-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αυτοί στα γκουλαγκ ήταν ίσοι μεταξύ τους. Έχεις δίκιο.
Αυτοί που ζούσαν γύρω από τον Στάλιν ήταν επίσης ίσοι μεταξύ τους (όσο συμφωνούσαν μαζί του, ή όσο δεν ξυπνούσε στραβά κανένα πρωί ο πατερουλης).Το ότι ο Στάλιν έκανε ότι έκανε δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η ουσία και ο σκοπός αυτού του συστήματος.
Ισότητα σημαίνει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Και πάνω από όλα να μην υπάρχουν οι τρομακτικές ανισότητες του Καπιταλισμού όπου ελάχιστοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται δισεκατομμύρια άλλους ώστε να έχουν αμύθητα πλούτη.
-
Ε, που ήταν αυτή η ισότητα;
-
Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ισότητα εκεί; Υπήρχαν πάμπλουτοι από την μία και άστεγοι από την άλλη;
-
Όσοι δεν ήταν φυλακισμένοι... Εκεί να δεις ισότητα.
Στον καπιταλισμό ευνοημένοι είναι οι πλούσιοι, στον κομμουνισμό ευνοημένοι αυτοί του κόμματος. Χωρίς καμία ικανότητα. Ίσα ίσα σε όλα τα κόμματα αυτοί που ανεβαίνουν στην ιεραρχία είναι κατά βάση γλιτσες και αδίστακτοι -
Ελπίζω να μην χρειαστεί να πας σε νοσοκομείο και να μην έχεις min 500€.
Υγεία παιδεία εργασία σπίτι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Στον Καπιταλισμό αυτά είναι εμπόρευμα. Αν έχεις ζεις, αν όχι ψόφα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Χρειάστηκε ο πατέρας μου θεραπεία, και τον έκοψαν γιατί δεν ήταν του κόμματος...
Καλύτερα στον καπιταλισμό που είχε από τη δουλειά του λεφτά, και τα έδωσε για να ζήσει... -
Όποιος έχει κανένα γιατρό συνταξιούχο, ας τον ρωτήσει αν είχε κανένα συνάδελφο γιατρό από ΕΣΣΔ, να του πει πόσα χρόνια ήταν η Ιατρική σχολή και πόσα η ειδικότητα το '60 και το '70...
Όχι ότι είναι καλύτερα στην Ελλάδα του σήμερα, που ακόμα και παίχτες μπάσκετ ή ακόμα και νηπιαγωγοί (!) γίνονται γιατροί επειδή ήταν ΔΑΠιτες και συγγενείς πολιτικών, αλλά ρε μάγκες πως να το κάνουμε, σε 6 χρόνια δεν γίνεσαι ειδικευμένος καρδιολόγος!
Αυτά περί δωρεάν υγείας (που τα γνωρίζω από πρώτο χέρι). Για τα άλλα τα δωρεάν δεν μπορώ να πω.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ελπίζω να μην χρειαστεί να πας σε νοσοκομείο και να μην έχεις min 500€.
Υγεία παιδεία εργασία σπίτι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Στον Καπιταλισμό αυτά είναι εμπόρευμα. Αν έχεις ζεις, αν όχι ψόφα.Ο καπιταλισμος δεν χρειαζεται να ειναι με μηδενικες παροχες προς του πολιτες,ειδικα μαλιστα οταν πληρωνουν φορους.
Ομως να μην ξεχνιομαστε,δωρεαν δεν υπαρχει.Οταν θες παροχες,εχουν κοστος,απο καπου πρεπει να πληρωθουν.
Θες το φαρμακο της Χ,Υ εταιρειας για χημειοθεραπεια,δεν ειναι ανανας που φυτρωνει στα δεντρα,θα πληρωθει με καποιο τροπο,η νοσοκομα δεν δουλευει για την ψυχη της μανας της,ο γιατρος το ιδιο.Το θεμα της υγειας εχει και μια βασικη ιδιαιτεροτητα,καποιος μπορει να ξοδεψει 10.000 ευρω στη ζωη του ολη για περιθαλψη,καποιος με βαρια και σπανια ασθενεια αυτα μπορει να τα εχει για πρωινο.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Χρειάστηκε ο πατέρας μου θεραπεία, και τον έκοψαν γιατί δεν ήταν του κόμματος...
Καλύτερα στον καπιταλισμό που είχε από τη δουλειά του λεφτά, και τα έδωσε για να ζήσει...Εμείς τα είπαμε, αλλά για να το πω και δημόσια, έδωσα κι εγώ την προηγούμενη βδομάδα κοντά €2000 σε ιδιωτική κλινική για τον πατέρα μου, για να μην κάνει τίποτα!!! Δεν τα κατάφεραν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και μας έστειλαν σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Έγινε εκεί η επέμβαση με μηδενικό κόστος!!!
Όποιος έχει κανένα γιατρό συνταξιούχο, ας τον ρωτήσει αν είχε κανένα συνάδελφο γιατρό από ΕΣΣΔ, να του πει πόσα χρόνια ήταν η Ιατρική σχολή και πόσα η ειδικότητα το '60 και το '70...
Η σύζυγος του iant είναι καρδιολόγος από την ΕΣΣΔ/Ρωσία και εργάζεται στο ελληνικό ΙΚΑ. Θες να μας πεις ότι δεν ξέρουν ιατρική;
-
Και εγώ επίσης σου απάντησα ότι πήγατε στο μεγαλύτερο μπουρδελο που υπάρχει σαν ιδιωτική κλινική. Δεν είναι όλες καλές. Επίσης υπάρχουν περιστατικά που όντως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οι κάποιες κλινικές, και σε στέλνουν στο νοσοκομείο. Θα μπορούσαν να σε στείλουν σε άλλη κλινική, αλλά έτσι θα παραδεχοντουσαν ότι είναι ΓΤΠ.
Οι νέες ακτινοθεραπειες ΔΕΝ υπάρχουν σε ΚΑΝΕΝΑ δημόσιο νοσοκομείο. Χειρουργική ρομποτική με μέθοδο da vinci επίσης ΚΑΝΕΝΑ. Καλά τι λέω;;; Εδώ εγχείριση ρουτίνας που γίνεται λαπαροσκοπικα σε οποιαδήποτε κλινική, και σε σφάζουν σα ζώο στα περισσότερα δημόσια.Και ξαναλέω ότι ο πατέρας μου επί κομμουνισμου θα πέθαινε απλά. Αν και δε θα έφτανε σε αυτήν την ηλικία. Θα ήταν στα γκουλαγκ από τα 30 του...
edit:(έκανα μπάνιο στα δίδυμα ) Η συγκεκριμένη κλινική έχει αλλάξει ιδιοκτησία αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, και μπορείς ακόμα και από έξω να καταλάβεις τί μπουρδέλο είναι... Ούτε τα μπετά δεν έχουν καλύψει...
Επίσης το νοσοκομείο που πήγε ο πατέρας σου υπάρχει λόγο της φορολογίας και των εισφορών κάποιων. Δεν υπάρχει 'γιατί έτσι'. Το μόνο δωρεάν είναι ο ήλιος. Αν ο πατέρας σου δεν είχε ασφάλεια πληρωμένη από την εργασία του, θα σου έβγαζε και το νοσοκομείο ένα ωραιότατο κουστουμάκι.
Ξέρω ότι η γνώμη σου για τη Γερμανία είναι αρνητική, αλλά ρώτα τον Πέτρο που είναι γιατρός εκεί, να σου πούνε το επίπεδο της υγείας εκεί. Που είναι ΜΟΝΟ ιδιωτική. -
Μόνο ιδιωτική η υγεία στη Ντόιτσλαντ?
-
Να το διορθώσω... Τα νοσοκομεία είναι ιδιωτικά. Και δέχονται από όλα τα ταμεία τους ασφαλισμένους. Γιατί εκεί τα ταμεία πληρώνουν.
Αλλά σε όσα νοσοκομεία γνωρίζω ή έχω επισκεφτεί σαν ασθενής όταν είμαι πάνω, έχουν έναν όροφο που δεν δέχονται ταμεία, αλλά μόνο ιδιωτικά.
π.χ. στο νοσοκομείο που δουλεύει η αδερφή μου σαν ειδικευόμενη, στο τελευταίο όροφο είναι το privat. Εκεί είτε σε καλύπτει η πιο ακριβή ιδιωτική ασφάλιση που έχεις, είτε πληρώνεις απευθείας. Εκεί δεν έχει ειδικευόμενους. Χειρουργούν οι επιμελητές(υποτίθεται), έχει κλιματισμό, μονόκλινα κλπ κλπΕπίσης η ασφάλεια ενός ιδιωτικού υπαλλήλου είναι 7%+7% σύμφωνα με όσα μου είπαν τα ξαδέρφια εκεί(εργοδότης+ασφαλισμένος). Παλιότερα για τους επαγγελματίες ήταν προαιρετική η ασφάλιση. Σου έδινα το δικαίωμα το κράτος να μην ασφαλίζεσαι πουθενά. Και να χρησιμοποιείς τα χρήματα αυτά επενδύοντάς τα στην εργασία σου. Ώστε να μπορέσεις μόνος σου να δημιουργήσεις τις συνθήκες για ένα κομπόδεμα για τα γηρατειά. Απέτυχε και βρέθηκαν πολλοί παππούδες να μην έχουν να φάνε. Οπότε θεσπίστηκε η υποχρεωτική ασφάλιση για όλους. Είτε όμως σε κρατικό είτε σε ιδιωτικό φορέα.
Ο παππούς της γυναίκας μου, είχε από τα 38 του διαβήτη. Στα τελευταία του ήταν πολύ δύσκολα. Δεν έβλεπε, δεν άκουγε, και 4-5 χρόνια πριν πεθάνει του είχαν ακρωτηριάσει κάποια δάχτυλα από τα πόδια. Η 'κακή' ιδιωτική ασφάλεια που πλήρωνε όταν δούλευε, κάλυπτε: 3 φορές την εβδομάδα γυναίκα που ερχόταν να τον κάνει μπάνιο, διαιτολόγο 1 φορά την εβδομάδα, ακουστικά, περπατούρα κλπ. Μέχρι και 15 μέρες διακοπές της γιαγιάς για να ξεκουραστεί(το έκανε για να έρθει στο γάμο μας), με εισαγωγή του παππού σε κλινική για αυτό το διάστημα. Γιατί η γιαγιά ήταν power και δεν χρησιμοποίησε όλες τις παροχές. Προφανώς ότι χρειάστηκε σε νοσοκομεία-φάρμακα κλπ
-
Να υπενθυμίσουμε ότι με τον Ν.4368/2016, όλοι όσοι έχουν ΑΜΚΑ έχουν και δωρεάν περιθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία και δεν πληρώνουν τίποτα. Εξαίρεση φυσικά οι αλλοδαποί που δεν καλύπτονται από την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας και για αυτό το λογο τα νοσηλεια τα ζητάμε προκαταβολικά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ισότητα εκεί; Υπήρχαν πάμπλουτοι από την μία και άστεγοι από την άλλη;Σκατά ισότητα υπήρχε κι εκεί!
Οι ανήκοντες στη νομενκλατούρα ούτε τα ίδια δικαιώματα είχαν ούτε τις ίδιες παροχές ούτε τα παιδιά τους είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με το πόπολο. -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Να υπενθυμίσουμε ότι με τον Ν.4368/2016, όλοι όσοι έχουν ΑΜΚΑ έχουν και δωρεάν περιθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία και δεν πληρώνουν τίποτα. Εξαίρεση φυσικά οι αλλοδαποί που δεν καλύπτονται από την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας και για αυτό το λογο τα νοσηλεια τα ζητάμε προκαταβολικά.Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν το ήξερα. Μιλάς για εξωτερικά ιατρεία ή και για νοσήλια-χειρουργεία-φάρμακα;
Τότε γιατί χρειάζονται 50 ένσημα το χρόνο για περίθαλψη; Αυτή αναφέρεται σε επισκέψεις μέσω εποππυ σε ιδιώτες και κάλυψη φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλύτερα στον καπιταλισμό που είχε από τη δουλειά του λεφτά, και τα έδωσε για να ζήσει...Εμείς τα είπαμε, αλλά για να το πω και δημόσια, έδωσα κι εγώ την προηγούμενη βδομάδα κοντά €2000 σε ιδιωτική κλινική για τον πατέρα μου, για να μην κάνει τίποτα!!! Δεν τα κατάφεραν, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και μας έστειλαν σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Έγινε εκεί η επέμβαση με μηδενικό κόστος!!!
Η σύζυγος του iant είναι καρδιολόγος από την ΕΣΣΔ/Ρωσία και εργάζεται στο ελληνικό ΙΚΑ. Θες να μας πεις ότι δεν ξέρουν ιατρική;
Σοβαρά το ρωτάς αυτό τώρα; η απάντηση σου προς αυτό που έγραψα είναι να με ρωτήσεις για έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζω καν; οκ...
Ας το ξαναγράψω μια ακόμη φορά. Με 6 χρόνια ιατρική και ειδικότητα, ΔΕΝ γίνεσαι ειδικευμένος γιατρός. Και δεν το έβγαλα εγώ από το κεφάλι μου, η πορεία της ιατρικής επιστήμης κατά την πάροδο των χρόνων το δείχνει. Αλλά ξέρω τι θα μου πεις, αυτοί είναι καπιταλιστες και βάζουν τους γιατρούς να σπουδάζουν 12 χρόνια για να τους παίρνουν τα λεφτά [emoji1787][emoji1787]
-
@ Kyr,
Μιλάω για πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) είτε σαν εξωτερικό ιατρείο, είτε σαν περίθαλψη αν χρειαστεί(χειρουργείο, αγωγή κλπ). -
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Σοβαρά το ρωτάς αυτό τώρα; θέλεις να σου απαντήσω σοβαρά;
Ας το ξαναγράψω μια ακόμη φορά. Με 6 χρόνια ιατρική και ειδικότητα, ΔΕΝ γίνεσαι ειδικευμένος γιατρός. Και δεν το έβγαλα εγώ από το κεφάλι μου, η πορεία της ιατρικής επιστήμης κατά την πάροδο των χρόνων το δείχνει. Αλλά ξέρω τι θα μου πεις, αυτοί είναι καπιταλιστες και βάζουν τους γιατρούς να σπουδάζουν 12 χρόνια για να τους παίρνουν τα λεφτά [emoji1787][emoji1787]
Δεν ξέρω την γυναίκα του iant, μπορεί και μακάρι η γυναίκα να είναι μια άριστη επιστήμονας.
Τη δεκαετία του 80 που ήρθαν σωρηδόν μέσω του Αντρέα οι 'παλιννοστούντες' από Σοβιετική Ένωση, η μάνα μου ήταν προϊσταμένη στο Παπανικολάου... Ήταν πρόβλημα και η γλώσσα, αλλά οι γνώσεις τους, ήταν κατώτερες από ειδικευόμενου.
Ούτε για καθαρίστριες δεν έκαναν. Μπορείτε να ρωτήσετε γιατρούς της εποχής. Περιφερόντουσαν μέσα στο νοσοκομείο. Για αυτό και η απέχθεια σε όσους Έλλήνες πήγαιναν σε Γιουγκοσλαβίες-Βουλγαρίες κλπ.
Σήμερα βέβαια σε πρώην χώρες του ανατολικού μπλοκ Βουλγαρία-Σλοβακία κλπ υπάρχουν αρκετές ιδιωτικές ιατρικές σχολές....@ Kyr,
Μιλάω για πρόσβαση σε δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας) είτε σαν εξωτερικό ιατρείο, είτε σαν περίθαλψη αν χρειαστεί(χειρουργείο, αγωγή κλπ).Δεν το ήξερα, ξαναλέω. Πριν χρόνια γνωστός από το χωριό, πλήρωσε αρκετά χρήματα για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πολυγύρου. Το ότι άλλαξε είναι κάτι θετικό.
-
Τα νοσοκομεια στον κομμουνισμο στη Ρουμανια ειχαν 3 κατηγοριες,το ιδιο μοντελο υπηρχε και υπαρχει πιθανως σε ολες τις κομμουνιστικες χωρες πχ Κουβα
Νομεκλατουρα
Τουρισμος-ξενοι
ΠοπολοΗ 1η κατηγορια ειναι ενα αψογο νοσοκομειο,πιθανως καλυτερο απο το καλυτερο ιδιωτικο της Ελλαδος,απο τετοιο νοσοκομειο ανεβαζει προπαγανδιστικες φωτος η Β.Κορεα.Εκει παει μονο η αρχουσα ταξης του κομμουνισμου.
Η 2η ειναι νοσοκομεια σε πολυ καλη κατασταση,χωρις ελλειψεις,περιθαλπτουν κοσμο επ'αμοιβη,σε ενα τετοιο ειχε παει και ο Μαικλ Μουρ οταν γυριζε το σχετικο ντοκυμαντερ
Η 3η ειναι τα νοσοκομεια για το ποπολο, προθαλαμος νεκροταφειου ουσιαστικα αφου αν χρειαζεσαι κατι ανωτερο απο ενα ραψιμο πληγης, ειναι εξαιρετικα αμφιβολο αν θα το λαβεις
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Ας το ξαναγράψω μια ακόμη φορά. Με 6 χρόνια ιατρική και ειδικότητα, ΔΕΝ γίνεσαι ειδικευμένος γιατρός.Το 1975 το προσδόκιμο ζωής στην ΕΣΣΔ ήταν ακριβώς το ίδιο με τις ΗΠΑ και υψηλότερο από την Φινλανδία. Άρα κάτι θα σκάμπαζαν από ιατρική...
Πηγή: https://www.nybooks.com/articles/1981/1 ... -exchange/
Η εικόνα που έβαλε ο Tiger είναι από την οικονομικά κατεστραμένη Βενεζουέλα. Για να μην μένουν εντυπώσεις...
Capitalism vs Communism Mother of all topics