-
Δεν αμφιβάλλω σε αυτό που λες αλλά το αρχικό μου σημείο ήταν επί του προγράμματος της ΝΔ. Τα μέτρα περί της οικοδομής (π.χ. μείωση ΕΝΦΙΑ) είναι μειωμένα έσοδα στον προϋπολογισμό. Τα οποία κάποιος άλλος θα τα χάσει ή θα πρέπει να τα πληρώσει. Έχουμε κάποια ένδειξη ότι περιμένουν στην πόρτα μας χιλιάδες κινέζοι έτοιμοι να αγοράσουν σπίτια; Γιατί λοιπόν να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και να μην επιδοτήσουμε π.χ. έρευνα στην φαρμακοβιομηχανία (λέω εγώ τώρα...), νεανική επιχειρηματικότητα (να πιάσω και τον πόνο του Lap); Γενικώς δηλαδή διαβάζοντας μου ήρθε η αίσθηση 'μια από τα ίδια'. Αν βέβαια αυτό έχει στηριχτεί σε πραγματικές μελέτες που λένε ότι με την μείωση του ΕΝΦΙΑ αναμένουμε έκρηξη πωλήσεων σε ξένους και έσοδα, πάω πάσο.
ΥΓ: Περί του ΕΝΦΙΑ έχω λίγο περίεργη θεώρηση. Τον θεωρώ έναν φόρο 'αριστερό' (αφού στρέφεται κατά της περιουσίας) που τον θέσπισε μια κυβέρνηση δεξιά (εκεί επήλθε η ρήξη με τους οπαδούς της) και τον καταπολέμησε μια κυβέρνηση αριστερή (μέχρι να έρθει βέβαια στην εξουσία και να καταλάβει πόσο αντιφατικά ήταν αυτά που έλεγε). Δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες του φόρου (το αν και πόσο δηλαδή έπρεπε να πληρώνουν οι μικροϊδιοκτήτες), κρατάω μόνο την βασική στόχευση. Και αφού ως γνωστόν η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα γίνονταν κατά κανόνα τούβλα, ήταν η πρώτη φορά που μεγάλες μάζες πληθυσμού (ελ επαγγελμ., αγρότες) πλήρωσαν φόρο, κάτι που τους ήταν παντελώς άγνωστο (γι' αυτό και έτσουξε περισσότερο από κάθε άλλο φόρο). -
Η τελευταια προταση σου ηταν το ποστ μου με τη φοροδιαφυγη που αντεκρουσε ο ταξιδευτης. Ακροβως για αυτο μπηκε κ ενφια. Ο πιο σιγουρος φορος.
-
Μόνο που είναι φόρος των αλητών σε βάρος των νοικοκυραίων . Γιατί αν έχεις 10 μύρια στις τράπεζες και 5 Μιχαήλ Αγγέλους και 10 Πικάσοο και Νταλί , είσαι φτωχός σε περιουσία και δεν πληρώνεις μία .
Κανονικά όσοι τον σκέφτηκαν και τον πέρασαν ήθελαν τον παλιό καλό ανασκολοπισμό...
-
Ο πίνακας του Λαπ για το παρελθόν δείχνει ξεκάθαρα πως ήταν τα πράγματα μέχρι το 1972 και μετά με τις δύο πετρελαϊκές κρίσεις του 73 και του 79 και το Κυπριακό του 74 , είχαμε πληθωρισμό που ανέβηκε και επί Ανδρέα του δανειζομένου...
Οσο για την αντιστοιχία δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα . Και τότε η στατιστική υπηρεσία έπαιζε πασιέντζες για να τις βγούν τα νούμερα .
Μεγάλη η πλάκα στα τέλη του 90 που έπρεπε να μην περάσουμε το 3 % και όλο εκεί γύρω στο 2,9 τον είχανε...
Σαν την κυρά Τόνια που από ΚΚΕ και στο πολυτεχνείο , βρέθηκε στην νδ και βέβαια μηχανικάρα είναι , τα επαγγελματικά δικαιώματα τα βγάζει και λύνει και δένει στο τεε , αλλά δεν ήξερε τι λεφτά έμπαιναν κάθε μήνα στον λογαριαμό της .
Και αυτή σαν την άλλη την ξεφτίλα την Ακρίτα και διάφορες άλλες άγαμες , να κάνουν το κόμμα των αγάμων θυγατέρων ...
Α ρε Κυριάκο , έχασες μία ευκαιρία σήμερα . Επρεπε όχι να παραιτηθεί αλλά να την διαολοστείλεις με ανακοίνωση δική σου .
Με το θέμα των νεολαιών το βαρέθηκα . Τα είπαμε όλα , είπανε και οι άλλοι που ψάχνουν για υπαλλήλους . εγώ δεν έχω και δεν ψάχνω .
Οπότε ο καθένας την άποψη του και πάμε παρακάτω .
Για τον Δια και την ξεκούραστη εργασία στην δουλειά-δουλεία των κομμουνιστών , άραγε ο χρόνος που τους έκαναν φάλαγγα , μέτραγε στα συντάξιμα ? Στα γκουλάγκ ?
-
Λιγο δυσκολο να έχεις τόσα λεφτά και να μην έχεις ένα ακίνητο στην ελλαδα. Αν υπάρχει κάποιος όπως τον λες πρέπει να είναι φαινόμενο παραξενιας.
Όσο για αυτούς που χρησιμοποιούσαν δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κ.λ.π χωρίς να έχουν ποτε πληρώσει ενα κατοσταρικο φορο εισοδηματος, προσωπικά μόνο 'νοικοκυραίους' δεν τους θεωρούσα (τους θεωρούσα κοινους κλέφτες των δικών μου κοπων)... -
Ναι ταξιδευτη, να πω ενα ποσοστο +-1% θες 3% να στο χρεωσω
Ειδες τη διαφορα με τα 550 ευρω το 84-85 με τα σημερινα 550 ευρω;
Δεν υπαρχει καμια επαφη. Για αυτο βγαινατε τον μηνα και κανατε και οικογενειες και ειχατε και ονειρα. Η οικονομια ειναι ψυχολογια και η ψυχολογια ειναι οικονομια.Εμ βαρεθηκες ταξιδευτη αλλα αυτο ειναι το κυριο διακυβευμα στις εκλογες. Ειναι οι δυο σχολες.
Η μια στηριζει τις αδυναμες κοινωνικα ομαδες αναδιανεμοντας τον πλουτο επιβαρυνοντας την αναπτυξη σε θετικα μεν αλλα αναιμικα νουμερα για ενα χ χρονικο διαστημα και η αλλη δινει ωθηση σε επιχειρησεις που θα φερουν σε ενα χ χρονικο διαστημα θεωρητικα υψηλοτερη αναπτυξη και μετα σε ενα χ χρονικο διαστημα θα αυξηθουν οι μισθοι. Χωρις βεβαια φιλοεργατικες και λαϊκοδεξιες (σαν αυτες που ειχε παλαιοτερα η νδ) πολιτικες λιγο χλωμο, αλλα λεμε.
Σ αρεσουν τα κουτσομπολια τωρα με τις συνταξεις ε;. Κουτσομπολη
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για τον Δια και την ξεκούραστη εργασία στην δουλειά-δουλεία των κομμουνιστών , άραγε ο χρόνος που τους έκαναν φάλαγγα , μέτραγε στα συντάξιμα ? Στα γκουλάγκ ?Για να πάει κάποιος στα Γκούλαγκ θα έπρεπε να είναι σαν κι εσένα.
-
Θέλω να απαντήσω σε πολλά, αλλά δε θέλω να δημιουργήσω αντιπάθειες...
Να βάλει μυαλό ο ένας στον άλλο αποκλείεται. Γι αυτό να δηλώσω κατηγορηματικά πως οι παρόντες εξαιρούνται και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι συμπτωματική, να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Και πως επιθυμώ τη φιλική διαδικτυακή συναναστροφή ακόμη και με όσους διαφωνούμε κάθετα...
Θα φέρω το παράδειγμα της οικοδομής, επειδή αναφέρθηκε.
Όλα τα χρόνια που ζούμε εμείς που συζητάμε, από τους 70άρηδες μέχρι τα νιάνιαρα, για πολλές δεκαετίες δηλαδή, ολόκληρη η κοινωνία είχε στηθεί στο δούλευε να ζεις και κλέψε να χεις, την αρπαχτή, την αντιπαροχή σε τυφλά οικόπεδα με πούλημα απ' τα σχέδια, ένας αναδασμός να γίνουν κανονικά παραλληλόγραμμα τα οικόπεδα δεν έγινε ποτέ, οι συντελεστές δόμησης ανεβοκατέβαιναν ανα 6μηνο ανάλογα τα κολλητηλίκια στο δήμαρχο, 4 μέτρα δρόμος ανάμεσα σε 5ωροφες πολυκατοικίες χωρίς γκαράζ, το κτηματολόγιο επιτέλους τελειώνει (?) κι ακόμη υπάρχουν χιλιάδες χιλιάδων αυθαίρετα αδήλωτα, κι όλα αυτά χρηματοδοτημένα ξεπλένοντας μαύρο χρήμα ή από κόκκινα δάνεια χωρίς αύριο...
αυτή είναι η Ελλάδα και τα επιτεύγματα για τα οποία είμαστε/είναι υπερήφανοι οι 'καταξιωμένοι επαγγελματίες' (μιλάμε και για τους επενδυτές ιδρυτές εταιριών στη νότια Βουλγαρία) της 'εποχής των παχιών αγελάδων' που εναλλακτικά κάποιοι τη λέμε και εποχή 'της γενιάς των 700 ευρώ' και φταίνε όσοι έχουν γεννηθεί το 1990 ή το 1995 ή ήταν φοιτητές την περίοδο της Επανίδρυσης του Κράτους στο Βατοπαίδι, που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρς των καταξιωμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, που ζητάνε πάντα και δε βρίσκουν να προσλάβουν ένα ξύπνιο παιδί για όλες τις δουλειές που να τα κάνει όλα φτηνά και καλά και να έχει κι ένα πινέλο σφηνωμένο στη γνωστή ανατομική υποδοχή για να προσφέρει στην εταιρεία το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά και θα δικαιολογεί το μισθό του...
Πάντα προσφέροντας ως αντάλλαγμα 'ανταγωνιστικές αποδοχές, περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης', δηλαδή ψυγείο για να βάζεις το εμφιαλωμένο νερό που φέρνεις απ' το σπίτι σου και το μισθό που έπαιρνε ένας τελειόφοιτος γυμνασίου σε αποθήκη χαρτικών πριν πάει ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο...
Αυτοί οι μη αντάξιοι των προσδοκιών πιτσιρικάδες, συνήθως μιλάνε τουλάχιστον δύο τρεις ξένες γλώσσες, στις πανελλήνιες γράφουν εξετάσεις σε μαθηματικά που οι εν δυνάμει εργοδότες τους έκαναν στο 3ο έτος, έχουν επισκεφθεί τη μισή Ευρώπη όταν πολλοί απ' αυτούς που θα τους προσλάμβαναν στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουν διαβατήριο ή έληξε πριν 13 χρόνια, και είναι οι ίδιοι πιτσιρικάδες που αρκεί να κάνουν ένα προφίλ στο LinkedIn με τα άχρηστα πτυχία τους και να πίνουν καφέ στα Μικέλ χαζεύοντας τις αγγελίες εξάμηνο ή χρόνο (αν μεσολαβήσει καλοκαίρι), μέχρι να στερηθούν το παστίτσιο της μάνας τους και να πάνε σε ένα άλλο τόπο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με 3 χιλιάρικα το μήνα, ξοδεύοντας τα μισά για νοίκι...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης piliourits έγραψε:
Αυτοί οι μη αντάξιοι των προσδοκιών πιτσιρικάδες, συνήθως μιλάνε τουλάχιστον δύο τρεις ξένες γλώσσες, στις πανελλήνιες γράφουν εξετάσεις σε μαθηματικά που οι εν δυνάμει εργοδότες τους έκαναν στο 3ο έτος, έχουν επισκεφθεί τη μισή Ευρώπη όταν πολλοί απ' αυτούς που θα τους προσλάμβαναν στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουν διαβατήριο ή έληξε πριν 13 χρόνια, και είναι οι ίδιοι πιτσιρικάδες που αρκεί να κάνουν ένα προφίλ στο LinkedIn με τα άχρηστα πτυχία τους και να πίνουν καφέ στα Μικέλ χαζεύοντας τις αγγελίες εξάμηνο ή χρόνο (αν μεσολαβήσει καλοκαίρι), μέχρι να στερηθούν το παστίτσιο της μάνας τους και να πάνε σε ένα άλλο τόπο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με 3 χιλιάρικα το μήνα, ξοδεύοντας τα μισά για νοίκι...Εσένα σε πάω πολύ!
Δεν έχω μεγάλη επαφή με την νεολαία, αλλά από αυτά που βλέπω είναι 2 φορές καλύτεροι από εμάς τους 40άρηδες και 4 φορές καλύτεροι από τους 60άρηδες, όπως και είναι λογικό άλλωστε. Επίσης είναι ευγενέστατοι, αρκεί να τους μιλήσεις κι εσύ ανάλογα. Μην περιμένεις να πεις στο παλικάρι 'γεια σου αγοράκι μου' και να σου φερθεί όμορφα. ΔΕΝ είναι το αγοράκι σου ρε μπάρμπα!!! Μίλα του όμορφα όμως και θα γίνει χαλί να το πατήσεις. Πηγαίνω με φορουμο-παρέα στο μπαρ ενός φίλου και πολλές φορές είναι δίπλα μας παιδιά 20-25 χρονών. Τους μιλάω στον πληθυντικό και μιλάνε με απίστευτο σεβασμό!!! Όχι ψεύτικο σεβασμό, αλλά σέβονται αληθινά τον άνθρωπο που έχει μεν τα διπλά τους χρόνια, αλλά τους σέβεται!!!
-
Τελικά, ευτυχώς που υπάρχουν κ κάποιοι που κατάλαβαν τα λεγόμενά μου...
Κόντευα να πιστέψω πως έχω πρόβλημα και χρειαζόμουν βοήθεια έως ψυχιάτρου...
Λαπ, πιλιουριτη, fiverg, ευχαριστώ επιβεβαιώθηκα πως δεν τρελάθηκα τουλαχιστον ακομα.
Ταξηδευτή αυτα τα λεγόμενα για γκουλαγκ κλπ να μην έλεγες...και συ ρε Δία αυτό το κόλλημα να μην είχες με το κομα...
Τέσπα παραπήρα αέρα και αναφέρω τα κακώς κείμενα που βεβαίως δεν αρέσουν...
Ευτυχώς πάντως που στη συζήτηση επιτέλους και με τη συμβολή σας βεβαια,υπήρξαν αναφορές για τις σημερινές εργασιακές συνθήκες και την επιχειρηματικότητα για νέους με μορφωτικό επίπεδο... -
Όλα τα χρόνια που ζούμε εμείς που συζητάμε, από τους 70άρηδες μέχρι τα νιάνιαρα, για πολλές δεκαετίες δηλαδή, ολόκληρη η κοινωνία είχε στηθεί στο δούλευε να ζεις και κλέψε να χεις, την αρπαχτή, την αντιπαροχή σε τυφλά οικόπεδα με πούλημα απ' τα σχέδια, ένας αναδασμός να γίνουν κανονικά παραλληλόγραμμα τα οικόπεδα δεν έγινε ποτέ, οι συντελεστές δόμησης ανεβοκατέβαιναν ανα 6μηνο ανάλογα τα κολλητηλίκια στο δήμαρχο, 4 μέτρα δρόμος ανάμεσα σε 5ωροφες πολυκατοικίες χωρίς γκαράζ, το κτηματολόγιο επιτέλους τελειώνει (?) κι ακόμη υπάρχουν χιλιάδες χιλιάδων αυθαίρετα αδήλωτα, κι όλα αυτά χρηματοδοτημένα ξεπλένοντας μαύρο χρήμα ή από κόκκινα δάνεια χωρίς αύριο...
αυτή είναι η Ελλάδα και τα επιτεύγματα για τα οποία είμαστε/είναι υπερήφανοι οι 'καταξιωμένοι επαγγελματίες' (μιλάμε και για τους επενδυτές ιδρυτές εταιριών στη νότια Βουλγαρία) της 'εποχής των παχιών αγελάδων' που εναλλακτικά κάποιοι τη λέμε και εποχή 'της γενιάς των 700 ευρώ' και φταίνε όσοι έχουν γεννηθεί το 1990 ή το 1995 ή ήταν φοιτητές την περίοδο της Επανίδρυσης του Κράτους στο Βατοπαίδι, που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρς των καταξιωμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, που ζητάνε πάντα και δε βρίσκουν να προσλάβουν ένα ξύπνιο παιδί για όλες τις δουλειές που να τα κάνει όλα φτηνά και καλά και να έχει κι ένα πινέλο σφηνωμένο στη γνωστή ανατομική υποδοχή για να προσφέρει στην εταιρεία το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά και θα δικαιολογεί το μισθό του...Μεγάλες αλήθειες που δυστυχώς ακόμη κ σήμερα επαναλαμβάνοννται!!!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Λιγο δυσκολο να έχεις τόσα λεφτά και να μην έχεις ένα ακίνητο στην ελλαδα. Αν υπάρχει κάποιος όπως τον λες πρέπει να είναι φαινόμενο παραξενιας.
Όσο για αυτούς που χρησιμοποιούσαν δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, δρόμους κ.λ.π χωρίς να έχουν ποτε πληρώσει ενα κατοσταρικο φορο εισοδηματος, προσωπικά μόνο 'νοικοκυραίους' δεν τους θεωρούσα (τους θεωρούσα κοινους κλέφτες των δικών μου κοπων)...Μπορούσε να έχει ένα ακίνητο και δεν θα ήμουν και σίγουρος . Οι πολύ πλούσιοι τα έχουν σε οφ σορ . Εχω φτιάξει 2 τέτοια για εφοπλιστές πριν αρκετά χρόνια , που πριν τα κτίσουμε , τα οικόπεδα πουλήθηκαν στην οφ σορ .
Αλλά θυμάμαι και αρκετούς εμπορευάμενους που τους λέγαμε , οι οποίοι ποτέ δεν έβαζαν τα λεφτά τους σε παγωμένα κεφάλαια αλλά τα γύριζαν στην δουλειά τους . Και γιατί δεν ήθελαν να έχουν περιουσία αν πάει στραβά η δουλειά τους .
Να θυμίσω ότι τις εποχές που θαυμάζει ο Λαπ του υψηλού πληθωρισμού , δεν υπήρχε πρακτικά τραπεζικό σύστημα και η τοκογλυφία μεταξύ εμπορευάμενων ήταν καθεστώς . 3 % τον μήνα ο τόκος .
Συμφωνώ για την φοροδιαφυγή , αλλά δεν πρέπει να πέφτεις στο τρυπάκι , ότι επειδή εσύ είσαι ιδιωτικός υπάλληλος και ότι παίρνεις φαίνεται , συγκρίνεσαι με τον δημόσιο υπάλληλο που ξύνεται και παίρνει και μαύρα . Αυτός τι είναι στην κλίμακα απαξίας σου ? Λιγότερο ή περισσότερο κλέφτης από τον αγρότη και τον ψαρά που σαν χώρα θέλεις να παραμείνει αγρότης και ψαράς και όχι να γίνει δημόσιος υπάλληλος .
Από την άλλη να πιάσουμε λίγο και τους ιδιωτικούς υπαλλήλους μεγάλων εταιρειών και τραπεζών και όσα είχαν μέχρι το 2013-15 για παράδειγμα .
Αυτοκίνητο εταιρικό . Μέχρι τότε η εταιρεία το πέρναγε στα έξοδα , αλλά ο υπάλληλος ΔΕΝ το πέρναγε στα έσοδα , ενώ ήταν . Κάρτες εταιρικές . Το ίδιο . Άλλες παροχές , όπως ενοίκιο , κινητό κλπ . Όλα αυτά από την στιγμή που είναι έξοδο για κάποιον είναι έσοδο για κάποιον άλλο και πρέπει να πληρώνει φόρο .
Εδώ θα μου πεις σιγά τα λεφτά . Εγώ θα γελάσω γιατί έχω καμία δεκαριά φίλους και γνωστούς που ήταν σε αυτό το σύστημα και μάθαινα και για άλλους .
Όπως για εκείνη την κοπελίτσα στην Μαρφίν που μπορούσε να πάρει μόνο μέχρι 1600 κ.εκ. και παράγγειλε μία Β-κλάσε με όλο τον κατάλογο των έξτρα και έφτασε 56000 το αμάξι... Ε εκεί της γκρίνιαξαν λίγο .
Αλλά οι φίλοι μου είχαν τις C-class , τις 5άρες ML-350 , Lexus RX 400 H τζάμπα . Για δείτε τι δόση πληρώνουν , χωρίς προκαταβολή βέβαια ? Γλυτώνανε 300-800 τον μήνα . Αλλα 10.000 σε εταιρική κάρτα , Αλλα 3000 για καύσιμα που γίνονταν βενζίνη για το σκάφος τους . Κινητό 500-800 κάθε χρόνο και οι λογαριασμοί τζάμπα . Χαλαρά 20000 τον χρόνο επιπλέον των 100-120000 που ήταν ο ετήσιος μικτός μισθός τους . Αυτά τα 20000 είχαν 10000 φόρο που τον γλύτωναν . Και μου κούναγαν και το δάχτυλο για τον ηλεκτρολόγο που άλλαξε την λάμπα μαύρα ...Από την άλλη υπήρχε κόσμος που επένδυε σε ακίνητα στην Ελλάδα , γιατί φοβόταν τις άλλες επενδύσεις . Αυτόν τον κόσμο τον ξέσκισαν οι αλήτες . Και εδώ λοιπόν είναι το έγκλημα .
Οι αντικειμενικές αξίες έχουν μία απομείωση λόγω παλαιότητας . Αυτή παλαιότητα όμως σταματάει στα 26 χρόνια .
Ετσι ένα σπίτι του 1993 και οτιδήποτε παλαιότερο του μέχρι το 1919 , έχουν την ίδια αντικειμενική και πληρώνουν τον ίδιο φόρο .
Μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας κράτησαν ψηλές αντικειμενικές με αποτέλεσμα να έχεις ακίνητα που δεν νοικιάζονται , που δεν μπορείς να ζήσεις λόγω του προβλήματος ασφαλείας από λάθρο και μπάχαλους και σε χρέωσαν απίστευτους φόρους . Εύκολα μπορείς να φας 2-3000 φόρο τον χρόνο από ΕΝΦΙΑ ενώ τα εισοδήματα σου είναι πενιχρά .
Είπαμε για όσους το σκέφτηκαν και τον εφάρμοσαν . Ανασκολοπισμό .
-
Ελλάδα 2019...
Είμαι απατεώνας, κλέβω το κράτος, κάνω αρπαχτές, είμαι λαμόγιο. Το ξέρω.Το θέμα είναι με ποιο τρόπο μπορώ να δικαιολογήσω αυτά που κάνω. Και όχι μόνο να τα δικαιολογήσω αλλά να βγω και από πάνω και να γίνω και ο μάγκας του χωριού.
Τι να κάνω; Τι να κάνω;
χμμμ.... Μα να τους τσουβαλιάσω όλους και όλα!!!!
Όλοι απατεώνες, όλοι κλέβουν το κράτος, όλοι κάνουν αρπαχτές, όλοι είναι λαμόγια. Όλοι, μα όλοι!Οπότε αφού είναι όλοι τότε και εγώ τα έχω μια χαρά με τον εαυτό μου. Κανένα πρόβλημα. Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια!
Το λέει και το κάνει και το αλέξι αυτό. Συμψηφισμός και μετά η κολυμπήθρα του Σηλωάμ, όλα και όλους ξεπλένει... -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
...
Είπαμε για όσους το σκέφτηκαν και τον εφάρμοσαν . Ανασκολοπισμό .Τί ανασκολοπισμό; Επανεκλογή εννοείς...
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν ισχύει πάντα οτι ο ιδιωτικός υπάλληλος ότι παίρνει φαίνεται και για αυτό που παίρνει φορολογείται.
Ταξιδευτή, το έγραψα και παραπανω το παράδειγμα με τον αποθηκάριο! Παρα πολλές οι περιπτώσεις και συγχρονα, όχι κάποτε τότε... -
...
Είπαμε για όσους το σκέφτηκαν και τον εφάρμοσαν . Ανασκολοπισμό .Τί ανασκολοπισμό; Επανεκλογή εννοείς...
Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παλουκωμα εννοεί
Αυτό σημαίνει -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ναι ταξιδευτη, να πω ενα ποσοστο +-1% θες 3% να στο χρεωσωΕιδες τη διαφορα με τα 550 ευρω το 84-85 με τα σημερινα 550 ευρω;
Δεν υπαρχει καμια επαφη. Για αυτο βγαινατε τον μηνα και κανατε και οικογενειες και ειχατε και ονειρα. Η οικονομια ειναι ψυχολογια και η ψυχολογια ειναι οικονομια.Εμ βαρεθηκες ταξιδευτη αλλα αυτο ειναι το κυριο διακυβευμα στις εκλογες. Ειναι οι δυο σχολες.
Η μια στηριζει τις αδυναμες κοινωνικα ομαδες αναδιανεμοντας τον πλουτο επιβαρυνοντας την αναπτυξη σε θετικα μεν αλλα αναιμικα νουμερα για ενα χ χρονικο διαστημα και η αλλη δινει ωθηση σε επιχειρησεις που θα φερουν σε ενα χ χρονικο διαστημα θεωρητικα υψηλοτερη αναπτυξη και μετα σε ενα χ χρονικο διαστημα θα αυξηθουν οι μισθοι. Χωρις βεβαια φιλοεργατικες και λαϊκοδεξιες (σαν αυτες που ειχε παλαιοτερα η νδ) πολιτικες λιγο χλωμο, αλλα λεμε.
Σ αρεσουν τα κουτσομπολια τωρα με τις συνταξεις ε;. Κουτσομπολη
Το καλάθι της νοικοκυράς είναι greek statistics και αυτό... Εγώ ξέρω ότι τότε που ο αλητοαντρέας είχε βάλει το ενοικιοστάσιο , δεν μπορούσαμε να βρούμε σπίτι να νοικιάσουμε . Νοίκιασα ένα τριάρι στην Ανω Νέα Σμύρνη και πλήρωνα ενοίκιο στις αρχές του 1986 26000 δρχ . Το τμ του καινούργιου σπιτιού πουλιόταν τότε εκεί στα 40000 δρχ/τμ . Εμεινα 4 χρόνια και όπως είχε πει ο αλητοαντρέας έδινα αύξηση τον πληθωρισμό ... Αυτόν που έβγαζε η ΤτΕ και οι Χαλικιάδες..
Στο τέλος της 4ετίας είχα φτάσει τα 30000 . Όταν ήταν να φύγω επειδή όπως είπαμε με αυτές τις πρακτικές λίγοι νοίκιαζαν τα σπίτια τους , έγινε χαμός ποιος θα μείνει και έπεισα τον ιδιοκτήτη και έμεινε μια φιλική μου οικογένεια . Η οποία από 30000 έδωσε 64000 ενοίκιο . Τότε η τιμή του τμ στην περιοχή ήταν στις 130000 δρχ
Επειδή λοιπόν οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να πάρουν την κανονική αύξηση με πληθωρισμό πάνω από 20 % τον χρόνο , όταν άλλαζε ο ενοικιαστής , έβαζαν ψηλή αρχική τιμή .
Αυτά λοιπόν που λέει η ΕΣΥΕ με κάνουν και γελάω . Καθόλου εύκολο δεν ήταν με το καλάθι της νοικοκυράς . Για καταναλωτικά αγαθά το έχω ξαναπεί . Τηλεόραση , φορητό στερεοφωνικό αυτά με τα αποσπώμενα ηχεία που πέρναμε και στις παραλίες στα πάρτυ και είχαν και μπαταρίες 6 μεγάλες στρογγυλές , βίντεο ότι παίρναμε , τα παίρναμε με γραμμάτια και ήταν στόχος ετών για να τα αγοράσεις . Ασε που πουλάγαμε και μούρη με τους συνομηλίκους πότε πήραμε έγχρωμη τηλεόραση ή βίντεο .
Καθόλου ευκολότερη δεν ήταν η ζωή τότε . Απλά δεν μας ένοιαζε και δεν είμαστε κακομαθημένα μυξιάρικα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για τον Δια και την ξεκούραστη εργασία στην δουλειά-δουλεία των κομμουνιστών , άραγε ο χρόνος που τους έκαναν φάλαγγα , μέτραγε στα συντάξιμα ? Στα γκουλάγκ ?
Για να πάει κάποιος στα Γκούλαγκ θα έπρεπε να είναι σαν κι εσένα.
Και όποιον άλλο εσύ που ήσουν δεσμοφύλακας θα θεωρούσες ότι είναι σαν και μένα...
Α και μην ξεχάσεις να κάνεις κριτική στην ΧΑ ....
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
-
Θέλω να απαντήσω σε πολλά, αλλά δε θέλω να δημιουργήσω αντιπάθειες...
Να βάλει μυαλό ο ένας στον άλλο αποκλείεται. Γι αυτό να δηλώσω κατηγορηματικά πως οι παρόντες εξαιρούνται και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι συμπτωματική, να μην έχουμε παρεξηγήσεις.
Και πως επιθυμώ τη φιλική διαδικτυακή συναναστροφή ακόμη και με όσους διαφωνούμε κάθετα...
Θα φέρω το παράδειγμα της οικοδομής, επειδή αναφέρθηκε.
αυτή είναι η Ελλάδα και τα επιτεύγματα για τα οποία είμαστε/είναι υπερήφανοι οι 'καταξιωμένοι επαγγελματίες' (μιλάμε και για τους επενδυτές ιδρυτές εταιριών στη νότια Βουλγαρία) της 'εποχής των παχιών αγελάδων' που εναλλακτικά κάποιοι τη λέμε και εποχή 'της γενιάς των 700 ευρώ' και φταίνε όσοι έχουν γεννηθεί το 1990 ή το 1995 ή ήταν φοιτητές την περίοδο της Επανίδρυσης του Κράτους στο Βατοπαίδι, που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά στάνταρς των καταξιωμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, που ζητάνε πάντα και δε βρίσκουν να προσλάβουν ένα ξύπνιο παιδί για όλες τις δουλειές που να τα κάνει όλα φτηνά και καλά και να έχει κι ένα πινέλο σφηνωμένο στη γνωστή ανατομική υποδοχή για να προσφέρει στην εταιρεία το κάτι παραπάνω που θα κάνει τη διαφορά και θα δικαιολογεί το μισθό του...
Πάντα προσφέροντας ως αντάλλαγμα 'ανταγωνιστικές αποδοχές, περιβάλλον εργασίας και ευκαιρίες εξέλιξης', δηλαδή ψυγείο για να βάζεις το εμφιαλωμένο νερό που φέρνεις απ' το σπίτι σου και το μισθό που έπαιρνε ένας τελειόφοιτος γυμνασίου σε αποθήκη χαρτικών πριν πάει ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο...
Αυτοί οι μη αντάξιοι των προσδοκιών πιτσιρικάδες, συνήθως μιλάνε τουλάχιστον δύο τρεις ξένες γλώσσες, στις πανελλήνιες γράφουν εξετάσεις σε μαθηματικά που οι εν δυνάμει εργοδότες τους έκαναν στο 3ο έτος, έχουν επισκεφθεί τη μισή Ευρώπη όταν πολλοί απ' αυτούς που θα τους προσλάμβαναν στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουν διαβατήριο ή έληξε πριν 13 χρόνια, και είναι οι ίδιοι πιτσιρικάδες που αρκεί να κάνουν ένα προφίλ στο LinkedIn με τα άχρηστα πτυχία τους και να πίνουν καφέ στα Μικέλ χαζεύοντας τις αγγελίες εξάμηνο ή χρόνο (αν μεσολαβήσει καλοκαίρι), μέχρι να στερηθούν το παστίτσιο της μάνας τους και να πάνε σε ένα άλλο τόπο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με 3 χιλιάρικα το μήνα, ξοδεύοντας τα μισά για νοίκι...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Αρχικά να σου πω ότι συμφωνώ στα περισσότερα από ό,τι γράφεις . Όχι σε όλα . Από την άλλη να σου πω ότι εδώ μέσα οι περισσότεροι κάνουμε και λίγη πλακίτσα μεταξύ μας και πειραζόμαστε . Κάποιοι βέβαια μπορεί να μην αντέχουν την πλακίτσα γιατί αμα φοβάσαι μην χάσεις την γραμμή , τότε έχεις παραδώσει και το τιμόνι και δεν μπορείς να στρίψεις , να το πάρεις αλλιώς βρε παιδί μου .
Ολοι έχουμε δει πως συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι στην χώρα τους και πως συμπεριφέρονται ως τουρίστες στην χώρα μας . Ο λόγος απλός . Εκεί εφαρμόζονται οι νόμοι , εδώ όχι . Αρα να βλέπουμε την ουσία .
Εχεις δίκιο για τα αυθαίρετα , τα νόμιμα , τα 'νόμιμα' , τις αλλαγές στους νόμους , στα κολλητηλίκια , αλλά δεν είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα έξω και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιστορικές καταβολές , τις κοινωνικές ανάγκες και τις καταστροφές που έχει υποστεί αυτή η χώρα .
Εγώ λοιπόν αναγνωρίζω τα προβλήματα , αλλά αναγνωρίζω και τις αιτίες και προσπαθώ αυτές να τις ακυρώσω ώστε να πάψει και η δημιουργία προβλημάτων .
Από την άλλη τα όσα λες για τα μαθηματικά και τις πανελλήνιες μάλλον οφείλονται σε άγνοια . Γιατί τα όσα μαθαίναμε εμείς στο σχολείο και δεν μιλάω για το Βαρβάκειο μόνο που τελείωσα εγώ και μπαίναμε με διπλές εξετάσεις , αλλά και τα συνοικιακά σχολεία , δεν έχουν καμία σχέση με όσα μαθαίνουν σήμερα τα παιδιά στα δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά σχολεία . Γιατί έχω πληρώσει τέτοια και ξέρω από πρώτο χέρι . Μαθηματικά και Φυσική που μαθαίνουν στο σχολείο είναι για γέλια και για αυτό μετά ζορίζονται στα πανεπιστήμια .
Ξένες γλώσσες κάποιοι μάθαιναν . Οι περισσότεροι όχι , αλλά αυτό δεν λέει κάτι . Αν χρειάστηκε να τις μάθουν τις έμαθαν είτε μεταναστεύοντας εκεί , είτε ανοίγοντας ρουμ του λετ... Και δεν πειράζει που δεν μιλάνε σαν τον Τσακαλώτο . Μιλάνε καλύτερα από τον Τσίπρα .
Το εξωτερικό δεν ήταν εύκολο παλιά . Ακριβή η μετακίνηση , υπήρχαν διαφορετικά νομίσματα και περιορισμοί στο συνάλλαγμα . Πάντως όταν μπορέσαμε να κάνουμε τα ταξίδια μια χαρά τα κάναμε...
Ζούσαμε και χωρίς αυτά όμως .
Από την άλλη μια χαρά μιλάνε 1-2 ξένες γλώσσες . Στα ελληνικά όμως , οι ελληνικούρες πάνε και έρχονται .
Όπως όμως είπαμε πλακίτσα και πειράγματα είναι τα περισσότερα με ψήγματα αληθείας...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Τελικά, ευτυχώς που υπάρχουν κ κάποιοι που κατάλαβαν τα λεγόμενά μου...
Κόντευα να πιστέψω πως έχω πρόβλημα και χρειαζόμουν βοήθεια έως ψυχιάτρου...
Λαπ, πιλιουριτη, fiverg, ευχαριστώ επιβεβαιώθηκα πως δεν τρελάθηκα τουλαχιστον ακομα.
Ταξηδευτή αυτα τα λεγόμενα για γκουλαγκ κλπ να μην έλεγες...και συ ρε Δία αυτό το κόλλημα να μην είχες με το κομα...
Τέσπα παραπήρα αέρα και αναφέρω τα κακώς κείμενα που βεβαίως δεν αρέσουν...
Ευτυχώς πάντως που στη συζήτηση επιτέλους και με τη συμβολή σας βεβαια,υπήρξαν αναφορές για τις σημερινές εργασιακές συνθήκες και την επιχειρηματικότητα για νέους με μορφωτικό επίπεδο...Είπαμε εδώ γράφουμε καφενειακά . Και τα πειράγματα είναι μέρος της καφενειάδας...
Με τον Δία έχουμε σχέσεις στοργής και προδέρμ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ