-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Έχουμε τα πιο ακριβά καύσιμα στην Ευρώπη (αν όχι πρώτοι, δεύτεροι σίγουρα), παίζει και νοθεία φουλ.Δες εδώ για τις τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη: http://www.fuel-prices-europe.info/
Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε ούτε οι ακριβότεροι ούτε οι δεύτεροι πιο ακριβοί.
Είμαστε βέβαια σίγουρα πολύ ακριβοί,αν συνυπολογίσεις και την αγοραστική μας δύναμη.Κατά τ' άλλα,νομίζω ότι υπερβάλλεις όσον αφορά τη νοθεία, η οποία είναι πολύ περιορισμένη στο diesel (γι' αυτό μιλάμε σε αυτό το θέμα) εντός του δικτύου των μεγάλων εταιριών, όπου υπάρχουν και οι σχετικοί έλεγχοι. Αν βέβαια κάποιος κυνηγά να γλιτώσει και το τελευταίο cent στην τιμή του λίτρου και βάζει από Α.Π. (ανεξάρτητο πρατήριο), μάλλον πάει γυρεύοντας...
-
Οι πίνακες αφορούν φαινόμενα φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας και μόνο ο 4ος πίνακας φαίνεται να αφορά την νοθεία (που είναι η αναλυτικότερη απεικόνιση του 3ου), ο οποίος δίνει ποσοστό νοθείας 1,9% για την βενζίνη και ...15,0% για το πετρέλαιο κίνησης.
Βουρ για πετρέλαιο ναυτιλίας, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!!Υ.γ. Μια χαρά σωστό είναι και το 94,7%, αφού προκύπτει ως ποσοστό μη κανονικών δειγμάτων που εντόπισε το τελωνείο (72) απο τα 76 μη κανονικά δείγματα, συνολικά, που εντόπισαν όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες...
-
harisma, Γερμανία, Φιλανδία, Αυστρία πιο φθηνό diesel από εμάς, τη στιγμή που οι μισθοί εκεί είναι γενικά δι-τρι-πλάσιοι.
Παίζουμε παράταση με Ολλανδία και Γαλλία, σχεδόν ίδια τιμή, πάντα για το diesel, να μη γράψω για σύγκριση μισθών.
Πήγαινε στις αναφερθείσες χώρες και μίλησε για νοθεία....δε θα δεις το φως του ήλιου.
ΓΕΝΙΚΑ, είμαστε για την κομμένη τη γέφυρα.
Να περνάτε καλά.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Είναι λάθος ο προτελευταίος πίνακας ρε παιδιάΛέει:
πχ Μακεδονία :
Έλεγχοι από Ελεγκτικές υπηρεσίες (?) 727, παραβάσεις 76 = 10,5% μη κανονικά
Έλεγχοι από Τελεωνία 484, παραβάσεις 72 = 14,9% μη κανονικάκαι μετά κάνει 72/76 (τα μη κανονικά) και βρίσκει ποσοστό 94,7%
Το σωστό είναι 72+76 = 148 / (727+484) = 12% .
Μην τους χαλάς το παραμύθι.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η Πειραιώς πλέον δίνει μόνο 1% επιστροφή στην avin με χρεωστικές, και 3% με πιστωτικές - προπληρωμένες.
Το γράφει στους όρους εδώ
https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/k ... e-avin-oil
https://www.piraeusbank.gr/~/media/Gr/I ... 092018.pdf
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗΗ Πειραιώς πλέον δίνει μόνο 1% επιστροφή στην avin με χρεωστικές, και 3% με πιστωτικές - προπληρωμένες.
Το γράφει στους όρους εδώ
https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/k ... e-avin-oil
https://www.piraeusbank.gr/~/media/Gr/I ... 092018.pdf
Ειδικότερα η Τράπεζα από την 1/10/2018 μέχρι την 31/12/2018 παρέχει στους
Κάτοχους πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών επιστροφή ποσοστού 3% και
στους Κατόχους χρεωστικών καρτών επιστροφή ποσοστού 1%Δηλαδη θα βγαζει ανακοινωσεις
-
Έχει εδώ και 6-7 γεμίσματα που χρησιμοποιώ μόνο ελιν crystal..Σε σχέση με το shell v power ,παρατηρώ αισθητά λιγότερο κροτάλισμα κινητήρα και ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομια(+25-30 χλμ/γέμισμα ) αλλά νομίζω πως λιγότερο δυνατό τράβηγμα..Στο shell ένιωθα πιο γεμάτα την ροπή...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Θεσσαλονίκη τι περιοχή βάζεις? Ανατολικά που μένω εγώ δεν βλέπω κάποιο να υπάρχει και να βολεύει..
-
Ο χρήστης cordoba_turbogt έγραψε:
Θεσσαλονίκη τι περιοχή βάζεις? Ανατολικά που μένω εγώ δεν βλέπω κάποιο να υπάρχει και να βολεύει..Δυτικά μένω,στο Εύοσμο..Βάζω στο ελιν στην μοναστηριού απέναντι από τα ελληνικά πετρέλαια,και shell έβαζα φεύγοντας προς Καβάλα κατεβαινοντας μετά την αερογέφυρα της Σταυρουπολης δεξιά..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους
Έχει κάποιος άποψη για καλα πρατήρια στη Θεσπρωτια (εναλλακτικά στην πόλη των Ιωαννίνων )
Δε με μοιάζουν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε premium καυσίμου (όλα καλα φαίνονται στη θεωρία )
Απλα να ειναι καλο το πρατήριο .
Ειναι που ειναι φαρμάκι εδω πανω οι τιμες τουλαχιστον να βάζω καλο diesel
Μόλις πηρα αυτοκίνητο diesel και ειμαι λιγο ψαρωμενος -
Εφόσον είσαι επαρχία έκανες την καλλίτερη επιλογή που πήρες diesel , πρατήρια όλα καλά είναι αρκεί να μη πηγαίνεις στο φθηνότερο αν εχεις και αποθήκη - χώρο να εκμεταλλευτείς και ένα μεγάλο πλεονέκτημα του πετρελαίου την ασφαλή αποθήκευση σε μπιτόνια δεν λέμε για απεργίες, κακοκαιρίες , απλά να μη χρειάζεται να πηγαίνεις στο πρατήριο που στην επαρχία - χωριά μπορεί να είναι μακριά, με ένα 20λιτρο μπιτόνι κάνεις κοντά στα 400 χλμ , καλώς ήρθες στην ξενοιασιά και οικονομία των πετρελαιοκινητήρων !
-
σε ευχαριστώ να σαι καλά
όπως το είπες ακριβώς
σήμερα συμπλήρωσα σε 20 μέρες τα πρώτα 1000 χλμ και νομίζω ότι επαρχία, ανοιχτός δρόμος και όχι συχνά σταμάτα ξεκίνα είναι ότι πρέπει για τα diesel. αυτό που μου αρέσει επίσης είναι ότι κατανάλωση που δίνει ο κατασκευαστής είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα (πιο κοντά από τα βενζινοκίνητα νόμιζω από τη μέχρι τώρα πείρα μου).όσο για το πρατήριο ξεκίνησα με avio (όχι εταιρικό, δεν έχει στην περιοχή) και θα συνεχίσω στον ίδιο πρατηριούχο και βλέπουμε στο μέλλον. εταιρικό έχει μόνο shell αλλά δε με βγάζει ποτέ πέμπτη να βάλω v power με προσφορά και βάζω avio λίγο πιο φθηνά... (Βέβαια Θεσπρωτία και φθηνά καύσιμα μαζί αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο).
Για να πω και τον πόνο μου πάντως μέχρι να πάρω το αυκοκίνητο (ελαφρώς μεταχειρισμένο είναι με 14.000 χλμ σε 11 μήνες ελληνικό) κόντεψα να φλιπάρω με την dieselo-τρομοκρατία...
καύσιμα που έχουν μέσα ακόμη και κροκόδειλους, DPF που βουλώνουν μόλις πατήσεις το γκάζι, αυτοκίνητα που θα απαγορευτούν στις πόλεις, μύκητες παντού, αντλιές που χαλάνε, τούρμπο που σκάνε και τόσα ακόμη... δε λέω είναι πιθανά προβλήματα όπως πιθανό είναι να αρωστήσω κι εγώ αύριο με γρίπη αλλά όλα μαζί δημιουργούν αποτρεπτικό μίγμα...
βέβαια εδώ στην περιοχή οι περισσότεροι diesel έχουν. κάποιοι έχουν θέματα αλλά γενικά βλέπω ότι οι συντριπτικά περισσότεροι δεν θα άλλαζαν το diesel...
-
Καλησπέρα,
Για Θεσσαλονίκη ανατολικά κάποιο εγγυμένο πρατήριο για Diesel; Shell Ερμής & Μυρτέα (εταιρικά) τα εμπιστευόμαστε;
-
Avin : 1. Δίπλα στο mediamarkt 2. απέναντι από τα Jumbo 3. Στο cosmos
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα στο επαγγελματικό ένα φουλάρισμα με απλό ΕΚΟ ενώ πάντα έμπαινε το AVIO. Έκανα ένα δρομολόγιο και έπειτα το πήρε ο ιδιοκτήτης για άλλο. Κάποια στιγμή με ρώτησε από που έβαλα πετρέλαιο γιατί βλέπει ότι του περισσεύει καύσιμο (γενικά είναι ψιλοστάνταρ οι διαδρομές μας). Το βενζινάδικο ήταν το ίδιο.
Προχθές ξανά φούλαρα με το απλό, συνολικά έκανα 600χλμ και ο δείκτης στη θέση που ήταν έδινε περίπου άλλα 60χλμ. Ποτέ δεν φτάναμε τα 550χλμ με το Avio ή αν γινόταν πολύ οριακά, στα 500χλμ έφτανε λίγο πριν το τέλος του ο δείκτης.
Από δύναμη δεν υπήρξε κάποια διαφορά. Θα το δοκιμάσω και σε σύγχρονο diesel ΙΧ και θα δω κι εκεί τι κάνει. -
Θεωρώ τη συζήτηση πλέον ατέρμονη.
Τι υπάρχει μέσα στις δεξαμενές των διαφόρων πρατηρίων είναι αδύνατον να το ξέρουμε, εκτός αν η περίπτωση νοθείας είναι κραυγαλέα…
Ακούω ότι για κάθε πρόβλημα τα συνεργεία (κυρίως τα εξουσιοδοτημένα) όλα τα ρίχνουν στο καύσιμο.
Συγνώμη αλλά δεν το κάνουν μόνο αυτοί, μάλλον το κάνουμε όλοι εμείς όταν σε ένα σύστημα τόσων υποσυστημάτων (αυτοκίνητο) για μας το μόνο κριτήριο είναι το καύσιμο και η ενστικτώδης αντίληψή μας.
Δυσκολεύουμαι να πιστέψω ότι από το ένα premium καύσιμο στο άλλο με μια γκαζιά μπορούμε να λάβουμε μέσα στο κόκπιτ τόση πληροφορία μόνο μέσω αυτιών και ποδιών…
Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι η συντήρηση που προτείνει ο κατασκευαστής (και λίγο πιο σύντομα αν γίνεται), οι βασικοί οπτικοί έλεγχοι τουλάχιστον μία φορά το μήνα (λάστιχα, υγρά, λάδια κ.α.), η σωστή οδήγηση βάσει αυτοκινήτου, εποχής και οδικού δικτύου και μετά ο θεός βοηθός (γιατί και τα συνεργεία έχουν διαβαθμίσεις και δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να ξέρουν από αμάξια για να κρίνουν τους ανεπαρκείς τεχνικούς)…
Άλλωστε τα οχήματα που αγοράζουμε στο σύστημα που ζούμε είναι τεχνολογικά εξελιγμένα όμως έχουν σημαντικό το στοιχείο της αντικατάστασης ανταλλακτικών. ΑΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΝΕ… αν με ρωτούσατε για την ΜΖ Ανατολικής Γερμανίας που οδηγούσα 15 χρόνια και χάρισα σε φίλο πέρυσι, που μου την είχε χαρίσει παλιότερα (η μηχανή κινείται από το 1986 με κοντέρ που έχει μηδενίσει 2 φορές) θα σας έλεγα άλλα για το AFTER SALES.
Όμως και για το diesel που μόλις απέκτησα και την ΜΖ και για το πόλο της γυναίκας μου θα επαναλάβω θα πω αυτό που έλεγε το πάπους μου ο ΚωσταΚοστώνης: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΣΩΣΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ και ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι δεν μηδενίζονται!!! -
Έχεις δίκιο φίλος... Διαφορές είναι δύσκολο να καταλάβεις στα premium καύσιμα.Καλη συντήρηση στο αυτοκίνητο ομως μπορούμε να κάνουμε...
-
Καλησπέρα στην ομάδα.. Παρακολουθώ καιρό την συζήτηση.. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να προτείνει αξιόπιστο πρατήριο για diesel στην Αλεξανδρούπολη.. Εγώ προσωπικά βάζω στο avin
Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Kεσουδάκης λίγο μετά το αεροδρόμιο, είναι καμια 10αρια χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη.
https://www.google.gr/maps/place/Κ ... 25.9882611
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;