-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το opel corsa a που εβγαινε και σενταν 1.000cc ξερει κανεις ποσα αλογα ηταν (μη καταλυτικο)
45 μάλλον.
Τι μου θύμισες τώρα.
Το είχα για κάνα χρόνο στις αρχές του '90 σαν εταιρικό. Απο τα 45 άλογα που γράφεις, στο δικό μου κάποια είχαν πεθάνει απο ασιτία μάλλον, κάποια τάχαν κλέψει μάλλον για να τα πουλήσουν για κρέας στου Ιταλούς και κάποιοα ήταν τόσο ψόφια που δεν καταδέχτηκαν καν να τα κλέψουν. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πράμα με αεροδυναμική τούβλου, κράτημα μπανιέρας και επιδόσεις κάρου.Απο τα αυτοκίνητα που για να μετρήσεις επιτάχυνση ήθελες ημερολόγιο κι όχι ρολόι.
-
Τό τρίθυρο κόρσα-Α- πού είχα οδηγήσει πάντως,μού άρεσε ο τρόπος πού πατούσε.Καμμία σχέση με τό πεντάθυρο.
(τόν Μακαρώνη τόν έχετε πετύχει σέ καμμία ανάβαση; )
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Απο τα αυτοκίνητα που για να μετρήσεις επιτάχυνση ήθελες ημερολόγιο κι όχι ρολόι.Ει!!! αυτό είναι ατάκα του Γεωργίου!
-
το corsa A, 1.0 το εχει ο πατερας του κολλητου μου... το εχουμε σπρωξει απειρες φορες..... Πρωτοχρονιες που εχουμε περασει σπρωχνοντας.....τουλαχιστον εχει θερμαινομενα τζαμια...
-
lada 1200s & lada niva 1.6. οσον αφορα το πρωτο μπορω να σας το διαβεβαιωσω εκ'πειρας.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
lada 1200s & lada niva 1.6. οσον αφορα το πρωτο μπορω να σας το διαβεβαιωσω εκ'πειρας.Όσον αφορά το δεύτερο σας το επιβεβαιώνω εγώ.
Πάντως έχει πλάκα να σπινάρεις με τα 4 (lo γαρ)...
Το πλεονέκτημα αυτού του αμαξιού πάντως είναι το που σε πάει, και όχι το πόσο γρήγορα σε πάει.Offtopic --> Προ ημερών με προσπέρασε niva 1.7 στην Α.Ο. με τουλάχιστον 140... Στο δικό μας γύρω στα 100 το νιώθεις πως δε θέλει... (άσε που αν πάει δεν ξέρω αν θα επιστρέψει) Πάντως στο χώμα είναι απόλαυση!
-
το τσερι ειχε 50 ιππους χωρις καταλυτη και 49 με...
καταλαβα που ειχαμε τη διαφορα ως προς τη γενια απλως δεν μπορω να θυμηθω αν το πρωτο που εχεις φωτο,κυκλοφορουσε ως σανι η και με καποιο κωδικο! το δευτερο το ειχαμε εως οτου το αλλαξαμε με το τριτης γενιας 1.5!
-
και εγω κατα καιρους εχω δει νιβα και σπανιως 2105 να τρεχουν πολυ, ειμαι σιγουρος οτι θα εχουν το γκαζι κολλημενο στο πατωμα και τις στροφες στο κοκκινο. αμα δεν τους καψει καμια φλαντζα, κολλησει καμια μηχανη τυχεροι θα ειναι.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
και εγω κατα καιρους εχω δει νιβα και σπανιως 2105 να τρεχουν πολυ, ειμαι σιγουρος οτι θα εχουν το γκαζι κολλημενο στο πατωμα και τις στροφες στο κοκκινο. αμα δεν τους καψει καμια φλαντζα, κολλησει καμια μηχανη τυχεροι θα ειναι.Τα ΝΙVA είναι γνωστά σκυλιά... εντός και κυρίως εκτός !
-
μπορει να ειναι σκυλια αλλα εαν δουλευεις την μηχανη επι ωρες στο κοκκινο δεν της κανει μεγαλο κακο?
εγω παντος πηγα στο χωριο, και εκανα μια βολτα με το παλιο 2105 που εχουμε παρατημενο στην αυλη μας και θυμηθηκα το ποσο αργο ειναι.
-
Εγώ έχω δεί προ δεκαετίας, LADA NIVA, βελτιωμένο με μηχανή LANCIA 2.0 με 130 άλογατάκια αν θυμάμαι καλά , χαμηλωμένο και με λάστιχο ασφάλτινο να κερνάει τσαγάκι.......
Αν θυμάμαι καλά ήτανε βαμένο λαχανί......... και καταγωγής από Θεσσαλονίκη.
Φανταστείτε NIVA EVO, WRC με 2.0 turbo από LANCIA INTEGRALLE.....
-
Στα 2105 βαζουνε ειτε μοτερ 1600 με 5αρι σαζμαν απο μιραφιορι (που ειναι πολυ μετριο) ειτε 2λιτρο...
Ειχα δει τσαι απο κιτρινο τετοιο Lada σε Yaris 1.4(? ή ηταν 1,3)>??
-
Για μενα το πιο αργο αυτοκινητο ηταν και το πρωτο που ειχα μεταχειρισμενο. citroen visa, αεροψυκτο, 647 κεκ, με τον θορυβο της αρκουδας μεσα, και απο επιταχυνση και προσπερασμα.....αστα καλυτερα. Παντως ηταν αξιοπιστο και προβληματα μηδαμινα σχεδον στα 100.000 χλμ που δωθηκε
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το τσερι ειχε 50 ιππους χωρις καταλυτη και 49 με...Καταλύτη;!
Εγώ μιλάω γι'αυτό το Cherry:
-
....το οποίο υπήρχε και σε δίπορτο 'σπορ' φυσικά!
-
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Στα 2105 βαζουνε ειτε μοτερ 1600 με 5αρι σαζμαν απο μιραφιορι (που ειναι πολυ μετριο) ειτε 2λιτρο...Ειχα δει τσαι απο κιτρινο τετοιο Lada σε Yaris 1.4(? ή ηταν 1,3)>??
και ποσο στοιχίζει μια τετοια μετατροπή? γιατι αρχιζει να με ενδιαφερει με αυτα που βλεπω και γραφετε. λογικα εκτος απο μοτερ και το σαζμαν δεν θα θελουν και αλλαγη τα φρενα, το διαφορικο, η αναρτηση, τα λαστιχα-ζαντες ?
-
εγω ομως ειχα του 90 οχι του 80!!!
-
τα nissan cherry ηταν καλα αυτοκινητακια κατα την γνωμη μου. ενας φιλος μας ειχε παρει το χιλιαρι του 1990 και τραβουσε ακομα και φορτωμενο(6 ατομα μεσα ο καθε ενας απο 85 κιλα, αποσκευες και τραβουσε 140 στην εθνικη). ειχε ψυχη ο κινητηρας του για τα κυβικα του, ηταν αξιοπιστο και οικονομικο. πριν απο 6 χρονια το πουλησε.
-
αν ηταν το 1400 στους 80 ιππους ακομα θα το ειχα το τσερι...αλλα το 1000αρι ηταν αποκλειστικα για μικρες αποστασεις...
Τα πιο αργά αυτοκίνητα?