-
uniroyal rainsport 195/50/15. Στο βρεγμένο κορυφή και στο στεγνό μια χαρά. Θα τα ξαναβάλω. Πριν φορούσα michelin exalto 1. Καλά ,αλλά αυτά που φοράω τώρα καλύτερα. Κάτι πιρελι p6000 και κάτι Firestone (που φορούσε από την μάνα) του για κλάμματα.
-
τη δευτερα θα αλλαξω λαστιχα στο mx μου κ ο λαστιχας μου,μου προτεινε τα yokohama c-drive σε διασταση 195-50-15 φυσικα κ τιμη 250ε.εχει κανεις ιδεα γιαυτα επειδη ειναι φρεσκα στην αγορα?δεν θα δωσω πανω απο 250ε για λαστιχα ενω σαυτην την τιμη περιπου παιζουν κ τα καινουρια επισης bf goodridge(225e).δοθεντος οτι πριν 2 χρονια περιπου ειχα βαλει goodridge στο παλιο μου 106 rallye κ δεν εμεινα ευχαριστημενος απο το κρατημα τους,να προχωρησω στα yoko?oι γνωμες σας?
-
Άμα σας πω οτι δεν ξέρω τι λάστιχο φοράω....
Σε παλιά μου αμάξια είχα
Michelin Pilot Exalto
Bridgestone 720
Bridgsetone S03
Goodyear Eagle F1
Pirelli Scorpio -
Φοράω Pirelli P-Zero Rosso.Πολύ ευχαριστημένος.Έχω κάνει αρκετά πειράματα με καλά λάστιχα (όπως έχω γράψει και σε άλλο topic) και προσωπικά ταιριάζουν απόλυτα στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου.(Golf IV)Τα συνιστώ ανεπιφύλαχτα!
-
Michelin Energy E3B - αυτά είχε το car επάνω. Αλλά και πάλι Michelin θα βάλω όπως κάνουμε σε όλα τα αμάξια της οικογενείας
-
Ο χρήστης Γιώργος έγραψε:
Εγω φοραω τα continental premiumcontact 2.Kανενας δεν εχει ακουσει γι αυτα?Continental Sport Contact 2 205/45/R16. Με αυτά ήρθε το Colt-άκι μου............δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή για να τα συγκρίνω με κάτι άλλο ακόμη.....
-
Yokohama A520, το ιδανικο λαστιχο για οποιον θελει να αισθανεται οχι οτι οδηγει αυτοκινητο αλλα οτι τροχοδρομει με αεροσκαφος..
Σε λιγες μερες εξαλτο 2 -
Στο προηγουμενο 407 που ειχα (το 1. φοραγα Michelin Primacy και γενικα ημουν ευχαριστημενος....Το 2.0 που πηρα τωρα φοραει τα Pirelli P6 και αν και ειναι λιγο σκληροτερα απο τα Michelin νομιζω οτι ταιριαζουν καλυτερα στον χαρακτηρα του αυτοκινητου μου...
-
Dunlop SP SPORT 300 σε διάσταση 205/60/16R (Η) από τη μάνα του NISSAN Primera (P12) το τελευταίο.
Από την αρχή δεν με ικανοποιούσαν στη βροχή. Στο στεγνό ήταν καλά. Τώρα μετά από 45000 χλμ σε 2,5 χρόνια θέλουν αλλαγή (ξέχασα εκεί γύρω στις 20000 να τα κάνω μπρος πίσω, μετά το άφησα, το άφησα, το...) λόγω φαγομένων μπροστινών (δουλεύει πολύ ABS) και έχουν σβήσει τα αυλάκια που διώχνουν το νερό από τα δύο κεντρικά προς τα έξω.Ο χρήστης heras έγραψε:
τη δευτερα θα αλλαξω λαστιχα στο mx μου κ ο λαστιχας μου,μου προτεινε τα yokohama c-drive σε διασταση 195-50-15 φυσικα κ τιμη 250ε.εχει κανεις ιδεα γιαυτα επειδη ειναι φρεσκα στην αγορα?δεν θα δωσω πανω απο 250ε για λαστιχα ενω σαυτην την τιμη περιπου παιζουν κ τα καινουρια επισης bf goodridge(225e).δοθεντος οτι πριν 2 χρονια περιπου ειχα βαλει goodridge στο παλιο μου 106 rallye κ δεν εμεινα ευχαριστημενος απο το κρατημα τους,να προχωρησω στα yoko?oι γνωμες σας?Και εμένα αυτά μου πρότεινε ο λαστιχάς μου. Στη δική μου διάσταση μου τα αφήνει τελική 490
-
Εγώ (το αυτοκίνητό μου δηλαδή) φοράω κάποιου είδους dunlop sp (νομίζω 2000), βγαλμένα από ένα Punto.
Είναι επιεικώς χάλια, έχουν μαλακά πλαϊνά που τα νιώθω να παραμορφώνονται έντονα στις στροφές και είναι μαλωμένα με την πρόσφυση (δεν ξέρω γιατί, μπορεί να έχουν προηγούμενα...).
Και όλα αυτά χωρίς να έχουν πάνω από 20.000χλμ και 2 καλοκαίρια στην 'πλάτη τους'...
Τα επόμενά μου θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, τα πολύ καλά Michelin Exalto II.
-
Continental SportContact II, 205/55-16. Μετά από 16.000 χλμ. και 11 μήνες, πολύ καλά σε στεγνό και βρεγμένο, χειμώνα καλοκαίρι και ΑΘΟΡΥΒΑ! Ουδεμία σχέση με τα Pirelli P7 που αντικατέστησαν.
-
Pirelli P7 195/50-15V σε 206 1,6
Ζεσταίνονται γρήγορα
Προοδευτικά σε αντιδράσεις χωρίς περιττές 'τσιρίδες' όταν πάμε εκτός ορίου.
Σχετικά μαλακά πλαινά -φιλτράρουν πολύ καλύτερα τα όποια χαρακώματα/χαντάκια/πηγάδια σε χαμηλές ταχύτητες .Πολύ καλή πληροφόρηση με λίγο περισσότερη πίεση στα εμπρός απο ότι στα πίσω .
Εχουν μειώσει κατα πολύ σε αίσθηση και αποτέλεσμα το φεύγα του πίσω μέρους σε υψηλές ταχύτητες .Σε δρόμο με καλή πρόσφυση οι αντιδράσεις είναι ανάλογες των επιλογών του οδηγού -
Το corsa φοράει Pirelli P6000 από την μάνα του. Ακόμα δεν έχω βάλει άλλο λάστιχο στο συγκεκριμένο αμάξι οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι ειδικά τα πίσω δεν ζεσταίνονται με τίποτα. Ακόμα μετά και από αρκετά χλμ σε στριφτερές διαδρομές όταν πιάνω τα πίσω είναι κρύα. Στην αρχή ειδικά όταν είναι τελείως κρύα ο κώλος του αυτοκινήτου κάνει πάρτυ, όχι όμως ότι με χαλάει κιόλας.
-
Dunlop SP 2000 E στο Astra. Απ' όσα διαβάζω μάλλον θα χρειαστεί να τα ξεφορτωθώ αρκετά νωρίς. Πάντως 1 χρόνο ακόμα τον έχουν στο νερό.
Στο Accent τα κλασικά ελαστικά πόλης Michelin Energy. Μια χαρά, κλείνουν 3 χρόνια όπου να'ναι και τώρα που αρχίζουν οι βροχές θα πάω να τα αλλάξω με τα ίδια. -
bridgestone RE720.
45 χιλιάδες χιλιόμετρα και ακόμα κρατάνε σαν βδέλες.
Εκπληκτικό λάστιχο σε αντοχή, επιδόσεις, στεγνό-βρεγμένο, παντού.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
bridgestone RE720.45 χιλιάδες χιλιόμετρα και ακόμα κρατάνε σαν βδέλες.
Εκπληκτικό λάστιχο σε αντοχή, επιδόσεις, στεγνό-βρεγμένο, παντού.
Πράγματι πολύ καλό λάστιχο. Τα είχα στο 106 σε 185/55-14. Στα 45.000 χλμ. είχαν 'ξανανιώσει'! Μάλλον ήταν η επιβεβαίωση πως πλησίαζε η ώρα αντικατάστασης, με το δεύτερο στρώμα μαλακής γόμας που έχουν, σύμφωνα μ'αυτά που είχα διαβάσει. Πως πας από φθορά;
Στο 307 δεν τα έβαλα σκεπτόμενος την σχετική τους σκληρότητα και το συνδυασμό τους με τον ημιάκαμπτο πίσω...Έχουν και ¨μαγουλάκι¨που προφυλάσσει τις ζάντες από τα κράσπεδα...
-
Yokohama A048R LTS
Semi-slick λάστιχο, με την αντίστοιχη μειωμένη διάρκεια στο δρόμο, αλλά με πρόσφυση απλά σε άλλη διάσταση μόλις ζεσταθεί έστω και λίγο...Παρεπιπτόντως, το λάστιχο δεν καταλαβαίνει από βροχή ή νερό στο δρόμο, αλλά η μόνη οδηγία είναι να αποφεύγονται τα στάσιμα νερά...Εκεί είναι προφανές ότι δεν τα πάει καλά, μιας και δεν έχει αυλάκια για να τα διώξει γρήγορα κάτω από το πέλμα...
Την συμπεριφορά στη βροχή την έχω επαληθεύσει, αλλά τα στάσιμα νερά ακόμα τα αποφεύγω, ή τουλάχιστον 'πηγαίνω' με πολύ μειωμένη ταχύτητα όταν 'ανοίγουν' οι ουρανοί και τύχει να είμαι έξω με το αμάξι. -
Continental premiumcontact2 run flat.καλο λαστιχο γενικα αλλα λογω runflat κοπαναει αρκετα.σκεφτομαι να τα αλλακξω αλλα ειναι ρισκο χωρις ρεζερβα
-
Conti Sport Contact 1 205/50/16,με 70,000 χλμ στη ...γομα τους πλεον πανε για αντικατασταση...με τα ιδια ή τα 2 ή με μεταχειρισμενα Goodyear F1 GSD3 με 15,000 χλμ απο ενα γνωστο με Astra που αλλαζει διαστασεις.
-
Michelin exalto 2 195/50/15 στο Ignis
Το κλιο θα ερθει με 205/45/16 απο το εργοστασιο exalto 2 παλι.....
Τι λαστιχα "φορατε"?