-
Από το δημοτικό μας έλεγαν οτι δεν μπορούμε να συκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια, πως είναι δυνατή η σύγκριση car-moto?
Αν επιμένεται παρτέ τους καλύτερους εκπροσώπους της κάθε σχολής : Enzo( H Mclaren F1 ) με την ερχόμενη Ducati Desmosedici. Μιλάμε για δύναμη 180+ hp και στήσιμο που μόνο η πολυπρωταθλήτρια μπορεί να κάνει
-
Ο χρήστης Monster έγραψε:
Από το δημοτικό μας έλεγαν οτι δεν μπορούμε να συκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια, πως είναι δυνατή η σύγκριση car-moto?Στο σχολείο δεν ξέρουν τι τους γίνεται!
Και βέβαια μπορείς να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια ή ακόμα και με κολοκύθια, αν το ζητούμενο είναι π.χ. η θρεπτική αξία, ή ακόμα και η γεύση, ή το μέγεθος και ένα σωρό άλλες ιδιότητες.
-
Καλά ορισμένοι έχετε ξεφύγει, και πραγματικά αν τα πιστεύετε αυτά που λέτε,
από τη μία ανησυχώ για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, από την άλλη λέω θενκ γιου μάμα που μ'εκανες έξυπνοΟ άλλος λέει τσόντα στην εύβοια rossi vs xsara..
οκ..
τσόντα στα trial με formula 1 vs trial bikes..
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ?
ο άλλος λέει ότι ρίχνει σε μηχανές 10λεπταΠαιδιά, όσοι πιστεύετε ότι με τα 'κουτάκια' σας μπορείτε να ρίξετε σε ένα 'σωστό' αναβάτη σε δημόσια διαδρομή (δε μιλάμε για street μηχανές σε συνθήκες mx κ σεις με καμιά τζιπούρα ξερω'γω)... πραγματικά, συνεχίστε να το πιστεύετε, αλλά μην το λέτε, γιατί εκτίθεστε!!
Και η μηχανή και ένα καλό αυτοκίνητο έχουν τις κ@υλες τους.
Πιστεύω πως ένα γρήγορο 125άρι!!(πχ rs) σου δίνει περισσότερη αδρεναλίνη από το 70% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
Δε μιλάμε για συνολική εικόνα. Μιλάμε καθαρά για πόρωση.
Με ένα μέσο 400άρι-600άρι πιάνεις ρυθμούς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΥΣ για το 96% των ατομων που γράφουν εδώ μέσα. Η αίσθηση που αποκομμίζεις από ένα 'μεσσαίο' δίκυκλο, μπορεί να συγκριθεί με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Κατερχαμ, Ελιζ, ή κάποια σύγχρονη φεραρι. Μιλάω για την αίσθηση επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στριψίματος. (την αιτία ψάξτε τη στο γυροσκοπικό φαινόμενο, το βάρος, τους 2 τροχους φυσικά, τους δυνατούς κινητήρες, τα πολύ δυνατά φρένα, το στήσιμο κλπ)
Παρακαλώ όποιος δεν έχει καβαλήσει ΠΟΤΕ μηχανή (και ΟΧΙ, στις μηχανές δεν συμπεριλαμβάνεται το στρογγυλοφάναρο του θείου σας ούτε το town mate του ξαδερφου) να μην κάνει κανένα σχόλιο πάνω στην αίσθηση και την ταχύτητα και τις ικανότητες. (αν θέλει ας κάνει, αλλά τον παρακαλώ να μην κάνει)
Από'κει και πέρα. 9 στους 10 οδηγούς 2τροχων, μαθαίνουν να οδηγούν καλύτερα και ασφαλέστερα το αυτοκίνητό τους, μόνο κ μόνο χάρη στην εμπειρία τους στους 2 τροχούς.
Όσο για το αν είναι επικίνδυνη η μηχανή. ΕΙΝΑΙ. Αν όμως οδηγείς συνετά, δεν πουλάς μούρη και προσέχεις δεξιά-αριστερά-μπροστά-πίσω, μειώνεις τις πιθανότητες πραγματικά στο ελάχιστο.
Στα περισσότερα ατυχήματα, έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης.
Αυτά προς το παρόν. -
και σε οσα ειπε ο skye παραπανω αλλο ενα + ειναι οταν ζεις σε πολεις σαν την Πατρα, οπου για να κανεις μια δουλεια στο κεντρο πρεπει να το σκεφτεις 3 φορες περισσοτερο!!
Εγω το ΣΚ χρησιμοποιησα το μηχανακι μετα απο 2 χρονια σκουριασματος και το ευχαριστηθηκα! Παρκαρα απεξω στο μαγαζι που ηθελα να παω (ας οψεται ο αδερφος μου και η καλη μου η καρδια), ημουν συνεχεια μπροστα στα φαναρια παρολη την φριχτη κινηση και γενικα βρηκα την υγεια μου!! Ειχα ξεχασει αυτες τις ευκολιες!
(το κρυο βεβαια που εχω φαει στο μηχανακι δεν μου το ξεπληρωνει τιποτα...)
-
Eπιτέλους!!
Έλα ρε funis μου να συμφωνήσουμε εμείς
Κομπλεξικοί παιδί μου -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Eπιτέλους!!
Έλα ρε funis μου να συμφωνήσουμε εμείς
Κομπλεξικοί παιδί μου -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
TROLL TROLL TROLL
ΑΣΧΕΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟΜΥΑΛΕ ΚΡΥΨΥΝΟΥΣ ΚΙΒΔΗΛΕ ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ ΝΤΑ ΝΤΑ
Ρε συ εντάξει, και'γω τρελαμένος με τ'αμάξια είμαι (γι'αυτό και είμαι εδώ άλλωστε, όπως οι περισσότεροι -είναι και καναδυο που βρίσκονται σε λάθος forum..) αλλά δε μπορώ να διαβάζω τις ακυρότητες του καθενός που δεν έχει ανέβει ποτέ σε μηχανή..
Και η μηχανή και το αμάξι μπορούν να προσφέρουν χαμόγελο (οδηγικά εννοώ όχι χαϊδευοντας το δερμάτινο κάθισμα όπως στη διαφήμιση του Αβενσις).
Απλά η μηχανή θα το κάνει στο 99% των περιπτώσεων, ενώ το αμάξι.. στο 30% και πολλά λέω -
Παιδιά, όσοι πιστεύετε ότι με τα 'κουτάκια' σας μπορείτε να ρίξετε σε ένα 'σωστό' αναβάτη σε δημόσια διαδρομή (δε μιλάμε για street μηχανές σε συνθήκες mx κ σεις με καμιά τζιπούρα ξερω'γω)... πραγματικά, συνεχίστε να το πιστεύετε, αλλά μην το λέτε, γιατί εκτίθεστε!!
Και η μηχανή και ένα καλό αυτοκίνητο έχουν τις κ@υλες τους.
Πιστεύω πως ένα γρήγορο 125άρι!!(πχ rs) σου δίνει περισσότερη αδρεναλίνη από το 70% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.
Δε μιλάμε για συνολική εικόνα. Μιλάμε καθαρά για πόρωση.
Με ένα μέσο 400άρι-600άρι πιάνεις ρυθμούς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟΥΣ για το 96% των ατομων που γράφουν εδώ μέσα. Η αίσθηση που αποκομμίζεις από ένα 'μεσσαίο' δίκυκλο, μπορεί να συγκριθεί με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Κατερχαμ, Ελιζ, ή κάποια σύγχρονη φεραρι. Μιλάω για την αίσθηση επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στριψίματος. (την αιτία ψάξτε τη στο γυροσκοπικό φαινόμενο, το βάρος, τους 2 τροχους φυσικά, τους δυνατούς κινητήρες, τα πολύ δυνατά φρένα, το στήσιμο κλπ)
Παρακαλώ όποιος δεν έχει καβαλήσει ΠΟΤΕ μηχανή (και ΟΧΙ, στις μηχανές δεν συμπεριλαμβάνεται το στρογγυλοφάναρο του θείου σας ούτε το town mate του ξαδερφου) να μην κάνει κανένα σχόλιο πάνω στην αίσθηση και την ταχύτητα και τις ικανότητες. (αν θέλει ας κάνει, αλλά τον παρακαλώ να μην κάνει)
Από'κει και πέρα. 9 στους 10 οδηγούς 2τροχων, μαθαίνουν να οδηγούν καλύτερα και ασφαλέστερα το αυτοκίνητό τους, μόνο κ μόνο χάρη στην εμπειρία τους στους 2 τροχούς.
Όσο για το αν είναι επικίνδυνη η μηχανή. ΕΙΝΑΙ. Αν όμως οδηγείς συνετά, δεν πουλάς μούρη και προσέχεις δεξιά-αριστερά-μπροστά-πίσω, μειώνεις τις πιθανότητες πραγματικά στο ελάχιστο.
Στα περισσότερα ατυχήματα, έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης.
Αυτά προς το παρόν.Pragmatika epitelous ena sosto post. Simfono se ola ta point. Odos to RS125 (auto pu exo edo ke malista racing tuned) kiriolektika tsirizei. Odos osoi odigane mixanes logo ebirias klp odigane deka fores kalitera me to autokinito tous (ke prosopiki apopsi auto). Ke den einai sta perisotera atiximata pou exoume emis meridio euthinis. Se OLA ta atiximata exoume emeis euthini....to autokinito i i mixani den tha paei apo mono tou na pesi ston toixo i na trakarei me kapion alo.
Ke gia na kliso tha simfoniso episis me to gegonos (to exo ksanapei) opios odos den exei odigisei grigori mixani kalitera na min milaei.(το κρυο βεβαια που εχω φαει στο μηχανακι δεν μου το ξεπληρωνει τιποτα...)
Ase filtate...to krio edo pera den sigrinete me otidipote stin elada. Poso malon an eise ke pano sti mixani.....Ego pros to paron to exo riksei se lithargo to 125ari mou edo ke 1 week logo kakokerias....kathe mera kiriolektika brexei karekolopodara. Pou na bgeis.....
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Se OLA ta atiximata exoume emeis euthini....to autokinito i i mixani den tha paei apo mono tou na pesi ston toixo i na trakarei me kapion alo.
Ke gia na kliso tha simfoniso episis me to gegonos (to exo ksanapei) opios odos den exei odigisei grigori mixani kalitera na min milaei.An kai exw odhghsei grhgorh mhxanh den 8a milhsw....
Katse kai skepsoy mono posoi apo aytoys poy exoyn grhgores mhxanes kseroyn kai na ths odhgoyn kai den tis exoyn mono gia na tis parkaroyn eksw apo tis kafetetairies gia mostra... Ara polles fores exoyn kai oi mhxanes meridio... Gia na mhn milhsw gia ta atyxhmata me ta mikra mhxanakia.... -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Se OLA ta atiximata exoume emeis euthini....to autokinito i i mixani den tha paei apo mono tou na pesi ston toixo i na trakarei me kapion alo.
Ke gia na kliso tha simfoniso episis me to gegonos (to exo ksanapei) opios odos den exei odigisei grigori mixani kalitera na min milaei.An kai exw odhghsei grhgorh mhxanh den 8a milhsw....
Katse kai skepsoy mono posoi apo aytoys poy exoyn grhgores mhxanes kseroyn kai na ths odhgoyn kai den tis exoyn mono gia na tis parkaroyn eksw apo tis kafetetairies gia mostra... Ara polles fores exoyn kai oi mhxanes meridio... Gia na mhn milhsw gia ta atyxhmata me ta mikra mhxanakia....Προσωπικά, εννοούσα φίλε μου ότι τις περισσότερες φορές έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης σε ένα τρακάρισμα, ακόμα και αν νομικά δε φταίμε..
Τώρα δεν ξέρω πώς παρερμηνευτηκε αυτό που είπα..
πχ αν περάσεις σφαίρα μία διασταύρωση που έχεις stop, αυξάνεις τις πιθανότητες να πέσει πάνω σου κάποιος που δεν το είδε. Ενώ αν κόψεις κ 'τσεκάρεις', δε θα πέσει.
Συμφωνώ ότι πολλοί τις έχουν για μοστρα..
Αλλά σκέψου πόσοι έχουν το αυτοκίνητο για μόστρα στην Ελλάδα..
πιστεύω ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο όπως και να το κάνουμε -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απλά η μηχανή θα το κάνει στο 99% των περιπτώσεων, ενώ το αμάξι.. στο 30% και πολλά λέωΕξαρτάται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αυτοκίνητα με τα οποία διασκεδάζεις ακόμα και στη διαδρομή σπίτι-γραφείο. Πρέπει να σε πάω μια βόλτα με την Αλίκη.
Εκτός βέβαια και αν θεωρείς 'διασκέδαση' τις σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο.
-
SKYE δε μας λες και τιποτα που δεν εχει υποθει και μονο ενας δυο εχουν γραψει οτι πατανε για πλακα τις μηχανες(και αυτο πλαγιως) οχι εγω
και στη κοντρα λεμπ-ροσι που ακριβως υπαρχει προβλημα? (η καλυτερη μηχανη και το καλυτερο αυτοκινητο για αυτη τη διαδρομη)εγω δεν το ανεφερα σαν επιχειρημα αλλα ηθελα να την πω στον ρανερ.
οσο για τα περι μηχανης-αδρεναλινης και λοιπων κανεις δε διαφωνησε
ουσιαστικα οι μονοι που διαφωνουν εδω μεσα ειναι ο τυπας με τα υπονοουμενα(δε θυμαμαι ονομα) οτι σκιζει τις μηχανες με τον ρανερ οι οποιος καλα κανει και δεν συμετεχει πλεον.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
και σε οσα ειπε ο skye παραπανω αλλο ενα + ειναι οταν ζεις σε πολεις σαν την Πατρα, οπου για να κανεις μια δουλεια στο κεντρο πρεπει να το σκεφτεις 3 φορες περισσοτερο!!Εγω το ΣΚ χρησιμοποιησα το μηχανακι μετα απο 2 χρονια σκουριασματος και το ευχαριστηθηκα! Παρκαρα απεξω στο μαγαζι που ηθελα να παω (ας οψεται ο αδερφος μου και η καλη μου η καρδια), ημουν συνεχεια μπροστα στα φαναρια παρολη την φριχτη κινηση και γενικα βρηκα την υγεια μου!! Ειχα ξεχασει αυτες τις ευκολιες!
ΕΙΣΤΕ ΟΦ ΤΟΠΙΚ!!!διαφωνησε κανεις για την πρακτικοτητα της μηχανης????
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Απλά η μηχανή θα το κάνει στο 99% των περιπτώσεων, ενώ το αμάξι.. στο 30% και πολλά λέω
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αυτοκίνητα με τα οποία διασκεδάζεις ακόμα και στη διαδρομή σπίτι-γραφείο. Πρέπει να σε πάω μια βόλτα με την Αλίκη.
Εκτός βέβαια και αν θεωρείς 'διασκέδαση' τις σφήνες ανάμεσα στα αυτοκίνητα, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει ένα αυτοκίνητο.
Εάν με το 'Αλίκη' εννοείς την alfasud, αυτή είναι στο 30% των αυτοκινήτων που προσφέρουν διασκέδαση.
Βόλτα να με πας όπωσδήποτε!
Αλλά η πλειοψηφία των ΙΧ που βλέπεις στο δρόμο, είναι hyundai atos κλπ κλπ (δε θέλω να θίξω ιδιοκτήτες ούτε και αυτοκίνητα, εννοώ ότι απλά είναι αυτοκίνητα που δε φτιάχτηκαν για οδηγική απόλαυση, αλλά για μετακίνηση) -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αυτοκίνητα με τα οποία διασκεδάζεις ακόμα και στη διαδρομή σπίτι-γραφείο. Πρέπει να σε πάω μια βόλτα με την Αλίκη.Μιλαμε για αυτοκινητα.Οχι για Alfa!
Σαφως και υπαρχουν αυτοκινητα που τα απολαμβανεις σε οποιαδηποτε διαδρομη,αλλα αυτη η απολαυση ειναι ασυγκριτα μικρη σε σχεση με αυτη που σου προσφερει μια μοτοσυκλετα...
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
και σε οσα ειπε ο skye παραπανω αλλο ενα + ειναι οταν ζεις σε πολεις σαν την Πατρα, οπου για να κανεις μια δουλεια στο κεντρο πρεπει να το σκεφτεις 3 φορες περισσοτερο!!
Εγω το ΣΚ χρησιμοποιησα το μηχανακι μετα απο 2 χρονια σκουριασματος και το ευχαριστηθηκα! Παρκαρα απεξω στο μαγαζι που ηθελα να παω (ας οψεται ο αδερφος μου και η καλη μου η καρδια), ημουν συνεχεια μπροστα στα φαναρια παρολη την φριχτη κινηση και γενικα βρηκα την υγεια μου!! Ειχα ξεχασει αυτες τις ευκολιες!
ΕΙΣΤΕ ΟΦ ΤΟΠΙΚ!!!διαφωνησε κανεις για την πρακτικοτητα της μηχανης????
Γιατι ειμαστε ΟΦ ΤΟΠΙΚ ρε αρχηγε? Πρεπει να διαφωνησει καποιος δηλαδη για να γραψουμε? Να συμφωνησουμε δεν μπορουμε?
Και ποιο ειναι το τοπικ δηλαδη? Δεν ειναι αυτοκινητο vs μηχανη? Ε εγω εγραψα τι ΠΡΑΚΤΙΚΟ (περα απο κοντριτσες κλπ) μπορεις να κανεις που δεν μπορεις να κανεις με ενα αυτοκινητο. Εμενα αυτο με νοιαζει.
Οκ τωρα? Δικαιολογησα το ποστ μου η να προσπαθησω κι άλλο?
-
νομιζω οτι κατι πας να κανεις αλλα θελει και αλλη προσπαθεια!
-
Εγώ πάλι θυμάμαι ένα τεύχος του ΜΟΤΟ στο οποίο 'στήσανε' ένα Suzuki RF600 (με οδηγό το Χούντρα) και ένα Punto GT με οδηγό δημοσιαγράφο.....
Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει ο Θανάσης, είναι ότι ενώ στις ευθείες απλά χανόταν από το ορίζοντα του Punto, στις στροφές νόμιζε οτι θα τον πατήσει, εφόσον το όρια πλευρικής πρόσφυσης του punto ήταν αρεκτά υψηλότερα.....
Φίλε Runner...
Και εγώ 'μηχανόβιος' είμαι, και μάλιστα αρκετά παλιότερος απ' ότι νομίζεις (πήρα το 1ο μου ΜΟΤΟ περιοδικό το 1987 και το 1ο μου κουκλί το 1994), με αρκετή εμπειρία σε 'γρήγορη οδήγηση' και αλητείες στη Θεσσαλονίκη το 1994-1998.Η normal μηχανή ΣΙΓΟΥΡΑ υπερτερεί από οποιοδήποτε normal αυτοκίνητο στην αναλογία κιλά/ίππο (ακόμα και το ταπεινό SRX400 έχει 0-100 σε 5.3sec), αλλά στο στροφικίκι και δε πιθανή κόντρα σ'αυτό τα πράγματα αλλάζουν....
Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...
Το Monster το έχω οδηγήσει...
Καλό μηχανάκι, πανέμορφο, αλλά έχει τα όριά του....και μάλιστα όχι πολύ μακρυά για τον κινήτήρα του (το πλαίσιο αντέχει αρκετά ακόμη)...Και εγώ τότε που ήμουν κ@υλωμένος με τα μηχανάκια έλεγα οτι με το R6 έριχνα στα πάντα... αλλά αφού επιβίωσα και απ' αυτό το στάδιο (όπως και από το ΥΖ250 στο βουνό και τις αντιπυρικές), σήμερα ξέρω τα όρια και τη χρήση του καθενός (ΑUTO-MOTO). Γι'αυτό και έχω το Freewind για βόλτες στο βουνό (α ρε Τζουμέρκα....και Τυφλοσέλι...........) και το XSARA για την Εθνική.....Ας μην είμαστε υπερβολικοί.....
Υ.Γ. Λέτε να περάσανε τόσο γρήγορα τα χρόνια και να μην το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι??? Γ@μώτο.....μικρός είμαι ακόμα....
Αυτοκίνητο vs Μηχανή - η αιώνια κόντρα![από διάσπαση]