-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Πίστεψε με, γνωρίζω ότι πάντα προσπαθείς να είσαι αντικειμενικός και ότι γενικά δεν έχεις κολλήματα, γι' αυτό και σχολίασα ότι μου έκανε εντύπωση η απαξιωτική στην ουσία κριτική του ανταγωνισμού.Υ.Γ.: Σε όλα τα άλλα απάντησες, αλλά επί των παρατηρήσεων μου για το Focus δεν σχολίασες. Αναμένω...
Λίγο πολύ όπως τα λες είναι για το Focus απλά μεταξύ των υπολοίπων είναι αυτό που έχω οδηγήσει λιγότερο και δεν ξέρω αν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Με τα άλλα έχω ζήσει 5-10 μέρες μαζί τους και σε διάφορες εκδόσεις, έχω κάνει και κάνα ταξιδάκι και τα ξέρω καλά. Το Focus ΜΚ3.5 μόνο ως 1.5d St-Line το χω οδηγήσει κι αυτό ήταν φίλου.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Να τα 100στησει !!
( εκτός έβγαινε με 18άρες ζάντες και 100άρα βενζίνη )
Σε αλλες χωρες δηλαδη, θελει 100αρα κι εδω 95αρα?
Ευχαριστώ !!!
Οταν κυκλοφόρησε στην Αμερική , η έκδοση Sport 1500 cc έβγαινε με 18άρες ζάντες και υποχρεωτικά 100άρα βενζίνη.....
Δεν υπαρχει 100αρα βενζινη στην Αμερική, η καλυτερη που εχουν είναι ιδια με την απλη δικια μας. Κατω από αυτή εχουν άλλες 2 με λιγοτερα οκτανια.
Δεν είναι έτσι. Στην Αμερική μετρούν τα οκτάνια κατά ΑΚΙ, εδώ κατά RON. Η αντιστοιχία λοιπόν είναι περίπου η εξής, αν και εξαρτάται από το συγκεκριμένο καύσιμο:
95άρα δική μας = 91 εκεί
97-98άρα δική μας = 93 εκεί
100άρα δική μας = 95 εκεί -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να τα 100στησει !!
( εκτός έβγαινε με 18άρες ζάντες και 100άρα βενζίνη )
Σε αλλες χωρες δηλαδη, θελει 100αρα κι εδω 95αρα?
Ευχαριστώ !!!
Οταν κυκλοφόρησε στην Αμερική , η έκδοση Sport 1500 cc έβγαινε με 18άρες ζάντες και υποχρεωτικά 100άρα βενζίνη.....
Δεν υπαρχει 100αρα βενζινη στην Αμερική, η καλυτερη που εχουν είναι ιδια με την απλη δικια μας. Κατω από αυτή εχουν άλλες 2 με λιγοτερα οκτανια.
Δεν είναι έτσι. Στην Αμερική μετρούν τα οκτάνια κατά ΑΚΙ, εδώ κατά RON. Η αντιστοιχία λοιπόν είναι περίπου η εξής, αν και εξαρτάται από το συγκεκριμένο καύσιμο:
95άρα δική μας = 91 εκεί
97-98άρα δική μας = 93 εκεί
100άρα δική μας = 95 εκείEχω ζησει Αμερικη ρε Δια, τα 9/10 πρατηρια μεχρι 91 εχουν (δικια μας απλη 95 ακριβως ιδια ειναι). Υπαρχουν μερικα που εχουν μεχρι 95αρα αλλα ειναι ελαχιστα. px Sunoco εχω βαλει 94αρα και δεν κανει καμμια διαφορα, λιγο ποιο ησυχο μονο.
-
Eχω ζησει Αμερικη ρε Δια, τα 9/10 πρατηρια μεχρι 91 εχουν (δικια μας απλη 95 ακριβως ιδια ειναι). Υπαρχουν μερικα που εχουν μεχρι 95αρα αλλα ειναι ελαχιστα. px Sunoco εχω βαλει 94αρα και δεν κανει καμμια διαφορα, λιγο ποιο ησυχο μονο.Κι εγώ πήγαινα κάθε ΣΚ στα μπουζούκια, αλλά ακόμα δεν έχω μάθει να παίζω...
Είπες στην αρχή ότι δεν υπάρχει 100άρα στην Αμερική. Μετά είπες ότι έβαλες την δική τους 94άρα που είναι περίπου η 100άρα εδώ. Τι από τα δύο τελικά ισχύει; Δεν υπάρχει αυτή η βενζίνη ή έβαλες μια κατα φαντασίαν βενζίνη;
Τέλος, τι διαφορά περίμενες να δεις στον αρχαίο κινητήρα του Jetta?
Εκτός αν εννοούσες ότι δεν υπάρχει βενζίνη με σήμανση 100. Σε αυτό σημφωνούμε. Όχι όμως ότι δεν υπάρχει βενζίνη που να είναι ΣΑΝ την δική μας 98-100άρα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Eχω ζησει Αμερικη ρε Δια, τα 9/10 πρατηρια μεχρι 91 εχουν (δικια μας απλη 95 ακριβως ιδια ειναι). Υπαρχουν μερικα που εχουν μεχρι 95αρα αλλα ειναι ελαχιστα. px Sunoco εχω βαλει 94αρα και δεν κανει καμμια διαφορα, λιγο ποιο ησυχο μονο.
Κι εγώ πήγαινα κάθε ΣΚ στα μπουζούκια, αλλά ακόμα δεν έχω μάθει να παίζω...
Είπες στην αρχή ότι δεν υπάρχει 100άρα στην Αμερική. Μετά είπες ότι έβαλες την δική τους 90άρα που είναι περίπου η 100άρα εδώ. Τι από τα δύο τελικά ισχύει; Δεν υπάρχει αυτή η βενζίνη ή έβαλες μια κατα φαντασίαν βενζίνη;
Τέλος, τι διαφορά περίμενες να δεις στον αρχαίο κινητήρα του Jetta?o VR6 αρχαιος? ασε ρε μας ρε Δια. Σουνοκο μονο μια φορα ειχα βαλει. Πεταμενα χρηματα. Ο λογος που ειπα δεν υπαρχει ειναι γιατι πρακτικα σχεδον ολα τα πρατηρια δεν εχουν πανω απο 91 και ειχα ξεχασει την Σουνοκο.
-
Όπου το 91 είναι το premium που ζητά η Honda.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Όπου το 91 είναι το premium που ζητά η Honda.η δικια μας απλη αμολυβδη ειναι. τα περισσοτερα ευρωπαικα αυτοκινητα ζητουν 91 και ο 1.5τ της Χοντα λογω τουρμπο το ζηταει. Τα περισσοτερα μοντελλα της Χοντα βολευονται με 87αρα εκει που ειναι ποιο φθηνη αλλα ειναι ατμοσφαιρικα (τουλαχιστον μεχρι την τελευταια γενια που εβαλαν τους 1.5τ και 2.0τ).
-
Μόνο που για αυτούς, η απλή αμόλυβδη είναι η 87, και η premium η 91 και 93.
-
Όπου το 91 είναι το premium που ζητά η Honda.
η δικια μας απλη αμολυβδη ειναι. τα περισσοτερα ευρωπαικα αυτοκινητα ζητουν 91 και ο 1.5τ της Χοντα λογω τουρμπο το ζηταει. Τα περισσοτερα μοντελλα της Χοντα βολευονται με 87αρα εκει που ειναι ποιο φθηνη αλλα ειναι ατμοσφαιρικα (τουλαχιστον μεχρι την τελευταια γενια που εβαλαν τους 1.5τ και 2.0τ).
Παιδιά να διευκρινίσω το εξής . Μη γνωρίζοντας το καθεστώς με τα οκτάνια στην Αμερική θεώρησα ότι όταν μιλούσαν για premium βενζίνη εννοούσαν την δική μας 100αρα. Που να φανταστώ ότι η premium βενζίνη τους είναι η 95αρα ??
Γιατί στα βιντεάκια μιλούσαν για premium gas και όχι για 100αρα όπως λανθασμένα κατάλαβα εγώ.... -
@ilias μάλλον θυμώσεις. Είπα ότι είπα για το ότι πηγές από. S3 σε hondara. Κάτι σε απλό αυτοκινητάκι δεν σου βρίσκεται;
Δηλαδή εννοώ ότι είχες καλό γούστο. -
Να ρωτήσω κάτι τώρα που το θυμήθηκα .....Έχει περάσει κανείς το Spotify ? Είναι δύσκολη η διαδικασία ? Για βοηθήστε λίγο την κατάσταση ..........
-
Τι εννοείς; Το κατεβάζεις στο κινητό σου και μάλλον το έχεις άμεσα και στην οθόνη του αμαξιού. Το μάλλον πάει στο ότι δεν το θυμάμαι καθόλου, που με τη σειρά του σημαίνει ότι μάλλον γίνεται μόνο του και για αυτό δεν υπάρχει κάτι να θυμάμαι.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Τι εννοείς; Το κατεβάζεις στο κινητό σου και μάλλον το έχεις άμεσα και στην οθόνη του αμαξιού. Το μάλλον πάει στο ότι δεν το θυμάμαι καθόλου, που με τη σειρά του σημαίνει ότι μάλλον γίνεται μόνο του και για αυτό δεν υπάρχει κάτι να θυμάμαι.Όχι απο το κινητό , έχω διαβάσει ότι μπορείς να το κάνεις κανονικά εγκατάσταση στο infotainment του αυτοκινήτου . Αλλά δεν μπορείς να το κατεβάσεις και να το περάσεις κανονικά , δεν σε αφήνει......Θέλει χακεριά απο ότι κατάλαβα......
-
Ο χρήστης Enzo22 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τώρα που το θυμήθηκα .....Έχει περάσει κανείς το Spotify ? Είναι δύσκολη η διαδικασία ? Για βοηθήστε λίγο την κατάσταση ..........Εξαρτάται αν το κινητό σου υποστηρίζει Android Auto ή Apple Car Play. Αν ναι, συνδέεις το κινητό σου στη usb θύρα που είναι κρυμμένη στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας και στην οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίζεται η επιλογή Android Auto/Apple Car play. Επιλέγοντας αυτό εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές του κινητού που υποστηρίζονται, συμπεριλαμβανομένου και του Spotify.
Edit:
Για να γίνει αυτό που αναφέρεις στο δεύτερο post πρέπει να κάνεις unlock το Android ωστε να σου επιτρέψει να εγκαταστήσεις την εφαρμογη Spotify. Ωστόσο και πάλι θα χρειαστεί να κάνεις tether το κινητό και να το συνδέσεις με το WiFi του αυτοκινήτου για να δουλεύει το Spotify, άρα δεν κερδίζεις πολλά πράγματα. -
Ο χρήστης Rapture έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι τώρα που το θυμήθηκα .....Έχει περάσει κανείς το Spotify ? Είναι δύσκολη η διαδικασία ? Για βοηθήστε λίγο την κατάσταση ..........
Εξαρτάται αν το κινητό σου υποστηρίζει Android Auto ή Apple Car Play. Αν ναι, συνδέεις το κινητό σου στη usb θύρα που είναι κρυμμένη στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας και στην οθόνη του αυτοκινήτου εμφανίζεται η επιλογή Android Auto/Apple Car play. Επιλέγοντας αυτό εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές του κινητού που υποστηρίζονται, συμπεριλαμβανομένου και του Spotify.
Edit:
Για να γίνει αυτό που αναφέρεις στο δεύτερο post πρέπει να κάνεις unlock το Android ωστε να σου επιτρέψει να εγκαταστήσεις την εφαρμογη Spotify. Ωστόσο και πάλι θα χρειαστεί να κάνεις tether το κινητό και να το συνδέσεις με το WiFi του αυτοκινήτου για να δουλεύει το Spotify, άρα δεν κερδίζεις πολλά πράγματα.Είναι θέμα κινητού το να υποστηρίζει Android Auto ? Εχω το Xiaomi redmi note 6 pro αλλά δεν γνωρίζω καθόλου τι γίνεται με το Android Auto ....Όσες φορές πήγα να διαβάσω τι παίζει δεν έβγαλα άκρη ούτε πως το περνάω αλλά ούτε και τι δουλειά ακριβώς κάνει που δεν την κάνει το infotainment του αυτοκινήτου...( εννοώ τραγούδια , παίξιμο βίντεο , φωτογραφιών , GPS κλπ ) Οπότε προκειμένου να κάνω και καμιά χαζομάρα δεν προχώρησα.....
-
Ναι έιναι θέμα συσκευής, αν το υποστηρίζει απλά συνδέεις το κινητό στο αυτοκίνητο και μόνο την πρώτη φορά πατάς αποδοχή σε ενα μήνυμα που εμφανίζεται και όλα γίνονται αυτόματα. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάτι.
Με ένα γρήγορο ψάξιμο (http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4434639) φαίνεται ότι το κινητό σου έχει θέμα με το Android auto, αλλά λένε οτι αν εγκαταστήσεις μια καινούρια ROM λύνεται. -
Ο χρήστης Rapture έγραψε:
Ναι έιναι θέμα συσκευής, αν το υποστηρίζει απλά συνδέεις το κινητό στο αυτοκίνητο και μόνο την πρώτη φορά πατάς αποδοχή σε ενα μήνυμα που εμφανίζεται και όλα γίνονται αυτόματα. Δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάτι.
Με ένα γρήγορο ψάξιμο (http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4434639) φαίνεται ότι το κινητό σου έχει θέμα με το Android auto, αλλά λένε οτι αν εγκαταστήσεις μια καινούρια ROM λύνεται.Δεν έχω τόσες γνώσεις στο κινητό για να περνάω άλλη Rom ( και υποθέτω αν το κάνεις χάνεις και την εγγύηση ε ? ) . Οπότε θα ζήσω και χωρίς το Spotify .....'Οπως και να έχει φίλε Rapture σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια !
-
Να με συμπαθάτε, αλλά δεν κερδίζεις γενικότερα πιστέυω από το android auto εκτός πια κι αν θεωρεί κανείς τόσο χάλια το gps το εργοστασιακό.. όσο για μουσική έγω στικάκι έβαλα με άπειρα τραγούδια χωρισμένα σε κατηγορίες και για τηλέφωνο το σύνδεσα με Bluetooth και τέλος! Επειδή γενικά προσπαθώ να μην τα μπερδεύω τόσο πολύ τα πράγματα και κυρίως να μην μπερδεύομαι κι εγώ (ακόμα και με εγγυήσεις, κτλ.)Τι άλλο μπορείς να κάνεις δηλαδή; Τέλος να τονίσω ότι ενώ οι περισσότεροι το κράζουν σαν δύσχρηστό το infotainment εγώ (θέλω να πιστεύω) ότι εσκεμμένα το έκανε αυτό η honda (χωρίς να είμαι κολλημένος) γιατί σε βάθος χρόνου εάν πήγαινε σφαίρα θα ήτνα κατά του πελάτη, μιας και νομίζω ότι δνε θα τρώει τα κολλήματα που τρώνε όσα πάνε σφαίρα.. ή απλά ο χακεράς της Honda έχει αγκύλωσεις!
-
Edit: Έγραψα μια μακροσκελή απάντηση σχετικά με τα ερωτήματα του Enzo, μέχρι που είδα ότι το κινητό του δεν υποστηρίζει το android auto.
Δεν το ήξερα ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Όπως και να χει, δε χάνεις και τίποτα σημαντικό. -
Έχει πολλά πλεονεκτήματα το Android auto/Apple car play.
- Google maps: Live κινηση στους δρόμους, υπολογίζει καινούρια διαδρομή με βάση την κίνηση και πάντα οι χάρτες ειναι updated
- Spotify, όλη η μουσική του πλανήτη οποιαδήποτε στιγμή και ανάλογα τη διάθεση.
- Tune in radio, ραδιοφωνικοί σταθμοί όπου και να βρίσκεσαι
- Waze: Πληροφορίες για κάμερες ταχύτητας
Νέο Honda Civic 2017