-
Κατεληξε στα εξης 2
1.Opel Corsa 1.4 Essentia
2.Peugeot 206 1.4 DynamicΠεριπου 600 Ευρω πιο ακριβο το Corsa.
To 206 εχει +:
-προβολεις ομιχλης
-αυτοματο κλιματισμο
-σπορ καθισματα
-ραδιο-CD (δεν ειμαι σιγουρος αν εχει και το Corsa στην βασικη)Τι λετε???
Οπτικα κερδιζει το Corsa σε θεματα ποιοτητας(πλαστικα,βαρος πορτας κτλ.)
Οι κινητηρες τους ειναι ισοδυναμοι σε επιδοσεις(ρεπριζ κτλ.)
Αξιζει να δωσει καποιος 600 Ε παραπανω παιρνοντας λιγοτερο εξοπλισμο,μονο και μονο για την 'φαινομενικα'-οπτικα καλυτερη ποιοτητα? -
το κορσα οντως δειχνει πιο ποιοτικο αλλα εγω θα παιρνα 206...
-
Για μένα αφού έχει καταλήξει σε αυτά τα δύο, καλύτερα να εξετάσει ποιο θα μείνει περισσότερο στην αγορά για να μην πέσει πολύ η τιμή του. Λογικά, το καινούργιο 206 δεν πρέπει να αργεί πολύ ακόμα (δεν γνωρίζω τίποτα, απλώς υποθέτω), οπότε ίσως να μην είναι πολύ καλή αγορά τώρα.
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Κατεληξε στα εξης 2
1.Opel Corsa 1.4 Essentia
2.Peugeot 206 1.4 DynamicΠεριπου 600 Ευρω πιο ακριβο το Corsa.
To 206 εχει +:
-προβολεις ομιχλης
-αυτοματο κλιματισμο
-σπορ καθισματα
-ραδιο-CD (δεν ειμαι σιγουρος αν εχει και το Corsa στην βασικη)Τι λετε???
Οπτικα κερδιζει το Corsa σε θεματα ποιοτητας(πλαστικα,βαρος πορτας κτλ.)
Οι κινητηρες τους ειναι ισοδυναμοι σε επιδοσεις(ρεπριζ κτλ.)
Αξιζει να δωσει καποιος 600 Ε παραπανω παιρνοντας λιγοτερο εξοπλισμο,μονο και μονο για την 'φαινομενικα'-οπτικα καλυτερη ποιοτητα?το essentia νομιζω εχει ραδιο cd. Η προσφορα του κορσα που δινει δωρο σύστημα navigator, προβολεις ομιχλης και mp3 player, έληξε;;
-
Και για μένα 206 μεταξύ των 2!
-
Γιατι δεν κοιταει το και το Ibiza? εχω οδηγησει Clio, 206 και Corsa και μου φανηκε καλυτερο, γιαυτο και εγω κατεληξα στο Ibiza. Απο χωρους ειναι πολυ καλο στην κατηγορια του, και στα ταξιδια ανετο.
Μειονεκτηματα εχει και κατα τη γνωμη μου το κυριοτερο ειναι η 2ετη εγγυηση.
-
Γουστάρω λίγο καλύτερη ποιότητα υλικών κ θα ελεγα FIESTA.
και το SWIFT Ομως ειναι πολυ όμορφο!
-
Swift !!!
Μοντέρνο, όμορφο καλός κινητήρας και σκυλί (αν κρίνω και από άλλα suzuki).Γούστα είναι αυτά....
-
paidia to corsa den trabaei katholou to pire o xaderfos mou kai to hlektroniko gazi xalaei oli tin doulia.
pistevo pos to 206 ine kali epilogi an exaireseis to kainourgio clio -
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
Το 206 θα συνεχίζεται να πωλείται μέχρι το 2010.Το έχω ακούσει και εγώ για το 206... Παράλληλα βέβαια θα πωλείται και το 207.
Εγω πάντως ψηφίζω 206.
Το μόνο με υστερούντες ... (ακόμα).... Όλα τα άλλα ημιάκαμπτο...
Πολύ καλό τιμόνι
Καλούς χώρους..
Αν το πάρεις απόφαση πάντως δες το σε Blue recife.... Είναι super χρώμα... -
APOPSH MOY CORSA, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΓςΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 206 ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΗΕΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΑΧΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΧΩΡΟΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΣΤ ΤΟΥ AUTO MOTO.ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΗΣΗ........!! ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ!!ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ SERVICE KAI ALLAGH ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΘΕ 30.000ΚΜ!!! Η ΚΑΘΕ 2ΧΡΟΝΙΑ!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΙΝΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΞΟΔΟ 250 ΕΥΡΟ ΚΑΘΕ 50.000ΚΜ!! ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ....(ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ)
-
Ο χρήστης NIKOSTSA2000 έγραψε:
APOPSH MOY CORSA, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΑΓςΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 206 ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΗΕΜΑΤΑ. ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΑΧΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΧΩΡΟΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΕΣΤ ΤΟΥ AUTO MOTO.ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΗΣΗ........!! ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ!!ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ SERVICE KAI ALLAGH ΛΑΔΙΩΝ ΚΑΘΕ 30.000ΚΜ!!! Η ΚΑΘΕ 2ΧΡΟΝΙΑ!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΙΝΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΜΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΞΟΔΟ 250 ΕΥΡΟ ΚΑΘΕ 50.000ΚΜ!! ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΙΜΑΝΤΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ....(ΑΝ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ)Ναι, αλλά όλα τα κριτήρια που αναφέρεις είναι οικονομοτεχνικά, πράγμα που δε σημαίνει πως ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των υποψήφιων αγοραστών. Για παράδειγμα, όλα όσα ανάφερες βρίσκονται πολύ πολύ χαμηλά στη δική μου λίστα κριτηρίων. Φυσικά, αυτά είναι υποκειμενικά ζητήματα.
Εκεί που διαφωνώ πάντως είναι το της ποιότητας, υπό την έννοια πως δε με βρίσκουν σύμφωνο οι επιλογές της Opel για την κεντρική κονσόλα. Ιδίως έχοντας δει το καινούριο Astra που ομολογουμένως είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το παρελθόν.
Από την άλλη, πιθανόν όσα αναφέρεις να είναι εξαιρετικά σημαντικά για κάποιον . -
1.206 και αν μπορεί το 16βάλβιδο με abs & esp δεν νομίζω ότι θα υστερεί κάπου σε σχέση με τα υπόλοιπα.Με μερικά ευρώ ακόμα παίρνει xs με πολύ ζόρικα φρένα για την κατηγορία του (αεριζόμενοι εμπρός 266χιλ και πίσω απλοί 247χιλ)
2.Ιμπιζα πάρα πολύ καλή περίπτωση(μοτερ φρένα abs esp κτλ) τώρα που έχουν τελειώσει και τα προβλήματα με τα...παράθυρα απλά εμένα δεν μου αρέσει εμφανισιακά
3.Κόρσα λόγω πολύ καλού κινητήρα (δυνατός και αρκετά οικονομικός απο ότι έχω ακούσει τουλάχιστον) ,με συμπεριφορά προσανατολισμένη στο ταξιδάκι παρά στο 'χωσέ ντε στροφιλίκ' .Ανέβα κατέβα Θεσσαλονίκη ειναι απόσταση και μάλιστα μεγάλη για αυτή την κατηγορία αμαξωμάτων.
4.Σουίφτ φρέσκο ωραίο αλλά γνώμη δεν εχω ... Χαμηλότερα ασφάλιστρα και τέλη σε σχέση με τα υπόλοιπα -1300αρι και ουχί 1400
5.Κλιό πολύ καλή επιλογή και με την αλλαγή υπάρχουν προσφορές .Τώρα γιατί Ιμπιζα και όχι Φιέστα που είναι και ψηφοφορία ??
Ετσι -
εγω εχω δυο βδομαδεσ το κλιο κ ειμαι ικανοποιημενοσ , ειδικα το στριψιμο του ειναι ενα μεγαλα πλεονεκτηματα του. Το ιδιο κ η ποιοτητα κυλησησ με τον 1.4 κινητηρα....
-
Τελικα εκλεισε παιδια.
Peugeot 206 1.4 16V 90 Hp 3θυρο
Εκδοση Dynamic σε μαυρο μεταλλικο χρωμα.(οπου αστερακι ειναι τα extra που εχει εναντι των υπολοιπων μοντελων στη βασικη τους εκδοση)
ABS
*Clima(αυτοματος κλιματισμος)
2 A/B
Ηλ. παραθυρα
*Προβολεις ομιχλης
*Μπακετ καθισματα
*Ραδιο-Cd
*Λευκα οργανα
*Πλαινα-προφυλακτηρες βαμμενα στο χρωμα αμαξωματοςΗ συγκεκριμενη εκδοση εχει εκπτωση 2100 Ευρω.Ετσι απο 13730 το πηρε 11630 με το κλειδι στο χερι.Δωρο ο συναγερμος.
Πιστευω καλη σχεση τιμης-αποδοσης.Το Corsa στην βασικη του εβγαινε 12500,χωρις τα καλουδια(σημειωμενα με αστερακι) του 206.Ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας.
Ελπιζω να το ευχαριστηθει το αμαξι.
Παραδοση αρχες Οκτωβριου!!!(φανταστειτε ενα αυτοκινητο που βγαινει απο το 1998 και συνεχιζει να πουλαει με τετοιο ρυθμο) -
Αντε με το καλο
-
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο!
-
Μεγιά του! Καλό τάξιδο!
Αν και πλέον είναι αργά θα γράψω και εγώ την άποψη μου έχοντας οδηγήσει τα 3 από τα 5 (clio,fiesta,corsa).
1.Απορρίπτω το 206 λόγω ηλικίας. Επίσης η υπερσροφική συμπεριφορά του μπορεί να με προβλημάτιζε κιόλας ως αδαής που είμαι.
2.Απορρίπτω το clio λόγω ηλικίας και επειδή το καινούργιο μοντέλο έρχεται όπου να'ναι.
3.Απορρίπτω το fiesta γιατί μου φάνηκε αργό και έχω ακούσει πολλά για προβλήματα αξιοπιστίας αλλά και τριγμούς.Και θα κατέλειγα ανάμεσα σε swift και corsa... Τώρα ανάμεσα σε αυτά τα 2 δεν ξέρω πιο θα έπαιρνα. Το corsa πιστεύω έχει καλύτερες επιδόσεις, έχει τον πιο ελαστικό κινητήρα στην κατηγορία του γι'αυτό το λόγω έχει και από τις καλύτερες ρεπρίζ ειδικά με 4η,5η. Το swift από την άλλη είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά.
-
Kαλοτάξιδο! Πολύ καλή η τιμή και ο εξοπλισμός του!
-
με γεια! καλη επιλογη!
Ποιο μικρο στα 12000????