-
Εγώ φοράω ένα ηλεκτρονικό σέικο (νομίζω) μόνο στίς εκδρομές σέ βουνό καί ο λόγος είναι τό θερμόμετρο/βαρύμετρο/υψόμετρο πού έχει,καί μάλιστα ΔΕΝ τό φοράω στό χέρι,αλλά τό έχω κρεμασμένο στό μπουφάν ή στό γιλέκο γιά να μήν επηρεάζεται από τή θερμοκρασία του σώματος.
-
[quote='jims192']Επι χρόνια είχα εξαντλήσει όλα τα σχέδια της Q&Q.Τα γνωστά πανάκριβα(γύρω στα 2500-3000 δρχ) γιαπωνέζικα που ανα 3 μηνο τα σπαγα.Μετά πέρασα στα swatch και επιμένω γερά.Είναι τα μόνα που μου κρατήσανε χροοοονια.Το πρώτο μου ήταν ένα stop swatch με σχέδιο απο τους ολυμπιακούς του L.A του '32.Μετά πέρασα στα μπρασελέ και έχω δύο χρονογράφους παραπλησιου σχεδιασμού διαφορετικών χρομάτων,ενω μόλις πρίν κανά μήνα μου έκαναν δώρο αυτό (πάλι χρονογράφο).Και τα τρία irony.Επίσης έχω και ένα χοντροκομμένο casio G-Shock για 'σκληρή' χρήση. Πάντως επειδή είμαι υπερβολικά 'σβαρνιάρης' με τα πραγματά μου(εξερουμένου του αυτοκινήτου)την έχω καταβρεί με τα swatch.Με 100-130 ευρώ μπορείς να...ανκαινίζεσαι συχνά,φτηνά και ανθεκτικά.Δεν θα φορούσα ποτέ ρολόι πάνω απο 300
-
Αν θέλετε να βρείτε όλα τα site των ελβετικών εταιριών ρολογιών (είναι 188) πηγαινετε εδώ. http://www.fhs.ch/en/links.php Έχεις επίσης πολλά θέματα για την ελβετική ωρολογοποιία. Είναι ο σύνδεσμος ελβετών κατασκευαστών ρολογιών.
-
Δεν φοράω ρολόι για τα τελευταία 10 χρόνια. Το τελευταίο που φόρεσα ήταν ένα Seiko του πατέρα μου -σχεδόν συνομίληκό μου- χωρίς μπαταρία, με αδρανειακό μηχανισμό αποθήκευσης ενέργειας και τζάμι σε σχήμα διαμαντιού. Πανέμορφο (αλλά και πολύ βαρύ) ρολόι το οποίο υπάρχει ακόμα παροπλισμένο κάπου μέσα στο σπίτι.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Αν θέλετε να βρείτε όλα τα site των ελβετικών εταιριών ρολογιών (είναι 188) πηγαινετε εδώ. http://www.fhs.ch/en/links.php Έχεις επίσης πολλά θέματα για την ελβετική ωρολογοποιία. Είναι ο σύνδεσμος ελβετών κατασκευαστών ρολογιών.οσο ζείς μαθαίνεις...Βλέποντας όλες αυτές τις 'φίρμες' ρολογιών,είναι να απορείς...μονο στην ελβετία φτιάχνουν ρολόγια...Και γώ ο μ**ς χάθηκε όταν πήγα να πάρω και κανα ρολογάκι...μιά τσάντα σοκολάτες έφερα!
-
Casio και πάλι Casio.
Απο την 1η δημοτικού φοράω ρολόγια της εταιρίας μέχρι σήμερα (4ο έτος πανεπιστημίου).
Τα τελευταία 4 χρόνια έχω το PRT-500 που είχα αγοράσει σε ταξίδι στη Γερμανία:
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
, το σωστό είναι στο αριστερό χέρι για τους δεξιόχειρες.. και έχει και πρακτικό λόγο που είναι εκεί:
Ποιος ξέρει να μας πεί;Δεν ξερω αν ισχύει, αλλα εαν φορέσω στο δεξι χέρι ρολόι,με εμποδίζει στο γράψιμο... ισως για αυτό μπαίνει στο αριστερο και οχι στο δεξι στους δεξιόχειρες..
Ο μόνος πρακτικός λόγος για να φοράνε οι δεξιόχειρες το ρολόι στο αριστερό είναι μόνο για να μη τους εμποδίζει στις κινήσεις τους.
Τα περισσότερα εξάλου είναι σχεδιασμένα για δεξιόχειρες (κορώνα, πλήκτρα ενεργοποίησης απενεργοποίησης χρονογράφου κ.λ.π.) .
Προσωπικά φοράω το ρολόι μου στο δεξί χέρι από τότε που πρώτοβαλα ρολόι εδό και 25+ χρόνια περίπου.
Κάποια εποχή έβλεπα ορισμένους να το φοράνε στη κάτω πλευρά του χεριού, η 'πλάκα' δηλαδή 'κοιτούσε' προς το σώμα του κατόχου κι όχι πρός τα έξω. Ευτυχώς δεν επεκράτησε αυτός ο τρόπος.
Δε μπορώ χωρίς ρολόι και μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω ανθρώπους να μη φοράνε.Πάντως είναι μεγάλο 'βίτσιο' τα ρολόγια κι απ΄ότι βλέπω 'διαδεδομένο'
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Casio και πάλι Casio.Απο την 1η δημοτικού φοράω ρολόγια της εταιρίας μέχρι σήμερα (4ο έτος πανεπιστημίου).
Τα τελευταία 4 χρόνια έχω το PRT-500 που είχα αγοράσει σε ταξίδι στη Γερμανία:
Καλή η Casio αλλά μετά από κάποια πράγματα που είδα και έπαθα στο σέρβις της αντιπροσωπείας, με 'απομάκρυνε' από το να παραμείνω πελάτης της.
Είχα παλιότερα κάποια μοντέλα της, το ένα μάλιστα (μοντέλο data bank) το πέταξα πριν λίγο καιρό. -
Σωστοί.. αλλά και για λόγους μακροζωίας του ρολογιού..
όταν δουλεύουμε, βαριές χειρονακτικές εργασίες, πέφτουμε κτλ πάντα βάζουμε μπροστά ή χρησιμοποιούμε το δυνατό μας χέρι οπου στην πλειοψηφία είναι δεξιόχειρες. Λιγότερες γρατζουνιές, ζημιές κτλ..Οπως επίσης έτσι μπορείς να δουλέψεις το ρολόι στο χέρι χωρις να ταλαιπωρηθεις. π.χ στο δικό μου το ρολόι που είναι αυτόματα, αν το είχα στο δεξί χέρι (ειμαι δεξιόχειρας) δεν θα μπορούσα με τίποτα να το κουρδίσω και θα έπρεπε να το βγάλω απο το χέρι μου.
Αλλα γενικώς οπως υπάρχουν κανόνες στο φαγητό σε ενα καλο ρεστωράν, έτσι και το ρολόι φοριέται στο αριστέρο.. -
Sector ADV 4500 . Όταν παρουσιάστηκε θεωρήθηκε ένα από τα πιο πολύπλοκα μηχανικά ρολόγια στον κόσμο . Έχει ώρα , ημερομηνία , χρονόμετρο με εκατοστά του δ/λ , αντίστροφη μέτρηση , ξυπνητήρι κι όλα αυτά με ΓΡΑΝΑΖΙΑ παρακαλώ ... Δώρο του πεθερού στον αραβώνα . Αυτός τα λεφτά , εγώ την επιλογή . Πάντως μου άρεσε πολύ το CASIO του silencer 51 . Θέλω πληροφορίες ...
-
Εγω τα δεκα-δωδεκα τελευταια χρονια φοραγα Swatch.Πρεπει να ειμαι στο τριτο κομματι τωρα.Το τελευταιο ειναι ενα Irony που μου χαλασε το μπρασελε,ειναι με κομματια μεταλλο εναλαξ με πλαστικο και δεν μπορω να βρω αλλο μπρασελε να ταιριαζει .Οταν καποια στιγμη ανεβω Αθηνα θα ψαξω σε Swatch shop,πιστευω κατι να βρω.Το μονο κακο ειναι οτι κανουν πολυ θορυβο(τικ τακ) αλλα αντεχουν πολυ καθως βγαινει απο το χερι μου μονο για μπαταρια.
-
Επίσης πάρα πολύ όμορφα και ποιοτικά ρολόγια είναι τα ελβατικά Oris.
-
Eλβετικά εννοείς χεχε..
δείτε τo Oris Williams.F1, καταπληκτικό κομμάτι αλλα γενικώς τα Oris έχουν μεγάλη κάσα και είναι για ανθρώπους με παχύ καρπό.. -
Προσωπικα,θεωρω το ρολοι εξαιρετικα σημαντικο.Κακοχαρακτηριζω αμεσως καποιον που δεν φορα ρολοι.Απο την ημερα που θυμαμαι τον εαυτο μου,δεν το εχω βγαλει ουτε λεπτο.
Επισης,ειναι απο τα λιγα προσωπικα πραγματα που δικαιολογω υπερβολες στο κοστος.ΥΓ.Μιλω για πραγματα,οχι για αυτοκινητα ή μοτοσυκλετες.Μην παρεξηγηθω!
-
Κακοχαρακτηρίζεις κάποιον πού δέν φοράει ρολόι;
Αλλο πάλι καί τούτο. -
Αυτη την εποχη εγω δεν φορω ρολόϊ .
Γιατι κακοχαρακτηριζομαι; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αυτη την εποχη εγω δεν φορω ρολόϊ .
Γιατι κακοχαρακτηριζομαι;E, είσαι απαράδεκτος.....!!!
-
εχω ενα χρονογραφο της TISSOT τον PRS2OO.πολυ καλο ρολογακι,το επομενο θα ηθελα να ειναι baume mercier ή ενα vacheron konstantin
-
ΑΛΛΑΖΩ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΕΧΩ ΦΟΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΡΩ ΠΟΛΥ
ΤΕΛΕΥTAIA ΦΟΡΑΩ ΕΝΑ ΕΛΒΕΤΙΚΟ BULER.................... -
τα ρολογια δεν ηταν ποτε το φορτε μου... παντα κατι casio κτλ κτλ....
μεχρι που πηγα στρατο και προμηθευτηκα απο το κψμ κορινθου ενα ακομα πιο ελεεινο jaga το οποιο φοραω εδω και εναμισι χρονο συνεχεια,τι βολες τι ασκησεις,τι σκηνακια,τι μπασκετ,τι χτυπηματα απο δω και κει, χωρις μπαταρια...ειναι παλικαρι...και ολα αυτα με 2 ευρω!
τους εχω πρηξει ολους γιατι μου εχει κανει εντυπωση η αντοχη του...κατα τ'αλλα το omega που εδειξε ο kubiak ειναι ωραιο!
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.