Ο χρήστης mak έγραψε:
Εγώ πάλι νομίζω ότι εσύ προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και έπειτα εμάς για την αναξιοπιστία του RX8.
Εδω αποσπασματικα και εχοντας επιλεκτικη μνημη (οπως δειχνεις) δεν μπορει να γινει επικοδομοιτικος διαλογος ...
Άρα έχω και επιλεχτική μνήμη και προσπαθω να βλάψω το RX8 όταν έγραψα αυτά:
1o Post
Τώρα το RX8 αν δεν είχε τα προβλήματα κατανάλωσης- καμμένου λαδιού - και αξιοπιστιας απο ότι είδα στο RX8( που πλέον απο απλό thread έγινε ενότητα) και απο τις ανάκλησεις θα ήταν ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΜΑΞΙ!!! και κανένας δεν θα μπορούσε να το κρίνει εκτός αν ήταν εμπαθής.
Όμως υπό την υπάρχουσα κατάσταση μόνο οι fun-to-drive και ψαγμένοι οδηγοι μπορούν να το επιλέξουν.
2o Post
Το rx8 είναι ένα εκπληκτικό αμάξι.
Γιατί:
-
Έχει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σχεδίαση( αν και λίγο τολμηρή για μένα)
-
Έχει εξοπλισμό αξιοζήλευτο
-
Έχει πολλούς χώρους
-
Έχει άψογο στήσιμο με χαμηλό κέντρο βάρους, κινητήρα εμπρός-κέντρο, διπλά ψαλίδια, πίσω κίνηση
-
Έχει ένα κινητήρα προτοποριακό και πολύ δυνατό
-
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ VERY VERY FUN TO DRIVE!!!!!!!!!!!!!!
Πρέπει να ξεκαθαρίσετε σε αυτούς που μας διαβάζουν αν στα κακά του ρο-χι που αναφέρω έχω επιλεκτική μνήμη ενώ στα καλά είμαι σωστός και αξιόπιστος
Eπίσης το ότι 'Έθαψα' την GT σε 3 σημεία δείχνει ότι είμαι και αντικειμενικός και δεν έχω στόχο να θάψω το RX8:
1o Ποστ
Κι εγώ δεν θέλω να σκεφτώ την μεταπωλητική αξία της gt μου γιατί όπως λέει και ο Jeremy: It depreciates just as fast it accelerates!!!
2οΠοστ
Η δικιά μου GT μέχρι τώρα δεν είχε πρόβλημα.
Του Sado του έβγαλε την πίστη
του Χρίστου69 του χάλασε το έμβολο
3ο Ποστ
Επίσης τα λέω έχοντας γνώση ότι ούτε η GT ως Alfa Romeo έχει την πιο αξιόπιστη παράδοση σε βλάβες κλπ.
Φυσικά το θέμα μας είναι τα τυχόν μειονεκτήματα του RX8 και επεκτάθηκα σε αυτά που εγώ θεωρώ.
Οι αναφορές που έκανες απο το RX8club είναι αποσπασματικές και δεν βοηθάνε για να βγούν συμπεράσματα, Εξάλλου αυτά τα προβλήμτα που παραθέτεις εξαρτώνται και απο τους οδηγούς τον εκάστοτε αυτοκινήτων...(στο κλάμπ υπάρχουν άνθρωποι που αλλάζουν ταχύτητες χώρις καν να πατάνε συμπλέκτη και ύστερα παραπονιούνται για προβλήματα στο σασμάν)
Οι αναφορές δεν είναι καθόλου αποσπασματικές. Έκανα download όλο το thread αφαίρεσα τα διπλά ποστ και τις απαντήσεις.
Συμπεράσματα επιστημονικά δεν μπορούν να βγούν από κανένα φόρουμ και κανένα site. Σε αυτό συμφωνούμε. Όμως όπως εγώ δεν μπορώ να βγάλω 'επιστημονικές' αποδείξεις της κακής αξιοπιστίας 'ετσι κι εσείς δεν μπορείτε να αποδείξετε την 'καλή' αξιοπιστία.
Τουλάχιστον όμως εγώ ανέφερα πληροφορίες κατόχων από συγκεκριμένο site οι οποιες είναι αρκετές αν σκεφτεί κανέις ότι το RX8 δεν είναι mainstream μοντέλο όπως τπ golf-corolla.
Και μάλιστα τις γκρούπαρα ανά κατηγορία. Όπως έχω πει έχω κι άλλες από το ίδιο site.
Επίσης δεν νομίζω ότι μόνο οι 'ροχίτες' δεν πατάνε καλά τον συμπλέκτη. Όμως το πρόβλημα του συμπλέκτη-κιβωτίου είναι επαναλαμβανόμενο και αυτό είναι φανερό.
Αυτά τα λέω γιατί διαβάζω απο καιρό το συγκεκριμένο φόρουμ και αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις δημοσιεύσεις θα διαπιστώσει ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε κατευχήν όσον αφορά την αξιοπιστίά του RX8.
Αν εσύ νομίζεις πως πάνε κατ'ευχήν όλα για το ρουχου μπράβο σου, θαυμάζω το κουράγιο σου.
Εγώ σαν υποψήφιος αγοραστής πάντως θα ήμουν πολύ προβληματισμένος.
Αλήθεια τι χρειάζεσαι εσύ για να προβήματιστείς?
Απο εκεί πέρα δεν περιμενω το RX8 να αποδειχθεί το ίδιο αξιόπιστο με ένα mazda6 όπως δεν θα περιμενα και απο ένα S2000 να είναι τόσο αξιόπιστο όσο ένα accord.
Κανείς δεν ζήτησε από το ρου-χου να είναι πιο αξιόπιστο από το 6άρι αν και θα έπρεπε. Ζητάμε να μάθουμε αν είναι πιο αξιόπιστο από αντίστοιχες γρήγορες προτάσεις σε παραπλήσια λεφτά.
Όσο για την ανακλήση που έγινε πριν λίγο καιρό, ρίξε μια ματιά στο autopress.gr και θα δεις ότι τετοιου τύπου ανακλήσεις(και πολύ πιο σοβαρές) αφορούν πάρα πολλά αυτοκίνητα της αγοράς και όχι μονο το RX8.
Το γνωρίζω αλλά οι αυτό δεν αποτελεί αθώωση για δύο μαζεμένες και για σοβαρούς λόγους.
Το Ρου-Χου έχει:
- την ρετσινιά της κακής αξιοπιστίας του RX7.
- τα 'κουσούρια-χούγια' του βάνκελ
- τις κακές αναφορές στο site του
- τις ανακλήσεις του
- την χαμηλή τιμή που σε βάζει σε υποψίες για την γραμμή παραγωγής.
Αυτά κάποιους μπορεί να τους ενοχλούν
Κάποιους άλλους όχι.
Όμως πρέπει να λεχθούν στο συγκεκριμένο και μόνο thread για να ενημερωθεί και ο κόσμος που θα καταθέσει τα λεφτά του.
Δεν υπάρχει λόγος αντιγνωμίας. Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν διεκδικώ το αλάθητο
Στο ίδιο το RX8 club υπάρχουν 2-3 thread ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ στην διαδικασία εκκίνησης-σβησίματος. Ένας μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:
(ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!!!)
Η αποψη ενος ατομου/χρηστη δεν μπορει να 'δεσμευει' το 'ιστρορικο' ενος αυτοκινητου ...
Απόλυτα σωστό. Γι'αυτό έγραψα την πρόταση που έκανα bold. Για να δείξω ότι είναι κάτι σύνηθές(όχι βέβαια ότι συμβάινει πάντα)
Επίσης επειδή προσπαθώ να μεταφέρω την αλήθεια για το flooding ανέφερα ότι υπάρχουν νέες εκδόσεις λογισμικού που ίσως διορθώνουν το πρόβλημα:
Υπάρχει και το flooding που δεν ξέρω σε ποιο βαθμό λύθηκε από νέες εκδοσεις του λογισμικού.
Ωπα , για μισο λεπτο .... Εχουμε και κατασκοπους ?
Κατάσκοπος είσαι όταν κρύβεσαι, μπαίνεις κρυφά κάπου και θέλεις να πάρεις πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσεις ενάντια σε αυτόν που τις έκλεψες, με το οποίο είσαι και εχθρός.
Εμεις ούτε σε πόλεμο βρισκόμαστε ούτε μπηκα κρυφά κάπου ούτε 'έδωσα' τις πληροφορίες μου σε κάποιον να τις χρησιμοποιήσεις κατά του ρου-χου.
Εγώ δεν βλέπω εχθρούς και φαντάσματα και κατασκόπους. Βλέπω παιδιά που αγαπάνε την αυτοκίνηση και έχουν πάθος με κάποια αμάξια και μου αρέσει να συζητάω μαζί τους.
Θελεις να ερθεις μια βολτα απο τα μερη μας (http://www.rx8club.gr) να τα συζητησουμε εκει ολα αυτα ?
Στόχος μου είναι να συμμετέχω σε μία συζήτηση σε ένα 'ουδέτερο' και γενικής φύσεως φόρουμ και σε ένα εξειδικευμένο thread για το ρουχου.
Το να μπω σε ένα εξειδικευμένο φόρουμ και να αρχισω να 'κατηγορώ' το αγαπημένο τους αμάξι δεν είναι ευγενικό και γενικά δεν είναι σωστό. Άλλο να είμαι υποψήφιος αγοραστής και να σας ρωτήσω αν είναι αξιοπίστο γράφοντας τους προβληματισμούς μου, και άλλο εδώ που είναι μια συζήτηση περί ανέμων και υδάτων.
Άλλωστε σε 'εξειδικευμένα' φορουμ τέτοιες κουβέντες καταλήγουν σε καυγά.
Το λαδι ΔΕΝ ειναι προβλημα ...
Σε παρακαλω σταματα να αποπροσανατολιζεις τον κοσμο ...
Η προσθηκη λιπαντικου ειναι χαρακτηριστικο της λειτουργιας των wankel κινητηρων απο καταβολης τους ....
αυτό το απάντησα πιο πριν και δεν ξέρω γιατί έχετε κολλησει και το επαναλαμβάνετε όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε.
Όχι Γιάννης Γιαννάκης. Μην παίζουμε με τις λέξεις. σημασία έχει ότι ο ιδιοκτήτης βαρύνεται οικονομικά με την αγορά λιπαντικού, και βαρύνεται χρονικά από τον συνεχή έλεγχο της στάθμης.
Αυτό δεν είναι κακό, εφόσον το ξέρεις πριν το αγοράσεις.
Με την λογική αυτή και οι Alfa Romeo με Twin Spark που έχουν πολύ υψηλότερες καταναλώσεις από τον αντγωνισμό δεν είναι πρόβλημα αλλά χαρακτηριστικό της λειτουργίας τους. Επίσης και αρκετές Twin Spark που καίνε λάδι είπσης είναι χαρακτηριστικό της λειτουργίας τους
Μα κοροιδευόμαστε μεταξύ μας
Αυτο τωρα τι ειναι ΑΠΕΙΛΗ ?
το http://www.rx8club ειναι ΑΝΟΙΧΤΟ για ΟΛΟΥΣ .... Για free πληροφοριες και για ανταλλαγη αποψεων για εναν κινητηρα για τον οποιο ειχαμε ολοι μεχρι πριν απο 2 χρονια (η σχεδον ολοι ) μαυρα μεσανυχτα ...
Όχι βέβαια δεν είναι απειλή. Είναι σεβασμός στον αναγνώστη ότι αυτά που γράφω κάπου τα βασίζω και δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Επίσης το ότι αναφέρω ότι η πηγή ειναι οι ιδιοκτήτες που γράφουν σε ένα φόρουμ αυτομάτος δίνει το δικαίωμα στον αναγνώστη να βαθμόλογήσει την εγκυρότητα της πηγής. Τι πιο δημοκρατικό και διαφανές?
Αν δεν σε ενδιαφερει , απλα προσπερασε τον ....
Προφανώς εμμέσως μου λες να σωπάσω.
Δηλαδή όταν δεν συμφωνείτε με κάποιον του λέτε να σωπάσει? Είσαι και administrator σε φόρουμ ?!?!
Σκέψου να τα έγραφα και στο κλαμπ σας . Θα με είχες κάνει ban!!
Φυσικά και τον προσπέρασα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να γράφω για το αμάξι σε ένα thread που 'Ρωτάει' γιατί κάποιοι το 'θάβουν'
Αν ξεκινούσα εγώ το thread τότε θα ειχες δίκιο. Αλλά δεν το ξεκίνησα εγώ.