη μυρωδια του καπνου'Ποιο αρωμα του καφε ρε κ@ρ@αγκιοζηδες?
**Που δεν εχετε ιδεα τι ειναι εσπρεσο **και πουλατε ολες αυτες τις αμερικανο-αηδιες, με σιροπια καραμελα, σιροπια φουντουκι κλπ κλπ κλπ μπας και αποκτησει γευση και αρωμα αυτο το σαχλο ροφημα που παρασκευαζουν οι μηχανες σας???
**Που πουλατε μονο νερο Evian 1€ τα 500ml!!!! **
Που, που που που..... (Αντε μην παρω φορα τωρα)Εγω φιλε μου εκει που δε με σεβονται, δε παω...
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
Αν πας Ιταλία όμως που ξέρουν από Εσπρέσσο, θα πληρώσεις τα 500ml 2-3 φορές επάνω, ΔΕΝ θα είναι Evian (χωρίς όμως να αποκλείεται να είναι San Benedetto που μου αρέσει πολύ περισσότερο ) και θα πεις κι ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
-Στα μαγαζιά τεκέδες ούτε πολλοί καπνιστές δεν αντέχουν. Όταν το bar εστιατόριο, καφετέρια γίνει ντουμάνι δεν αντέχεται γενικότερα. Καπνιστής ή μη.
Δυστυχώς κανείς στην Ελλάδα δεν ρίχνει λεφτά για σωστό εξαερισμό εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.ακριβώς..
ένας απ΄αυτούς είμαι και εγώ..
και έχω φτάσει σε σημείο να μην πηγαίνω σε τέτοια μαγαζιά γιατί δε μπορώ το ντουμάνι, παρόλο που καπνίζω.
αν και γενικά, η ιδέα του να κλειστώ σε μία αποθήκη που έχουν μετατρέψει σε κλαμπ με χάλια εξαερισμό, ποτά μπόμπες, ακριβές τιμές κλπ ποτέ δε με συγκινούσε ( =δεν ειμαι μ@λάκας) -
Φίλε μου, στο γραφείο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καπνίζουν πλέον απ' το νόμο. Απλώς, όπως έγραψα, ανέχομαι τη συνήθειά τους, επειδή είναι 3 και είμαι ένας, κυρίως επειδή δεν θέλω να έχω προστριβές. Από εκεί και μετά, άνετα όποια μέρα το αποφασίσω, εξαφανίζω όλα τα σταχτοδοχεία και τους στέλνω στον προθάλαμο με την πόρτα ορθάνοιχτη! Και άμα γουστάρουν τσαμπουκαλίκια, Aπαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα και μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας Κυκλοφορίας(Τεύχος Β 1001/6.8.2002) ή αλλιώς, 'Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία'...
Μην κοιτάνε ορισμένοι που κάνουμε τους μ@λ@κες... Ο νόμος πλέον είναι με το μέρος μας και μόνο λόγω υπομονής και ανοχής δεν τα κάνουμε whore-house όλα!
@elteo
Ευχαριστώ πολύ. Να υποθέσω δεν καπνίζεις, έτσι;@maxmara
Πολύ καλή σκέψη, έχουμε μάθει να θεωρούμε ορισμένα πράγματα δεδομένα, αν και μόνο δεδομένα δεν είναι!@Krus
(Μακριά απ' το edit μου όμως, έτσι; )
Αν ήσουν στην Ευρώπη τι θα έκανες; Θα το δεχόσουν και δεν θα είχαμε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση τώρα... Αλλά εσύ, αθλητής και καπνίζεις; Κρίμα!Επιχείρημα καπνιστών: Είναι δικαίωμά μου να καπνίσω...
Αντεπιχείρημα Νάσου: Και δικό μου να ΜΗΝ καπνίσω...Ποιο είναι άραγε ισχυρότερο;;;
(Για μαντέψτε και ποιο επικρατεί; )
-
@lkarΦίλε μου, στο γραφείο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να καπνίζουν πλέον απ' το νόμο. Απλώς, όπως έγραψα, ανέχομαι τη συνήθειά τους, επειδή είναι 3 και είμαι ένας, κυρίως επειδή δεν θέλω να έχω προστριβές. Από εκεί και μετά, άνετα όποια μέρα το αποφασίσω, εξαφανίζω όλα τα σταχτοδοχεία και τους στέλνω στον προθάλαμο με την πόρτα ορθάνοιχτη! Και άμα γουστάρουν τσαμπουκαλίκια, Aπαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα και μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας Κυκλοφορίας(Τεύχος Β 1001/6.8.2002) ή αλλιώς, 'Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία'...
λες να μην το ξέρω; και τα φανάρια με κόκκινο απαγορεύεται να τα περνάς
αν μ'ενοχλούσε θα είχα προστριβές (και είχα στο γραφείο με έναν που πήγαινε συνέχεια από τη ΛΕΑ στον Κηφισσό )
Ωστόσο περίπου το 50% του πληθυσμού καπνίζει
-
Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να βάζαμε και μια ψηφοφορία να δούμε πόσοι καπνίζουν και πόσοι όχι. Όχι πως δεν ξέρουμε περίπου τα ποσοστά, αλλά έτσι για να γίνει κουβέντα
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να βάζαμε και μια ψηφοφορία να δούμε πόσοι καπνίζουν και πόσοι όχι. Όχι πως δεν ξέρουμε περίπου τα ποσοστά, αλλά έτσι για να γίνει κουβένταΤην προσθέτω αμέσως, στο παρόν τόπικ
-
Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ψηφίσει ότι καπνίζει. Τι λέμε 50% κτλ;;;
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ας κάνουμε μια πνευματική άσκηση: ας υποθέσουμε ότι το κάπνισμα 'ανακαλύπτεται' σήμερα σαν συνήθεια μερικών.Τι θα γινότανε?
Ας πούμε ότι σε εστιατόριο ξαφνικά κάποιος έβγαζε ένα 'τσιγάρο'. Ξαφνιασμένοι (και τσαντισμένοι) οι υπόλοιποι πελάτες θα τον ρωτούσαν 'WTF νομίζεις ότι κάνεις??' Κάποιος μάλιστα θα πληροφορούσε τους υπόλοιπους οτι ο καπνός αυτός είναι και (αποδεδειγμέντα) καρκινογόνος!
Ο περίεργος 'καπνιστής' θα κατεληγε τσουβαλιαστός στο δρόμο....
Ό μόνος λόγος που ανεχόμαστε έστω και έναν καπνιστή δίπλα μας είναι επειδή η συνήθεια αυτή είναι πλέον διαδεδομένη.
Το είχα σκεφτεί έτσι ακριβώς όπως το λες.
Και έτσι είναι... -
Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ψηφίσει ότι καπνίζει. Τι λέμε 50% κτλ;;;Πρόλαβες και έβγαλες αποτέλεσμα σε 7 λεπτά που υπάρχει η ψηφοφορία?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ρε παιδιά, τι λέτε; Μέχρι τώρα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει ψηφίσει ότι καπνίζει. Τι λέμε 50% κτλ;;;
Πρόλαβες και έβγαλες αποτέλεσμα σε 7 λεπτά που υπάρχει η ψηφοφορία?
Έ, δεν είμαι και τόσο μάπας... Απλώς μου έκανε εντύπωση που ψήφισαν αρχικά οι άκαπνοι... Που ήσασταν εκείνη τη στιγμή οι καπνιστές;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ