-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τελικά ο Κυριαζής, μεγάλος απατεώνας!!!! Είχε μια μεγάλη αφίσα στο μαγαζί του που έλεγε ότι 3 μήνες το λάστιχο στην αποθήκη=με 1μηνα στο δρόμο............. πείτε του να σας βάζει χρονιαρικα μεταχειρισμένα, στρωμένα, έτοιμαΕλληνικό μάρκετινγκ.....
-
Παιδιά όταν κάποιο ελαστικό έχει αρκετά χρόνια να αντικατασταθεί με ένα πιο εξελιγμένο ελαστικό(πχ Pirelli P1 Verde,Michelin Energy Plus κλπ) το ελαστικό αυτό με τη πάροδο του χρόνου δέχεται ενδεχομένως κάποια αναβάθμιση στη γόμα του ή στο σκελετό του;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Είχε μια μεγάλη αφίσα στο μαγαζί του που έλεγε ότι 3 μήνες το λάστιχο στην αποθήκη=με 1μηνα στο δρόμο...Ναι, μεγάλος απατεώνας αν το έγραψε αυτό!
Παιδιά όταν κάποιο ελαστικό έχει αρκετά χρόνια να αντικατασταθεί με ένα πιο εξελιγμένο ελαστικό(πχ Pirelli P1 Verde,Michelin Energy Plus κλπ) το ελαστικό αυτό με τη πάροδο του χρόνου δέχεται ενδεχομένως κάποια αναβάθμιση στη γόμα του ή στο σκελετό του;
Όταν αλλάζει ο κωδικός του, ναι.
-
Για τα yokohama blue έχουμε κάποια γνώμη?τα φοράει κανείς?Τα toyo δεν τα έχω σε τόσο μεγάλη εκτίμηση (προφανώς μπορεί να κάνω λάθος).Oποτε σκέφτομαι τα yokohama η τα turanza
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Michelin Pilot Sport 4 ή Pirelli P Zero Rosso. Εναλλακτικά, Dunlop Sport Maxx RT ή Goodyear Eagle F1 3. Τα 4 πιο σπορ λάστιχα σε αυτήν την διάσταση, σε φθίνουσα σειρά.σε α4 avant- Quattro 2.0 είχα τα Dunlop που ανέφερες και δούλευε υπερωρίες το esp! Σήμερα βάζω τα Michelin που επίσης αναφέρεις για τα οποία έχω δεχθεί διαβεβαιώσεις ότι είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί! Για τα pirelli ενώ μπορώ να τα πάρω κάτω από 400€ τα 18αρια όλοι με αποτρέπουν λόγω του ότι ζεσταίνονται αργά
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αν στην διάστασή σου βγαίνουν τα P Zero 4 (το πιο νέο μοντέλο), είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν στην διάστασή σου βγαίνουν τα P Zero 4 (το πιο νέο μοντέλο), είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει.τωρα τα πήρα....
-
Καλοπάτητα!
-
Λογικα θα κάνουν δουλειά. Χιλιόμετρα κάνω , το κυνηγάω κιόλας ....
-
Πηγα σε εναν λαστιχά της Continental για να ρωτησω για τα Uniroyal Rainsport 3 σε διασταση 195/50/16,για να αντικαταστησω τα premium contact 2 που φορουσε το αυτοκινητο απο μαμά και λιωσανε στα 25 χιλ.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι δεν τα εισαγουν πλεον ευκολα,μεγαλη αναμονη,οτι δεν του δινει το συστημα ουτε καν ημερομηνια αναμονης και τελικα ηθελε να μου πλασαρει καποια Uniroyal Viking και καποια Matador κοντα στα 290-300 κατοσταρικα.Δηλαδη να μην βαλω αυτο που θελω εγω,να βαλω αυτο που θελει εκεινος,οχι μεγαλε,θα παω αλλου να τα βρω.
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Πηγα σε εναν λαστιχά της Continental για να ρωτησω για τα Uniroyal Rainsport 3 σε διασταση 195/50/16,για να αντικαταστησω τα premium contact 2 που φορουσε το αυτοκινητο απο μαμά και λιωσανε στα 25 χιλ.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι δεν τα εισαγουν πλεον ευκολα,μεγαλη αναμονη,οτι δεν του δινει το συστημα ουτε καν ημερομηνια αναμονης και τελικα ηθελε να μου πλασαρει καποια Uniroyal Viking και καποια Matador κοντα στα 290-300 κατοσταρικα.Δηλαδη να μην βαλω αυτο που θελω εγω,να βαλω αυτο που θελει εκεινος,οχι μεγαλε,θα παω αλλου να τα βρω.Πολυ σωστος.. και καλα θα κανεις! +1000
Ετσι πρεπει να κανουμε ολοι.. -
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Πηγα σε εναν λαστιχά της Continental για να ρωτησω για τα Uniroyal Rainsport 3 σε διασταση 195/50/16,για να αντικαταστησω τα premium contact 2 που φορουσε το αυτοκινητο απο μαμά και λιωσανε στα 25 χιλ.Αυτο που μου ειπε ειναι οτι δεν τα εισαγουν πλεον ευκολα,μεγαλη αναμονη,οτι δεν του δινει το συστημα ουτε καν ημερομηνια αναμονης και τελικα ηθελε να μου πλασαρει καποια Uniroyal Viking και καποια Matador κοντα στα 290-300 κατοσταρικα.Δηλαδη να μην βαλω αυτο που θελω εγω,να βαλω αυτο που θελει εκεινος,οχι μεγαλε,θα παω αλλου να τα βρω.εδω ολόκληρη Michelin είχε τρία (?) κομμάτια 235-40/18 που φοράω εγώ και περιμένω να φέρει τετράδα από την προηγούμενη Παρασκευή !!!!!
-
Καλημέρα σας!
Μέχρι τώρα φορύσα 2 σετ χειμερινά-καλοκαιρινά. Επείδη βαρέθηκα το βάλε βγάλε και δεν έχω και χώρο για αποθύκευση ενός σετ ζανταρισμένο, σκέφτομαι να βάλω 4 εποχών σε διάσταση 205/60/16 (Toyota Avensis T27). Τα βουνά δεν τα παίρνω για να πηγαίνω σε χιόνια αλλά είναι ευπρόσδεκτη και αυτή η δυνατότητα.
Έχω δει τα παρακάτω:
- Bridgestone WeatherControl A005
- Hankook Kinergy 4S2
- Continental AllSeasonContact
- Goodyear Vector2G2
- Michelin CrossClimate+
Τα 1 τα βλέπω σε test με πολύ καλές αποδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Σε τεστ της Bridgestone τα βγάζει και καλύτερα από τα MCC+ στο χιονι.
Η χρηση είναι εντός και εκτός πόλης χωρίς πίεση στις στροφές αλλά με ταχύτητες 140-160 στην Εθνική.Για πείτε μου και εσείς καμία γνώμη γιατί έχω μπερδευτεί...
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης pagalo έγραψε:
Καλημέρα σας!Μέχρι τώρα φορύσα 2 σετ χειμερινά-καλοκαιρινά. Επείδη βαρέθηκα το βάλε βγάλε και δεν έχω και χώρο για αποθύκευση ενός σετ ζανταρισμένο, σκέφτομαι να βάλω 4 εποχών σε διάσταση 205/60/16 (Toyota Avensis T27). Τα βουνά δεν τα παίρνω για να πηγαίνω σε χιόνια αλλά είναι ευπρόσδεκτη και αυτή η δυνατότητα.
Έχω δει τα παρακάτω:
- Hankook Kinergy 4S2
- Goodyear Vector2G2
- Michelin CrossClimate+
Τα 1 τα βλέπω σε test με πολύ καλές αποδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Σε τεστ της Bridgestone τα βγάζει και καλύτερα από τα MCC+ στο χιονι.
Η χρηση είναι εντός και εκτός πόλης χωρίς πίεση στις στροφές αλλά με ταχύτητες 140-160 στην Εθνική.Για πείτε μου και εσείς καμία γνώμη γιατί έχω μπερδευτεί...
Ευχαριστώ
από εμπειρία νομίζω Bridgestone-continental προηγούνται
-
τα goodyear πάνε καλύτερα στα τεστ στο tyre reviews uk .
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Ρίξε μια ματιά έχει πολλά τεστ για all weather.
Εγώ ποτέ δεν θα άλλαζα το χιονολάστιχο για το χιόνι διότι είμαι συχνός επισκέπτης των βουνών αλλά και το καλοκαιρινό για την βροχή. Τα all weather επιβλήθηκαν στην αγορά από τις εταιρίες με μεγάλο στόλο εταιρικών αυτοκινήτων που απαιτούσε στην βόρεια Ευρώπη (υποχρεωτικό) την αλλαγή σε winter tyres κάθε χειμώνα, ένα έξοδο δυσβάσταχτο. Πάντως για την πρόφταση καλό και το all weather
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
τα goodyear πάνε καλύτερα στα τεστ στο tyre reviews uk .http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Ρίξε μια ματιά έχει πολλά τεστ για all weather.
Εγώ ποτέ δεν θα άλλαζα το χιονολάστιχο για το χιόνι διότι είμαι συχνός επισκέπτης των βουνών αλλά και το καλοκαιρινό για την βροχή. Τα all weather επιβλήθηκαν στην αγορά από τις εταιρίες με μεγάλο στόλο εταιρικών αυτοκινήτων που απαιτούσε στην βόρεια Ευρώπη (υποχρεωτικό) την αλλαγή σε winter tyres κάθε χειμώνα, ένα έξοδο δυσβάσταχτο. Πάντως για την πρόφταση καλό και το all weather
να επισημάνω Λάμπρο σε αυτό που λες οτι μετά την αποτυχία των 4 εποχών πλέον δεν βγάζουν το καλοκαίρι τα χειμερινά και προτιμούν τα χειμερινά! Το παρατήρησα τον Αύγουστο σε Γερμανία Αυστρία κυρίως
-
Τα Bridgestone τα έχουν σαν τα πιο summer biased all weather, κάπως έτσι είναι και τα 5 που σκέφτομαι, με τα GY να είναι πιο 'χειμωνιάτικα' και τα υπόλοιπα ενδιάμεσα.
Ζω Θεσσαλονίκη και ταξιδευω συχνά προς Λάρισα και Σέρρες. Χιόνι δεν έχω πατήσει παρα 2-3 φορές τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά φορούσα τα Nokian Hakapellita R2 τα οποία δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο χιονι.
Λογικά όλα για τις συνθήκες της Ελλάδας θα τα πάνε μια χαρά, απλά σε περίπτωση χιονιού, μην μείνω 'ξεκρέμαστος', αν και πιστεύω ότι θα τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με το οποιοδήποτε θερινό. -
Ο χρήστης pagalo έγραψε:
Τα Bridgestone τα έχουν σαν τα πιο summer biased all weather, κάπως έτσι είναι και τα 5 που σκέφτομαι, με τα GY να είναι πιο 'χειμωνιάτικα' και τα υπόλοιπα ενδιάμεσα.
Ζω Θεσσαλονίκη και ταξιδευω συχνά προς Λάρισα και Σέρρες. Χιόνι δεν έχω πατήσει παρα 2-3 φορές τα τελευταία 7 χρόνια, αλλά φορούσα τα Nokian Hakapellita R2 τα οποία δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο χιονι.
Λογικά όλα για τις συνθήκες της Ελλάδας θα τα πάνε μια χαρά, απλά σε περίπτωση χιονιού, μην μείνω 'ξεκρέμαστος', αν και πιστεύω ότι θα τα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα σε σχέση με το οποιοδήποτε θερινό.στην Ελλάδα όλα χρειάζονται γιατί ποτε δεν ξέρεις! Έχω φύγει από περτουλι χωρίς ίχνος χιονιού και έχω γυρίσει Χαλκίδα με τριάντα πόντους! Εγώ αν και Quattro έχω μια τετράδα χειμερινά (lassa snow ways) έτοιμα σε ζάντες και την τετράδα που φοράω τον υπόλοιπο χρόνο.
-
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για 4 Εποχών σε επιβατικό στην Θεσσαλονίκη. Είναι μια μετριότητα και το καλοκαίρι και τον χειμώνα. Μια φορά το χρόνο που θα χιονίσει, βάζεις απλά χιονοκουβέρτες.
-
Ο χρήστης pagalo έγραψε:
Καλημέρα σας!Μέχρι τώρα φορύσα 2 σετ χειμερινά-καλοκαιρινά. Επείδη βαρέθηκα το βάλε βγάλε και δεν έχω και χώρο για αποθύκευση ενός σετ ζανταρισμένο, σκέφτομαι να βάλω 4 εποχών σε διάσταση 205/60/16 (Toyota Avensis T27). Τα βουνά δεν τα παίρνω για να πηγαίνω σε χιόνια αλλά είναι ευπρόσδεκτη και αυτή η δυνατότητα.
Έχω δει τα παρακάτω:
- Hankook Kinergy 4S2
- Goodyear Vector2G2
- Michelin CrossClimate+
Ευχαριστώ
Για Ελληνικές συνθήκες μάλλον τα Michelin (το εχω εδω και 45000 χιλιομετρα και ειναι ακομα ικανοποιητικα)
Mην παιρνεις 'τοις μετρητοίς' τα τεστ που γίνονται, ειδικα σε Βορειότερες χωρες. Δομιμάζουν το λάστιχο σε διαφορες συνθηκες αλλα οχι την αντοχη του στον χρονο.
Ειχα παλαιοτερα τα Nokian WR3 σε allweather, Στο δεύτερο καλοκαιρι αρχισαν να φευγουν κομματακια.Οτι και να αποφασισεις, κοιταξε προσεκτικα τη χαραξη. Να μην εχουν πολλες λεπτες εγκοπες οπως τα χειμερινα γιατι θα χαλασουν γρηγορα.
Η καλυτερη λυση ειναι τα 2 σετ. Αν οπως ειπες δεν μπορεις, ενα σετ 4 εποχων ειναι η χρυση(;) μετριοτητα σε ολες τις περιπτωσεις
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]