-
Σε λίγες μέρες θα πάω για σερβις. Διαβάζοντας διάφορα στο διαδίκτυο έπεσα πανω σε ενα αρθρο που ελεγε για αντικατασταση υγρων φρενων και ποσο σημαντικη ειναι...δεν θυμαμαι να μου τα αλλαξαν ποτε απο το 2004 που αγορασα το αυτοκινητο...ισως το εκαναν χωρις να το θυμαμαι... αλλαξε καποιος απο σας τα συγκεκριμενα υγρα? καθε ποτε πρεπει να τα αλλαζουμε? ειναι χρονοβορα διαδικασία και ακριβη? Ευχαριστω για την ωρα σας!
-
Σε λίγες μέρες θα πάω για σερβις. Διαβάζοντας διάφορα στο διαδίκτυο έπεσα πανω σε ενα αρθρο που ελεγε για αντικατασταση υγρων φρενων και ποσο σημαντικη ειναι...δεν θυμαμαι να μου τα αλλαξαν ποτε απο το 2004 που αγορασα το αυτοκινητο...ισως το εκαναν χωρις να το θυμαμαι... αλλαξε καποιος απο σας τα συγκεκριμενα υγρα? καθε ποτε πρεπει να τα αλλαζουμε? ειναι χρονοβορα διαδικασία και ακριβη? Ευχαριστω για την ωρα σας!
-
-
Χρειάζονται αλλαγή κάθε 2 χρόνια (είναι υγροσκοπικά και μαζεύουν πολύ νερό και έτσι χάνουν τις ιδιότητές τους). Σε όλα μου τα αυτοκίνητα, μου τα άλλαζαν στο σέρβις κάθε 2 χρόνια.
-
Tα άλλαξα αρχές του έτους και μάλλον δεν αλλάχτηκαν ποτέ από την κατασκευή του αυτοκινήτου (2002). Διαφορά δεν είδα σε αίσθηση. Η διαδικασία δεν είναι και πολύ χρονοβόρα απλά μετά θέλει εξαέρωση η οποία γίνεται με δύο τρόπους, εγώ ξέρω τον έναν που πατάς το φρένο και ο μηχανικός από κάτω βγάζει τον αέρα.
Από κόστος κανένα 10αρικο τα υγρά και κανένα 20αρικο για την αλλαγή, μπορεί να λέω και πολλά. Για υγρά κοίτα τα ΑΤΕ καθώς είναι οικονομικά και καλά. -
εγώ δεν άλλαξα ποτέ 20 χρόνια τώρα, αλλά δεν είδα και καμιά επιδείνωση..
τώρα που το λέτε, θα τα αλλάξω την επόμενη φορά που θα πάω για service -
Και εγώ πριν μερικούς μήνες τα άλλαξα για πρώτη φορά, μάλλον, δεν νομίζω να τα αλλαξε ποτέ το εξουσιοδοτημένο που πήγαινα και επίσης και εγώ δεν παρατήρησα καμμία διαφορά.. Μελετώντας τα μανιουαλ του αυτοκινήτου για τα διαφορα συνιστομενα ιγρα, λαδια κτλπ και τα διαστήματα αλλαγής , αναφέρονταν χρονικά διαστήματα μόνο για το λάδι του κινητήρα και το αντιψυκτικό. Μάλλον τα άλλα υγρά , υδραυλικου τιμονιοθ, βαλβολινες κιβωτίου ταχυτήτων, υγρά φρένων αλλάζονται κατά το δοκούν κάθε οδηγού. Για αυτά το μόνο που αναφέρει είναι έλεγχος σε κάθε μεγάλο σέρβις. Απλά τα άλλαξα για ψυχολογικούς λόγους μόνο τα υγρό για τον συμπλέκτη δεν άλλαξα γιατί ίσως να αλλάχτηκαν όταν είχα αλλάξει δισκο πλατό συμπλεκτη..και μάλλον δεν θα τα αλλάξω.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Εμένα που άλλαξε υγρά συμπλέκτη & υγρά φρένων , έβγαλε και τα δοχεία τους. Μπορώ να πώ οτι έβγαλαν αρκετή βρωμιά.
-
Αλλαγή κάθε 2 χρόνια με βγάλσιμο υγρου από κάθε τροχό ξεχωριστά μέχρι να βγει όλο το σκουρόχρωμο υγρό.
Πολλές αντιπροσωπείες αλλάζουν υγρά με τή συρριγα μόνο από το παγούρι. Δηλαδή δεν αλλάζουν.
Όσοι δεν αλλάξατε υγρά για πολλά χρονια και έπειτα τα αλλάξατε και δεν είδατε και καμιά διαφορά, θα σκεφτήκατε τσάμπα τα άλλαξα μια χαρά ήταν. Να εύχεστε να μη δείτε στη πράξη την δυσλειτουργια από βράσιμο των υγρών.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γενικά πρώτη αλλαγή σε 4-5 χρόνια και μετά αλλαγή κάθε 2 χρόνια.
Θεωρητικά μπορεί να γίνεται και έλεγχος των υγρών με ένα στικ σε κάθε σέρβις και αλλαγή βάση αποτελέσματος, αλλά πρακτικά δεν νομίζω ότι γίνεται πουθενά.
Όσοι δεν τα έχετε αλλάξει ποτέ είστε σίγουροι η μήπως σας τα έχουν αλλάξει σε σέρβις και δεν δώσατε βάση ? -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Θεωρητικά μπορεί να γίνεται και έλεγχος των υγρών με ένα στικ σε κάθε σέρβις και αλλαγή βάση αποτελέσματος, αλλά πρακτικά δεν νομίζω ότι γίνεται πουθενά.
Όσοι δεν τα έχετε αλλάξει ποτέ είστε σίγουροι η μήπως σας τα έχουν αλλάξει σε σέρβις και δεν δώσατε βάση ?Στο σέρβις να αλλάξουν από μόνοι τους υγρά φρένων και μάλιστα με το σωστό τρόπο? Δύσκολο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Όσοι δεν τα έχετε αλλάξει ποτέ είστε σίγουροι η μήπως σας τα έχουν αλλάξει σε σέρβις και δεν δώσατε βάση ?Στο σέρβις να αλλάξουν από μόνοι τους υγρά φρένων και μάλιστα με το σωστό τρόπο? Δύσκολο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Με τον σωστό η τον λάθος δεν ξέρω, για να ομολογήσω την πικρή αλήθεια , αλλά προφανώς στα αυτοκίνητα της οικογένειας μου αλλάζουν τα υγρά φρενών (και εννοείτε με δίκη τους προτροπή, όχι εγώ τους είπα να τα αλλάξουν επειδή έτσι μου ήρθε και μου είπαν οκ αφού πληρώνεις ότι θες )
Αλλαγη υγρων φρενων