-
MUNICH
http://www.time.com/time/magazine/artic ... 79,00.html
-
Molis eida tin Downfall....tromeri tainia...akoma na synel8w
giati toso misos kai tosos paralogismos?
-
'Η εκδίκηση της Κυρίας' (Sympathy for Lady Vengeance). Δυνατό συγκινησιακά και ευανάγνωστο.
-
Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή 'καταθλιπτική' ταινία; Εκτός από το 'Requiem for a dream' και το 'Η θάλασσα μέσα μου'...
To Prozac Nation τι λέει;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή 'καταθλιπτική' ταινία; Εκτός από το 'Requiem for a dream' και το 'Η θάλασσα μέσα μου'...To Prozac Nation τι λέει;
Όχι ακριβώς καταθλιπτικό, αλλά σου αφήνει μια (καλώς εννοούμενη) μελαγχολία:
'Eternal sunshine of a spotless mind' (Η αιώνια λιακάδα ενός πεντακάθαρου μυαλού?) , με Τζιμ Κάρει.
-
Ειδε κανενας το Λουφα και παραλλαγη ??
Μου ειπαν οτι βλεπεται ανετα και βγαζει γελιο σε πολλες σκηνες..
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ειδε κανενας το Λουφα και παραλλαγη ??Μου ειπαν οτι βλεπεται ανετα και βγαζει γελιο σε πολλες σκηνες..
Το είδε γνωστός μου και μου είπε ότι έριξε πολλά γέλια, αν και θεωρεί το original καλύτερο.
-
Εννοειται οτι το original θα ειναι καλυτερο...
All time classic
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή 'καταθλιπτική' ταινία; Εκτός από το 'Requiem for a dream' και το 'Η θάλασσα μέσα μου'...21 grams
ΚΑΛΟΣ κινηματογράφος (αν και το παράκανε στο χειρισμό του χρόνου).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Έχετε να μου προτείνετε καμιά καλή 'καταθλιπτική' ταινία; Εκτός από το 'Requiem for a dream' και το 'Η θάλασσα μέσα μου'...
21 grams
Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Τι εννοείς;Μη γραμμική αφήγηση (μέσα στα 5 πρώτα λεπτά είχαμε δει σχεδόν το τέλος) και πολύ 'κοφτό' μοντάζ. Εμένα μου αρέσει αλλά νομίζω πως το παράκανε διότι στην αρχή τουλάχιστον δεν καταλάβαινες τι γινόταν...
-
Εγώ περασα μια αναλαφρη κινηματογραφικά εβδομαδα:
ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μια ταινια σχεδον χωρις σενάριο που σε κανει να παρακαλας να μην τελειωσει ποτε! Καθε λεξη και ατακα, κάθε προταση και γελιο! Πολυ καλοι και πετυχημενοι οι πρωταγωνιστες, πολυ ωραια και η Βικυ Καγια. Μην το χασετε!
JUST LIKE HEAVEN: Συμπαθητικη ταινια, βλέπεται ευχάριστα, εχει γελιο σε αρκετα σημεια. Αλλά και να τη χασετε δεν χανετε τιποτα..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
To Prozac Nation τι λέει;
Όχι ακριβώς καταθλιπτικό, αλλά σου αφήνει μια (καλώς εννοούμενη) μελαγχολία:
'Eternal sunshine of a spotless mind' (Η αιώνια λιακάδα ενός πεντακάθαρου μυαλού?) , με Τζιμ Κάρει.
21 grams
Τα έχω δει και τα και τα δύο...
Πολύ καλές ταινίες, πάντως! -
Μερικές προτάσεις:
1.Songs from the second floor,Roy Andersson
2.Festen,Thomas Vinterberg
3.Its All about love Thomas Vinterberg
Οι δυο πρώτες είναι ίσως οι αγαπημένες μου ,non- Bergmann,Kurosawa,Tarkovski,ταινίες.
Ενδεικτικά επίσης προτείνω το 'cries and whsipers' του θεού Bergmann Και τη νοσταλγία του Tarkovski..αλλα είναι αρκετά κλασσικά ίσως τα έχεις δει. -
Kiitos, Nada!
Βέβαια, στο dvdάδικο δεν έχω σχεδόν καμία πιθανότητα να τις βρω, αλλά θα τις έχω υπ' όψιν...
-
Τις 2,3 τις βρίσκεις σχετικά άνετα,πχ τις έχω πετύχει στο dvd-club της γειτονιάς μου στην αθηνα.Το 1 μονο σε vhs,σε dvd κυκλοφορεί μονο στην αμερική.
-
ώπα πολυ Φιλανδία μαζευτηκε εδώ
Puhute suomea?
-
[off topic]Mina en puhu suomea,sokos!Πάει πολύ αργά το suomi-1 course,δύσκολη γλώσσα.Μπορεί να μην χρειάζεται βεβαια στο phd program,και σχεδόν όλοι οι φινλανδοί ξέρουν αγγλικά,αλλα είναι απαραίτητη αν θες να μην είσαι απλά τουρίστας![off topic]
Αφού πήγε το θέμα στην φινλανδία,να προτείνω Αki Kaurismäκι.Το άνθρωπος χωρίς παρελθόν' βρίσκεται χωρίς πρόβλημα.Είδα πρόσφατα το 'shadows in paradise' γυρισμένο το 86 και εντυπωσιάστηκα.Για τους φίλους του Jarmousch,ο πρωταγωνιστής Matti Pelonpaa είναι ο πέμπτος πέμπτος ταξιτζής του 'night on earth'.
-
Το It's All About Love θέλω κι εγώ πολύ να το δω... Εχω διαβάσει την υπόθεση και μου φαίνεται πανέξυπνο σαν ιδέα...
Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο Nada οτι η Νοσταλγία του Ταρκόβσκι ειναι ταινιάρα...
Τρομερά συγκηνιτικό έργο ειναι επίσης το Arizona Dream του Kusturica. Και με άψογο soundtrack Bregovic...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Και με άψογο soundtrack Bregovic...όντως είναι κορυφαίο και δεν έχω καταλάβει γιατί θάβεται τόσο μέσα στην ταινία..
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]