Ο χρήστης pagalo έγραψε:
Καλημέρα σας!
Μέχρι τώρα φορύσα 2 σετ χειμερινά-καλοκαιρινά. Επείδη βαρέθηκα το βάλε βγάλε και δεν έχω και χώρο για αποθύκευση ενός σετ ζανταρισμένο, σκέφτομαι να βάλω 4 εποχών σε διάσταση 205/60/16 (Toyota Avensis T27). Τα βουνά δεν τα παίρνω για να πηγαίνω σε χιόνια αλλά είναι ευπρόσδεκτη και αυτή η δυνατότητα.
Έχω δει τα παρακάτω:
- Bridgestone WeatherControl A005
- Hankook Kinergy 4S2
- Continental AllSeasonContact
- Goodyear Vector2G2
- Michelin CrossClimate+
Τα 1 τα βλέπω σε test με πολύ καλές αποδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Σε τεστ της Bridgestone τα βγάζει και καλύτερα από τα MCC+ στο χιονι.
Η χρηση είναι εντός και εκτός πόλης χωρίς πίεση στις στροφές αλλά με ταχύτητες 140-160 στην Εθνική.
Για πείτε μου και εσείς καμία γνώμη γιατί έχω μπερδευτεί...
Ευχαριστώ
Για Ελληνικές συνθήκες μάλλον τα Michelin (το εχω εδω και 45000 χιλιομετρα και ειναι ακομα ικανοποιητικα)
Mην παιρνεις 'τοις μετρητοίς' τα τεστ που γίνονται, ειδικα σε Βορειότερες χωρες. Δομιμάζουν το λάστιχο σε διαφορες συνθηκες αλλα οχι την αντοχη του στον χρονο.
Ειχα παλαιοτερα τα Nokian WR3 σε allweather, Στο δεύτερο καλοκαιρι αρχισαν να φευγουν κομματακια.
Οτι και να αποφασισεις, κοιταξε προσεκτικα τη χαραξη. Να μην εχουν πολλες λεπτες εγκοπες οπως τα χειμερινα γιατι θα χαλασουν γρηγορα.
Η καλυτερη λυση ειναι τα 2 σετ. Αν οπως ειπες δεν μπορεις, ενα σετ 4 εποχων ειναι η χρυση(;) μετριοτητα σε ολες τις περιπτωσεις