-
Ο χρήστης Argyrhs_M έγραψε:
To astra με έχει απασχολήσει αρκετά μιας και απ οτα χαρακτηριστικά του θα προτιμούσα την κάποια έκδοση στα 1.6 με το αντίστοιχο αντίτιμο βέβαια ΄γι'αυτο και ακόμα το σκέφτομαι αν και αυτά που προσφέρει είναι δελεαστικά και φυσικά το βρίσκω πολύ πιο όμορφο απο τα jazz και fabiaΔεν ειναι απλα πιο δελεαστικο, ειναι μια τουλαχιστον κατηγορια πανω απο τα αλλα 2.....
...Καλυτερα να το καθυστερησεις παρα να μην παρεις αυτο που αξιζει περισσοτερο.
Η GTC εκδοση του ειναι ιδιαιτερα ομορφη! -
Αν δεν κάνω λάθος, η Ford δίνει το Mondeo με 16.000Ε . Τουλάχιστον, έτσι διαφημίζει... Αλλά μην ακούς τι λέει το μυαλό σου. Πάρε ένα ΜΧ5 και θα βρεις την υγειά σου (πάλι θα με κατηγορήσουν για προπαγάνδα. Ας είναι. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; )
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, η Ford δίνει το Mondeo με 16.000Ε . Τουλάχιστον, έτσι διαφημίζει... Αλλά μην ακούς τι λέει το μυαλό σου. Πάρε ένα ΜΧ5 και θα βρεις την υγειά σου (πάλι θα με κατηγορήσουν για προπαγάνδα. Ας είναι. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; )Κάλιστο το ΜΧ αλλά αυτή την στίγμη ψάνχω κάτι πιο συμβατικό....
-
Ο χρήστης Argyrhs_M έγραψε:
καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Επιπλέον εγώ έκλεινα ή προς honda jazz ή προς skoda fabia όσον αφορά τα 1.4, με το δεύτερο να μου κλείνει δελεαστικα το μάτι ειδικά η έκδοση με τα 101. Οι λόγοι που είμαι επιφυλακτικός απέναντι στο jazz είναι τα 83 άλογα που για την πόλη μεν είναι υπεραρκετά αλλά για ταξίδι νομίζω πως όχι, και επιπλέον ο Σαρακάκης μιας και φίλος που πριν λίγο καιρό αγόρασε το accord αντιμετώπισε μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσει το αυτοκίνητο στα χέρια του (πάνω απο 4 μήνες).Το Jazz έχει 83 άλογα για περίπου 950 κιλά και το Fabia 100 άλογα για περίπου 1.100 κιλά... Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά...
Το μόνο καλό με τον Σαρακάκη είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα το συνεργείο θα το βλέπεις μόνο στα προγραμματισμένα σέρβις...To astra με έχει απασχολήσει αρκετά μιας και απ οτα χαρακτηριστικά του θα προτιμούσα την κάποια έκδοση στα 1.6 με το αντίστοιχο αντίτιμο βέβαια ΄γι'αυτο και ακόμα το σκέφτομαι αν και αυτά που προσφέρει είναι δελεαστικά και φυσικά το βρίσκω πολύ πιο όμορφο απο τα jazz και fabia
Αν μπορείς ν' ανέβεις περίπου 1.000 ευρώ από τον περιορισμό που έθεσες (στα 17Κ), νομίζω ότι το Astra 1,6 δεν συγκρίνεται με τα μικρότερα... Ιδίως στο ταξίδι!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το Jazz έχει 83 άλογα για περίπου 950 κιλά και το Fabia 100 άλογα για περίπου 1.100 κιλά... Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά...Κάνεις λάθος, το Jazz είναι 1050 κιλά και το Fabia 1065, οπότε η αύξηση της ιπποδύναμης κατά 22% καλύπτει την αύξηση του βάρους κατά 1,4%. Δες κάποιο πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών.
Το Fabia (1.4 101 Elegance) το έχουμε εδώ και 1,5 χρόνο, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από θέμα αξιοπιστίας ούτε το Octavia του 2000 έχει βγάλει κάτι το ιδιαίτερο (μόνο το γνωστό με τα παράθυρα που έχει λυθεί πλέον εδώ και χρόνια). Πλήρη αναφορά έχω εδώ.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, η Ford δίνει το Mondeo με 16.000Ε . Τουλάχιστον, έτσι διαφημίζει... Αλλά μην ακούς τι λέει το μυαλό σου. Πάρε ένα ΜΧ5 και θα βρεις την υγειά σου (πάλι θα με κατηγορήσουν για προπαγάνδα. Ας είναι. Γιατί να το κρύψομεν άλλωστε; )Βρε παιδιά να μαζέψουμε λεφτά και του πάρουμε ένα MX5 μπας και ηρεμήσει αυτό το παιδί
-
Αν εννοείς να **μου **πάρετε, τότε κάνεις λάθος. Είμαι στο τρίτο μου και ακόμα δεν έχω ηρεμήσει . Είμαι ΜΧ5ντας, τι να κάνουμε...
-
Το καλό στο Jazz είναι ότι η ροπή του εμφανίζεται από χαμηλά: 12,1/2.800.
Το Fabia έχει λιγάκι υψηλότερη ροπή, αλλά εμφανίζει τη μέγιστη τιμή της ψηλότερα: 12,8/4.400Για αυτό στην καθημερινή οδήγηση, αλλά ακόμα και εκτός πόλης το Jazz πηγαίνει καλά...
Θα πρέπει όμως να κάνεις το test drive να δεις αν σου αρέσει το καθένα στο δρόμο (σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων ή το CVT -καλύτερα-) γιατί οι αριθμοί είναι αριθμοί, ενώ η αίσθηση είναι αυτή που τελικά μετράει!
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Το καλό στο Jazz είναι ότι η ροπή του εμφανίζεται από χαμηλά: 12,1/2.800.
Το Fabia έχει λιγάκι υψηλότερη ροπή, αλλά εμφανίζει τη μέγιστη τιμή της ψηλότερα: 12,8/4.400Για αυτό στην καθημερινή οδήγηση, αλλά ακόμα και εκτός πόλης το Jazz πηγαίνει καλά...
Θα πρέπει όμως να κάνεις το test drive να δεις αν σου αρέσει το καθένα στο δρόμο (σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων ή το CVT -καλύτερα-) γιατί οι αριθμοί είναι αριθμοί, ενώ η αίσθηση είναι αυτή που τελικά μετράει!
το jazz παει καλυτερα ισως στις χαμηλες στροφες, αλλα το αλλο μολις 'δειξει' 3800 'αντε γεια'.
παντως μονο με δοκιμη μπορεις να δεις αν οντως σου ταριαζει κατι.
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Το Jazz έχει 83 άλογα για περίπου 950 κιλά και το Fabia 100 άλογα για περίπου 1.100 κιλά... Δεν έχουν και μεγάλη διαφορά...
Κάνεις λάθος, το Jazz είναι 1050 κιλά και το Fabia 1065, οπότε η αύξηση της ιπποδύναμης κατά 22% καλύπτει την αύξηση του βάρους κατά 1,4%. Δες κάποιο πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών.
A, ναι;;; Ήμουν 100% σίγουρος για τα μεγέθη που έγραψα... Πάντως και το Jazz κινείται αξιοπρεπώς, αλλά το Fabia (εφόσον έχουν περίπου το ίδιο βάρος) προφανώς καλύτερα σε ταξίδι...
-
Εγώ θα έλεγα για το Jazz με CVT.
Εχώ Punto με CVT και εαν του Jazz δουλέβει τόσο καλά όσο στο Punto,
τότε μιλάμε για μάκρα πού πιο ταξιδιάρικο αυτοκίνητο και στo Jazz
με τεράστιους χώρους.παράδειγμα. Πας με 150 Km/h στη εθνική και έχεις μόνο 3.000 rpm,
δηλαδή και οικονομία και ησυχία. Κανένα Manual δεν το κάνει αυτό.
Στην πόλη το CVT είναι απλά άπαιχτο... φοβερά ξεκούραστο. -
Αυτό το CVT είναι κορυφαίο επίτευμα... Δες το για test drive!
Όσο για τα 16.000 που δίνεις παίρνεις Jazz CVT με 15.100
-
Jazz με χειροκίνητο ... πολύ καλοί χώροι άνετο και οικονομικό ..τα μόνα παράπονα -τρόπος του λέγειν- ιδιοκτήτη έχουν να κάνουν με το στήσιμο και το τιμόνι του-Οχι δεν Πρόκειται να γίνει Τάπερ όταν μεγαλώσει .Θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα αλλά η οικονομία καυσίμου και η ευρυχωρία του τα φέρνουν σε δεύτερη μοίρα .
jazz με cvt θα ήταν πολύ καλό να δοκιμάσω αλλά δεν έχει τύχει -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
A, ναι;;; Ήμουν 100% σίγουρος για τα μεγέθη που έγραψα... Πάντως και το Jazz κινείται αξιοπρεπώς, αλλά το Fabia (εφόσον έχουν περίπου το ίδιο βάρος) προφανώς καλύτερα σε ταξίδι...
Σχετικά είναι όλα Σε γρήγορο ταξίδι ναι, το Fabia θα ναι καλύτερο (νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη ), αφού λόγω κοντού κιβωτίου μπαίνει κόφτης στην 5η με... 185 πραγματική τελική (αφήστε τι γράφει το κοντέρ )
Το κοντό κιβώτιο όμως έχει επίπτωση στο θόρυβο, αφού με 120-140 έχεις πάνω από 3.500σ.α.λ.
Αντίθετα η 7η του Jazz στο χειροκίνητο mode είναι αρκετά πιο μακριά, ενώ και στο αυτόματο, όπως γράφτηκε, πάλι οι στροφές θα είναι πιο χαμηλά, με λιγότερο θόρυβο από κινητήρα, αλλά και χαμηλότερη κατανάλωση.
Βέβαια το Jazz έχει -πάνω από κάποια ταχύτητα- μεγαλύτερους αεροδυναμικούς θορύβους. Με λογικές ταχύτητες 120-140 δίνω προβάδισμα το Jazz συνολικά, πάντα με το CVT
-
Είδα μια διαφήμιση της Seat σήμερα και αν δεν κάνω λάθος, με 16.000, μπορεί κανείς να αγοράσει ένα Ibiza FR. Δεν είναι αμαξάρα, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ πιο γρήγορο από Fabia και Jazz, ενώ πρέπει να στρίβει και καλύτερα γιατί (πρέπει να) είναι λίγο καλύτερα στημένο σα γρήγορο μοντέλο. Άσε που με λίγα χρήματα ακόμα μπορεί να πάρει αρκετά αλογάκια εύκολα και ξεκούραστα. Αλλά και το Colt Turbo, πρέπει να παίζει σε αυτά τα λεφτά. Το γκάζι είναι γλυκό...
-
Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες. Αν τα δύο αυτοκίνητα έχουν αναφερθεί ξανά, τότε αγνοήστε το προηγούμενο post μου
-
Το Colt czT πάει στα 18.000 ευρώ.
-
Όπως πολλοί είπατε καλοί οι αριθμοί αλλά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα? Για να είμαστε λοιπόν πρακτικοί και αναφερόμενοι πάντα στο jazz και fabia, αν λοιπόν θέλω να φορτώσω 4 άτομα στο σύνολο και 2-3 βαλίτσες και να κάνω ένα ταξίδι 300-400 km πιό πραγματικά αυτοκίνητο θα στεκόταν καλύτερα?. Γιατί αν έχω καταλάβει καλά και απο αυτά που έχω ψάξει οι διαφορές μέσα στην πόλη μεταξύ των δύο κάνουν καλύτερο το jazz.
-
Με 16000 όπως ειπώθηκε πέρνεις το Ibiza FR (1,8 turbo κινητήρας) το οποίο σε αυτήν την τιμή απλά δεν έχει αντίπαλο! Αποτελεί πιστεύω (και ως αμάξωμα) το καλύτερο μικρό για εθνική.
Το πρόβλημα με τον 1,4 των 101 ίππων του VAG είναι ότι δεν τραβάει χαμηλά, που σημαίνει ότι θα σε κουράζει μέσα στην πόλη.
Από την άλλη γενικά ένα μικρομεσαίο φαντάζει καλύτερο. Αν μπορείς να αγοράσεις Astra 1,6...
Μέσα στην πόλη το Jazz CVT σίγουρα είναι κορυφή, όπως όλα τα Honda όμως είναι πανάκριβο.
-
Με το Fabia έχω κάνει ταξίδι με 4 άτομα σύνολο, χώρο αποσκευών πλήρη και κλιματισμό, από Αθήνα - Θέρμο (κοντά στη Ναύπακτο), από την Αθηνών Πατρών. Το αυτοκίνητο ήταν γενικά άνετο, κανείς δεν κουράστηκε/πιάστηκε (ακόμα και άτομα κάποιας ηλικίας) και στα προσπεράσματα ή σε στροφές συμπεριφερόταν ασφαλώς. Κατανάλωση περίπου 7.5l/100Km, ταχύτητα ορίου +20.
Από jazz δεν ξέρω να κάνω σύγκριση.
Μέχρι 16.000 ευρώ τι?