Ο χρήστης balo έγραψε:
Όλα αυτά για να μη μας βρεί ο ταρίφας;;; ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΕΙ Η ΚΟΥΦΑΛΑ
Νομίζεις φίλε. Δεν ξέρεις ποιος είναι, τι παρέες κάνει και με τι μούτρα συναναστρέφεται (το μούτρο).
maxmara Eπειδή έχω δοκιμάσει να πάρω ταξί στο Λονδίνο όχι μόνο μετά την 1:00 (που δεν κυκλοφορεί γάτα..) αλλά και σε πολύ πιο busy ώρες και δεν μου έχει αρνηθεί ούτε ένας τους!!
Και επιπλέον μιά μέρα που τους το συζήτησα το συγκεκριμένο αθηναικό φαινόμενο, ο καημένος ο Άγγλος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Φιλικά πάντα...Κωνσταντίνος
Ο χρήστης balo έγραψε:
Νομίζεις φίλε. Δεν ξέρεις ποιος είναι, τι παρέες κάνει και με τι μούτρα συναναστρέφεται (το μούτρο).
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Υπάρχουν και οι σπαστικοί που σου λένε 'θα σε αφήσω εκεί(=στου διαόλου την μάνα) γιατί δεν με βολεύεις'. Τους λέω ότι πήρα ταξί ακριβώς για να μην γίνει αυτό, επειδή ήθελα να βγω έξω από το σπίτι μου και όχι στου διαόλου την μάνα.. Αν συνεχίσουν να αρνούνται, τότε τους λέω να πάμε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα..Ε, και τότε με πάνε σπίτι μου.
Αυτο παντα πιανει. Εγω τους λεω: Αλλαξα γνωμη, θα παμε στο αστυνομικο τμημα της οδου ταδε...
Επισης για τη μισθωση. Ποτε δεν λεω που παω, αν δεν μπω πρωτα μεσα (για ελευθερο ταξι μιλαμε παντα). Προχθες ενας, με το που παω να μπω, ρωταει:
-Που πας; (κλασικα στον ενικο)
Εγω: -Ειστε ελευθερος;
-Που πας ειπα;
-Κι εγω ειπα, ειστε ελευθερος;
Πατησε γκαζι κι εφυγε.
Αν εμεις ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε λιγο περισσοτερο, θα αρχισουν κι αυτοι να καταλαβαινουν καποια στιγμη.
Ο χρήστης kbaigio έγραψε:
maxmara Eπειδή έχω δοκιμάσει να πάρω ταξί στο Λονδίνο όχι μόνο μετά την 1:00 (που δεν κυκλοφορεί γάτα..) αλλά και σε πολύ πιο busy ώρες και δεν μου έχει αρνηθεί ούτε ένας τους!!Και επιπλέον μιά μέρα που τους το συζήτησα το συγκεκριμένο αθηναικό φαινόμενο, ο καημένος ο Άγγλος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Καλα στην Αγγλια οι ταριφες ειναι υποδειγματικοι. Χαρακτηριστικο παραδειγμα. Μπαινουμε σε ταξι με φιλο μου να παμε απο ενα μερος του Brighton σε καποιο αλλο. Λεει ο ταριφας 'οι 2 σας ειστε, ε; μπορω να σας παω αν θελετε, θα κανουμε χ λεπτα κ θα σας κοστισει χ χρηματα. Σας συμφερει ομως να παρετε το ταδε λεωφορειο απο εκεινο το σημειο που θα κανει χ χρονο κ θα κοστισει τοσο' Αφου ξεπερασαμε το σοκ, τον ευχαριστησαμε κ ακολουθησαμε τις οδηγιες του που ηταν ολοσωστες!
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
maxmara Eπειδή έχω δοκιμάσει να πάρω ταξί στο Λονδίνο όχι μόνο μετά την 1:00 (που δεν κυκλοφορεί γάτα..) αλλά και σε πολύ πιο busy ώρες και δεν μου έχει αρνηθεί ούτε ένας τους!!
Και επιπλέον μιά μέρα που τους το συζήτησα το συγκεκριμένο αθηναικό φαινόμενο, ο καημένος ο Άγγλος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Καλα στην Αγγλια οι ταριφες ειναι υποδειγματικοι. Χαρακτηριστικο παραδειγμα. Μπαινουμε σε ταξι με φιλο μου να παμε απο ενα μερος του Brighton σε καποιο αλλο. Λεει ο ταριφας 'οι 2 σας ειστε, ε; μπορω να σας παω αν θελετε, θα κανουμε χ λεπτα κ θα σας κοστισει χ χρηματα. Σας συμφερει ομως να παρετε το ταδε λεωφορειο απο εκεινο το σημειο που θα κανει χ χρονο κ θα κοστισει τοσο' Αφου ξεπερασαμε το σοκ, τον ευχαριστησαμε κ ακολουθησαμε τις οδηγιες του που ηταν ολοσωστες!
Επαγγελματισμός.... μακάρι να την είχαμε αυτή την αρετή όλοι οι Ελληνες..
Οπως εδω δηλαδη...
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Υπάρχουν και οι σπαστικοί που σου λένε 'θα σε αφήσω εκεί(=στου διαόλου την μάνα) γιατί δεν με βολεύεις'. Τους λέω ότι πήρα ταξί ακριβώς για να μην γίνει αυτό, επειδή ήθελα να βγω έξω από το σπίτι μου και όχι στου διαόλου την μάνα.. Αν συνεχίσουν να αρνούνται, τότε τους λέω να πάμε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα..Ε, και τότε με πάνε σπίτι μου.
Αυτο παντα πιανει. Εγω τους λεω: Αλλαξα γνωμη, θα παμε στο αστυνομικο τμημα της οδου ταδε...
Επισης για τη μισθωση. Ποτε δεν λεω που παω, αν δεν μπω πρωτα μεσα (για ελευθερο ταξι μιλαμε παντα). Προχθες ενας, με το που παω να μπω, ρωταει:
-Που πας; (κλασικα στον ενικο)
Εγω: -Ειστε ελευθερος;
-Που πας ειπα;
-Κι εγω ειπα, ειστε ελευθερος;
Πατησε γκαζι κι εφυγε.Αν εμεις ειμαστε διατεθιμενοι να περιμενουμε λιγο περισσοτερο, θα αρχισουν κι αυτοι να καταλαβαινουν καποια στιγμη.
Ακριβώς: να πάψουμε να παίζουμε το παιχνίδι τους (καθώς και όλων των 'επαγγελματιών' που φέρονται ανάλογα)
Δεν μου αρέσει η πολλαπλή μίσθωση ==> Ποτέ δεν σταματώ ταξί με επιβάτη μέσα
Δεν μου αρέσει η επιλογή διαδρομής ==> Ποτέ δεν σταματώ ταξί που δεν έχει ανεβασμένη τη σημαία. Αν την έχει, πρώτα μπαίνω και μετά λέω που πάω
Αυτό το λένε 'καταναλωτική συνείδηση' και δεν το έχουμε καθόλου στο DNA μας οι Ελληνες
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν μου αρέσει η πολλαπλή μίσθωση ==> Ποτέ δεν σταματώ ταξί με επιβάτη μέσα
Δεν μου αρέσει η επιλογή διαδρομής ==> Ποτέ δεν σταματώ ταξί που δεν έχει ανεβασμένη τη σημαία. Αν την έχει, πρώτα μπαίνω και μετά λέω που πάω
Αααακριβώς. Αν σταματήσω ταξί με ελεύθερο και με ρωτήσει 'πού πας' η απάντηση είναι 'έφυγες όπως είσαι'.