-
Καλά, δεν σας πιστεύω ρε σεις. Αγοράζετε παπούτσια και ρούχα από το Ίντερνετ; Θα πέσει η γη να μας πλακώσει βρεεεεεεεεεεεεεεεε...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Καλά, δεν σας πιστεύω ρε σεις. Αγοράζετε παπούτσια και ρούχα από το Ίντερνετ; Θα πέσει η γη να μας πλακώσει βρεεεεεεεεεεεεεεεε...Σου κόβουμε την δουλειά Χάρη ε;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Καλοφόρετα κ από εμένα!
Δεν μου λέτε, κι εγώ που θέλω κάτι παπούτσια που τα βρήκα μεν στο Amazon, αλλά δεν έρχονται Ελλάδα, τι κάνω;;;
Καταριέσαι την στιγμή που γεννήθηκες Ελλάδα και όχι Αγγλία.
Και μετά από αυτό ψάχνεις να δεις αν έχεις κανά γνωστό UK να τα παραλάβει αυτός και να στα στείλει..
Επ, που είσαι εσύ; Για τσέκαρε τα pm σου, έχω κάτι να σου στείλω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά, δεν σας πιστεύω ρε σεις. Αγοράζετε παπούτσια και ρούχα από το Ίντερνετ; Θα πέσει η γη να μας πλακώσει βρεεεεεεεεεεεεεεεε...
Σου κόβουμε την δουλειά Χάρη ε;
Μόνο σε μένα;
Πέρα από την πλάκα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτό (αν εξαιρέσουμε φυσικά τις σπανιότατες περιπτώσεις ειδικών παπουτσιών και ρούχων που δεν διατίθονται στην Ελλάδα).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μόνο σε μένα;
Πέρα από την πλάκα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτό (αν εξαιρέσουμε φυσικά τις σπανιότατες περιπτώσεις ειδικών παπουτσιών και ρούχων που δεν διατίθονται στην Ελλάδα).
Να σου την εξηγήσω:
Ένα ζευγάρι timberland παπούτσια, 179 ευρώ εδώ, τα ίδια 77 ευρώ στο Amazon... Σε κάλυψα;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Μόνο σε μένα;
Για παπούτσια, δεν το συζητάω. Είναι μεγάλο ρίσκο να πάρω 'γουρούνι' στο σακί. Τα νούμερα ανάλογα με τις εταιρείες διαφέρουν. Ούτε συζήτηση.
Για ρούχα όμως θα σου πω μια ιστορία και κρίνε εσύ.
Είχα πάει σε ένα μεγάλο μαγαζί της adidas στα νότια προάστια να πάρω πραγματα, ψιλολόγια ξέρεις. Για γυμναστηριο και για μπασκετ. Φενέλες , παπούτσια, φόρμες , μπλούζες και τέτοια. Όχι όλα μαζί βέβαια, δεν είχα σκοπό να δώσω καμια 600ρού μαζεμένη. Βλέπω μια φόρμα. Τη ζητάω , ανεβαίνει η πωλήτρια στο πατάρι, κάνει 20 λεπτά να μου τη φέρει, καταβαίνει, πληρώνω, και φεύγω.
Ερχομαι σπίτι μου, την ανοίγω και΄ήταν άλλη από αυτή που είχα δει εγώ.
Τωρα , να κανω 300 χμ για να αλλάξω μια φόρμα;; Τη φόρεσα και είπα κι ένα τραγούδι. Να κάνω φασαρία, δεν το μπορώ. Επειτα να χάσει η μαλάκω τη δουλειά της επειδή είναι χαζή (η πιο εύκολη εξήγηση , διότι υπάρχουν και άλλες) είναι κάτι που δε θέλω. Τώρα βέβαια,εκτός από το μαγαζί φταίει και η δική μου η ηλιθιότητα. Αλλα που να υποθέσω ότι άλλο ζητάω και άλλο μου δίνουν;;Επειτα να ξέρεις υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές. Το 'να ξέρεις' δε χρειαζόταν, είναι σίγουρο ότι το ξέρεις.
Πάμε στα ηλεκτρονικά τωρα. Εκεί να δεις τι διαφορά υπάρχει. Πρόσφατα αγόραψα μια ψηφιακή μηχανή και γλίτωσα τουλάχιστο 50€. Ποσό το οποίο δε μπορώ να παραβλέψω.Μπορεί να λέω και λίγο, διότι με δεύτερη μπαταρία και μνήμη, ήταν σίγουρα μεγαλύτερο το ποσό που γλίτωσα.
Στην Πάτρα που μπορώ εύκολα να πάω, η αγορά είναι απελπιστικα ακριβή. Μιλάω για τα δικά μου δεδομένα πάντα.
Oi αγορές από το internet συμφέρουν για ορισμένα είδη. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Και λέψ δυστυχώς διότι ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω.
Το καλοκαίρι πήρα ένα λαπτόπι. Καλά εάν σου πω τιμές, θα πάθεις. Εκεί ήταν τεράστιες οι διαφορές. Μιλάμε για 180€ και πάνω.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Να σου την εξηγήσω:Ένα ζευγάρι timberland παπούτσια, 179 ευρώ εδώ, τα ίδια 77 ευρώ στο Amazon... Σε κάλυψα;
Εν μέρει, αν και πρόκειται για ειδική περίπτωση!
Ακόμα κι έτσι όμως, είναι σίγουρα τα
-
[quote='TRAVELLER']Για παπούτσια, δεν το συζητάω. Είναι μεγάλο ρίσκο να πάρω 'γουρούνι' στο σακί. Τα νούμερα ανάλογα με τις εταιρείες διαφέρουν. Ούτε συζήτηση.
Για ρούχα όμως θα σου πω μια ιστορία και κρίνε εσύ.
Είχα πάει σε ένα μεγάλο μαγαζί της adidas στα νότια προάστια να πάρω πραγματα, ψιλολόγια ξέρεις. Για γυμναστηριο και για μπασκετ. Φενέλες , παπούτσια, φόρμες , μπλούζες και τέτοια. Όχι όλα μαζί βέβαια, δεν είχα σκοπό να δώσω καμια 600ρού μαζεμένη. Βλέπω μια φόρμα. Τη ζητάω , ανεβαίνει η πωλήτρια στο πατάρι, κάνει 20 λεπτά να μου τη φέρει, καταβαίνει, πληρώνω, και φεύγω.
Ερχομαι σπίτι μου, την ανοίγω και΄ήταν άλλη από αυτή που είχα δει εγώ.
Τωρα , να κανω 300 χμ για να αλλάξω μια φόρμα;; Τη φόρεσα και είπα κι ένα τραγούδι. Να κάνω φασαρία, δεν το μπορώ. Επειτα να χάσει η μαλάκω τη δουλειά της επειδή είναι χαζή (η πιο εύκολη εξήγηση , διότι υπάρχουν και άλλες) είναι κάτι που δε θέλω. Τώρα βέβαια,εκτός από το μαγαζί φταίει και η δική μου η ηλιθιότητα. Αλλα που να υποθέσω ότι άλλο ζητάω και άλλο μου δίνουν;;Επειτα να ξέρεις υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές. Το 'να ξέρεις' δε χρειαζόταν, είναι σίγουρο ότι το ξέρεις.
Πάμε στα ηλεκτρονικά τωρα. Εκεί να δεις τι διαφορά υπάρχει. Πρόσφατα αγόραψα μια ψηφιακή μηχανή και γλίτωσα τουλάχιστο 50
-
Και βέβαια είναι .Προσωπικά ούτε καν θα μπλέξω με τέτοιες καταστάσεις. Με επιστροφές , αλλαγές και δε συμμαζεύεται. Απλώς κοιτάζω την 'αξιολόγηση' των χρηστών που κάνουν στα μαγαζιά.
Αλλά και πάλι είναι περισσότερα τα ρίσκα. Σε αυτό συμφωνώ απολύτως. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Για ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.northamptonshire.co.uk/onlin ... 110-0.html έχει ένα μεγάλο κατάλογο από μαγαζιά, που στέλνουν παντού.Πάντως χωρίς πλάκα, εγώ παπούτσια όπως αυτά που έχει εδώ (online μαγαζί από το λινκ που δίνεις παραπάνω) τα πουλάω τουλάχιστον στις μισές τιμές από ότι αυτός
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Να σου την εξηγήσω:
Ένα ζευγάρι timberland παπούτσια, 179 ευρώ εδώ, τα ίδια 77 ευρώ στο Amazon... Σε κάλυψα;
Εν μέρει, αν και πρόκειται για ειδική περίπτωση!
Ακόμα κι έτσι όμως, είναι σίγουρα τα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Καλοφόρετα κ από εμένα!
Δεν μου λέτε, κι εγώ που θέλω κάτι παπούτσια που τα βρήκα μεν στο Amazon, αλλά δεν έρχονται Ελλάδα, τι κάνω;;;
Θενκς
Για ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.northamptonshire.co.uk/onlin ... 110-0.html έχει ένα μεγάλο κατάλογο από μαγαζιά, που στέλνουν παντού.Όσα θέλεις, τα 9(wide) αυτά είναι 9(Μ) έκλεισαν στα $76 με $21 ταχυδρομικά.
http://tinyurl.com/aztdvΠάντως το internet δεν συναγωνίζεται δίκαια τα μαγαζιά. Τα ηλεκτρονικά μαγαζιά δεν πληρώνουν φόρους και σίγουρα δεν πληρώνουν ΦΠΑ.
-
Όχι, είναι κανονική τιμή χωρίς μεταφορικά, φαντάζομαι ότι ο ΦΠΑ είναι μέσα. Στα δεδομένα του Ηρακλείου, ΕΝΑ κατάστημα έχει Timberland και οι τιμές είναι εξωφρενικές!!! Όπως και τα αθλητικά παπούτσια... Δεν ξέρω τι γίνεται Αθήνα, πάντως αν το ψάξω λίγο, συμφέρει να πάω ταξίδι Λονδίνο για να ψωνίσω και να επιστρέψω! Με τη διαφορά τιμής θα κερδίσω τα εισιτήρια!!! Εντάξει, όχι αν αγοράσω μόνο αυτά τα παπούτσια, αλλά γενικά αν προγραμματίσω αγορές!Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου είχα την Αθήνα, όπου τα παπουτσάδικα και τα ρουχαλάδικα είναι περισσότερα από τις έβγες και τα προπατζίδικα
Σοβαρά τώρα, πρέπει να παραδεχτείς ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά ακριβές!!!!
Στα ρούχα και στα παπούτσια δεν είναι καθόλου εξωφρενικές οι τιμές, το αντίθετο μάλιστα. Τα Timberland είναι ειδική περίπτωση.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Όχι, είναι κανονική τιμή χωρίς μεταφορικά, φαντάζομαι ότι ο ΦΠΑ είναι μέσα. Στα δεδομένα του Ηρακλείου, ΕΝΑ κατάστημα έχει Timberland και οι τιμές είναι εξωφρενικές!!! Όπως και τα αθλητικά παπούτσια... Δεν ξέρω τι γίνεται Αθήνα, πάντως αν το ψάξω λίγο, συμφέρει να πάω ταξίδι Λονδίνο για να ψωνίσω και να επιστρέψω! Με τη διαφορά τιμής θα κερδίσω τα εισιτήρια!!! Εντάξει, όχι αν αγοράσω μόνο αυτά τα παπούτσια, αλλά γενικά αν προγραμματίσω αγορές!
Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου είχα την Αθήνα, όπου τα παπουτσάδικα και τα ρουχαλάδικα είναι περισσότερα από τις έβγες και τα προπατζίδικα
Σοβαρά τώρα, πρέπει να παραδεχτείς ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι εξωφρενικά ακριβές!!!!
Στα ρούχα και στα παπούτσια δεν είναι καθόλου εξωφρενικές οι τιμές, το αντίθετο μάλιστα. Τα Timberland είναι ειδική περίπτωση.
Κοίτα, Αθήνα φαντάζομαι θα είναι αρκετά φθηνότερα. Να σου πω, δεν έχω απαίτηση ένα ζευγάρι παπούτσια να κάνει 70 ευρώ, έτσι; Αλλά όχι και 180 ρε γαμώ το! Και εγώ τώρα, έχω πρόβλημα. Πονάει η φτέρνα μου από ένα ατύχημα που είχα και θέλω να βγάλω κάποια στιγμή τα παπούτσια που φοράω (εκείνα τα κλασσικά κολεγίου με τη λεπτή σόλα) και να βάλω κάτι πιο ανατομικό, χωρίς όμως να θυσιάσω εντελώς την εμφάνιση, γιατί θα τα φοράω και στο χώρο εργασίας. Άρα κάτι σε Timberland είναι σχετικά μονόδρομος... Τι να κάνω; Μπορεί να ανέβω Αθήνα να δω κι εκεί τι παίζει...
Ευχαριστώ πάντως...
-
Κοίτα, Αθήνα φαντάζομαι θα είναι αρκετά φθηνότερα. Να σου πω, δεν έχω απαίτηση ένα ζευγάρι παπούτσια να κάνει 70 ευρώ, έτσι; Αλλά όχι και 180 ρε γαμώ το! Και εγώ τώρα, έχω πρόβλημα. Πονάει η φτέρνα μου από ένα ατύχημα που είχα και θέλω να βγάλω κάποια στιγμή τα παπούτσια που φοράω (εκείνα τα κλασσικά κολεγίου με τη λεπτή σόλα) και να βάλω κάτι πιο ανατομικό, χωρίς όμως να θυσιάσω εντελώς την εμφάνιση, γιατί θα τα φοράω και στο χώρο εργασίας. Άρα κάτι σε Timberland είναι σχετικά μονόδρομος... Τι να κάνω; Μπορεί να ανέβω Αθήνα να δω κι εκεί τι παίζει...Ευχαριστώ πάντως...
Κοίτα και τα Kricket (άνετα, γερά, μοδάτα, καλή γκάμα σχεδίων, σε λογικότατες τιμές και ελληνικά ).
-
Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και δεν βρήκα κατι παρόμοιο. Ισως να ταιριάζει με το θρεντ περι Η/Υ αλλα πιστεύω ειναι πιο 'ειδικό'.
Κάνω την αρχή με αφορμή την τελευταία μου αγορά απο eBay.co.uk.
Τον τελευταίο καιρό ψάχνω ενα φτηνό μεταχειρισμένο subnotebook. Δεν αποζητώ ουτε ταχύτητα, ουτε τρελα features αλλα πολύ μικρό βάρος και μέγεθος με ανεκτά features.
Κατέληξα στο Sony VAIO PCG-C1XD, μοντέλο περίπου 4 χρόνων παλιό:
(H φωτό ειναι απο πιο καινούριο και αρκετά ακριβότερο μοντέλο αλλα το form factor δεν αλλάζει)
Το βρηκα σε μια δημοπρασία σε τιμή 280 ευρώ περίπου. Το χτύπησα (κλασσικά την τελευταία στιγμή), ο πωλητής (ο οποίος ειχε 100% feedback) με ρώτησε πως θελω να μου αποσταλεί, του απάντησα με το Εuro 48 της Parcelforce (περ. 4 μέρες) και μου έστειλε ενα τελικό ποσό το οποίο και πλήρωσα μέσω PayPal.
Και απο εκεί αρχίζουν τα 'παράξενα'. Τα λεφτά τα κατέθεσα Σάββατο πρωί. Το Σαββατοκύριακο του έστειλα περίπου 3 email στα οποία δεν απάντησε. Δοκίμασα μερικές φορές να τον πάρω τηλέφωνο και έπεφτα σε τηλεφωνητή της BT.
Όπως καταλαβαίνετε ειχα ψιλοπανικοβληθεί. Τελικά σήμερα το πρωί σήκωσε το τηλ. η γυναίκα του η οποία μου είπε πως έφευγε για το ταχυδρομείο με το πακέτο εκείνη τη στιγμή. 'Επιτέλους' σκέφτηκα.
Πιο μετά έλαβα ενα email στο οποίο ο τύπος ζητούσε συγνώμη, λέγοντας οτι έλειπε το σαββατοκύριακο και δεν μπορούσε να κοιτάξει το email του.
Και ξαφνικά πριν απο λίγο μου στέλνει το εξής:
'Hi, just to give you an update. The laptop has been posted today however the post office couldn't send it via Euro 48, it has been sent by another service. My Wife sent it and had to queue for over an hour to sort it out. The service is 6 days I'm afraid, what ever the difference in cost is I will bear.'
Δηλαδή το στέλνει με φτηνότερο shipping option, παρ' όλο που εγώ πλήρωσα για Euro 48, και μου λέει οτι τη διαφορά στο κόστος 'I will bear'? Σαν να εννοεί δηλαδή οτι το shipping των 6 ημερών ειναι πιο ακριβό απο των 4!
Τι λέτε να κάνω; Ψίνομαι να τον πάρω τηλ. πάλι και να τον κράξω. Επείσης σκέφτομαι να του ρίξω negative feedback (κατι που ευτυχώς δεν εχει χρειαστεί να κάνω μεχρι στιγμής στις αγορές μου).
Τι θα κάνατε στη θέση μου;
-
Μια φορά έχω αγοράσει κάτι από το Ebay και όλα OK.
Περίμενε να σου έρθει.
-
Αν σου ερθει μια χαρα και δουλευει αψογα δεν αξιζει να τσακωθεις.....
Τι 4 τι 6.....Δεν γα**** σημασια εχει να ειναι καλο και να κανεις τι δουλεια σου....Τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες.... -
Οι αγορες μεσω e bay ειναι ok αλλα πρεπει να προσεχεις τον πωλητη..Αν εκπροσωπειται μεσω καποιου e shop τοτε δεν υπαρχει προβλημα..Ειδαλλως απαιτειται προσοχη και ιδιως στα μεταχειρισμενα..
-
Καλησπέρα.Το γεγονός πως τελικά δεν ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία ετσι οπως ειχατε συμφωνήσει σίγουρα δεν πρέπει να περάσει έτσι. Σαφώς και θα πρέπει να το αναφέρεις στο feedback που θα αφήσεις. Δε θα συμφώνουσα με το negative feedback ίσως neutral. Οι ηλεκτρονικές αγορές εχουν πάντα το ρίσκο τους και εργαλεία όπως το feedback στο ebay πρέπει να χειρίζονται με προσοχή. Νατο αναφέρεις οπωσδήποτε και να παραπονεθείς και στον ίδιο τον πωλητή. Ειμαι νέο μέλος στο ebay και στις τελευταίες 10 αγορές μου, αντιμετώπισα κάποια προβμήματα. Πριν αφήσω feedback παντα επικοινωνούσα με τον πωλητή και του εξέφραζα το εκάστοτε πρόβλημα. Και στις 2 περιπτώσεις μου πρόσφεραν full refund χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και ακριβώς επειδή ειχα επικοινωνήσε μαζί τους μου άφησαν positive feedback κι ας τους ειχα αφήσει πρώτος εγώ neutral.
Από τη στιγμή που πλήρωσες και ταχυδρομήθηκε το Sony, περίμενε να δεις σε τι κατάσταση είναι και αν ανταποκρίνεται στην περιγραφή της δημοπράσιας και τότε βλέπεις περι feedback
Ελπίζω να βοήθησα. Καλή τύχη στις επόμενες αγορές
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)