-
Βρε ταξιδευτή συμφωνούμε απόλυτα! Απλα στην αναφορά για το γιο μου κλπ ηθελα να πω οτι με τα 300 ευρω και 400 πως να ανεξαρτητοποιηθεί και να αναπτυχθει και και και....κι αυτος και ο καθε νεος.
Και ισα ισα με το παιδι μου δεν εχω κανενα μα κανενα παραπονο!!! Η κατασταση ειναι τετοια! Μαθηματικος με μεταπτυχιακο απο το εκπα δουλευει σε εταιρεία που εχει να κανει με την ανακυκλωση, δηλωμενος 4ωρος αλλα με οσες ωρες του λεει η αρχόντισα(αφεντικινα) και ταχριστουγεννα τους εδωσαν δωρο το οποιο τις το επεστρεψαν....
Τετοια επιχειρηματικοτητα? Τετοιες επιχειρήσεις? Αυτθ ειναι η κατασταση δυστυχως και για να μην ειναι ανεργος!!!
Καπου τα ειχα ξαναγραψει αυτα... -
Ταξιδευτη, τι ελεγα;
Αυτη ειναι η κατασταση.
Αυτο το παιδι με μια ακομα κοπελα μαζι στα ιδια εισοδηματα συν τα επιδοματα ενοικιου και ρευματος, κανει το πρωτο βημα να βρει μια γκαρσονιερα με την κοπελα του.
Ξερεις τα της γεμιας σου, αλλα δεν ξερεις τα της νεας γενιας. Εχεις λαθος αλλα δεν το παραδεχεσαι.
-
Και το χειρότερο είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ΔΕΝ διεκδικούν. Απλά φεύγουν...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Και το χειρότερο είναι ότι πολλά από αυτά τα παιδιά ΔΕΝ διεκδικούν. Απλά φεύγουν...Και αυτά που διεκδικούν, παίρνουν τα @@ τους, γιατί έχουν πατεράδες τύπου criuser.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ταξιδευτη, τι ελεγα;Αυτη ειναι η κατασταση.
Αυτο το παιδι με μια ακομα κοπελα μαζι στα ιδια εισοδηματα συν τα επιδοματα ενοικιου και ρευματος, κανει το πρωτο βημα να βρει μια γκαρσονιερα με την κοπελα του.
Ξερεις τα της γεμιας σου, αλλα δεν ξερεις τα της νεας γενιας. Εχεις λαθος αλλα δεν το παραδεχεσαι.
Εντάξει εγώ μπορεί να είμαι μικρότερος σε ηλικία από το cruiser αλλά συμφωνώ μαζί του.
Το θέμα όμως δεν είναι αυτό.Εσύ/εσείς που ξέρετε τα της νέας γενιάς γιατί δεν γράφετε τι ακριβώς θέλει η νέα γενιά και πως ακριβώς θέλουν τη χώρα που γεννήθηκαν μπας και καταλάβουμε και εμείς οι γέροντες του Μάπετ Σόου...
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
.Αυτο το παιδι με μια ακομα κοπελα μαζι στα ιδια εισοδηματα συν τα επιδοματα ενοικιου και ρευματος, κανει το πρωτο βημα να βρει μια γκαρσονιερα με την κοπελα του.30 χρόνων με ασταθές εργασιακό περιβάλλον και να βασίζεται σε επιδόματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά Lap. Άμα είναι να ανοίξουν σπίτι, απλά για να πούνε ότι έκαναν κάτι, οκ. Αλλά έτσι δεν πας μπροστά στη ζωή.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
.Αυτο το παιδι με μια ακομα κοπελα μαζι στα ιδια εισοδηματα συν τα επιδοματα ενοικιου και ρευματος, κανει το πρωτο βημα να βρει μια γκαρσονιερα με την κοπελα του.
30 χρόνων με ασταθές εργασιακό περιβάλλον και να βασίζεται σε επιδόματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά Lap. Άμα είναι να ανοίξουν σπίτι, απλά για να πούνε ότι έκαναν κάτι, οκ. Αλλά έτσι δεν πας μπροστά στη ζωή.
Και τι να κάνουν; Αν μη τι άλλο θα έχουν ο ένας τον άλλον και την ιδιωτικότητά τους, από το να τρέχουν στα ξενοδοχεία.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
.Αυτο το παιδι με μια ακομα κοπελα μαζι στα ιδια εισοδηματα συν τα επιδοματα ενοικιου και ρευματος, κανει το πρωτο βημα να βρει μια γκαρσονιερα με την κοπελα του.
30 χρόνων με ασταθές εργασιακό περιβάλλον και να βασίζεται σε επιδόματα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά Lap. Άμα είναι να ανοίξουν σπίτι, απλά για να πούνε ότι έκαναν κάτι, οκ. Αλλά έτσι δεν πας μπροστά στη ζωή.
Αυτό που λέει ο Δίας
Γι αυτό όλοι οι συνομήλικοι μου (είμαι 35) ξεκίνησαν οικογένεια μετά τα 30. Ήμασταν όλοι σε φάση που ή προχωράγαμε σε οικογένειες ή σχολάγαμε τις σχέσεις που είχαμε. Πολλοί αρκετά περισσότερα χρόνια από μένα (εγώ ήμουν στα 3 χρόνια, άλλοι πέρναγαν τα 10).
Ήμουν ο πρώτος, γιατί και οι δικοί μου γονείς όταν ξεκίνησαν οικογένεια, ξεκίνησαν με τίποτα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πραγματι βρε λαπ δεν ειναι ετσι, δεν φτανει και δεν ικανοποιει ουτε εναν νεο σπουδαγμενο, ούτε το γονιό του το ψωροεπιδομα...και απ την αλλη να φοροκλεβει η κυρααρχοντισσα...και νατης φυλαμε κ το χερι για να χουμε το μιζερο ψωμακι...
Ξερουμε ολοι γιατι φευγουν...ξερουμε ολοι την πραγματικότητα, αλλα μας αρεσουν και τα παραμυθια...
-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
το ψωροεπιδομαΦαντάσου όμως να μην υπήρχε ούτε αυτό...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
το ψωροεπιδομα
Φαντάσου όμως να μην υπήρχε ούτε αυτό...
Θα το δουμε και αυτο! Ειμαι σιγουρος! Μπροστά μας το χειρότερο και το γραψα και παραπάνω...
-
εγω παντως που παγια ψαχνω για προσωπικο και καλοπλερω και ολα νομιμα-τυπικα, αλλα με πραγματικα και οχι ψευτοπροσοντα, εχω πεσει σε καταθλιψη...
ολοι στα χαρτια με κατι μεταπτυχιακα, ολα τα σφαζουν, ολα τα μαχαιρωνουν.
...και μολις ρωτας ναι, για πες.... απαντηση παιρνεις τριχες και ασχετοσυνες.
μαζι με ερωτησεις τι μαρκα τουτου και κινητου δινω.
προβλημα μεγαλο η καταρτιση, με επισης απογοητευτικη παιδεια.
σε αντιθεση με βαλκανικη χωρα που στο εκει παραρτημα μενω κολωνα απο την ουσια των υποψηφιων.
αν καπου φταιμε σαν γενια, ειναι που τους καναμε μαλακες σαν και μας τους παλιοπασοκους βολεψακηδες. δεξιους και αριστερους.ΑρΕς
τι λετε ρε για γαμους και φραγκα...
άι γκοτ μάριντ. και παπαρια δεξιωσεις και ημιυπογειο νοικιαρικο 2αρακι που μεγαλωσαν και τα παιδια και 3ημερο μελιτος με παπι 50αρι στη παρο στο καμπινγκ. σγα. δυσκολα θα ειναι και σιγα-σιγα μαζευονται.... -
Γάτε αν ψαχνεις ακομα προσωπικό, για ενημέρωσε περί τίνος προκειται...η σε πμ
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
...και μολις ρωτας ναι, για πες.... απαντηση παιρνεις τριχες και ασχετοσυνες.Να υποθέσω ότι ψάχνεις μηχανικούς;
Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το πανεπιστήμιο δίνει τις γενικές γνώσεις. Οι εξειδικευμένες που απαιτεί η κάθε θέση δίνονται από την εκπαίδευση της κάθε εταιρείας. Στο εξωτερικό οι απόφοιτοι δέχονται εκπαίδευση από την εταιρεία που τους προσλαμβάνει. Και αυτό συμβαίνει και στην επόμενη και στην μεθεπόμενη. Όταν φτάσουν να γίνουν μεγαλοστελέχη, τους προσλαμβάνουν για τις συσσωρευμένες γνώσεις τους. Είναι ανεδαφικό να περιμένεις να σου έρθει έτοιμος κάποιος που μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο. Κι αυτό είναι πρόβλημα του εργοδότη, που θέλει 22χρονο με 10 χρόνια προϋπηρεσίας και ουχί του εργαζομένου.
-
Γάτε οκ, αν ψαχνεις μηχανικούς οπως λεει ο Διας, μην μπαινεις στον κόπο δεν σου κανουμε...σορι κι ολας
Αλλα κι ο δίας απο πάνω δικιο έχει! -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
εγω παντως που παγια ψαχνω για προσωπικο και καλοπλερω και ολα νομιμα-τυπικα, αλλα με πραγματικα και οχι ψευτοπροσοντα, εχω πεσει σε καταθλιψη...
σε αντιθεση με βαλκανικη χωρα που στο εκει παραρτημα μενω κολωνα απο την ουσια των υποψηφιων.
αν καπου φταιμε σαν γενια, ειναι που τους καναμε μαλακες σαν και μας τους παλιοπασοκους βολεψακηδες. δεξιους και αριστερους.Εγώ στην δική μου ειδικότητα (μηχανικοί πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών) βλέπω στους νέους που μας έρχονται να μην θέλουν να ασχοληθούν στην πράξη με το αντικείμενο αλλά θέλουν να κάτσουν σε ένα γραφείο με έναν υπολογιστή που να έχει ίντερνετ. Θεωρούν ότι είναι επιστήμονες και ότι άμεσα πρέπει να έχουν εξέλιξη ομαδάρχη, προϊσταμένου, manager κλπ...κλπ...
Κανείς δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα χέρια του στο πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Βαριούνται ασύστολα, δεν θέλουν να μπλέξουν με εγκαταστάσεις, ούτε με επαγγελματικά ταξίδια για υποστήριξη, ούτε να βγούνε εκτός γραφείου να πάνε σε υποστήριξη σημείων της εταιρείας.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάθονται σε ένα γραφείο, να χαζεύουν σε κάτι φέισμπουκ και ινσταγκραμ, να παίζουν με τα smartphone, να μιλάνε συνέχεια στο εταιρικό τηλέφωνο με συγγενείς, γυναίκες, παιδιά, γκόμενες. Κάθε τρεις και λίγο διάλειμμα, βόλτες στους ορόφους, τσιγαράκι στο προάυλιο, συζήτηση και όλα μια χαρά.
Ελάχιστοι έχουν διάθεση να ασχοληθούν λίγο παραπάνω και να δείξουν ότι θέλουν να ασχοληθούν και με το πρακτικός μέρος της εργασίας.
Και εκεί υπάρχει το παράδοξο. Επειδή οι νεώτεροι αδιαφορούν επιδεικτικά, υποχρεώνονται οι μεγαλύτεροι και κάνουν τελικά όλες τις εργασίες.
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
αν καπου φταιμε σαν γενια, ειναι που τους καναμε μαλακες σαν και μας τους παλιοπασοκους βολεψακηδες. δεξιους και αριστερους.ΑρΕς
τι λετε ρε για γαμους και φραγκα...
άι γκοτ μάριντ. και παπαρια δεξιωσεις και ημιυπογειο νοικιαρικο 2αρακι που μεγαλωσαν και τα παιδια και 3ημερο μελιτος με παπι 50αρι στη παρο στο καμπινγκ. σγα. δυσκολα θα ειναι και σιγα-σιγα μαζευονται....Πές τους τα βρε Γάτε γιατί θα μας τρελάνουν τα παιδάκια της πρώην χλιδανεργίας...
Ρε σεις έχουμε παιδιά όλοι μας καμιά 40αριά γονείς , ηλικίας από 16 μέχρι 42 . Ξέρετε τι λέμε όλοι ? Πως τα κάναμε έτσι τα μα......να με την υπερβολική μας αγάπη .
Εμείς που ξεκινάγαμε να δουλεύουμε από τα 14-20 σε δουλειές που δεν μας ένοιαζε να είναι κυριλέ , ή ακόμα και να παίρνουμε πολλά , δεν αφήσαμε τα καημένα μας να πιάσουν δουλειά πριν τα 25 , εκτός αν έκαναν κανένα ψευτομεροκάματο σε κανένα καφέ , έτσι για χαβαλέ .
Ωραία και φεύγουν στο εξωτερικό . Και τι έγινε ? Αρκεί να φεύγουν για καλύτερα . Οχι γιατί ελπίζουν ότι εκεί θα συνεχίσουν να είναι χαλαροί .
Αλλά τι γίνεται έξω ? Γυρίζουν πίσω παλληκάρια , γιατί λίγοι βρίσκουν αυτό που θέλουν . Γιατί έξω δεν παίζει το χαίδεμα του χαζομπαμπά και της χαζομαμάς ....Ξέρετε τι εσωτερική μετανάστευση γινόταν 1-2 γενιές πριν ? Ξέρετε για 12χρονα που έφευγαν από το χωριό τους για να πάνε στο γυμνάσιο 5-6 ώρες μακριά , με τα πόδια βέβαια .
Εμείς δεν υπολογίσαμε τις δυσκολίες όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε οικογένεια . Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας , τα εύκολα και τα δύσκολα .
Αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ έχετε μάθει στα δύσκολα . Γιατί εμείς οι χαζογονείς , ακόμα και στα δύσκολα , πάντα βοηθάγαμε τα βλαστάρια μας . Να σπουδάσουν , να περνάνε καλά , γιατί έτσι είναι η Φύση .
Το επίδομα δεν είναι για ένα νέο . Είναι για ένα 50+ που έμεινε άνεργος και δεν τον παίρνει κανείς .
Ο νέος μπορεί να βρεί να ανοιχτεί ...
Δουλειές υπάρχουν , αλλά έχουμε καλομάθει να λέμε δεν βρίσκω δουλειά , εννοεί διευθυντή και το παίζει άνεργος .
Και έχει δίκιο ο Γάτος και για την παιδεία .Απαίδευτοι βγαίνετε . Σε αυτό όμως δεν φταίτε εσείς . Φταίνε οι κοπρίτες οι πολιτικοί και οι εκπαιδευτικοί από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο . Γιατί ιδιαίτερα στα πανεπιστήμια , όλα είναι στην θεωρία και στην φραπεδιά . Οπότε πως το παιδί θα μάθει να εφαρμόζει τις θεωρίες που του μαθαίνουν ?
Στην δική μας εποχή , πηγαίναμε και δουλεύαμε από το πρώτο φοιτητικό μας καλοκαίρι για να μάθουμε την δουλειά . Στην αρχή αμισθί , αργότερα με χαρτζηλίκι , στα τελευταία με μισθό , μέχρι να ανοίξουμε τα δικά μας φτερά .
Αλλά άμα αντί για τα 19 ξεκινάς στα 25 , πρέπει να φτάσεις στα 30 για να δεις κάτι παρακάτω .
Με θυμώσατε και δεν έπρεπε γιατί όλα τα κάνουμε από την αγάπη μας . Αλλά κοιτάξτε και εσείς την ζωή με την δύναμη των νιάτων σας .
Μην είστε κωλόγεροι από τα 25-30 σας...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
...και μολις ρωτας ναι, για πες.... απαντηση παιρνεις τριχες και ασχετοσυνες.Να υποθέσω ότι ψάχνεις μηχανικούς;
Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το πανεπιστήμιο δίνει τις γενικές γνώσεις. Η εξειδικευμένες που απαιτεί η κάθε θέση δίνονται από το την εκπαίδευση της κάθε εταιρείας. Στο εξωτερικό οι απόφοιτοι δέχονται εκπαίδευση από την εταιρεία που τους προσλαμβάνει. Και αυτό συμβαίνει και στην επόμενη και στην μεθεπόμενη. Όταν φτάσουν να γίνουν μεγαλοστελέχη, τους προσλαμβάνουν για τις συσσωρευμένες γνώσεις τους. Είναι ανεδαφικό να περιμένεις να σου έρθει έτοιμος κάποιος που μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο. Κι αυτό είναι πρόβλημα του εργοδότη, που θέλει 22χρονο με 10 χρόνια προϋπηρεσίας και ουχί του εργαζομένου.
Στο εξωτερικό η εκπαίδευση είναι όπως είναι εδώ ? Γιατί έχουμε παιδιά φίλων στο εξωτερικό και άλλα μας λένε . Εξετάσεις εβδομαδιαίες , εκπαίδευση στις επιχειρήσεις από μέσα από το πανεπιστήμιο και όταν βγαίνουν για δουλειά στα 22-23 , δεν έχουν 10 χρόνια πείρα , αλλά έχουν 2-3 ...
Εδώ μην ξεχάσουμε τις θέσεις του κόμματος σου . Εξω οι επιχειρήσεις από τα πανεπιστήμια...
Οπότε δεν έχει δίκιο ο Δίας .
Για το συγκεκριμένο θέμα , γιατί μλκες εργοδότες προφανώς υπάρχουν , που ζητάνε διδακτορικό και 10 χρόνια εμπειρία και πληρώνουν για απόφοιτο γυμνασίου .
Αυτό όμως συμβαίνει μέσα στην κρίση . Αλλά η χλιδανεργία ήταν και πριν την κρίση . Σας ανέφερα προσωπικά παραδείγματα που ψάχναμε μηχανικούς για να πάνε στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο και στην Ρόδο ...
Εγώ στην δική μου ειδικότητα (μηχανικοί πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών) βλέπω στους νέους που μας έρχονται να μην θέλουν να ασχοληθούν στην πράξη με το αντικείμενο αλλά θέλουν να κάτσουν σε ένα γραφείο με έναν υπολογιστή που να έχει ίντερνετ. Θεωρούν ότι είναι επιστήμονες και ότι άμεσα πρέπει να έχουν εξέλιξη ομαδάρχη, προϊσταμένου, manager κλπ...κλπ...
Κανείς δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα χέρια του στο πρακτικό μέρος της ειδικότητας. Βαριούνται ασύστολα, δεν θέλουν να μπλέξουν με εγκαταστάσεις, ούτε με επαγγελματικά ταξίδια για υποστήριξη, ούτε να βγούνε εκτός γραφείου να πάνε σε υποστήριξη σημείων της εταιρείας.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάθονται σε ένα γραφείο, να χαζεύουν σε κάτι φέισμπουκ και ινσταγκραμ, να παίζουν με τα smartphone, να μιλάνε συνέχεια στο εταιρικό τηλέφωνο με συγγενείς, γυναίκες, παιδιά, γκόμενες. Κάθε τρεις και λίγο διάλειμμα, βόλτες στους ορόφους, τσιγαράκι στο προάυλιο, συζήτηση και όλα μια χαρά.
Ελάχιστοι έχουν διάθεση να ασχοληθούν λίγο παραπάνω και να δείξουν ότι θέλουν να ασχοληθούν και με το πρακτικός μέρος της εργασίας.
Και εκεί υπάρχει το παράδοξο. Επειδή οι νεώτεροι αδιαφορούν επιδεικτικά, υποχρεώνονται οι μεγαλύτεροι και κάνουν τελικά όλες τις εργασίες.
Το σχόλιο λοιπόν του Στόρμ , νομίζω ότι τελειώνει το θέμα .
-
Βρε ταξιδευτή σε ποιον απευθύνεσαι??? Εγώ που ηλικιακά είμαστε κοντά μιλησα για το γιο μου και το μελλον του, αλλα και των νεων ιδιας ηλικίας και τα ισοπεδωσες όλα!!!
Αφου εχουν τη δυνατότητα λοιπον με τα 400 γιουρο να δημιουργήσουν οικογένεια και να χτίσουν σπιτικο (γιατί απο κει ξεκινησε η συζήτηση), αλλα ειναι καλομαθημένα, χτίσε τότε ενα εσύ και δώστο στο εγγόνι σου!!! Αμαν πια!!! Ολα ισωμα τα κανετε ωρεςωρες...
Αυτο το ονιειρο ειχε ο νεος που σπουδασε ??? Τη μιζέρια??? Αλλα ειναι καλομαθημένος??? Ελεος ρε φιλε...
Υ παρχουν κ αυτα που λες αλλα και παντα υπηρχαν...Ασε που σαν υπεκφυγή μου ακουγεται να τα ριχνουμε στην επόμενη γενια....
-
Πέτρο εμείς δεν ξεκινήσαμε πιο εύκολα . Και κάποιοι πολύ πιο δύσκολα . Και ξέρω αρκετούς τέτοιους .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ