-
Δεν πρόκειται να βγει άκρη. Άλλοι θεωρούν λογικά τα 150 στην παραλιακή ή και στους επαρχιακούς δρόμους.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τα οικονομικά της χώρας πάνε κατα διαόλου οπότε μην την ψάχνετε..Aυτό πές το ξανά!
Αλλα με τα πρόστιμα το ίδιο χρήμα ειναι απλώς αλλάζει χέρια, δεν γίνεται πιο πλούσια χώρα η Ελλάδα..π.χ στην Φιλανδία το σύστημα μας έχει ως εξής:
Σε σταματάει το όργανο, δίνεις δίπλωμα.
Το δίπλωμα μας είναι σαν πιστωτική κάρτα και έχει barcode απο πίσω, αρα μπαίνει στο περιπολικό, την χτυπάει στον υπολογιστή μέσα, και στην οθόνη του βλέπει το ιστορικό σου οπως και την τελευταία δήλωση στην εφορία.π.χ ειχα κάνει μια μικροπαρανόμια κάποτε (ετρεχα +6χλμ παραπάνω απο τα 80χ/ω) και με σταματήσαν. Τότε ημουν φοιτητής ακόμη, το είδε απο το μόνιτορ, είδε οτι δεν είχα κάνει άλλες παραβάσεις, μου έκανε παρατήρηση και έφυγα έτσι απλά.
Απο την άλλη όμως, ο Μίκα Σάλο (πρώην F1 οδηγός για όσους δεν γνωρίζουν) οδηγούσε με 75χ/ω την Modena του μέσα στο Ελσίνκι που το όριο ήταν 50. Έφαγε πρόστιμο 100,000ε.
Αν δουλεύε κάπως έτσι το σύστημα και εδώ πιστεύω θα ήταν καλύτερα για όλους. Και λιγότερα παράπονα και καλύτερη δικαιοσύνη.. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν πρόκειται να βγει άκρη. Άλλοι θεωρούν λογικά τα 150 στην παραλιακή ή και στους επαρχιακούς δρόμους.Μιλάω συγκεκριμένα για την ΑΟ. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να στο διευκρινήσω...
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Αν δουλεύε κάπως έτσι το σύστημα και εδώ πιστεύω θα ήταν καλύτερα για όλους. Και λιγότερα παράπονα και καλύτερη δικαιοσύνη..Θα είχαμε ακόμα ένα λόγο να δηλώνουμε λιγότερα...
-
Κι εγώ μιλάω γενικά για άλλους που έχουν γράψει σε άλλα παλιότερα θέματα αυτά που σημείωσα.
Επίσης άλλοι έχουν γράψει ότι σε κράτη όπως η Ελβετία, η Φινλανδία, η Γαλλία (καθ' όλα αναπτυγμένα), η παραβίαση ορίου ταχύτητας επισύρει απίστευτες ποινές. Κάπου είχα διαβάσει τα όρια που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία είναι πάνω-κάτω ίδια με τα δικά μας, ειδικά για κατοικημένες περιοχές (50 χλμ). Αν λοιπόν τσιμπήσουν κάποιον πχ στην Ελβετία να πηγαίνει με 80 χλμ στην πόλη, τον σκίζουν. Εδώ μάθαμε να γκρινιάζουμε επειδή τη στήνουν οι τροχονόμοι στο Τροκαντερό ή τη Συγγρού, λες κι εκεί παύουν να ισχύουν όρια λόγω του ότι έτσι έκρινε εκείνη τη στιγμή ο εκάστοτε οδηγός. Δεν λέω ότι πηγαίνω σύμφωνα με τα όρια ταχύτητας, πάντα τα τσιμπάω λίγο, τόσο όμως που να μην δώσω 167 ευρώ αλλά 17, άντε 33. Κι όταν με πιάσουν, θα πληρώσω και θα φύγω. Δεν θα κηρύξω τον ανένδοτο. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
εκεί να δεις τι πρόστιμο θα φας και φυλάκα αν δεν σταματήσεις και πρέπει να γράψουν οτι έγινε καταδίωξη..Ωραία και δεν σταματάς.. βάζεις την σειρήνα πάνω στον ουρανό και σου κάνει σήμα να σταματήσεις.. εκει καλεί και ενισχύσεις και οτι τουπε-ξετουπέ έχει, θα το βγάλει ολης την χρονιάς πάνω σου.
Καλα δεν λέω οτι ειμαι αγγελούδι, αλλα αφού ξέρετε βρε σεις είναι κάποια σημεια που έχουν γίνει καρμανιόλες (τεμπη #1) λογικό ειναι να επιβάλλουν αυστηρές ποινές.. και φτηνά την γλύτωσες να λές.
Εγω 167ε έχω φάει σε ενα κ@λ@στενάκι στον Άλιμο για μια μικρή παντούλα...α) ο οδηγος ειναι υποχρεωμενος να σταματαει σε σημα αστυνομικου που φοραει στολη. Ετσι λεει ο ΚΟΚ. Οτιδηποτε αλλο παυει να ισχυει.
β) το οτι προσπερασε εκει που ειχε διπλη γραμμη, δεν σημαινει απαραιτητα οτι ηταν και επικινδυνος. Και επειδη ολοι μας ξερουμε οτι οι ελεγχοι γινονται εκει που θα αποδωσουν περισσοτερο (στα ταμεια του κρατους...), εγω ειμαι σιγουρος οτι δεν ενοχλουσε κανεναν.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Συγνώμη, αλλά πως επιβαρύνθηκε η κυκλοφοριακή κατάσταση επειδή τους προσπερνούσε; Μήπως τους έκλεινε ή γινόταν επικίνδυνος για το αντίθετο ρεύμα;Πρωτον διπλή γραμμή (σε κόβω να ρωτάς γιατί διπλή γραμμή στην ευθεία αλλά υπ' όψιν δεν είναι όλα μαύρο->άσπρο, ευθεία->προσπέραση). Δεύτερον ναι εκλεινε την κίνηση αφου χρειαζόταν να φρενάρεις για να μπει μπροστά σου (μικρή ταχύτητα->μικρή απόσταση στα αυτοκίνητα). Επικίνδυνος για τους απέναντι, όχι, δεν τους πετούσε στο χαντάκι, αυτό έλειπε όμως. Τέλος κόλλημα στον προφυλακτήρα, μικρό το κακό (αν δεν ενοχλείσαι) αλλά ατράνταχτο δείγμα οδηγικού χαρακτήρα.
Προπσαθώ να καταλάβω τι σ'ενόχλησε, εκτός από το ότι σε πέρασε...
10Km ευθεία τίγκα στα αυτοκίνητα με 70Km/h. Η αντίθετη κίνηση αραιότερη αλλά επίσης αυξημένη σε 'γκρουπάκια' των 5-6. Νομίζω βάζεις το κεφάλι κάτω και πας. Δηλ αν βγείς 5-6-10-20 αυτοκίνητα μπροστά τι κερδίζεις; Αξίζει το κέρδος αυτό να κλείσεις, ή έστω να αναγκάσεις να κόψουν τους 5-6 προπορευόμενούς σου; Αν το ψυχολογούσα θα έλεγα ότι τα 'προσπεράσματά' του γινόντουσαν καθαρά από την ανοχή των υπολοίπων και υποδήλωναν τον οδηγό σε θρασύ μαλακάκο όπου εκατοστό-εκατοστό πάει να σε ρίξει.
Η κάτι ξέχασες να μας αναφέρεις, ή μάλλον διακρίνω το γνωστό 'πρόβλημα' που διακατέχει τους περισσότερους άρχοντες των δρόμων οι οποίοι τα παίρνουν κρανίο αν κάποιος τους περάσει, ακόμα και αν δεν τους ενόχλησε. Χωρίς παρεξήγηση και συγνώμη προκαταβολικά για το αν οι αφελείς ερωτήσεις μου σε ενόχλησαν...
άρχοντας των δρόμων επειδή αποδέχθηκα τις συνθήκες με ένα 'φτου ρε γαμώτο' και πάω σαν το ρομποτάκι στη σειρά μου, thank you. Όλοι έχουμε αυτοκίνητα που πάνε από τα 70 στα 100 χωρίς τάματα και (μερικοί) χωρίς κατεβάσματα. Αξίζει αυτό να γίνεται πάντα; Να ήταν μία χειρουργική-10πλή προσπέραση και μετά ελεύθερο πεδίο να χειροκροτήσω κι' όλας. Αυτό το μίζερο-με-την-ψυχή-στο-στόμα-Επειδή-δεν-βρίσκεται-ένας-να-με-κλείσει-να-πάω-στο-διάολο όχι. Παίζει οι μπάτσοι να τον έγραψαν για την χειρότερη προσπέραση ever.
Κάποιο σχόλιο όσον αφορά τις τοποθεσίες των μπλόκων και με ποιά κριτίρια επιλέγονται αυτές;
-
Η προσπεραση εγινε ενω πηγαίναμε ολοι με 40χλμ/ωρα στα τεμπη. Ειχα 200 μετρα τουλαχιστον οπτικη επαφη με κενο το αντιθετο ρευμα. Κατα την προσπεραση εφτασα τα 55χλμ. Ο οδηγος που ηταν ακριβως απο πισω μου και ηταν και αυτος αποδεκτης των αδικαιολογητων φρεναρισματων του παππου σταματησε να με υπερασπιστει και παραλιγο να τον γραψουν και αυτον. Τωρα τι να πω οτι ο μπαρμπαστρουμφ επιασε την γυναικα του το προηγουμενο βραδυ με οδηγο που ειχε παρομοιες πινακιδες με τις δικες μου;;;;;;; Ολα πιθανα!
Δεν εχω κανει ΠΟΤΕ προσπεραση στα Τεμπη αλλα απο την στιγμη που ημουν εγκλωβισμενος αναμεσα στο να περασω τον παππου και το να γινω το σαλαμι στο σαντουιτς πιθανης καραμπολας προτιμησα να πληρωσω τα 167 ευρω της κλησης παρα τα 1000 ευρω του φανοποιειου με αμαξι 1 εβδομαδας!!! Το μη χειρον βελτιστον! Και ειχα και 23 μηνων παιδι στο πισω παιδικο καθισμα που τυρανιοταν απο τα αποτομα φρεναρισματα (σχεδον σταματαγε ο παππους!) -
Χωρίς να θέλω να σε νουθετήσω, υπάρχει και η επιλογή Γ: Αφήνεις ικανή απόσταση από τον παππού, υπολογίζεις τη μέση ταχύτητά του και τον αφήνεις να φρενάρει όποτε θέλει. Έτσι είσαι και νόμιμος και ασφαλής.
-
Δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ έτσι την έπαθα σε πόλη με μια βλαμμένη που φρενάριζε ΣΥΝΕΧΕΙΑ χωρίς λόγο (εκτός αν θεωρηθεί λόγος το ότι πλησίαζε ανοιχτή στροφή ή ότι ερχόταν αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα). Πραγματικά μου ήρθε να δαγκώσω το τιμόνι και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υπομονετικό.
Έπειτα, ακόμα κι αν άφηνε μια απόσταση 50 μέτρων από τον παππού, κάποιος άλλος θα τον πέρναγε μπαίνοντας ανάμεσά τους και με τη σειρά του θα φρενάριζε ακανόνιστα, άρα μια από τα ίδια. Είναι από τις περιπτώσεις που είναι καλό να σταματήσεις για 5 λεπτά, να ηρεμήσεις και να συνεχίσεις αργότερα. -
Χτες επιστρεφοντας απο τον Ποταμο Επανωμης ενας τετοιος καραγκιοζακος με PEUGOT μαυρο σπορτιβ (307 νομιζω) με προσπερασε σε τυφλη στροφη+διπλη γραμμη και στο καπακι περναει ακομα ενα αμαξι και φυσικα παραλιγο να γινει το κακο αφου ανεβενε αλλο αμαξι απο απεναντι (αδικα θα την πληρωνε αυτος που ανεβενε).... Η πλακα ειναι οτι μετα απο 500 μετρα τον βρηκα μπροστα μου γιατι ειχε φαλαγγα και δεν μπορουσε να προσπερασει. Πραγματικος καραγκιοζης και καλα να μας δειξει οτι εχει γκαζιαρικο αμαξι, αλλα αμα γινοταν χαλκομανια τοτε να εβλεπα την μαγκια του που δεν θα ηξερε που πανε τα 4 ! Αλλα δεν επρεπε να ανεβενει αμαξι απο απεναντι αλλα καμια νταλικα....
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
Χτες επιστρεφοντας απο τον Ποταμο Επανωμης ενας τετοιος καραγκιοζακος με PEUGOT μαυρο σπορτιβ (307 νομιζω) με προσπερασε σε τυφλη στροφη+διπλη γραμμη και στο καπακι περναει ακομα ενα αμαξι και φυσικα παραλιγο να γινει το κακο αφου ανεβενε αλλο αμαξι απο απεναντι (αδικα θα την πληρωνε αυτος που ανεβενε).... Η πλακα ειναι οτι μετα απο 500 μετρα τον βρηκα μπροστα μου γιατι ειχε φαλαγγα και δεν μπορουσε να προσπερασει. Πραγματικος καραγκιοζης και καλα να μας δειξει οτι εχει γκαζιαρικο αμαξι, αλλα αμα γινοταν χαλκομανια τοτε να εβλεπα την μαγκια του που δεν θα ηξερε που πανε τα 4 ! Αλλα δεν επρεπε να ανεβενει αμαξι απο απεναντι αλλα καμια νταλικα....Υποννοείς ότι και εγώ είμαι γκαραγκιοζάκος; Καλα ρε παιδιά η παρακόληση οδικής κυκλοφορίας δεν υφίσταται; Η μόνη λύση για μένα την οποία θα θεωρούσα σωστή είναι αυτή που είπε ο manosK αλλά έλα που στα Τέμπη δεν μπορείς να σταματήσεις και πουθενά και αν σταματήσεις θες μια ώρα να σε αφήσουν μετά να ξαναμπείς στην κυκλοφορία. Όσο για να αφήσω απόσταση πάλι ο manosK απάντησε. Και δεν είμαι γκαζάκιας σε τέτοιες περιπτώσεις, πόσο μάλιστα με το παιδί στο πίσω κάθισμα.
-
Παιδί ξε-παιδί, όποιος τρέχει και προσπερνάει στα Τέμπη (1 λωρίδα/κατεύθυνση ΧΩΡΙΣ βοηθητική), είναι ηλίθιος και επικίνδυνος.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παιδί ξε-παιδί, όποιος τρέχει και προσπερνάει στα Τέμπη (1 λωρίδα/κατεύθυνση ΧΩΡΙΣ βοηθητική), είναι ηλίθιος και επικίνδυνος.-Ενω ο μπροστινός δεν ήταν επικίνδυνος; Και που το ειδες οτι ετρεχα? Απο 30 επιασα τα 55 και ξαναμπηκα και ειχα και ορατοτητα 200 μετρα! Και ferrari να ερχοταν παλι την προλαβαινα! Ειστε πολυ ευκολοι στους χαρακτηρισμους μερικοι εδω μεσα και ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν ειναι τελειος ποσο μαλλον αυτοι που κατακρινουν με τοση ευκολια!
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Παιδί ξε-παιδί, όποιος τρέχει και προσπερνάει στα Τέμπη (1 λωρίδα/κατεύθυνση ΧΩΡΙΣ βοηθητική), είναι ηλίθιος και επικίνδυνος.-
Ενω ο μπροστινός δεν ήταν επικίνδυνος;
Νομικά όχι γιατί στα Τέμπη δεν υπάρχει ταμπέλα με ελάχιστη υποχρεωτική ταχύτητα
-
Επικίνδυνος δεν θεωρείται μονον αυτός που κανει μια τετοια προσπεραση η τρεχει αλλα και αυτος που οδηγει αργα στην αριστερη λωριδα και αυτος που οδηγει σαν τον παππου με φρεναρισματα ανευ λογου και πολλοι αλλοι που ναι μεν ειναι συμφωνοι με τις πινακιδες αλλα πολυ πιο επικινδυνοι απο αυτους που ισως τις παραβιαζουν σε λογικα παντα πλαισια.
Και το προβλημα με τον μπροστινο μου δεν ηταν η ελαχιστη ταχυτητα αλλα τα φρεναρισματα χωρις λογο! Διαβαστε και λιγο πριν αρχισετε την κριτικη -
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Ενω ο μπροστινός δεν ήταν επικίνδυνος; Και που το ειδες οτι ετρεχα? Απο 30 επιασα τα 55 και ξαναμπηκα και ειχα και ορατοτητα 200 μετρα! Και ferrari να ερχοταν παλι την προλαβαινα! Ειστε πολυ ευκολοι στους χαρακτηρισμους μερικοι εδω μεσα και ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν ειναι τελειος ποσο μαλλον αυτοι που κατακρινουν με τοση ευκολια!
ο χαρακτηρισμός δεν πήγαινε σε σένα προσωπικά και συγνώμη αν το εξέλαβες έτσι. Για την ακρίβεια, άλλον είχα στο μυαλό μου...
ο μπροστινός σου ήταν 100% επικίνδυνος, και με τόσο χαμηλή ταχύτητα, η προσπέρασή σου ήταν η εξαίρεση στον κανόνα της επικινδυνότητας εκεί μέσα
-
Ενω ο μπροστινός δεν ήταν επικίνδυνος; Και που το ειδες οτι ετρεχα? Απο 30 επιασα τα 55 και ξαναμπηκα και ειχα και ορατοτητα 200 μετρα! Και ferrari να ερχοταν παλι την προλαβαινα! Ειστε πολυ ευκολοι στους χαρακτηρισμους μερικοι εδω μεσα και ειμαι σιγουρος οτι κανεις δεν ειναι τελειος ποσο μαλλον αυτοι που κατακρινουν με τοση ευκολια!
ο χαρακτηρισμός δεν πήγαινε σε σένα προσωπικά και συγνώμη αν το εξέλαβες έτσι. Για την ακρίβεια, άλλον είχα στο μυαλό μου...
ο μπροστινός σου ήταν 100% επικίνδυνος, και με τόσο χαμηλή ταχύτητα, η προσπέρασή σου ήταν η εξαίρεση στον κανόνα της επικινδυνότητας εκεί μέσα
Δεν υπαρχει προβλημα krusestern για να ζητησεις συγνωμη! Ναι ημουν παρανομος που πατησα την διπλη αλλα αν με σταματησε γι αυτο επρεπε να σταματησει και τον παππου αυτο με πειραξε και η συμπεριφορα του στρουμφακιου και οχι το προστιμο που δικαιως μου δωθηκε.
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Χτες επιστρεφοντας απο τον Ποταμο Επανωμης ενας τετοιος καραγκιοζακος με PEUGOT μαυρο σπορτιβ (307 νομιζω) με προσπερασε σε τυφλη στροφη+διπλη γραμμη και στο καπακι περναει ακομα ενα αμαξι και φυσικα παραλιγο να γινει το κακο αφου ανεβενε αλλο αμαξι απο απεναντι (αδικα θα την πληρωνε αυτος που ανεβενε).... Η πλακα ειναι οτι μετα απο 500 μετρα τον βρηκα μπροστα μου γιατι ειχε φαλαγγα και δεν μπορουσε να προσπερασει. Πραγματικος καραγκιοζης και καλα να μας δειξει οτι εχει γκαζιαρικο αμαξι, αλλα αμα γινοταν χαλκομανια τοτε να εβλεπα την μαγκια του που δεν θα ηξερε που πανε τα 4 ! Αλλα δεν επρεπε να ανεβενει αμαξι απο απεναντι αλλα καμια νταλικα....
Υποννοείς ότι και εγώ είμαι γκαραγκιοζάκος;
Οχι, προς θεου, δεν ηταν για σενα προσωπικα Αλλα ειναι καποιοι αδερφε μου που χωρις λογο και αιτια κανουν προσπερασεις που βαζουν σε αμεσο κινδυνο οσους ειναι γυρω τους. Ενας τετοιος ηταν και ο χτεσινος....
Στην παραπανω περιπτωση και εγω το ιδιο θα εκανα αν τυχαινε κανας τετοιος μπαρμπας μπροστα μου, που απο οτι καταλαβα ηταν αρκετα επικυνδυνος, αρκει να υπηρχε το περιθωριο και η ορατοτητα για την προσπεραση και οχι στα τυφλα ή στο εκατοστο, αλλιως το καλυτερο: γαϊδουρινη υπομονη και αποσταση ασφαλειας
-
Παιδί ξε-παιδί, όποιος τρέχει και προσπερνάει στα Τέμπη (1 λωρίδα/κατεύθυνση ΧΩΡΙΣ βοηθητική), είναι ηλίθιος και επικίνδυνος.-οποιος 'τρεχει', ισως. Οποιος προσπερναει, οχι απαραιτητως. Το οτι εχει μια λωριδα μονο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις ΑΣΦΑΛΗ προσπεραση ((σημειωση: παρανομη θα ειναι, αλλα δεν εξεταζω αυτο). Σε πολλα σημεια μπορεις να προσπερασεις χωρις να ενοχλεις κανεναν.
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα