-
Αν εξαιρέσεις τους εκάστοτε καθεστωτικούς στυλ Ακριβοπούλου, η ΕΡΤ είναι μια όαση σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια που δεν βλέπονται με τίποτα. Θέατρο της Δευτέρας, ιστορικές αναδρομές και εκπομπές με προσωπικότητες από το αρχείο, ντοκιμαντέρ από BBC (πριν κάποιους μήνες έβλεπα την ιστορία της ροκ, υπέροχο...). Το ΣΚ έχει πρωινό μαγκαζίνο που είναι μαγκαζίνο και όχι γραφικότητες τύπου Αυτιά (και ο Μάνεσης είναι καλός στον Αλφα). Αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να βγαίνουν προφανώς από ένα κανάλι και όχι από 5-6(;) που είναι τώρα. Κλασσική ελληνική προσέγγιση, ή θα έχουμε κάτι μόνο ιδιωτικό ή αν το έχουμε κρατικό θα έχει 500% στελέχωση, μέση λύση δεν βρίσκουμε!
-
Ακριβώς . Την ΕΡΤ την θέλουμε . Αλλά σωστή και με τον σωστό αριθμό υπαλλήλων , όχι στρατό διορισμένων ξυστών , για να μην ξεχνιόμαστε...
Ο Ολύμπιος δεν μας τίμησε με το νέο νυκτερινό πόνημα του...
Ελπίζω απλά να θέλει τον χρόνο του για να πάρει γραμμή , μια και στην παλιά κόπηκε το ρεύμα...
-
Τι θα πει πρεπει να υπαρχει μια επιχειρηση?Θα συντηρουμε ενα μαγαζι με χιλιαδες βολεψακηδες για να πουλαει προπαγανδα και καμμια ποιοτικη σειρα???
το δικο μου το μαγαζι πχ αν πουλαει ποιοτικα προιοντα με τεραστιο κοστος και αναγκαστικα τεραστια τιμη πωλησης απατο θα παει...Δε θα το πληρωνουν αναγκαστικα ολοι οι ελληνες φορολογουμενοι για να σωθει...
Ας τη παρουν λοιπον οι υπαλληλοι της και αν τα καταφερουν με τα μισθολογια τους ας τη συντηρουν....Υγ: αναγκαζομαι καμμια φορα να ακουω ερα ραδιο και πραγματικα αηδια μ ερχεται απο το ποσο καλη κυβερνηση εχουμε...
Βεβαια ιδια αηδια μ ερχεται κ με ιδιωτικα τηλεοπτικα καναλια που μας λεν η ελεγαν καθοτι κλεισαν ποσο καλη αντιπολιτευση εχουμε....
Τα ιδιωτικα καναλια εφημεριδες κλπ αλλη λοιπον αμαρτωλη ιστορια που τοσα χρονια παιρναν δανεια κλπ που παλι ο φορολογουμενος θα κληθει να τα πληρωσει...
Τελικα ετσι η αλλιως δε νομιζω να υπαρχει σωτηρια σε αυτη τη χωρα...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ακριβώς . Την ΕΡΤ την θέλουμε .Γιατί θέλετε κρατικά ΜΜΕ;
-
Θέλω προσωπικά ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης.
Που να μην είναι όμως όργανο προπαγάνδας της κάθε κυβέρνησης. Όπως είναι αυτό το σίχαμα η Ακριβοπούλου σήμερα. Τόσο απροκάλυπτο δεν το θυμάμαι ποτέ. Και οι ΝΔαίοι και οι ΠΑΣΟΚοι το είχανε το ίδιο το έργο, αλλά όχι έτσι στα μούτρα μας.
Θέλω να δείχνει πράγματα που δεν θα δείξουν τα ιδιωτικά(π.χ όπερα). Θέλω μια αυστηρή ενημέρωση ΧΩΡΙΣ σχολιασμό τύπου ARD. Ξερές οι ειδήσεις, και βγάλε εσύ ακροατή το συμπέρασμα που θέλεις.
Θέλω να 'αγοράζει' αθλητικά προϊόντα μη δημοφιλή, και ας μπαίνει μέσα. Να δείχνει όλους τους αγώνες της εθνικής ομάδας κλπ κλπ.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι κερδοφόρο, όσο όμως δε γίνονται σπατάλες. Δηλαδή αυτός ο αριθμός των υπαλλήλων είναι εξοργιστικός . -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ακριβώς . Την ΕΡΤ την θέλουμε .
Γιατί θέλετε κρατικά ΜΜΕ;
Γιατί συμφωνώ με το παραπάνω και παρακάτω...
Που να μην είναι όμως όργανο προπαγάνδας της κάθε κυβέρνησης. Όπως είναι αυτό το σίχαμα η Ακριβοπούλου σήμερα. Τόσο απροκάλυπτο δεν το θυμάμαι ποτέ. Και οι ΝΔαίοι και οι ΠΑΣΟΚοι το είχανε το ίδιο το έργο, αλλά όχι έτσι στα μούτρα μας.
Θέλω να δείχνει πράγματα που δεν θα δείξουν τα ιδιωτικά(π.χ όπερα). Θέλω μια αυστηρή ενημέρωση ΧΩΡΙΣ σχολιασμό τύπου ARD. Ξερές οι ειδήσεις, και βγάλε εσύ ακροατή το συμπέρασμα που θέλεις.
Θέλω να 'αγοράζει' αθλητικά προϊόντα μη δημοφιλή, και ας μπαίνει μέσα. Να δείχνει όλους τους αγώνες της εθνικής ομάδας κλπ κλπ.
Δεν με ενδιαφέρει να είναι κερδοφόρο, όσο όμως δε γίνονται σπατάλες. Δηλαδή αυτός ο αριθμός των υπαλλήλων είναι εξοργιστικός .Οσο για την Ακριβοπούλου , είναι διαχρονική και με άλλους συριζαίους , όσο και αν πάμε στο 80 , τότε που η ΕΡΤ ήταν το ΤΑΣΣ του ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι δεν δικαιούνταν δια να ομιλούν . Τότε που η κυβέρνηση ΔΗΛΩΝΕ και η ΝΔ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ...
Για να μην θυμηθούμε τις δηλώσεις του Μαρούδα , υπουργού τύπου του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 80 , που έλεγε ότι αν οι δορυφόροι περάσουν πάνω από την Ελλάδα θα τους καταρρίψουμε....
-
Παραλήρημα Πολάκη χθες και σιγοντάρισμα από Ακριβοπούλου σε μια συνέντευξη επιπέδου καναλιού Αυριανής Κ29 στρέιτ άουτ δη έιτις με Ευάγγελο Γιαννόπουλο, Μπουγιουκλάκη, Γαργαλάκο κ.α. Δεν θυμάμαι ανάλογο κατήφορο τα τελευταία 30 χρόνια.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει να είναι κερδοφόρο, όσο όμως δε γίνονται σπατάλες. Δηλαδή αυτός ο αριθμός των υπαλλήλων είναι εξοργιστικός .Ωραία. Εσείς που θέλετε κρατικά ΜΜΕ μπορείτε να αναλάβετε και τα έξοδά τους.
Εγώ **που δεν θέλω κρατικά ΜΜΕ, ούτε τις υπηρεσίες τους **έχω το δικαίωμα να απεμπλακώ από την χρέωση που μου επιβάλλουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ;
-
Με μια λέξη : οχι.
Αν και η σύγκριση προκαλεί θλίψη, και στην Αγγλία πληρώνεις τηλεοπτικές άδειες (και άρα το BBC) θες δε θες.
Κατ' αναλογία, εγώ που δεν έχω τηλεόραση, γιατί πληρώνω; -
Ακριβώς... Στη Θεσσαλονίκη λόγο μικρών, δεν έχω τηλεόραση καν. Υπάρχουν μερικές παροχές, που είναι ζημιογόνες. Ο στρατός, το δίκτυο της ΔΕΗ όταν γινόταν και αρκετά ακόμα. Πρέπει όμως να υπάρχουν για την ομαλή λειτουργία.
Αν γίνει πόλεμος, φαντάζεσαι ότι τα ελληνικά ιδιωτικά κανάλια θα συνεχίσουν να δουλεύουν;;
Το κρατικό θα συνεχίσει -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωραία. Εσείς που θέλετε κρατικά ΜΜΕ μπορείτε να αναλάβετε και τα έξοδά τους.Εγώ **που δεν θέλω κρατικά ΜΜΕ, ούτε τις υπηρεσίες τους **έχω το δικαίωμα να απεμπλακώ από την χρέωση που μου επιβάλλουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ;
Μήπως να κόψουμε εντελώς και τους φόρους; Υπάρχουν πολλά που πληρώνουμε και δεν κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει να είναι κερδοφόρο, όσο όμως δε γίνονται σπατάλες. Δηλαδή αυτός ο αριθμός των υπαλλήλων είναι εξοργιστικός .Ωραία. Εσείς που θέλετε κρατικά ΜΜΕ μπορείτε να αναλάβετε και τα έξοδά τους.
Εγώ **που δεν θέλω κρατικά ΜΜΕ, ούτε τις υπηρεσίες τους **έχω το δικαίωμα να απεμπλακώ από την χρέωση που μου επιβάλλουν στον λογαριασμό της ΔΕΗ;
Αυτο ακριβως....
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Ωραία. Εσείς που θέλετε κρατικά ΜΜΕ μπορείτε να αναλάβετε και τα έξοδά τους.
Μήπως να κόψουμε εντελώς και τους φόρους; Υπάρχουν πολλά που πληρώνουμε και δεν κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους...
Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος.
Όποιος θέλει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες των κρατικών ΜΜΕ μπορεί να αναλάβει και τα έξοδά τους.
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι κρατικές υπηρεσίες ΜΜΕ.Αν θέλεις να επεκταθούμε και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες που 'προσφέρονται' από το κράτος πολύ ευχαρίστως να γράψω τις απόψεις μου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωραία. Εσείς που θέλετε κρατικά ΜΜΕ μπορείτε να αναλάβετε και τα έξοδά τους.
Νομίζω ήμουν ξεκάθαρος.
Όποιος θέλει να απολαμβάνει τις υπηρεσίες των κρατικών ΜΜΕ μπορεί να αναλάβει και τα έξοδά τους.
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι κρατικές υπηρεσίες ΜΜΕ.Αν θέλεις να επεκταθούμε και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες που 'προσφέρονται' από το κράτος πολύ ευχαρίστως να γράψω τις απόψεις μου.
Αν είναι να διαλέγουμε τι θα πληρώσουμε από φόρους, τέλη και ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το αν μας προσφέρονται οι ανάλογες υπηρεσίες...
-
Αν θεωρείς ότι στην χώρα Ελλάδα είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω κρατιστής ή φορολάγνος κάνεις λάθος.
-
'Έχω πει από την αρχή ότι σέβομαι τις συμφωνίες που έκανε η σημερινή κυβέρνηση'
https://www.protothema.gr/politics/arti ... uo-hronia/ -
Να σοβαρευτούμε λίγο... Δεν γίνεται σαν πολίτες να πληρώνουμε μόνο ότι χρησιμοποιούμε από τις παροχές του κράτους....
Δηλαδή εγώ που έχω ιδιωτική ασφάλιση, να σταματήσω να πληρώνω ΕΦΚΑ. Οι οποίες ιδιωτικές, για να είμαστε δίκαιοι, καλύπτουν το ποσό που ΔΕΝ θα καλύψει ο ΕΦΚΑ στα ιδιωτικά κέντρα υγείας.
Το ίδιο ο στρατός. Πιο μεγάλη μπίζνα δεν πρέπει να υπάρχει. Συντηρείται όλος αυτός ο μηχανισμός, γιατί; Η πυροσβεστική; Το φτηνό ρεύμα στα νησιά σε σχέση με το κόστος του;
Έτσι είναι και η ενημέρωση. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην σημερινή κοινωνία. Ας ήταν αξιοκρατική και με λογικό προϋπολογισμό, και κανείς δε θα γκρίνιαζε. Από τα πλήρως ελεγχόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ, θα ήθελα μια ανεξάρτητη ΕΡΤ. Από τις ¨οικογενειακές ιστορίες' και την Αννίτα Πάνια, θα προτιμούσα το καλλιτεχνικό πατινάζ. Δε χρειάζεται να μας αποβλακώνει το κουτί με survivor και master chef... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν θεωρείς ότι στην χώρα Ελλάδα είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω κρατιστής ή φορολάγνος κάνεις λάθος.Η πρόταση δηλαδή ποια είναι; Να πληρώνουμε ό,τι γουστάρουμε για μην «είμαστε κρατιστές οι φορολάγνοι»;
Να σοβαρευτούμε λίγο... Δεν γίνεται σαν πολίτες να πληρώνουμε μόνο ότι χρησιμοποιούμε από τις παροχές του κράτους....
Δηλαδή εγώ που έχω ιδιωτική ασφάλιση, να σταματήσω να πληρώνω ΕΦΚΑ. Οι οποίες ιδιωτικές, για να είμαστε δίκαιοι, καλύπτουν το ποσό που ΔΕΝ θα καλύψει ο ΕΦΚΑ στα ιδιωτικά κέντρα υγείας.
Το ίδιο ο στρατός. Πιο μεγάλη μπίζνα δεν πρέπει να υπάρχει. Συντηρείται όλος αυτός ο μηχανισμός, γιατί; Η πυροσβεστική; Το φτηνό ρεύμα στα νησιά σε σχέση με το κόστος του;
Έτσι είναι και η ενημέρωση. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην σημερινή κοινωνία. Ας ήταν αξιοκρατική και με λογικό προϋπολογισμό, και κανείς δε θα γκρίνιαζε. Από τα πλήρως ελεγχόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ, θα ήθελα μια ανεξάρτητη ΕΡΤ. Από τις ¨οικογενειακές ιστορίες' και την Αννίτα Πάνια, θα προτιμούσα το καλλιτεχνικό πατινάζ. Δε χρειάζεται να μας αποβλακώνει το κουτί με survivor και master chef...Αυτό.
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Αν θεωρείς ότι στην χώρα Ελλάδα είμαι υποχρεωμένος να δηλώνω κρατιστής ή φορολάγνος κάνεις λάθος.
Η πρόταση δηλαδή ποια είναι; Να πληρώνουμε ό,τι γουστάρουμε για μην «είμαστε κρατιστές οι φορολάγνοι»;
Πρόταση για ποιο θέμα;
Για τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρθηκα παραπάνω. Δεν έχω να γράψω κάτι περισσότερο.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ άλλου τύπου θέματα και δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Αξιολογώ, κρίνω και ανάλογα διαμορφώνω άποψη.Κατανοώ ότι θα πρέπει μέρος των εισοδημάτων των εργαζομένων να πηγαίνουν στο κράτος ώστε να επιχορηγούνται τομείς όπως η παιδεία, υγεία, άμυνα, κλπ...
ε, για κάποιους άλλους τομείς δεν το κατανοώ.
Τι να κάνουμε δηλαδή; Με το ζόρι θα πρέπει να το κατανοήσω και να πω και μπράβο στο κράτος; -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η πρόταση δηλαδή ποια είναι; Να πληρώνουμε ό,τι γουστάρουμε για μην «είμαστε κρατιστές οι φορολάγνοι»;
Πρόταση για ποιο θέμα;
Για τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρθηκα παραπάνω. Δεν έχω να γράψω κάτι περισσότερο.
Τα υπόλοιπα τα θεωρώ άλλου τύπου θέματα και δεν τα βάζω όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Αξιολογώ, κρίνω και ανάλογα διαμορφώνω άποψη.Κατανοώ ότι θα πρέπει μέρος των εισοδημάτων των εργαζομένων να πηγαίνουν στο κράτος ώστε να επιχορηγούνται τομείς όπως η παιδεία, υγεία, άμυνα, κλπ...
ε, για κάποιους άλλους τομείς δεν το κατανοώ.
Τι να κάνουμε δηλαδή; Με το ζόρι θα πρέπει να το κατανοήσω και να πω και μπράβο στο κράτος;Τι να κάνεις; Να αναγνωρίσεις ότι υπάρχουν και μειονότητες για τις οποίες πρέπει να πληρώνουν όλοι.
Για παράδειγμα, υπάρχουν τα ΑΜΕΑ τα οποία πρέπει να έχουν φοροελαφρύνσεις (ελπίζω να μην χρειαστεί να απαντήσω γιατί...) και πληρώνουμε όλοι για αυτό. Έτσι υπάρχουν και αυτοί που θέλουν πολύπλευρη (μακριά από διαπλεκόμενα συμφέροντα) ενημέρωση, ποιοτικό πρόγραμμα τηλεόρασης και αθλητικά γεγονότα με ελάχιστο κόστος (όπως π.χ. τα 3ε το μήνα για την ΕΡΤ) κ.α. Αν πιστεύεις ότι οι υπηρεσίες θα πρέπει να είναι καλύτερες (π.χ. να έχουμε μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή οι ανάπηροι) ή να διευρυνθεί η βάση τους ή να μπορείς και εσύ να κάνεις χρήση στο μέλλον (μακριά από το παράδειγμα εδώ), δεν αποφασίζεις να απαιτήσεις να κόψεις την επιδότησή τους μη πληρώνοντας την αλλά απαιτείς τα παραπάνω.
Τώρα, αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει η μειονότητα που περιγράφω (η οποία άνετα θα μπορούσε να γίνει και πλειοψηφία αν ικανοποιούταν όλο και περισσότερες απαιτήσεις της μειοψηφίας), δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο, παρά μόνο να παραθέσω αυτό το ποσοστό που παρακολουθεί ΕΡΤ (γύρω στο 10% αν δεν κάνω λάθος). Διόρθωσέ με σε παρακαλώ αν η πρότασή σου δεν είναι να μην πληρώνει κανείς για ΕΡΤ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ